За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVI част

  • 19 678
  • 395
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 9 785
Имам половин пакетче ок.250 грама накиснат нахут. Колко време да го варя и...какво да го правя всъщност Thinking? Попаднах на една-две рецепти, но нещо не са по мой вкус. Едната е с маслини, всичко се пасираше и става като пастет нещо. Ако е за салата, какво да добавя още?

# 346
  • Мнения: 1 798
Имам половин пакетче ок.250 грама накиснат нахут. Колко време да го варя и...какво да го правя всъщност Thinking? Попаднах на една-две рецепти, но нещо не са по мой вкус. Едната е с маслини, всичко се пасираше и става като пастет нещо. Ако е за салата, какво да добавя още?
polin_a,тази салата изглежда вкусна- http://kulinar.gbg.bg/index.php?p=recipe&id=4909
Само ,че нахута е от консерва.

# 347
  • Мнения: 11 607
А аз имам една консерва нахут, но не искам да я правя на салата.....Приемам предложения за пастет или нещо подобно за мазане......

# 348
  • Мнения: 1 798
А аз имам една консерва нахут, но не искам да я правя на салата.....Приемам предложения за пастет или нещо подобно за мазане......
Мамо Цоцоланке,виж това - http://stil.tialoto.bg/article.php?id=4894

# 349
  • Мнения: 9 785
А аз имам една консерва нахут, но не искам да я правя на салата.....Приемам предложения за пастет или нещо подобно за мазане......
Мамо Цоцоланке,виж това - http://stil.tialoto.bg/article.php?id=4894

Аз намерих и това .
delicate, благодаря ти за рецептата! Изглежда красиво, но не е по вкуса ми и затова май и аз ще правя пастет.

# 350
  • Мнения: 2 403
Моля да ме светнете как се вари царевица- на пара или да я покрива водата? Мерси!

# 351
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Моля да ме светнете как се вари царевица- на пара или да я покрива водата? Мерси!
По на горе беше коментирано.Да я покрива.

# 352
  • Мнения: 7 723
Моля да ме светнете как се вари царевица- на пара или да я покрива водата? Мерси!
Царевица се вари ВЪВ вода. Моля! Hug

# 353
  • Мнения: 2 403
Мерси, нямах време да разглеждам  Embarassed

# 354
  • Мнения: 1 236
А аз имам една консерва нахут, но не искам да я правя на салата.....Приемам предложения за пастет или нещо подобно за мазане......

Пусни я в блендер заедно с 2 сл масло, 2 сл нарязан пресен магданоз, 2 стръка зелен лук нарязани на ситно, 2 филийки лук, сол, червен пипер, люта чушка и оливия на вкус.

# 355
  • Мнения: 4 406
Момичета, добро утро
Ядох на морето рибена чорба и сега искам да направя подобна. Мисля, че беше от скумрия, имаше морков на ситно и май домати и червен пипер.
Та сега си купих скумрия с главите и мисля довечера малко акула да взема  newsm78

Как да я направя ?
Никога не съм правила, освен преди много години за сина зеленчуци с филе бяла риба.

# 356
  • Мнения: 5 001
Слагаш рибата в студена вода в тенджера на котлона.Завира,отпенваш.
След около 10-15 мин. вадиш сварената риба и я обезкостяваш.
В бульона добавяш нарязани лук,морков,може коренче целина или пащърнак,олио,сол.Като се сварят зеленчуците добавяш месото на рибата и 1 малък настърган домат.
Сега.....Понякога може да се прибави и картоф или малко ориз,но това е по желание.
Супата може да се застрои,но може и да не се застройва.Пак по желание.
Задължителната подправка на рибешка чорба или супа е ДЕВИСИЛ(или леощян както го знаят рибарите) - слага се към края на готвененто.

# 357
  • Мнения: 4 406
Благодаря,
TheNMaster    bouquet

Както винаги, точно и ясно си го написала, като за мен  Laughing

# 358
  • Мнения: 5 001
 Hug Hug Hug
Дано да ти хареса....Да допълня,че става още по-вкусна,когато поотлежи....И:
*ако не е застроена може при сервиране да се сложи 1-2 с.л. кисело мляко
*или да се подправя със счукан чесън и оцет
*да си се хапва така както е сготвена без добавки...

По ваш вкус  Mr. Green

# 359
  • Мнения: 3 219
Аз само да добавя как да нямаш костици в бульона-аз варя рибата в тензух, имам си такъв специално за целта, слагам главите и  изобщо каквато и да е риба вътре, връзвам с конец и го пускам във врящата вода. Иначе и аз си я правя точно както Мастерче е обяснила.Не я застройвам.

Общи условия

Активация на акаунт