Домашна хлебопекарна Мулинекс

  • 211 793
  • 242
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
  • Мнения: 53
а какво пречи да го доопечеш в хлебопекарната ?
javascript:void(0);

Ами защото съм неопитничко и не знаех как да стане  Wink!





Това вече го допичах в хлебопекарната на 12(програма само за печене и допичане).

# 121
  • Мнения: 7 779
Ами защото съм неопитничко и не знаех как да стане  Wink!
Това вече го допичах в хлебопекарната на 12(програма само за печене и допичане).
първото нещо е да се запознаеш с машината си - упътването от книжката.  Joy
очевидно е ,че машината не ти изпича отгоре. може да е само на тази програма. предлагам ти да направиш хляб на друга програма , да зададеш мах. тегло и степен на препичане на коричката. следи си втасването. ако и тогава не се получи трябва да се предприемат други действия.

# 122
  • Мнения: 0
Аз пък имам друг проблем.От два дни имам хлебопекарна Мулинекс 502030.Като от два дни се и опитвам да направя хляб и при всичките ми опити хляба от външната страна изгаря.Някой може ли да даде съвет защо става така.
Като под изгаря разбирайте ,че става черен на въглен,като печа на най-ниската степен, а и се получава някаква много твърда кора.

# 123
  • Мнения: 0

Здравей. Искам да те попитам: Закупи ли си машинка за хляб? Доволна ли си?

Аз се колебая между MOULINEX OW-310131, MOULINEX OW-2000 и MOULINEX OW-5020, става въпрос за подарък.

Има ли доволни дами от машинка с една бъркалка? Колебая се с колко бъркалки да закупя-с една или с две? Моля за мнения! Praynig


Да това е моята първа рожба от преди 15 минути, но правихме хляба с механична везна, която лъже по 100 грама на кило.На вкус не зная още каке, но добре изглежда, но и отгоре не се изпече, довършвахме го в в микровълновата на грила само.

Здравей Алекс, имам същата хлебопекарна от 3 години и съм много доволна. За хляб използвам обикновено програма 5, най-кратка е и поне за мен винаги успешна, дори и да ползвам само бяло брашно. Не си губи времето с механична везна, използвам обикновена мерителна каничка- от тези с посочени брашно, захар, вода...Върши чудесна работа. Вярно е, че грамажа е важен, но докато свикнеш винаги можеш да добавиш вода или брашно при първото изсвирване (само внимавай колко).

# 124
  • Мнения: 0
Аз пък имам друг проблем.От два дни имам хлебопекарна Мулинекс 502030.Като от два дни се и опитвам да направя хляб и при всичките ми опити хляба от външната страна изгаря.Някой може ли да даде съвет защо става така.
Като под изгаря разбирайте ,че става черен на въглен,като печа на най-ниската степен, а и се получава някаква много твърда кора.

Привет от мен отново! Тъкмо се похвалих малко по-нагоре, че от 3 години хлебопекарната не е спирала и хоп - имам същия проблем, а твърдя, че съм спец.... За нова година реших да си подаря по-новия модел на Мулинекс 5003 - Мулинекс 5023 и бях страшно разочарована да разбера, че има явно фабричен дефект - изгаря хляба на въглен. От 1 седмица е на ремонт. Като я взема ще пиша какъв е бил проблема. Според мен реле или датчик за температура не работи, защото дори на програма тесто контейнера така се загрява, все едно започва печене Sad

# 125
  • Мнения: 0
Аз пък имам друг проблем.От два дни имам хлебопекарна Мулинекс 502030.Като от два дни се и опитвам да направя хляб и при всичките ми опити хляба от външната страна изгаря.Някой може ли да даде съвет защо става така.
Като под изгаря разбирайте ,че става черен на въглен,като печа на най-ниската степен, а и се получава някаква много твърда кора.

Привет от мен отново! Тъкмо се похвалих малко по-нагоре, че от 3 години хлебопекарната не е спирала и хоп - имам същия проблем, а твърдя, че съм спец.... За нова година реших да си подаря по-новия модел на Мулинекс 5003 - Мулинекс 5023 и бях страшно разочарована да разбера, че има явно фабричен дефект - изгаря хляба на въглен. От 1 седмица е на ремонт. Като я взема ще пиша какъв е бил проблема. Според мен реле или датчик за температура не работи, защото дори на програма тесто контейнера така се загрява, все едно започва печене Sad
И такааа...Днес си взех чисто новата машинка от ремонт и резултата е - проблем с релето и изгоряла платка.....Хлябът ми вече отново е разкошен. Бягай на ремонт - в гаранция си..

# 126
  • Мнения: 1 868
Здравейте, бихте ли споделели, колко време е програмата за хляб, горе-долу, така за ориентир, чудим се дали да не се обзаведем вкъщи с това удоволствие! Благодаря ви!

# 127
  • Мнения: 781
motoneti, нормална програма за бял хляб е към 3:20 -  3:30 мин
Има и бързи програми за към 1:30 мин.

# 128
  • Мнения: 0
motoneti, нормална програма за бял хляб е към 3:20 -  3:30 мин
Има и бързи програми за към 1:30 мин.
бързата работа срам за майстора, нали има предварителни програми за печене дори акто е сте у дома Wink

# 129
  • Sofia
  • Мнения: 5 005
Продават ли някъде хлебопекарни с керамично покритие на тавичката?

# 130
  • Мнения: 101
Здравейте, бихте ли споделели, колко време е програмата за хляб, горе-долу, така за ориентир, чудим се дали да не се обзаведем вкъщи с това удоволствие! Благодаря ви!
Аз използвам най-често основната програма - 3ч, или програма за бърз хляб - 2ч 10мин.
И на двете програми хлябът става много вкусен и се надува почти до капака. На основната е по-пухкав и въздушен, а на бързата - по-плътен.
Не съм съжалила и за секунда, че имам хлебопекарна!

# 131
  • Мнения: 1 868
Много ви благодаря, и аз ще взема тези дни, защото хляба по магазините е отвратен!

# 132
  • Варна
  • Мнения: 34
Здравейте!Аз също съм решила да си взема хлбопекарна в ценови клас около 200-250 лв.Ще може ли да ми препоръчате някоя марка?Бях спряла на Мулинекс,но след това,което прочетох до момента,не съм сигурна,че това е правилния избор.Ще съм много благодаряна на всякакви мнения...

# 133
  • Мнения: 8 001
Мисля, че има обща тема за хлебопекарните. Казва се "Машина за хляб" и се намира в "Тотварски рецепти."

# 134
  • Мнения: 108
Здравейте, Ще си задам първо въпроса и после ще прочета и тази тема.
Имам хлебопекарна Мулинекс OW-1101. Тове е най-евтиния модел. С хляба нямам проблеми, но с козунаците вече ми се плаче. Обвиних накрая машината, че програмите НЕ са й подходящи за козунаци. Пробвах все изпитани рецепти, знам долу горе какво трябва да е тестото, не прекалявам със захарта, добавям мазнината по малко при месенето... всичко изчетох, само козунак не можах да направя. Дадох моята рецепта на двама човека с други модели хлебопекарни - еми толкова хубави козунаци са направили, че чак ми се реве от завист. Ползвам 2 програма - Френски хляб 3ч 50м.
Моля, някой ако е правил с този модел хлебопекарна козунак да напише коя програма използва.

Общи условия

Активация на акаунт