За бързи въпроси и отговори, за тези, които нещо ги вълнува ... - XVI част

  • 19 697
  • 395
  •   1
Отговори
# 315
  • София
  • Мнения: 12 585
От сутринта съм подквасила мляко а не се хваща -идеи какво да направя,моля някой ако знае?Благодаря предварително!

Подквасата ти не е била хубава. Ами реално няма какво да направиш. Освен да го подгрееш наново и да сложиш нова подкваса. Може би ще стане.

# 316
  • София
  • Мнения: 888
Здравейте, искам да попитам как правите печените чушки в доматен сос. Аз два пъти направих и двата пъти от соса май беше леко кисело. Слага ли се нещо в самия сос, за  се премахме този вкус?

# 317
  • Мнения: 1 777
Малко захар се слага в доматения сос.

# 318
  • Мнения: 4 435
Захар се добавя когато се готви с домати, за да не киселее.

# 319
  • Мнения: 3 219
Авче, свари ли царевицата Grinning

# 320
  • Мнения: 4 435
Авче, свари ли царевицата Grinning

Дам, сварих я. Стана супер. Grinning

# 321
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Ще правя мъфини,но ми свършиха хартиените формички и няма от къде да си купя,та с фолио ще станат ли?
По-скоро с хартия за печене според мен или директно във формата за мъфини, ако е с незалепващо покритие.
Уж е с незалепващо покритие,но пак ми залепват Rolling Eyes Хартия за печене май имам останала Thinking Мерси Hug
Само да кажа че и с фолио стават мъфините Party Половината с хартия за печене,другата с фолио ги направих.

# 322
  • Мнения: 9 475
не съм добра в месенето но ще пробвам, а може ли да се съхрани част от
готовото тесто за друг път, защото виждам че се омесват 8 топки, като всяка
се точи на кора и от нея стават по 8 кифлички, доста ми се вижда, ако разделя
тестото на половина, т.е да направя половин доза, останалото да прибера
във фризера, ще мога ли да го ползвам после  Thinking

ти сигурно ги направи вече, но да кажа за друг път - тези кифли са толкова лесни и сами си стават, че нито искат много месене, нито потене покрай тях.
Когато деля на 8 топки, кифличките стават дребнички, но като не ми се играе - и на по-малко разделям, чудо голямо, че ще са по-едри.
Тестото съм прибирала в хладилник за 1 ден /не повече/ като извадя, отпочине за 30-40 мин., омеся отново със съвсем малко брашно и пак.  За фризер обаче - не знам, но ако ги направиш с плънка и замразиш, после вадиш и печеш - стават.

# 323
  • Мнения: 2 070
Здравейте, дано някой се отзове, малко е нетипичен въпросът ми.
Досега никога не съм стерилизирала манджа в буркани. Ще ходим на палатки за 5 дни и искам да взема поне нещо като за начало. Разбрах, че трябва да варя бурканите около 10 минути...това да кажем да супи и манджи..мислех, че се обръщат бурканите с капачките надолу и водата покрива само тях, но ми казаха, че трябва да са покрити целите с вода и така да врат - така ли е?

А има ли начин да затворя месо и как се прави - например 3-4 пържоли или някакво сварено пиле.. Мога ли освен течна храна да затварям и по-суха и как става newsm78
 Praynig

# 324
  • Мнения: 1 236
но ми казаха, че трябва да са покрити целите с вода и така да врат - така ли е?

А има ли начин да затворя месо и как се прави - например 3-4 пържоли или някакво сварено пиле.. Мога ли освен течна храна да затварям и по-суха и как става newsm78
 Praynig

Правили сме много отдавна, но определено водата трябва да покрива бурканите при варенето. А в самите бурканчета може и месо - тъпчеш го добре, да няма въздух никъде, може да добавиш бульонче или сос да уплътни. Много вкусно стават неща като печени патладжани или тиквички в доматен сос. Сърмички също, дробчета с ориз. Печени белени чушки и те после стават страхотни на сандвич сред природата  Grinning

# 325
  • София
  • Мнения: 4 293
не съм добра в месенето но ще пробвам, а може ли да се съхрани част от
готовото тесто за друг път, защото виждам че се омесват 8 топки, като всяка
се точи на кора и от нея стават по 8 кифлички, доста ми се вижда, ако разделя
тестото на половина, т.е да направя половин доза, останалото да прибера
във фризера, ще мога ли да го ползвам после  Thinking

ти сигурно ги направи вече, но да кажа за друг път - тези кифли са толкова лесни и сами си стават, че нито искат много месене, нито потене покрай тях.
Когато деля на 8 топки, кифличките стават дребнички, но като не ми се играе - и на по-малко разделям, чудо голямо, че ще са по-едри.
Тестото съм прибирала в хладилник за 1 ден /не повече/ като извадя, отпочине за 30-40 мин., омеся отново със съвсем малко брашно и пак.  За фризер обаче - не знам, но ако ги направиш с плънка и замразиш, после вадиш и печеш - стават.

снощи ги направих, настина не са никак сложни, направих ги по-малки на размери и станаха супер, благодаря много за рецептата   bouquet

# 326
  • Мнения: 371
Кажете ми рецепта за спагети с тиквички и чесън.

# 327
  • София
  • Мнения: 10 858
Момичета, дайте ми рецепта за питка с кисело мляко  Praynig
Имам два буркана вкиснало и се чудя какво да го направя ...

# 328
  • Мнения: 1 798
Кажете ми рецепта за спагети с тиквички и чесън.

Намерих това - http://kulinar.gbg.bg/index.php?p=recipe&id=1650

# 329
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Момичета, дайте ми рецепта за питка с кисело мляко  Praynig
Имам два буркана вкиснало и се чудя какво да го направя ...

Можеш на содена питка.Мастерчето има хубава рецепта за такава.Аз не съм я правила,но много я похвалиха.Като ще включи,предполагам,ще ти я напише.


Копирах от нейн пост-
(1 кофичка кисело мляко,1 ч.л. сода,1 ч.л. сол,брашно колкото поеме за меко тесто.Като си пипнеш меката част на ухото - това е мерилото за твърдост на тестото 
Яйце не слагам,че то прави по-жилаво тесто....

Киселото мляко се разбърква със содата за да шупне и после се прибавят брашното и солта).
 
 

 

Общи условия

Активация на акаунт