Тайната на дългата и здрава коса - 71

• 39 579
  • 294
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря Сиси за инфото  bouquet
Аз може да го използвам за мазане на ръцете и крачетата,не толкова за косата.Даже си намазах ръцете  само от горната част с глицерина и съм очарована.Определено това ще е маската ми за ръце през зимата WinkВечер не ни пречи да се мажем и на сутринта с хубави и гладки ръчички Hug

# 151
Благодаря Сиси за инфото  bouquet
Аз може да го използвам за мазане на ръцете и крачетата,не толкова за косата.Даже си намазах ръцете  само от горната част с глицерина и съм очарована.Определено това ще е маската ми за ръце през зимата WinkВечер не ни пречи да се мажем и на сутринта с хубави и гладки ръчички Hug
Внимавайте с употребата на глицерин! Напоследък чета, че употребата му в чист вид може да доведе до обратен ефект - да дехидратира вместо да oвлажни. Това може да се получи, понеже е силно хигроскопичен  т.е. изсмуква влагата. Незная дали е доказано и дали е 100 % истина, но е добре да се има предвид  Peace
В момента само това мога да намера: http://www.cway.bg/index.php?m=2367

# 152
няма ме от няколко дни и не мога да смогна да изчета всичко  Grinning
Имам няколко въпроса (дано да не са дискутирани)...
1. В предишни теми бях чела , че подобно на тривитаминола, се продава Мегадерм (пак във ветеринарни аптеки или магазини )с подобно действие. Някой ползвал ли го е и има ли отзиви? (че дойде време за разнообразяване на косата и не ми се посяга към ножицата  Sunglasses )
2. По принцип много харесвам маслото от гроздови семки на Икаров - и в маски за коса, и за лице, но забелязвам , че след около 2 седмици използване, самото масло започва да мирише малко странно - сигурно гранясва... Вие имате ли такива наблюдения? Продължавате ли да го използвате след като си промени миризмата?
П.П. косопадът това лято е заразен  newsm78 и аз от скоро се заглеждам и нещо не ми се вижда чиста работата - повече коса ми пада. Утре отивам за Фитовал Simple Smile

# 153
Абре мами от къде се взима бадемово масло?

# 154
Аз знам ето тази маска:1 шишенце глицерин,1л. мед,1 жълтък,1л.алкохол
Аз в моята си маска не слагам само,че цяло шишенце глицерин ,а 1 л. само Peace и пак съм доволна от резултата Hug,може би на всяка коса има различен ефект.

# 155
Абре мами от къде се взима бадемово масло?
От аптека или от магазин за козметика.  Peace

За глицерина си спомням, че сме го обсъждали преди време, и не е много препоръчителен заради дехидратирация ефект.

# 156
  • Провинция
Момичета,маската с глицерин колко често я употребявате?Тук четох,че се споменава за дехидратация на косата ако не внимаваме с глицерина.

# 157
Satrlight ,сега разбирам защо на мен не ми харесва този глицерин !  Crossing Arms

kragovrat ,аз лично много отдавна вече не го ползвам !  Naughty

шушка-мушева ,1.аз съм ползвала Мегадерм . Доволна съм. Трябва да знаеш ,че той е по-мазен от тривитаминола и да внимаваш с количеството. Също така от името Мега-... ,веднага трябва да си направиш асоциация ,че е по-концентриран и лично аз не го слагам повече от 1 път месечно. За теб ти решаваш. bowuu
2. Ако маслото ти /или който и да е продукт/ променя миризма и консистенция - не го ползвай !
Най-малкото ще е безсмислено ,а може и да си докараш някоя алергия ! Stop

# 158
няма ме от няколко дни и не мога да смогна да изчета всичко  Grinning
Имам няколко въпроса (дано да не са дискутирани)...
1. В предишни теми бях чела , че подобно на тривитаминола, се продава Мегадерм (пак във ветеринарни аптеки или магазини )с подобно действие. Някой ползвал ли го е и има ли отзиви? (че дойде време за разнообразяване на косата и не ми се посяга към ножицата  Sunglasses )
2. По принцип много харесвам маслото от гроздови семки на Икаров - и в маски за коса, и за лице, но забелязвам , че след около 2 седмици използване, самото масло започва да мирише малко странно - сигурно гранясва... Вие имате ли такива наблюдения? Продължавате ли да го използвате след като си промени миризмата?
П.П. косопадът това лято е заразен  newsm78 и аз от скоро се заглеждам и нещо не ми се вижда чиста работата - повече коса ми пада. Утре отивам за Фитовал Simple Smile
На моя косопад, заразен или не не му помогна фитовал, нито дюкре Sad не спира и това е, сега чакам от германия приорина и в него ми е последната надежда, вече доста ми оредя косата Sad, и на лекари ходих уж нищо ми няма, нямам идея от какво може да е.Само като се намажа с тривитаминол директно в корените като че намалява малко, но не го ли правя често и пак почва по много да капе, не е на гнезда за да е болест някаква ами все едно нормално падане на косми, но в голямо количество.

# 159
  • София
Аз от години ползвам зехтин и глицерин смес и мажа всичко,лице ,коса и тяло.Когато глицеринът е в малко количество хидратира.Ето малко инфо:

Глицерин

Една от най-старите суровини, използувани за хидратиране на кожата. Овлажняващото му действие е свързано със силните му хигроскопични свойства. Има прекрасни успокояващи качества, ефективно хидратира сухата кожа със склонност към изпръхване. Изглажда, подобрява еластичността, регулира процесите на правилно обновяване на епидермата, укрепва и предпазва нокътната плочка. Глицеринът прониква в дълбочина в роговия слой на епидермата и остава там, като „задържа” водата в продължение на 24 часа.

# 160
 ThinkingИ аз да се впиша с едно въпросче... newsm78,някой използвал ли е професионалните продукти на Шварцкопфт? newsm78 Simple SmileДайте отзиви

# 161
  • Провинция
ThinkingИ аз да се впиша с едно въпросче... newsm78,някой използвал ли е професионалните продукти на Шварцкопфт? newsm78 Simple SmileДайте отзиви

Само серум срещу цъвтеж на косата на Глис Кюр.Тубичката е като на паста за зъби и е с прозрачна капачка.Доволна съм много от този продукт.Също и от шампоаните на Шаума.Жълтия е много добър,розовия също.

# 162
шушка-мушева, и аз ползвам Маслото от гроздови семена редовно, но не ми се е случвало такова нещо. Ако започне да ми мирише не бих го ползвала  Peace А къде го съхраняваш  Thinking и забърсваш ли гърлото на шишенцето след употреба ( лятото го правя задължително )?
Бадемово масло, както и всички останали купувам от аптека  Peace

може би на всяка коса има различен ефект.
Wink Понеже всяка коса има различни нужди  Flutter
luda glava, привет Hug Може би ще е по подходящо да попиташ за конкретен продукт  Wink, така има по голяма възможност да получиш и конкретен отговор  Peace

# 163
Ох, не издържам вече на упоритата си коса. Боядисах я - само веднъж - в тъмно кафяво, излезе гарваново черно. Вече четвърта седмица упорито я мия, слагам маски, които уж смъквали боя, и тук-там се е показал някой кичур. На всичкото отгоре се боядисах, докато бях в цикъл, и отдолу имаше червеникава къна - т.е. не би трябвало да хване толкова добре. Септември преди да почна университета ще я подстрижа, обаче дотогава няма ли шанс поне малко да избледнее?

Ако сложа кестенявата къна пак, какво ще се получи?

# 164
Ох, не издържам вече на упоритата си коса. Боядисах я - само веднъж - в тъмно кафяво, излезе гарваново черно. Вече четвърта седмица упорито я мия, слагам маски, които уж смъквали боя, и тук-там се е показал някой кичур. На всичкото отгоре се боядисах, докато бях в цикъл, и отдолу имаше червеникава къна - т.е. не би трябвало да хване толкова добре. Септември преди да почна университета ще я подстрижа, обаче дотогава няма ли шанс поне малко да избледнее?

Ако сложа кестенявата къна пак, какво ще се получи?

Недей да слагаш къна пак ,ще стане "манджа  с грозде"!
Варианти:
1.Отиваш на фризьор да те обезцветят,рискуваш обаче да ти се изтощи косата!
2.Търпиш и си правиш домашни маски ,най-вече кисело мляко и жълтък. Резултат след месец 1 тон по-светла  и здрава коса !

П.С Опитай отвара от лайка ,със сигурност няма да ти навреди в най-лошия случай ще имаш страхотен блясък !
http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=6764&sid=222c8bc302d … d8620e924b156aa1c

Общи условия

Активация на акаунт