За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVI част

  • 19 730
  • 395
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 1 798
малки гювечета нямам.В голям ще ги сложа.А домати слагат ли се?Или вода вместо тях? newsm78
Алма,хубаво е да сложиш,а водичка сложи толкова колкото да се покрият продуктите.
Даже и картофки може да сложиш.

# 271
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 458
Момичета, някой пекъл ли е патладжан в микровълновата печка на грила и? Имам два такива и се чудя дали ще стане че в тези жеги не ми се пуска фурната newsm78

# 272
  • Мнения: 1 777
Момичета, някой пекъл ли е патладжан в микровълновата печка на грила и? Имам два такива и се чудя дали ще стане че в тези жеги не ми се пуска фурната newsm78
Aз съм пекла в обикновенна МВ без  грил.В съд подходящ за МВ слагаш патладжана и с вилица го надупчваш на няколко места.Слагам на 5 мин.,но отвреме на време проверявам.Когато омекне е готов.

# 273
  • Мнения: 1 236
Купих сухо мляко нестле,няма мерителна лъжичка вътре как да отмеря 130гр?

Това е (приблизително) една голяма чаша за капучино newsm78. Една супена лъжица четох че излиза към 6-8г тежина.


Пак се обръщам към вас за помощ.Имам домашни карначета,но нещо не ми се пекат на скарата.Ще ми се да ги направя на манджичка,но не знам как.Те са големи колкото лионска наденица.Имате ли идеи?


А защо не ги опечеш на тиган?
На манжичка бих ги направила на нещо като гювеч, с картофи, доматки, лук, чушка. Или с бобче, на фурна става голяма вкусотия  Grinning



Въпрос - какво освен сок и компот мога да направя от малини? Стават ли за сладко или мога ли да ги замразя?


Може да ги замразиш, но при размразяване ще са като от компот.
Сладкото от малини ми е сред любимите, но малки деца обикновено недоволстват от обилното количество семки вътре.

# 274
  • Мнения: 4 435
Момичета, днес докато пазарувах плодове и заленчуци, видях на пазара царевица. И понеже много обичам, накупих две торби. Mr. Green Проблема е че никога не съм варила царевица и идея нямам как се прави, но пък си казах- във форума ще ми обяснят всичко. Laughing
И сега искам най-вкусният начин по който да я направя.  bouquet

# 275
  • дълбоко,дълбоко в прованса
  • Мнения: 190
Белиш зелената шума и почистваш косата.На дъното на тенджера аз постилам на един ред от зелената шума и отгоре нареждам царевиците. Доливам вода да ги покрие, даже и 2 пръста над царевицата, и вариш на бавен огън.Ако е нужно, по време на варенето, се долива вода. Проверяваш ги за готовност - аз ги варя около 1,5 - 2 часа.И после си ги хапваш със сол, захар, мед - както пожелаеш.

# 276
  • Мнения: 11 607
О...Авче.... Hug

Долу-горе правя като Сарина царевицата, с тази разлика,че отгоре слагам една дълбока чиния с отвора надолу - един вид да не тръгне царевицата да ме гони. Така както се прави със сърми напр. А може - един не много приятен за фурната вариант(защото трябва да се чисти), но ако сложих една плоска тава(от тези, които вървят с фурната) и изпечеш царевицата там - също е вкусно. Печена царевица много обичам......Но си е добре при нея да си има жар...Ако остане нещо от скарата - накрая можеш да метнеш и царевицата.....

# 277
  • Мнения: 4 435
Сарина, Маме много благодаря, знаех си че няма нещо за което да не помогнете. Hug   bouquetСлед малко запретвам ръкави и я започвам. Чиния отгоре и аз ще сложа. А горе-долу на колко време да я проверявам дали е готова? Blush Хич не ми се иска да се напука цялата. Иначе печена и аз обичам, ама на жар. Heart Eyes В тая печка, най-много да направя някоя беля, и без това, още не съм й схванала тертипа. Laughing

# 278
  • дълбоко,дълбоко в прованса
  • Мнения: 190
Ами първо си я вари на слаб котлон поне един час, и след това през 10-ина-15 минути си я проверявай.Тя няма да се разпука всичката отведнъж Laughing

# 279
  • Мнения: 1 486
Момичета, някой пекъл ли е патладжан в микровълновата печка на грила и? Имам два такива и се чудя дали ще стане че в тези жеги не ми се пуска фурната newsm78
Aз съм пекла в обикновенна МВ без  грил.В съд подходящ за МВ слагаш патладжана и с вилица го надупчваш на няколко места.Слагам на 5 мин.,но отвреме на време проверявам.Когато омекне е готов.
Вече го изпробвах-наистина стана много добре и при това бързо Peace
Благодаря за идеята!  bouquet

# 280
  • Сливен
  • Мнения: 68

 Аз царевицата си я правя в микровълновата. Слагам по 3 - 4 кочана ( зависи от големината на печката), заедно със шумата, необелена и пускам първо на 3 минути на максимална мощност, проверявам след като свършат минутите и ако се налага пускам пак за 1 - 2 минутки. Става разкошна.

# 281
  • Варна
  • Мнения: 522
Някой да ми даге идея, как да сготвя пилешки сърца.
Благодаря предварително  bouquet

# 282
  • София
  • Мнения: 3 414
Аз царевицата я пека,мажа с масло увивам във фолио и в печката ако е много млада 30 мин ако не проверявам,облизвам си пръстите.
За първи път чувам че може в МВ,без вода без нищо ли?
Благодаря Кремче ванилия,като гледам тази кутия за три пъти ще стигне  ooooh!

# 283
  • София
  • Мнения: 12 585
Някой да ми даге идея, как да сготвя пилешки сърца.
Благодаря предварително  bouquet
Сваряваш ги. След това ги изваждаш от водата в която са вряли и ги прехвърляш в йена.
В дълбок тиган задушаваш 2-3 глави лук и около 400-500 грама гъби - нарязани. Като се задушат добавяш домати или доматен сок, черен пипер, червен пипер, сол и босилек или джоджен. Доливаш малко вода, оставяш да клокне още 5 минути и заливаш сърцата. Печеш на 180 градуса около 40 минути.

# 284
  • Сливен
  • Мнения: 68

 Ива&СиЕ,

 да без вода се слага царевицата в микровълновата, но задължително необелена, а със шумата. Така от нея самата царевица се задушава и става нещо средно между варена и печена.

Общи условия

Активация на акаунт