За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVI част

  • 19 684
  • 395
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 8 525
Моля ви момичета да ми обясните по подробно за пърженето на  тиквичките и онзи трик със оцета.Може и да не ми повярвате,но за първи път в живота си ще правя тиквички утре и то не за в къщи,и за да не се излагам искам да са добри,обаче има и друго,не е тиквичка а голяма тиквичка това и соса също не знам как да го направя.Много моля за помощ.

Значи ако си прочела това:

Опитай тогава следващия път това:
Прави се разтвор от 2 ч.ч вода и 1/2 ч.ч оцет. Овалват се тиквичките в брашно, минават се през оцетния разтвор и тогава се пържат. Така няма брашно в мазнината и коричката на тиквичките става хрупкава,а те самите не попиват толкова олио. 

и пак не ти е ясно, тогава иде ред на конкретните въпроси. Иначе няма как да ти отговорят хората. Това за пърженето.

Голямата тиквичка просто я нарязваш на подходящи парчета и става като малката тиквичка. Виж само да не е много със семена, че ако ме питаш мене по добре не я пържи.

За соса - варианти много. Най -бързия: кисело мляко, чесън и копър.

# 31
  • Мнения: 2 815
Мислех да сложа върху печено пиленце.(като сложа подправки,винаги ми изгарят и стават черни.А искам да стане с ионзи хубав златист цвят като по рекламите. Blush)
За да не ти загаря неприятно червения пипер , а и другите подправки , намазваш накрая пилето с олио .
Аз го изливам направо в ръката си , и после мажа/масажирам  Laughing/ пилето - става равномерно запечено ,без неприятно загаряне на подправките .
Невероятно става ,ако се направи кашичка от червен пипер,дижонска горчица, 1-2 скл чесън , сол и олио - и после да се омаже добре пилето - голяма мацаница става,но е вкусно ....когато ме домързи карам по мързеливия начин- подправки по избор и след това с една шепичка олио  .

# 32
  • Мнения: 1 777
Когато пека пиле ,разбърквам няколко лъжици майонеза с малко червен и черен пипер и намазвам пилето.Може да се сложат и други подправки.Първо пека покрито с фолио и после без  и винаги се получава една хубава зачервена коричка.

# 33
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 690
Пърженето на тиквички с оцет онзи ден го приложих за първи път. Станаха направо невероятни! Хрупкави, златисти, олиото не прегоря изобщо. Горещо препоръчвам тази технология  Peace

# 34
# 35
  • София
  • Мнения: 12 585
Пърженето на тиквички с оцет онзи ден го приложих за първи път. Станаха направо невероятни! Хрупкави, златисти, олиото не прегоря изобщо. Горещо препоръчвам тази технология  Peace

Мале толкова ги хвалите, че ще взема да се прежаля и аз да опържа.
Само че имам въпросче - в тиган или във фритюрник?

# 36
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 690
Аз в тигана ги правих, че не ми е зареден фритюрника.

# 37
  • София
  • Мнения: 12 585
Аз в тигана ги правих, че не ми е зареден фритюрника.

Ясно. Ще взема да пробвам с малко количество.

# 38
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 597
Pety , успя ли да пробваш баницата с халва?Ако си успяла и ти е харесала, ще ми дадеш ли някаква идея за сиропа, че в рецептата не е уточнено?

# 39
  • Кьолн
  • Мнения: 1 220
Здравейте момичета! Пак имам въпрос към вас. Знаете ли рецепта за мармалад от сини сливи но на котлон,не във фурна? Защото моята изгоря а не знам точните мерки за котлон. Предварително благодаря!

# 40
  • Мнения: 22 867
Здравейте момичета! Пак имам въпрос към вас. Знаете ли рецепта за мармалад от сини сливи но на котлон,не във фурна? Защото моята изгоря а не знам точните мерки за котлон. Предварително благодаря!

Виж ТУК, рецепта 01194 (14-тата отдолу нагоре), ако те устройва. Правила съм по подобен начин, но не слагах индрише и не стерилизирах, пълнех горещата смес в бурканчета, затварях с капачката и обръщах бурканчето върху нея.

# 41
  • София
  • Мнения: 565
Когато пека пиле ,разбърквам няколко лъжици майонеза с малко червен и черен пипер и намазвам пилето.Може да се сложат и други подправки.Първо пека покрито с фолио и после без  и винаги се получава една хубава зачервена коричка.

 А става ли с домашно приготвената майонеза без яйца, която си копнах тук от форума? Тя подлежи ли на термична обработка?

# 42
  • София
  • Мнения: 12 585
Когато пека пиле ,разбърквам няколко лъжици майонеза с малко червен и черен пипер и намазвам пилето.Може да се сложат и други подправки.Първо пека покрито с фолио и после без  и винаги се получава една хубава зачервена коричка.

 А става ли с домашно приготвената майонеза без яйца, която си копнах тук от форума? Тя подлежи ли на термична обработка?

Ами според мен няма как да я направиш без яйца, щото тя се прави основно от тях и олио.

# 43
  • София
  • Мнения: 565
Аз вече правих и стана мнаго добре. Мисля, че рецептата беше на Лабрекс. Извинявам се, ако греша! Крайно време е да започвам даси записвам и източника Embarassed Опитах се да я намеря с търсачката, но не успях.

# 44
  • Мнения: 320
Момичета, скоро в заведение за бързо хранене си  взех подлучени патладжани бяха страшно всусни и понеже сега имам в наличност доста реших да си направя, но незнам как. Бяха с оцет, олио, сол и чесън, но определено не бяха пържени, нито пък печени, стояха май по-скоро като варени, но незнам ...... някакви идеи   Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт