За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVI част

• 19 755
  • 395
  •   1
Отговори
# 225
Някой може ли да ми даде рецепта на катми ?! Praynig
Нещо с палачинките не се справям,незнам каква тънкост има при тях  Embarassed?! Затова реших да опитам с катми ! Thinking

# 226
  • София
Нещо с палачинките не се справям,незнам каква тънкост има при тях  Embarassed?! Затова реших да опитам с катми ! Thinking

Катми

1/2 кг брашно
мая за хляб колкото кибритена кутийка
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар

Размесваме маята със солта, захарта, малко брашно и толкова вода, колкото е необходима, за да се получи рядка кашица. Оставяме маята на топло, за да шупне. После доливаме вода и като бъркаме с лъжица, на части добавяме брашното. Тестото трябва да има гъстота на боза. Оставяме го да втаса на топло за около половин час. За печеното на катмите използваме пръстен сач или тиган, който предварително затопляме и намазняваме с парче сланина. В топлия намаслен съд сипваме 1 черпак от сместа и печем върху котлона на умерен огън. Обръщаме и опичаме катмата и от другата страна.

# 227
nana77   Благодаря ти ! Както винаги си много бърза и отзивчива ! Hug  bouquet

Сега ще ги направя и ще споделя после какво е станало !

# 228

моите катми. Успе,х но не очаквай, че се правят по лесно от палачинките.

Днес правих  Пенкейка на Петя , доста по лесен е от катмите, ако искаш пробвай

# 229
Сиси, аз преди като правех палачинките хич не ми се получаваха. Но откакто майка ми подари от старите тигани тефлонови изобщо нямам провал. Дори наскоро си правих съвсем постни без яйца и мляко.

# 230

=♥♥Си♥си♥♥ , ако не си пробвала по рецептата на Honda, опитай, ще ти се получат. Погледни какви измишльотини правих от това тесто и станаха. Мен също не ме бива много по палачинките, вкъщи ги прави мъжът ми. Аз съм правила тези с киселото мляко,  шоколадовите и най-ненадейно ми се получиха. Пробвай, ще станат!  bouquet

# 231
Благодаря ви пеп-4o,  samsung ,labrex ! Страхотни рецепти !
samsung ,къде ги има тези старите тигани със тежкото дебело дъно ?!
Аз ги започнах по рецептата на nana77 ! но ,понеже нямам парче сланина за намазване на дъното мога ли да сложа масълце или растително олио ?

# 232
  • София
Благодаря ви пеп-4o,  samsung ,labrex ! Страхотни рецепти !
samsung ,къде ги има тези старите тигани със тежкото дебело дъно ?!
Аз ги започнах по рецептата на nana77 ! но ,понеже нямам парче сланина за намазване на дъното мога ли да сложа масълце или растително олио ?

Еееее, можеш разбира се. Просто оригиналната рецепта е такава. На моето село т.наречените биди т.е вид катми се правят именно по този начин. Със сланина и на сач.
По добре обаче масло сложи.

# 233
# 234
Ох, хора, не мога да се сетя на кого и как се казва една рецепта и съответно не знам какво да пиша в търсачката  Embarassed newsm78 Имаше снимка и си спомням, че имаше желатин, беше под формата на розов кекс (от кексова форма), май и банани имаше... Дано да сте ме разбрали...?

# 235
  • София
Ох, хора, не мога да се сетя на кого и как се казва една рецепта и съответно не знам какво да пиша в търсачката  Embarassed newsm78 Имаше снимка и си спомням, че имаше желатин, беше под формата на розов кекс (от кексова форма), май и банани имаше... Дано да сте ме разбрали...?

Заповядай

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=109068.0

Мисля, че е това  Grinning

# 236
# 237
Pety, ти си го улучила! Благодаря! Всъшност нямало нещо специално в името на сладкиша  Embarassed
nana77 , ще пробвам в най-скро време и твоето предложение Simple Smile

# 238
Моля за рецепта за соленки. Пуснах търсачката и ми излязоха доста неща, но... Все не са това, което искам. Да са прости, вкусни, без свинска мас, щото нямам, да се прави тесто, което да се реже с къдрав нож, да стават за бебето. Абе най-елементарни, ако може.

# 239
  • София
Моля за рецепта за соленки. Пуснах търсачката и ми излязоха доста неща, но... Все не са това, което искам. Да са прости, вкусни, без свинска мас, щото нямам, да се прави тесто, което да се реже с къдрав нож, да стават за бебето. Абе най-елементарни, ако може.

Соленки
Продукти:

1 кутийка /малка/ маргарин
7 с.л. прясно мляко
2 яйца
1 ч.л. сол
1 чл.л. захар
2 п. амонячна сода
брашно за меко тесто.
Замесва се тестото, разточва се не много тънко и се режат пръчици които се намазват с разбит жълтък и се поръсват с настърган кашкавал.

Общи условия

Активация на акаунт