Идеи за прощъпулник?

• 43 682
  • 38
  •   1
Отговори
# 15
Географски глобус - за професии, свързани с пътуване и туризъм, международен бизнес, като търговски пътник, служител в туристически агенции, хотелиерския бизнес, международна търговия, международни икономически отношения и т.н.

Може предмети от природата да се нарекат за посвещаване на науката, ако това ти допада, де, например цвете, листо, тревичка - за биология, естествени науки; камъче - за физика, геология; епруветка/стъкленица - за химия; сметало/калкулатор - за математика и т.н. Аналогично, може предмети, свързани с изкуство.
Чертожни пособия бих сложила за професии архитект, проектант, вътрешен дизайн.
Може да си направите майтап (възрастните) с предмети, свързани с развлекателния бизнес. Wink

Важно е предварително да нарочиш предметите за кои професии се отнасят!

Аз не бих сложила предмети, които се отнасят за мъжки професии, като инструменти, ключове за кола и т.н., защото не бих искала дъщеря ми да вземе някой такъв предмет.  Wink Също така няма да сложа пари, карти, мобилни телефони, мишка, лаптоп, дистанционно и подобни предмети, които детето вече познава и изключително обича да играе с тях, защото тя веднага ще се затърчи към тях да ги грабне и така се обезмисля ритуала.

# 16
Аз пък нарочно не сложих черпак (за готвач), че малката право него щеше да хване. Laughing
Избра си два диска- един с музика и един с филм (това беше за артистка Laughing)

# 17
така така аз мисля да и сложа и корона да стане принцеса(като майка си) Winkтака де няма да се мори детето да работи Whistling

# 18
  • до една звездичка
освен тривиалните предмети, бях сложила и едно магнитче от Акропола - за историк; архитект.

# 19
освен тривиалните предмети, бях сложила и едно магнитче от Акропола - за историк; архитект.

Това е много добра идея! Peace

# 20
Брей каква тема! Защо не я намерих по-рано ooooh!
Ние сложихме доста неща, моето детенце хвана първо гривната - явна ще е кокона! Whistling

# 21
Ние го правихме във вторник, въпреки че синът ми проходи на Цветница. Все отлагахме по някакъв повод и в понеделник го решихме импровизирано. Предметите бяха:
- НПК - за юрист
- журналистически диктофон - журналист
- списание "Плейбой" - за издател (макар че се шегувахме с мъжа ми, че ако го хване може да стане "цицоман")
- каса с евро (от vega toys) - за банкер
- каса с долари (пак играчка оттам) - за търговец
- кутийка от лекарства - фармацевт
- полицейски белезници и пистолет - полицай
- пластмасови цифри от едно до десет (от vega toys) - математика, счетоводство
- пиано (играчка) - музикант
- миниатюрен руско-английски речник - бяхме го нарекли за дипломат
- старинен предмет - антиквар
- мишка - компютърен специалист
- метална свирка - футболен съдия
- фотоапарат - фотограф
- пергел - архитект
- дървена линия - инженер
- луксозна писалка - началник
- футболна топка - спортист
- шапка с емблемата на Столична община - за кмет/министър-председател Mr. Green

Синът ми награби първо цифрите, след това се насочи към пианото (мъжът ми ме обвини, че съм му сложила позната играчка и искаше служебна елиминация Grinning) и накрая хвана полицейските белезници.

# 22
  • София
Момичета, много ви благодаря за хубавите и оригинални идеи  Hug
Другата седмица на прощъпулника ще съм подобаващо запасена с различни предмети  Grinning

# 23
И нашият прощъпулник мина съвсем скоро, въпреки че малкият проходи много отдавна. Освен доста от вече изброените неща сложих и български трикольор-за спортист(за топката веднага щеше да се хване), международен паспорт- за всичко свързано с пътуване, чукче за съдия, червен конец (прежда)- за късмет, както и една лупа- за изследовател. Малкият се хвана за трикольора, размаха го хубаво под аплодисментите на гостите, пипна една полицейска палка и се хвана и за чукчето. Най-интересното беше, че тъй като поради технически гаф не бяхме снимали нищо, направихме повторение и пак първото което си хвана беше знамето и пак си взе чукчето Simple Smile

# 24
Нашия прощъпулник беше вчера. Ето какъв беше моя списък:
1. учебник - учител
2. речник - преводач
3. химикалка - писател, журналист
4. калкулатор - счетоводител
5. молив - художник
6. йоника - музикант
7. кукла за куклен театър - артист
8. портмоне - банкер
9. кубче от конструктор - строител
10. черпак - готвач
11. топка - футболист
12. лопатка - археолог
13. отвертка - майстор
14. мишка - компютърен специалист
15. скъпоценен камък - бижутер
16. лекарски слушалки - лекар
17. конци за зъби - зъболекар
18. лекарство - аптекар
19. корабче - моряк
20. кола - шофьор
21. фотоапарат - фотограф
22. пистолет - полицай
23. самолет - пилот
24. телефон - бизнесмен

# 25
  • варненка от София
Аз бях сложила доста неща, повечето се покриват със споменатите до тук, за това няма да ги повтарям.

Дъщеря ни хвана задграничния паспорт - дипломат ще става.

# 26
 smile3501 Браво за хубавата темичка,ние тези дни ще прави прощъпулник на дъщеря ми и много добре ми дойте полезната информациика    love001

# 27
  • в Надежда-та
Да не се повтарям към изброеното по-горе ние сложихме и едно корабче с капитан.

# 28
Аз ще изброя ние какво сложихме и кое на каква професия отговаряше:
гаечен ключ-монтьор
черпак-готвач
международен паспорт-митничар
карта на света-екскурзовод
диск-ди джей
елка-бизнесмен
тетрадка-учител
книга-писател
химикал-счетоводител
везна-адвокат....
и още няколко на по-стари професии.Решихме,че трябва да има модерни професии и за това ...
Та ние хванахме черпака и елката и го нагласихме-ще стане бизнесмен ресторантьор!  Mr. Green

# 29
Здравейте момичета Hug
Първо искам да се извиня на авторката,че използвам нейната тема newsm51
Предстои ми да правя прощъпулник на детенцето,но имам въпрос-освен питката и примерно сладки,безалкохолно,как протича събитието,уж само близките и кръстниците,но сме към 15 души,в смисъл като банкет и с алкохол ли,нямам идея,а не искам да има обидени newsm78Малко несвързано се получи,но дано сте ме разбрали Hug

Общи условия

Активация на акаунт