За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVI част

  • 19 773
  • 395
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 2 110
Благодаря nana77  !

пеп-4o ,не обичам замразен ! Благодаря ти !

# 196
  • Варна
  • Мнения: 522
Благодаря ви много момичета.
Все единия от сосоветв ще направя.
Пеп-4о, благодаря и за съвета за зеленчуците . Hug
Гостите ще са Италиянци и затова не искам да се излагам.
Но то има време , за четвъртък вечер е събитието
Все пак трябва да купя продуктите.
Стискайте ми палци newsm10.
А какъв десерт да им предложа.
Мислех за диня и пъпеш.
Дали е удачно. newsm78

Последна редакция: вт, 28 юли 2009, 12:36 от ивка27

# 197
  • Бургас
  • Мнения: 1 396
Довечера ще имам гости "на биричка"
Дайте идеи какво да приготвя набързо за мезе,че съм на работа до 6,а ги чакам към 7.30.
Готовите суджуци и филета са едно на ръка,но ми се иска и нещо топло...

# 198
  • София-Младост
  • Мнения: 24 089
Боровинки... как да ги замразя за зимата?

# 199
  • Мнения: 1 486
Боровинки... как да ги замразя за зимата?

Боровинки
Подготовка: добре узрелите боровинки се измиват и се отцеждат старателно. Замразяват се със захар: 100 г захар на 500 г боровинки. Срок на съхранение: 10 - 12 месеца.
Размразяване: 3 - 7 часа при стайна температура.
Температура на замразяване; – 5 - -10 градуса.

# 200
  • София-Младост
  • Мнения: 24 089
Благодаря ти, не бях сигурна дали със или без захар.  Hug

# 201
  • Мнения: 9 478
Сега ще замразявам около 3кг.
Добре измити, в момента се отцеждат. Аз ще слагам в торбички, но може и в чашки, завити със свежо фолио или капачета /да не хващат допълнителни миризми/.
Ползват се направо замразени, оваляни в нишесте, което ще поеме сока от размразяването им, докато се пекат

# 202
  • София
  • Мнения: 12 585
Довечера ще имам гости "на биричка"
Дайте идеи какво да приготвя набързо за мезе,че съм на работа до 6,а ги чакам към 7.30.
Готовите суджуци и филета са едно на ръка,но ми се иска и нещо топло...

Ако ядете полуготови неща - наскоро бях на гости на биричка у приятели и те бяха направили от пилешките шницели на Сами-М. Вкусни са - или поне на мен ми харесаха.

Другото е класиката в жанра - пържени картофки със сирене. Те поне стават бързо.

# 203
  • София-Младост
  • Мнения: 24 089
Сега ще замразявам около 3кг.
Добре измити, в момента се отцеждат. Аз ще слагам в торбички, но може и в чашки, завити със свежо фолио или капачета /да не хващат допълнителни миризми/.
Ползват се направо замразени, оваляни в нишесте, което ще поеме сока от размразяването им, докато се пекат
Ще пробвам и по този начин.  Simple Smile

# 204
  • Мнения: 559
Има една рецепта за "Заек по ловджийски" в сайта на БонАпети.Правила съм го 2 пъти все за гости и всички много го харесаха.Ключа на гозбата е в мариноването на заека,което убива странната му миризма и в това,че се приготвя в гърне.Та освен да го сложиш с показаните неща в гърнето и да го метнеш във фурната други грижи нямаш.
Дано да ти допадне.

# 205
  • Бургас
  • Мнения: 1 396
Благодаря за идеите, извадиха децата от камерата едно пакетче пилешко филе,ще го мисля него.

# 206
  • София-Младост
  • Мнения: 24 089
Благодаря за идеите, извадиха децата от камерата едно пакетче пилешко филе,ще го мисля него.
Ако обичате пилешки хапки ти препоръчвам тази рецепта
Пробвах ги онзи ден станаха чудесни, като не съм слагала розмарин и лимонова кора.

Последна редакция: вт, 28 юли 2009, 14:40 от Ала-Бала

# 207
  • Бургас
  • Мнения: 1 396
Благодаря зя препраката,чудесен сайт!

# 208
  • Мнения: 1 236

А какъв десерт да им предложа.
Мислех за диня и пъпеш.
Дали е удачно. newsm78

Може да направиш плодова салата в една голяма купа, и всеки да си взема. Покрай динята и пъпеша, сложи нарязан банан, цели ягодки, портокал на сегменти, грозде. Отстрани зареди една чиния с разни видове чужбински сиренца и кашкавалче. Сложи и сладолед да имаш във фризера. Ще ги шашнеш, а е лесно  Grinning

Зеленчуковите шишчета у нас се правят или с лук, тиквичка, патладжан, чушка, или другия вариянт е с лук, гъби, бяло сирене и чушка. За топване правя салса - домати, люта чушка, лук, лимон - правя ги в блендера.

# 209
  • София
  • Мнения: 8 527

А какъв десерт да им предложа.
Мислех за диня и пъпеш.
Дали е удачно. newsm78

Може да направиш плодова салата в една голяма купа, и всеки да си взема. Покрай динята и пъпеша, сложи нарязан банан, цели ягодки, портокал на сегменти, грозде. Отстрани зареди една чиния с разни видове чужбински сиренца и кашкавалче. Сложи и сладолед да имаш във фризера. Ще ги шашнеш, а е лесно  Grinning

Зеленчуковите шишчета у нас се правят или с лук, тиквичка, патладжан, чушка, или другия вариянт е с лук, гъби, бяло сирене и чушка. За топване правя салса - домати, люта чушка, лук, лимон - правя ги в блендера.



Кремче, бе не сте ли открили случайно някой и друг ресорант.  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт