За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVI част

• 19 751
  • 395
  •   1
Отговори
# 240
Моля за рецепта за соленки. Пуснах търсачката и ми излязоха доста неща, но... Все не са това, което искам. Да са прости, вкусни, без свинска мас, щото нямам, да се прави тесто, което да се реже с къдрав нож, да стават за бебето. Абе най-елементарни, ако може.
Тези на elidrag - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,874.msg102504.html
Пепчо ги беше препоръчала,и аз ги направих.
Страхотни са Heart Eyes

# 241
nana77, за какъв грамаж марагарин става въпрос, че нямам малка кутийка в къщи, и дали стават и с краве масло?

delicate, знам ги тези парените, каня им се отдавна, но сега искам да са точени и рязани с нож.

И понеже междувременно ми спря водата, смятате ли, че ще е проблем да ги направя все пак? Ще меся в машината, дано после няма много цапане. Пък дано тръгне и пустата вода ooooh!.

# 242
Полин, ето тези кашкавалени пръчици  са си соленки, рязани с къдрав нож  Laughing
и няма много цапане  Peace

# 243
пеп-4о, нямам кашкавал сега Confused. Предполагам, че и със сирене ще стане Thinking...
Ще видя nana77 какво ще ми отговори и ще реша кои да правя.
  bouquet

А някой друг може ли да ми каже колко грама е една малка кутийка маргарин?

# 244
  • София
пеп-4о, нямам кашкавал сега Confused. Предполагам, че и със сирене ще стане Thinking...
Ще видя nana77 какво ще ми отговори и ще реша кои да правя.
  bouquet

А някой друг може ли да ми каже колко грама е една малка кутийка маргарин?

Малката кутийка е 250 грама, големите са по 500 грама.
Мисля, че с масло също ще стане - да не кажа направо по-вкусно. За отгоре продуктите - кашкавал или сирене - ако питаш мен е въпрос на вкус.

# 245
За отгоре продуктите - кашкавал или сирене - ако питаш мен е въпрос на вкус.

както и за отвътре  Peace

хайде, дерзай  Hug

# 246
  • София
Въпрос:
соса за пиле "Рокфор"  е сметана със синьо сирене.Но сметаната когато се приготвя в тигана,трябваше ли да има предварително зехтин или  не(на тефлонов тиган ще го правя соса)?
Мерси  bouquet

# 247
Цитат
трябваше ли да има предварително зехтин или  не(на тефлонов тиган ще го правя соса)?

Аз лично смятам,че не е нужно да се слага мазнина.Слагаш сметана за готвене в тефлона и натрошеното или рендосано сирене и бъркаш.На умерен огън до стопяване.Няма да се залепи. Peace

# 248
  • София
Цитат
трябваше ли да има предварително зехтин или  не(на тефлонов тиган ще го правя соса)?

Аз лично смятам,че не е нужно да се слага мазнина.Слагаш сметана за готвене в тефлона и натрошеното или рендосано сирене и бъркаш.На умерен огън до стопяване.Няма да се залепи. Peace
Мерси.
Защото мисля или "Рокфор" или пиле "Жулиен " да правя тези дни,а технологията на приготвяне е сходна

# 249
Щом имаш тефлон-нямаш ядове.Става без проблеми.И двете ястия си ги бива.МММмм

# 250
Madam Stasita   ,за сметаната-няма проблеми,щом тигана е тефлон,аз постоянно правя такъв сос за пилешко/сметана и сино сирене/ ,защото просто обожавам вкуса,който се получава  Peace пък и за какво да е мазнината,то сметаната си е достатъчно мазна  Laughing

а аз да попитам-не мога да нямеря една торта,която мие влезнала в акъла-с кайсии беше,май и кисело мляко,и е желирана  newsm78/ох,ама обяснение ли дадох/моля ви,ако някой се сеща за такава торта,да ми пусне линк към нея  Praynig  Hug

# 251
  Искам някой да сподели , дали е консервирал домашно варена сладка царевица , и как ?

# 252
почистен изърна в буркан; варене 2,5-3ч., че е бобено. не се пълни до ръбчето а малко по надолу

# 253
Направих соленките на nana77, много ни допаднаха, бебето и сега хрупа Crazy. Така че благодаря за рецептата  bouquet! Сложих маргарин и краве масло 50:50, ръсих със семенца за по-бързо, че все бързам ooooh!..., ама нямат грешка Peace.

# 254
  Пеп-чо мерси , ще пробвам , но тя е млечна , може би ще ме измъча .

Общи условия

Активация на акаунт