ФЕВРУАРЧЕ с апетит яде и пюре, и каша, и млекце.

• 9 661
  • 303
  •   1
Отговори
# 255
  • в гората
 Иве, включвам се по повод кашлянето - моят дребосък от няколко дена се е научил да кашля и го прави нарочно за него е някакъв вид закачка или начин да привлече вниманието!Даже вчера се разкашлях, защото се бях задавила и той се заливаше от смях ooooh!.

# 256
  • Sofia
Иве, включвам се по повод кашлянето - моят дребосък от няколко дена се е научил да кашля и го прави нарочно за него е някакъв вид закачка или начин да привлече вниманието!Даже вчера се разкашлях, защото се бях задавила и той се заливаше от смях ooooh!.

Абсолютно абсолютно същата история!!! В началото се бях ошашкала дали не е болен нещо, че досега не ми е кашлял и не знам как звучи бебешкото, но после забелязах, че го прави, за да привлече внимание ( и успява, маймунката хитра! Simple Smile ) и нищо му няма  Mr. Green
То е едно такова ритмично и лекичко покашляне, следва хитричка лееекичка усмивка  hahaha

Много хубави деца, бреее! Много сладки! А Насето и Гошко са такива бонбони, че не знам лисичето как ще ги спаси на срещата! eat

# 257
Хе-хе, Владко спинка като татко.  Mr. Green

Почти като татко  Mr. Green

Покашлянето и ние го правим, ама само с тати щото при мама номера вече не минава  Twisted Evil

И аз направих пюрето от круши така   Peace
Така правя и картофеното, но не пасирам а минавам през цедаче, за да не стане лепкаво и после добавям водичка.
kremucka представям си какво ти е било  Hug При нас като се случи аз също изтръпнах.

Обичам да гледам снимки на февруарските сладурковци  Heart Eyes

# 258
 GrinningМомичета,днес успешно принудих малката да яде пюрет на Бебевита,т.к. Фокси е права че ще ядат каквото има,то не беше рев,плюене и цапане но я накарах да изяде 80 гр,което за мен е голям успех.Ето снимка от тръшкането по време на храненето:

Колкото до спането по корем и ние откато се обръщаме все така спим и като реша да я обърна започва да ръмжи и да се кара и така непрекъснато се подмятаме.Сега като се научих да качвам снимки ще ви досаждам Wink

# 259
Клави,аз точно това исках да кажа..Гошето изобщо не искаше да яде пюрета на Ганчев,но след седмица неуспешни опити,вечно оцапани дрехи и оплюта мама,вече сам си отваря устата и иска още..Това за тях е нов вкус,така че предполагам,че каквото и да им дадеш на тия бебета,все ще се мръщят първоначално,но после ще свикнат Peace

# 260
  • Варна
Креми, ужас!!! И мен много ме е страх от разни задавяния и ако случайно се кротне сама в стаята, постоянно ходя да я проверявам.
И не се косете, че дяцата ви не се обръщат по корем. Полина от както се е научила, вечер постоянно се върти, после почва да пъшка ако иска да се обърне обратно и съответно ме събужда. И то в последно време едно спане се заформя........ никакво  Cry Слагам тук там някоя възглавница, ама то пък топло му става на детето  newsm78.
Всичките бебоци са такива сладуриииии, много харесвам и аз да гледам снимчици   Hug
А това е първата свалка на Поли с един батко /2 месеца по-голям/ Laughing

А ето как спим в момента:

Последна редакция: сб, 25 юли 2009, 13:16 от riccie

# 261
Здравейте и от нас. бебе и тати се риспаха и аз използвам намалението  Laughing и хайде да дойда да ви прочета, но бая съм изпуснала и ще се връщам.При нас всичко си е по старо му, пюретата вече ги ядем и ако някое зеленч.е с гаден вкус слагам малко плодово вътре и става ОК, но всички задължително ги разреждам с АМ че са много гъсти и беба не ги яде.
Да ви се похваля днес имаме нова придобивка-столче за хранене, но е синьо-кой каза че за момиченцата все трябва да е розово.

-ето я и нашта беболинка-обожавам тази снимка.
Хубав ден на всички, връщам се да чета.

Последна редакция: сб, 25 юли 2009, 13:20 от zitka

# 262
ох аз докато се включа и темата ще свърши,ще се връщам да чета а в другата може би ще се включа Crazy

# 263
Момичета, благодаря ви много още веднъж!!! Hug Днес дадох само няколко лъжички пюре, изчаках да мине около половин час и тогава го кърмих. Засега поне няма реакция. Praynig

kremucka , точно това ми се случи и с каката веднъж, а и вчера... Добре, че е майчинския ни инстинкт, за да действаме бързо, защото всичко се развива светкавично...

Хамелеонче, дори и очичките им блестят еднакво. Невероятни са! Heart Eyes

Фокси, само за тези мигове, си струва цялата умора и изобщо всичко. Страхотни сладури са!

Толо, спри се! Не прави като мен! Simple Smile Правилно са писали момичетата - нали затова са тези ваксини в бебешка възраст. Спокойно, детето има имунитет.
Иначе, за инициативата на УНИЦЕФ и Памперс - покрусително е това, което става в онези светове, наистина. Бях бременна като ме поканиха на Африканско парти, организирано именно от тях и едва издържах да гледам дечицата на какво приличат...
Но ти си в София, детето ти е било в ръцете на едни от най - добрите лекари, имаш и форум - цял фелдшер Mr. Green, така че няма страшно! Laughing Hug

# 264
zitka  мноо яка снимка  Peace
до сега четох, отивам да дремна после ще пиша  Hug

# 265
МамаЗ,къде си била на това африканско парти?Разкажи !

Ламтурниче,Боян има каска..но не я ползва..Той е голям каскадьор и екстремист и някак му свикнахме и се отпуснахме... EmbarassedИначе в парка масово децата карат с каски. Колелото е с помощни гуми,които са доста повдигнати и той вече балансира добре.Ама именно заради тези помощни гуми,според мен,стана белята...Да не говорим изобщо,че мястото на 4-годишно дете не е по бабуните и неасфалтирани горски трасета.Повече няма и да види колело,докато не купим истинска каска(а не детска),наколенници и налакътници."След дъжд качулка " са казали по-мъдрите от мен хора...Сега от шевовете и температурата е съвсем омаломощен,няма и апетит и едвам се влачи на разходката.Хубавото е,че преоткри книгите си и сега по цял ден "чете" приказки на Ралица! Laughing

Фокси,страхотни са момчетата!

Зитка,тази снимка и на мен ми стана любима! Joy

# 266
Толо, звучи като укротяване на опърничавия. Laughing Милото геройче! И Мими отказва да кара колелото си с каска, но и все още не се разделя с помощните колела. Но за ролерите съм категорична - екипира се с всичко от - до и обикновено подготовката надхвърля с около час реалното време на каране. Laughing Помня още първия път като ходихме в Пирогов, лекарят без да ни погледне дори, попита: "Люлка, колело или катерушка?" Tired

А за партито - идеята беше да се популяризира именно тази инициатива. Имаше доста популярни личности. Аз бях като представител на ДБМ. Ива Дойчинова главно разказваше за пътуването си из Африка, и презентира филма, който е заснела там. Аз не знаех на кой свят съм, а хората - виждайки ми корема, ми носеха какви ли не хапки от шведската маса. Sick
Накрая организираха състезание за родители и деца - кой ще направи най - бързо кукла от подръчни материали - малко плат, мъниста, игла, конец и лепило. Аз, която мога да прекопая целия южен парк, пред това да зашия копче (в градината, като взимахме Мими редовно се чуваше следната реплика: Тате, скъсах си якето, ще ми го зашиеш ли?), взех едно лепило и намазах всичко, което иначе би трябвало да се шие. И Мими беше първа, естествено Laughing. Обаче реши да дари куклата на децата в Могилино, вместо да си я вземе за спомен. Хем се зарадвах, хем си помислих дали не съм прекалила, че я замъкнах със себе си по разни домове и подобни акции още от 3-годишна.

Настоящата акция на УНИЦЕФ също е много силна и сериозна, според мен: http://www.unicef.bg/page.php?key=topic&id=26

ПП. Как ще оцелеем днес в тази жега? Имам чувството, че въздухът е гъст. Tired

Последна редакция: сб, 25 юли 2009, 14:13 от MamaZ

# 267
  • София
Миличкия Боян! Бързо да му минава!
Ние още сме на село. Жегата и тук е страшна.
Моля ви, кажете за тези пъпки от претопляне - какво представляват? На Мишето гърбът продължава да  е покрит със ситни червени пъпчици. Много се надявам да са от жегата! За всеки случай днес ще си папка само мляко, без пюрета.

# 268
  • София
Помня още първия път като ходихме в Пирогов ....

малее какво ни чака  ooooh!

мрм, и аз не знам кое е от претопляне, но според мен ситен обрив би трябвало да е...
За алергичните обриви мисля че си има определени места... примерно /може нещо да бъркам, но това ми се върти в главата/ прзнак на АБКМ може да е обрив зад ушите
Белката има почти перманентно пъпчици под вратлето и над гърдичките.. За съжаление като ходихме на гастрото бяха минали... сега пак ги има, но като ми се сторят повече мажа със Судокрем...Може и с Бочко по принцип, но тя от него се обрива повече  newsm78 може би я плескам прекалено много... Със Судокрема съм по-пестелива  Blush

п.п. Много съм зле Simple Smile Аз специално реших да пиша по повод снимката на Зитка и забравих  Rolling Eyes
Зитка, снимката е СУПЕР  Joy Госпожицата е страхотна  Heart Eyes
А по повод розовото.... ние нямаме нищо розово /изключае дрехи/: Синьо и зелено коритца, жълти чаршафи, жълт, зелен и бял повивалник, червена количка, син шезлонг, синьо, жълто, бежово одеалца...
Опааа имаме една розова пеленка, един розов чаршаф и новия повивалник всъщност е розов, но всичко това ни е подарък..
Столчето пък ни е същото като на Ивето - унисекс модел  Wink

Скоро четох че всички бебета, вкл. момченцата, реагират добре на розово, но стереотипите карат момченцата с напредване на възрастта да недолюбват "момичешкия" цвят

Последна редакция: сб, 25 юли 2009, 14:35 от carbo

# 269
  • София
Може и от глезене да кашля дребния, ама по-скоро на задавяне по ми прилича, а и не е кашлял от сутринта, сега м дадох половин бурканче картофено пюре, ама на мама пюрето, малко повече даже от половината беше, ама нали съм патка, изстудих картофа на студената вода на чешмата, после беше много студен, а и млякото, с което го бърках не беше много топло, дано не го заболи гърлото, а пък и уж картофа беше с обелката, ама дали няма да му стане нещо на малкия като уж стерилизирам и преварявам, пък така по картофа е имало вода от чешмата, ама пък и вечер по време на баня си пийва вода със шампоан, така че предполагам, че от няколко капки нищо няма да му стане  newsm78 Нещо днес жегата ми е изпила ума и все в няк'ви филми и аз се вкарвам, няма ли кой да ми бие 2 шамара, че да се осъзная малко  #Crazy

Аааа, чакайте да ви кажа, снощи след баня храня дребсън и като го сложих на леглото и гледам по едната ръчичка много ситни червени пъпчици и подуто мястото и изтръпнах и извиках милото, ама и аз не знам защо, все едно ще помогне с нещо, той го видя и вика: "Ми те се появиха докато го държах, ама реших, че не е кой знае какво и затова не съм ти казал" и аз се чудя от какво може да са, той ми вика, от жегата сигурно и по едно време вдигам детето на рамо и познайте, брадата ми се опира точно на пъпчиците, щях да го бия мойто мъж, аз от няколко дни м правя забележка да се избръсне, че чак на мен ми боде, той не, та не, намазах дребния с един спрей за раздразнена кожа на Бочко и днес нищо му няма, ама тати е обръснат Simple Smile)))

Всички малчовци са страхотни, ама зитка, физиономията на сладураната е номер едно  Laughing

Последна редакция: сб, 25 юли 2009, 14:36 от iva_angel

Общи условия

Активация на акаунт