За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVI част

• 19 762
  • 395
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Благодаря ти Кремче Ванилия.  bouquet
Точно така ще направя, нещо като плодова салата и сирената  и
направо ще останат #Crazy 

# 211
  • София
Прочетох няколко пъти вече в темата "Кой какво сервира вчера, кой какво ще готви днес", че някои са правили бъркана пица, но не я откривам с търсачката, а ми е неудобно да питам там. Звучи ми интересно. Някой знае ли нещо по въпроса?

# 212
Прочетох няколко пъти вече в темата "Кой какво сервира вчера, кой какво ще готви днес", че някои са правили бъркана пица, но не я откривам с търсачката, а ми е неудобно да питам там. Звучи ми интересно. Някой знае ли нещо по въпроса?
Заповядай

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=412100.msg11858091#msg11858091

# 213
  • София
Благодаря, Pety за бързия отговор!  bouquet

# 214
Искам да ви попитам за температурата при печене на кексове и др.подобни. Коя е оптималната температура, при която кексовете стават най-добре. Питам защото на няколко пьти правя нещо и спазвам рецептата до точка, но не ми се получава сьщото . Последно правих черешов пай. По рецепта трябваше да го пека 1 час на 170 градуса, но след почти 2 часове печене, кекса си остана леко клисав в средата. Мисля че дори малко увеличих температурата, но явно не сьм го докарала.
Моля дайте ми сьвет

# 215
Chrisimommy ,аз пека кексовете на 180 градуса.Зависи от рецептата ,но по -малко от един час.
Да не би печката ти нещо да не е наред.На мен ми се струва ,че 2 часа да се пече е много.Не изгоря ли отвън?

# 216
Pety не беше изгорял. Печката ми е добра, единственото което се сещам е, че го пекох на опция печене с auto convection или печене с топьл вьздух, при което като задам температурата, печката автоматично я намалява с определени градуси ( много смешно го обесних, но аз сьм скарана с техниката). Интересно, че взима по малко от час  newsm78, явно рецептата си е точно.
Мерси за отговора

# 217
  • София-Младост
Джоджен или мента дали могат да се замразят, дали след това щеси запазят аромата изобщо според вас?

# 218
  • София
Джоджен или мента дали могат да се замразят, дали след това щеси запазят аромата изобщо според вас?

Да, имам в момента замразен джоджен в камерата. Нищо му няма на аромата.
Измиваш, режеш и слагаш в кутийка или пликче във фризера или камерата.

# 219
  • София-Младост

Да, имам в момента замразен джоджен в камерата. Нищо му няма на аромата.
Измиваш, режеш и слагаш в кутийка или пликче във фризера или камерата.
Благодаря ти!

# 220
Попаднах на лесна и много вкусна рецепта за пълнени патладжани.Толкова много се харесаха, че се замислям да сложа в малки бурканчета за разядка през зимата.Колко време трябва да ги варя, за да се стерилизират?

# 221
  • София
Попаднах на лесна и много вкусна рецепта за пълнени патладжани.Толкова много се харесаха, че се замислям да сложа в малки бурканчета за разядка през зимата.Колко време трябва да ги варя, за да се стерилизират?

10-15 минути.

# 222
Някой пробвал ли е да прави кифлички без прясно мляко? нямам такова и се чудя дали ако го заместя с вода, ще станат? newsm78

# 223
сухо мляко нямаш ли?
От моите кифли съм правила и с вода, не стават толкова пухкави, но пак са вкусни.

# 224
нямам. май да не рискувам, че искам да направя да занеса на една приятелка...ще се изложа. ще измисля друго  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт