МЕЛОДИЯТА НА СЪРЦЕТО - 16, чуй я, виж я ,наслади й се

• 39 459
  • 435
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
....
бил влюбен в ламия. та защо не намери нито кураж, нито подходящ момент да предприеме стъпки към нея? да спечели любовта й.....
И аз съм изненадана, доста серии си изпуснала, Джемил предложи брак на Ламия, въпреки несъгласието на пашата. Не се уплаши от отказа и и непрекъснато и казва и показва че ще е до нея "каквото и да става". Heart Eyes
 получила мейл от водещ в програма `Христо Ботев `на БНР че днес- 23 юли от 17 до 18 часа ще има предаване- дискусия- Турските сериали -за и против! Щяло да бъде доста интересно.
Изумена съм, че това изобщо подлежи на обсъждане. Бих го приела в предаването на пр. Вучков или по СКАТ, но по БНР.... Crazy
Защо не направят предаване "За и против латиносапунките", или руските сериали? newsm78
Дали някой нарочно раздухва това? Thinking За мен темата е политическа поръчка. Crossing Arms

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 10:49 от Хексе

# 286
това, че джамил не ми харесва, не значи, че съм казала, че е плосък образ. не ме нападайте. напротив, това че предизвиква такива противоречиви мнения, означава, че авторът си е свършил добра работа. същото важи и за макбуле, която хем ме дразни с поведението си, хем предизвиква чувство на съжаление. за нея мога да кажа: милата! изобщо мисля, че всички герои са създадени много грижовно и на място

100 пъти пита "татко си": да предложа ли брак на ламия? а, татко? кажи де, кажи! все едно малко дете пита: може ли сладолед. поне на мен така ми прозвуча.

Един и същи филм ли гледаме? Смисъла на тази сцена беше точно обратния. Джемил даде ясно да  се разбере, че ще направи, каквото е наумил, и че за пашата е по-добре да не се опъва, тоест все едно му каза "приемам, че си съгласен". Иначе кой не разбра, че пашата не е съгласен?

ами мисля, че за същия филм става дума. джамил ще направи каквото си е наумил, но иска одобрението на баща си. без негово съгласие не би направил нищо. кой мъж си позволява така на зряла възраст баща му да го увиква като малко дете?. поне аз така ги виждам нещата

# 287
  • 221B Baker Street
sofia68,май наистина гледаме различни филми  Joy

Джемил сто пъти каза на Ламия че я обича (нещо,което Кенан так и не направи  ooooh!),каза го и на баща си,и то с тон,който не търпи възражения Naughty,предложи брак на Ламия не от съжаление и по съвест като Кенан,а от любов  Peace и колкото и Кенан да се бие в гърдите,че е великия Хюсеин Кенан Гюн,една мъжка постъпка не видяхме от него,а Джеми кога се е бил в гърдите,че  е син на пашата,че и разрешение да му иска  #Crazy

# 288
И аз да се включа тук при вас дами.Много съм запленена от сериала,направо ставам като вцепенена пред телевизора като го гледам, не съм вярвала, че някой сериал може да предизвика такъв интерес в мен.Четох за Решат Нури, че е невероятен турски писател, много драматичен сериал с невероятна музика /на мен специално тя много ми влияе/ и доколкото разбрах оригиналното заглавие е "от устните до сърцето".Това доклокто си спомням беше едно изказване на Кенан, да не се оставя любовта да стигне от устните до сърцето, да но уви точно така стана и той остана безучастен.Харесвам го като визия /без да су усмихва  Party/, но му липсва решителност.Същото което на него му се е случило с Лейла, сега се случва с Ламия и въпреки всичко не му стига куража да се отпусне и да изживее тази любов, постави си оковите на изевстността, въпреки че казваше че няма да забрави никога откъде е тръгнал и какъв е бил.Джамил и Пашата са ми много симпатични още от самото начало голями образи са..

# 289
sofia68,май наистина гледаме различни филми  Joy

Определено  Mr. Green
Колко пъти до сега Джеми каза-Омъжи се за мен Ламия?!Хм?Аз лично го изтървах!За човек,който чака разрешение от друг са си доста ,да ти кажа  Mr. Greenвсичко,което прави (много важен глагол в случая  Whistling) Джемил е за да бъде с Ламия  Peace

# 290
добре де, не ми се смейте. казах ви, че има серии, които съм изпуснала. не бях тук 2 седмици, а това са си 10 серии все пак. нали за това дискутираме тук.
а защо тогава подлъга макбулето, за да бъдел близо до ламия? защо тогава не се е получило нещо между двамата? точно тези моменти не съм ги гледала

# 291

Защо не направят предаване "За и против латиносапунките", или руските сериали? newsm78
Дали някой нарочно раздухва това? Thinking

Защо наистина за и против?Много крайно някак си.
Нямам нищо против да гледам бг продукции,само 4е такива няма.Имаше един напън забранена любов,но аз ли4но не го възприех като сериа,а по скоро като театър по Тв_то.С лоши актьори,озву4ение и тем подобни.Освен това диалозите бяха просташки.Ние като нямаме аристокрация,тъй като са я избили,т.н.ни "елит" няма нито осанка,нито поведение,за да бъде пример за подражание.Така 4е представяните ни за богати фамилии нямат тежест,традиции,вси4ко се опира на едната гола агресия и прекалена показност.
Докато турските то4но това са го избегнали,наблягат на съвсем други неща,нау4ават се традиции,на4ин на общуване,забележителности,та и кухнята им дори. Peace

# 292
Хич не е подлъгал Питбула  Naughty ,тя сама си се вкара в нЕкви филми  Mr. Green .Нали разбра,че той е убил Расих и затова  Peace ,ама Питбула ако беше по-нормална щеше да види,че той не я обича въобще  Whistling
Марица  Peace

# 293
Да бе голяма досада тази Макбуле, ако имаше поне малко акъл щеше да разбере, че Джамил е с нея за да и затвори устата, а не защото я обича

# 294
а защо тогава подлъга макбулето, за да бъдел близо до ламия? защо тогава не се е получило нещо между двамата? точно тези моменти не съм ги гледала

Наистина Джемил не постъпи добре, като остави Макбуле да си мисли, че той се интересува от нея. В началото обаче. Истината е, че Макбуле му се лепна още като се запознаха, започна да го притиска, да изисква от него с нетърпящ възражения тон, мина в настъпление и накрая директно го заплаши, че ако не е с нея, ще го издаде. Джемил може да е заблудил Макбуле, но само в началото. От много време тя е наясно, но не се отказва. Дори когато подслуша, че Джемил обича Ламия, отиде при него и заяви, че иска да се оженят ВЕДНАГА. София 68, наистина си изпуснала много, според мен ти убягва дори основния смисъл. Не го казвам, за да те обидя. Може би просто трябва да наваксаш.

# 295
Хей момичета Добър ден да сте ми живи и здрави.
Аз ви напускам за няколко дни ще отида на планина.
Тази вечер слава на Бога не съм сънувала,но честно казано много се плаша вече(абе болен мозък съм си).
Пожелавам ви леки дни аз ще си гледам сериалчето на балкана но няма да мога да си пиша с вас,много ще ми е мъчно да знаете.А когато се върна ще си наваксаме
до нови срещи

# 296
Тази вечер слава на Бога не съм сънувала,но честно казано много се плаша вече(абе болен мозък съм си).
Пожелавам ви леки дни аз ще си гледам сериалчето на балкана но няма да мога да си пиша с вас,много ще ми е мъчно да знаете.А когато се върна ще си наваксаме
до нови срещи
Марче, ти разказа ли "страшния сън" от вчера ,че съм изпуснала.

Приятно изкарване в планината!  Peace

# 297
  • 221B Baker Street
до нови срещи

Маре,да си изкараш страхотно   bouquet ще те чакаме  Hug

# 298
... София 68, наистина си изпуснала много, според мен ти убягва дори основния смисъл. Не го казвам, за да те обидя. Може би просто трябва да наваксаш.

е за това ви разпитвам. да наваксам. не се обиждам. а то е ясно, че, ако макбуле не беше толкова наивна и сляпа, щеше да види реално как стоят нещата и нямаше да драпа толкова за джамил. или просто иска да се намърда в общество и да живее богато, да има слуги и да им заповядва. тя всъщност влюбена ли е в джамил или по-скоро материалният интерес я гони и просто амбицията за богатата къща?

# 299
ако макбуле не беше толкова наивна и сляпа
Това е последното, което може да се каже за Макбуле. Напротив, тя е подозрителна, мнителна и винаги в бойна готовност, все следи, подслушва...

Мотивите й да преследва Джемил са смесени, има по малко от всичко, което казваш - иска го и заради социалното положение, и за пари, но също така има и нужда от любов. Не е без значение и старата история в живота й - намушкала е приятеля си заради това, че я е изоставил. Значи има и реваншизъм. Но за мен водеща е нуждата да доминира, да става - цитат: "така както искам".

Общи условия

Активация на акаунт