За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVI част

• 19 736
  • 395
  •   1
Отговори
# 255
Искам да направя печен дроб на скара.Какъв е подходящ свински или телешки и ако може рецепта как точно да го направя. Simple Smile

Последна редакция: пт, 31 юли 2009, 22:08 от Pety

# 256
  • In a surreal moment!
Аз предпочитам телешки , ама от телето , не от баба му...
Нарязваш го на по - тънки филийки, нека да е леко замръзнал, да не ти се огъва. Поливаш парчетата с олио и печеш , след опичането овкусаваш със сол и черен пипер или каквото там харесвате.

# 257
Аз предпочитам телешки , ама от телето , не от баба му...
Нарязваш го на по - тънки филийки, нека да е леко замръзнал, да не ти се огъва. Поливаш парчетата с олио и печеш , след опичането овкусаваш със сол и черен пипер или каквото там харесвате.
Благодаря за рецептата ,а как да позная дали е от телето или баба му?

# 258
  • In a surreal moment!
ако знаех секрета , нямаше да се прецаквам и аз Simple Smile
чувала съм , че на телето дробчето е с по-червен цвят , но не ми е действало винаги
а как само сладни на вкус младичкото ...мммм
късмет Simple Smile

# 259
А телешко сърце(нарязано в на пържолки) може ли да се пе4е  на скара?И какви подправки newsm78

# 260
  • София
А телешко сърце(нарязано в на пържолки) може ли да се пе4е  на скара?И какви подправки newsm78

Ами може, но според мен ще стане малко по-жилаво. Аз лично винаги варя карантиите.

# 261
И аз смятам,че е добре да се сварява карантията.За по-сигурно а и по-вкусно.Пък после може и да се отцеди и да се метне на скарата защо не!? Naughty

# 262
  • Пловдив
Въпрос - какво освен сок и компот мога да направя от малини? Стават ли за сладко или мога ли да ги замразя?

# 263
  • София
Въпрос - какво освен сок и компот мога да направя от малини? Стават ли за сладко или мога ли да ги замразя?

Стават и още как. Баба ми правеше вълшебно сладко от малини  Heart Eyes

# 264
  • In a surreal moment!
lozeva -
сърцето и воденичките са много жилави органи. Всичко можеш да ги направиш , но педварително добре сварени в тенджера под налягаге.
Цопвай сърцето , като се свари след около час и половина, го вадиш, добре е да се охлади и да престои 1 нощ в хладилника и после си го режеш мн. лесно на филийки и печеш, панираш , каквото искаш.

# 265
Пак се обръщам към вас за помощ.Имам домашни карначета,но нещо не ми се пекат на скарата.Ще ми се да ги направя на манджичка,но не знам как.Те са големи колкото лионска наденица.Имате ли идеи?

# 266
  • София
Купих сухо мляко нестле,няма мерителна лъжичка вътре как да отмеря 130гр?

# 267
Цитат

Сладко от малини.

2кг.малини се сваряват с 2кг.захар и 2 ч.ч. вода ,като се варят на бавен огън да не кипят и се отпенват.Когато капката стане такава,че не се стича бързо по порцерланова чиния,слагаш 1 кафяна лъжица лимонтузу.Вариш още 3 минутки и сваляш от котлона.Насипваш в идеално сухи бурканчета още горещо,затваряш и обръщаш наопаки.Като истинат са готови.Сами се вакуумират.
Успех!

# 268
Цитат
Пак се обръщам към вас за помощ.Имам домашни карначета,но нещо не ми се пекат на скарата.Ще ми се да ги направя на манджичка,но не знам как.Те са големи колкото лионска наденица

Предлагам ти да ги направиш ПО ЛОВДЖИЙСКИ

Обелваш и нарязваш 5-6 до 10 глави стар лук.Задушаваш го,добавяш моркови,зелена пиперка,гъби,домати и червен пипер.Чубрица или мащерка по желание.Накрая предварително нарязаната наденица и оставяш да се готви до желаната гъстота.Ако имаш гърне-нареди всичко след задушаването и печи с капака до готовност,ще стане невероятно вкусно.Или го насипи в гювечета и ги печи така на порцийки.

# 269
малки гювечета нямам.В голям ще ги сложа.А домати слагат ли се?Или вода вместо тях? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт