Деца с очни проблеми 3

• 47 078
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • GYM
Здравейте, момичета  bouquet
Простете ми, че нахлувам в темичката ви, но имам нужда от съвет Praynig
Препоръчайте ми добър очен лекар в Пловдив, за дъщеря ми, от известно време криви дясното оченце и май изкривяването е трайно Sad Тя има и други проблеми, но невролога каза, че страбизма няма общо с тях..
Благодаря предварително  bouquet

# 661
  • варна
 При нас и очната и невролога твърдят че е последица от другите проблеми ,за които говориш. В Пловдив мисля че клиника Луксор препоръчваха по-напред в темата.

# 662
  • GYM
Благодаря, orhid, аз също така мисля, затова търся и други мнения Rolling Eyes Досега не сме ходили в Луксор, и там ще опитам Hug

# 663
Ние ще чакаме до края на месеца за изследвания,че тези дето вземали кръв на бебета били в отпуска

# 664
Здравейте момичета!Искам да попитам тези от вас ,които са от София да ми препоръчат добър детски кабинет.Най- вече ме интересува дали там може да се мери ВОН.Малкия вече е на 2год и половина и трябва да почнем да си мерим налягането без упойка.Но се чудя къде.Ако знаете за някой хубав кабинет и най-вече свестни доктори ,моля ми пишете.

# 665
Danu-Ani   не сами правили очната е звъняла на гинеколожката ми и тя и е казала,че не било задължително да се прави. newsm61

# 666
  • София
nansi.83 ние ходим в клиника Вижън при д-р Цонев. Той е малко дръпнат, нямам все още постоянни впечатления от него. Не зная дали мерят ВОН, на нашия батко само зеници са разширявали. Ако решиш да го заведеш, може да се обадиш по тел и да помолиш да те свържат с лекаря да го попиташ.

# 667
Да днес отидохме във Вижън,но малкия е толкова наплашен,че не престана да реве.Засега това е "мисия невъзможна".Ще трябва пак под упойка.Благодаря зя отговорите!

# 668
  • ГОре на черешата...
Днес моето малко момче става на цели 3 годинки.
Черпя за здраве /не е мое дело, тортата от мен ще е за празненството в събота/:

# 669
  mari_eta Честит ти рожденник да ти е жив и здрав, много да се учи и да сполучи Simple Smile    bouquet

Искам да попитам тук всички сме ходили при доста лекари, и аз вчера чух нещо което до сега не бях чувала. Бяхме на преглед при д-р Петкова в Пловдив/за второ мнение по въпроса с операцията/, нейното мнение беше категорично без операция няма да се реши проблема ни. И защо беше категорично, защото нашето кривене било по вертикала, ако било по хоризонтала имало шанс с оклузия и очила да се оправим макар и бавно. Но на този етап само се тормозим, трябва да направим операцията и да махмен очилата и да забравим за проблема. На думи доста просто, но дали и на дела е така?! Rolling Eyes

Ето това разделение на хоризонтално и вертикално кривене на окото, изобщо не бях срещала никъде, нито съм чувала от лекари досега. Може ли някои да ми  сподели дали е чувал такова обяснение и аргументи към едниния вид и другия вид кривене? Rolling Eyes

AnGeLcHeTyYy  какво става с вас?

# 670
  • ГОре на черешата...
Дану-ани,първо благодаря за пожеланията  bouquet.

Да, има такова разделение на кривенето, нашето е по хоризонтала. А иначе лично аз съм виждала хора, които кривят например навън, но и нагоре. Това "нагоре" явно се води кривене по вертикала.

# 671
Честити ти рожденник, Мариетка! Да ти е жив и здрав, да расте усмихнато и щастливо дете и много да ви радва Heart Eyes Hug

За вертикално кривене само съм чувала, но не съм чела Embarassed

# 672
Честит ти рожденик Мариета и от нас!Да ви е жив и здрав и детството му да е изпълнено с много усмивки и весели игри! Hug  bouquet

# 673
Здравейте!
Моля, някой ако може да отговори на въпросите ми, защото съм много притеснена. Cry
На детето за първи път ще му разширявам зениците за 10 дни, а в паниката не се сетих да питам лекарката и сега се чудя за следното:
1.Още след първото слагане на капките ли ще му се разширят зениците?
2.Колко време минава след като се спрат капките, за да се свият отново?
3.Ще може ли детето да излиза навън със слънчеви очила през тези 10 дни?
4.Ще вижда ли нормално през това време?
Благодаря предварително!  bouquet

# 674
  • СОФИЯ, по празниците в Разлог
Да споделя пътя по който минахме с моя 7 годишен син:
1. След носене 1 месец на очила за далекогледство и закриване на здравото око, мързеливото/при нас ляво/око се изкриви много.
2. Обсъдихме варианта за операция с акад. Василева и наблюдаващия офталмолог д-р Средкова /очна клиника Пашев/ и мнението беше, че колкото по рано се оперира толокова по добре. Освен козметичния дефект, ще се отстрани и двойното виждане, което се получи от оклузията.
3. Никъде не можах да намеря инфо за цена на операцията, но слава богу финансира се по клинична пътека от НЗОК. Плаща се само упойката 250 лв. и престоят в болницата.
3. Вчера беше операцията ни за страбизъм на лявото око - интервенция само върху един вътрешен мускул. /Мина сравнително леко/. Много е рано, но ми се струва, че окото си е още криво. Ще носи очила, за да го фиксира.
4. Като цяло съм доволна от клиниката акд. Пашев, персоналът беше много любезен. Единствено се изнервихме от чакането - като цяло времето там не се спазва.

Общи условия

Активация на акаунт