Палачинки

  • 9 696
  • 76
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 5 001
Айде и аз в кюпа на харесващите палачинки с кисело мляко,повече от тези с прясно  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Само така ги правя.Страхотни стават!!!

Не стават жилави,дори като изстинат са мекички и вкусни...

Обичаме ги с всякакви пълнежи.Ако направя повечко и останат правя палачинкова торта...


Често към тестото с кисело мляко прибавям мая и като втаса си правим катми....

Ако пък го направя по-гъсто и прибавям захар - правим марудници....

Много универсално тесто ми е.Незаменимо!

Последна редакция: чт, 11 юни 2009, 11:59 от TheNMaster

# 16
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
Ей  ти ме подсети .
Ами да правя ги като пролетни рула -ориз със зеленчуци
с риба
с някакво зеленило.
торта

ех как ще си направя нещо интересно за довечера

# 17
  • Мнения: 2 815
Аз ги правя с вода,така най много ни харесват  Peace
1-2 яйца
1 мярка брашно с връх
1 мярка вода малко под ръбчето
сода за хляб-на върха на ножа
1к.л. сол
1к.л захар
Пържа в обикновен тиган,по крехки са някак.
Ако искам да ги правя на бохчи ,ги пържа в тефлона ,и смесвам водата с мляко 1:1 .

# 18
  • Мнения: 22 867

TheNMaster , подстрекателко, (не знам кой го измисли във форума, ама е много точно!) убеди ме да опитам с кисело мляко, направих ги по рецептата на Хонда, наистина стават много крехки и мекички.   bouquet


# 19
  • Мнения: 5 001

TheNMaster , подстрекателко, .......

 smile3533 smile3533 smile3533

хи-и-хи-хих-хих.....много са красиви!

# 20
  • Мнения: 1 650
Мммммм....  chef

# 21
  • Мнения: 2 201
Labrex   Mr. Green четох в друга тема, но така и не разбрах как ги правиш на дантели?  Flutter  Hug

# 22
  • Мнения: 22 867
Labrex   Mr. Green четох в друга тема, но така и не разбрах как ги правиш на дантели?  Flutter  Hug

Готовата смес изсипваш в найлонов плик, рязваш му едното ъгълче, ама мнооого мъничко или го пробождаш с по-дебела игла. Върху нагрят тефлонов тиган започваш да си рисуваш кривулици, нещо като дантели. Като се изпекат от едната страна внимателно ги обръщаш и от другата - с лопатка става, а ако не са много големи, бучвам леко с иглата в някой отвор и обръщам. Ефектни са. Тези на снимката са двойни - отдолу са си нормални палачинки, намазани с желе, а отгоре съм сложила дантелените. Но е много красиво, ако в дантелените завиеш нещо (руска салата с шунка например или друг пълнеж) и ги сложиш върху листо от салата или направиш някаква аранжировка в чинията. Играчка си е, но не е нещо трудно.

# 23
  • Мнения: 2 201
Ясно, проблемът беше, че не разбрах, че са двойни палачинки  Hug

# 24
  • София
  • Мнения: 15 829
Няколко яйца, прясно мляко, щипка сода, няколко капки олио и брашно.Веднага след изваждането ги мажа целите с масло и сладко от ягоди и навивам или сгъвам.Само така се ядат в нас.Никога не успяват да истинат, изяждат се веднага, колкото и да направя.labrex, ще пробвам да направя дантелките, много ми харесаха. newsm10

# 25
  • Мнения: 1 734
Аз ги правя така 3 яйца,вода и брашно

# 26
  • Мнения: 27 523
Но е много красиво, ако в дантелените завиеш нещо (руска салата с шунка например или друг пълнеж)...

А как се задържа тоз пълнеж в тез дантели?  newsm78 Embarassed

# 27
  • Мнения: 7 433
  Сигурно се правят с по-малки дупки,знам ли.... newsm78 Simple Smile

# 28
  • Мнения: 22 867
Но е много красиво, ако в дантелените завиеш нещо (руска салата с шунка например или друг пълнеж)...

А как се задържа тоз пълнеж в тез дантели?  newsm78 Embarassed

Блонди, трябва да е по-гъста смес, слагала съм и руска салата с желатин, и увита в шунка и върху нея палачинката, или салатата върху плътната палачинка, а отгоре завита с дантелената, може леко да се подгънат краищата и да се върже с пера от лук пакетчето, става ажурено пакетче. А може пълнежа в плътната палачинка, а отгоре за красота да се сложи дантелената. И, да, не трябва да са много големи дупките.

Ето малко снимки за идеи.  Просто е красиво така и малко по-различно от традиционните палачинки.

А ето на какво попаднах току-що - начин на правене с бутилка и със сигурност ще е по-удобно отколкото с плик.

Ето и тук по-подробно.

А това филенце в дантелка как ти се струва? Не ми е идвало на ум досега за такъв пълнеж, но с огромно удоволствие бих го хапнала, гарнирано с нещо зеленичко. Heart Eyes

Последна редакция: пт, 12 юни 2009, 14:02 от labrex

# 29
  • Мнения: 27 523
Разбрах,  Hug много са хубави, ама си е врътня  Tired

Ще пробвам с кисело мляко, досега не съм яла такива  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт