ФЕВРУАРЧЕ с апетит яде и пюре, и каша, и млекце.

• 9 657
  • 303
  •   1
Отговори
# 45
ПРИВЕТ! newsm53
Десика  Hugблагодаря ти много!Наистина ми помогна и горе долу вече си съставих схемка.
Мрм,а ти давала ли си друг път сливи/нали пюре/?В смисъл вие си карате на зеленчукови за сега,нали?А сливите й даде само заради запичането?Питам понеже и ние сме със запек по принцип,ето сега нали почнахме с тиква,акаше добре 2-3 дена и после пак спря.Наложи се пак да ползвам свещичка и акото излезе много  по-гъсто от нормалното..незнам ,нали уж казват като се захранят-ще акат редовно...

От вчера Ника е толкова кисела,мрънка,плачка-зъби ли са...пипам венците-нищо няма newsm78Измерих температурата 37 точно и по двата термометъра-живачен и електронен./или са зъби или е от жегата/При нас тук в къщата на 2-ия етаж е 29 градуса,едвам се издържа,имаме климатик, но боя се да го пускам за повече,ако тя е в стаята.
Фоксик, Hugмерси за успокоението със самолета,аз също съм летяла и то няколко пъти,ама бях по-малка тогава.И понеже съм адски впечатлителна и страхлива,след многото епизоди на самолетни катастрофи по National Geographic /тогава ми беше интересно/ сега не мога да си представя да съм в самият самолет. ConfusedЗнам,че ще кажете- то ако трябва да се случи,дали с кола,дали със самолет..но страхът си е страх или на страха очите са големи.Както и да е,ще трябва да се грижа за 2 деца в самолета и дано нямам време да се страхувам/на милото дъщеричката от предния брак,ще пътува с мен/
Напоследък съм толкова изморена и все си мисля как майките с по две,че и три деца се оправят?!Фокси newsm20

# 46
Клави, може от жегата да е, душко  Confused Защо не се консултираш с доктора ви, важно е да му разкажеш, че се е удряла и тн. просто за твое успокоение  Wink

Толо,  в момента има бум на херп ангина и гнойна ангина. НАшият батко нали и той закъса, Руси ми е три дни с Т 37,5. Днес не е вдигал, но беше леко зачервено гърлото. Как сте сега? Бяхте ли на лекар?

Дарима, споко, някои хора през ден пътуват със самолети служебно, няма страшно Simple Smile

# 47
Момичета, да ви питам, ние вече го докарахме до едно бурканче пюре на обяд, трябва ли да давам и АМ или само пюрето  е достатъчно. Защото онзи ден като питах док той каза че кол-вото на яденето трябвало да бъде 200гр. ( пюре+АМ), а пък аз доколкото си спомням на каката не съм й давала допълнително мляко като стигнах до цяло бурканче пюре newsm78

# 48
Толо, бързо да оздравяват малките сладурчета. Много неприятно... Sad

klawi , на мен ми изглеждат леки тези удряния. Едва ли е от тях. По - скоро, ако кара нещо вирусно, то я омаломощава, както и жегите... Но все пак я наблюдавай и води на лекар, ако нещо се влоши. Peace

Относно коментарите на другите, имам два случая, които ще помня винаги.
Първият път, Мими на около 2-3 годинки, точно в периода на налагането на характер, инат и пр. Вече сме зарязали количката и я уча да ме държи за ръка, като вървим, особено пък като пресичаме. И един ден тя решава да прояви всичко, на каквото е способна, за да не ме хване за ръка. Тръшка се, реве, въргаля се (ще видите вие кво ви чака - и аз все си мислех, че моето дете никога няма да прави така Laughing), с две думи пълна истерия. Аз вътрешно кипя от нерви, но външно съм като сфинкс. Стърча на един тротоар и казвам с тих, равен тон, че няма да продължим напред, докато не ме хване за ръка. В този момент минава една жена на средна възраст и отсича: "Айде, момиченце, щом мама е лоша, тръгвай с мен." Shocked Идваше ми да я разкъсам само с поглед тогава... При все, че вероятно има деца и знае точно този период колко е важен за възпитанието и елементарните навици на детето...
Следващият случай - преди около 2 години на Ариана. Аз съм нещо като Монк по отношение на това, какво ще кажат хората Laughing. Вероятно това идва от баба ми, която още от бебе ме възпитаваше така - оправи си леглото, сгъни си дрехите, напиши си домашното, изяж си попарата, чееее ако видят - кво ще кажат хората. Mr. Green И аз същата работа - непрекъснато съм нащрек по площадки, кафенета, когато сме на гости и т.н. не само Мими да не се нарани, но и да не пречи на някого, да не направи беля, да не бутне някое дете и въобще да не би да не се държи прилично, щото нали - кво ще кажат хората за нас... Laughing
И на въпросната Ариана, Мими започва да си играе на детската площадка, аз я поглеждам с любов и решавам, че вече е достатъчно голяма, а аз достатъчно уморена и мога да не гледам само в нея, а да зарея поглед в езерото, въобразявайки си, че съм на любимия си плаж и да се отдам на пълен релакс поне 10-тина минути. Нооо точно на 5-тата зад гърба ми настава някаква олелия и аз с голямо усилие се откъсвам от водата и се обръщам, твърдо убедена, че някакви други деца за нещо са се спречкали. Обаче виждам моето кротичко момиченце как се мъчи всячески да се покатери на пързалката не от стълбите, а от другата страна и съответно всички деца, които се пускат стават на кълбета в краката й. Тя, обаче е впрегнала целия си инат и не помръдва. Докато правя двата скока до там, чувам коментарите на жените, които се опитват да си размотаят децата от мелето: "Ами така е, като нямат майки..." Laughing До там бях с кво ще кажат хората. Joy Хем ми се плачеше, хем ми беше супер смешно. Естествено реагирах веднага и никой не се нарани, и ако бях на мястото на другите родители и аз щях да реагирам някак. Но с две думи - това ми беше релакса.  Tired
Тепърва ще установите, че живота се състои от два фундаментални периода: първите седем години и годините, прекарани в спорове и пререкания с други майки по детските площадки. Mr. Green

# 49
Еми, едно бурканче мисля, че е достатъчно като количество. Има разлика между 190 г. твърда храна и 200 мл. течна, хм  newsm78 не съм съгласна, че трябва да се додава, това си е заместено хранене направо. По-скоро по-късно вода да предложиш, чее все пак това е тръда храна.

# 50
Благодаря за съветите!Аз разказах на лекарката,тя огледа главата й и нищо не установи.После ме пита дали и давам нова храна,т.е. да е алергична реакция,което ми е мн съмнително,защото вече 3 седмици яде пюрета и все едни и същи.Единствено от няколко дни пробвам др марка пюрета-досега давах на Хип,а  сега пробвах на Сънвал и Бебевита,но все си мисля че може би при алергична реакция щеше да има обрив,повръщане или нещо такова.Не знам,ще чакам и ще я наблюдавам,дано не се влоши. Hug

# 51
Ние пък днес заместихме цяло ядене само с 125 грама -от малките бурканчета,дето са за захранване Embarassedи бубата поиска да хапва след 2 часа Laughing
Мама З,много ми харесва начинът ти на писане и изразяване Simple Smileприятно е да се чете,независимо за какво става въпрос,като лека и забавна книжка Peace

# 52
Ларакрофт,вчера видях номера на боята,с която съм,ама забравих да ти пиша..та значи Palette Color XXL- цвят 68,Jackie Brown

Мацки,не мога да пиша днес,защото малките са много лоши и постоянно ги занимавам.Къщата ми е с главата надолу и аз съм вече гроги,ама все ще изтрая някак докато се върне мъжо от работа в 19ч. Tired

# 53
  Гледам хортувате си сладко тук... Grinning ,а аз се препотих пет пъти последните няколко часа! Сутринта и двамата бяха с Т 37,5 и реших да поизлезем докато е прохладно-от 9.00 до 11.00.Прибираме се,вадя Ралица от количката(а тя,душата,супер спокойна) и тя направо пари и ври цялата.. Shocked Дадох нурофен и тогава меря Т....39,6 ! Айде мокри чорапчета,кърпа на челцето,а то детето реве та се къса!Като домат стана! Да си призная малко се паникьосах и извиках домашно посещение от един близък център(педиатрите джи пи-та им плащат за да им поемат посещенията по домовете).Та така...Сега спят блажено голи-голенички и с нормална температура.. Praynig
Галче,много кофти това с ангината.Лекарката каза,че гърлото на малката е много слабо зачервено и според нея си е някакъв летен вирус.

А да ви кажа-преди няколко нощи се събуждам от странен шум..Ралица засукала гърдата ми през нощницата(тя е ластична и тънка и прилепва плътно-та детето спи и се бори да суче през цедка... Joy)!

Подкрепям Даримка за постовете на Мама З!!! Също да кажа,че всичко,което пишете,ми е много интересно,но най-много се смея и ми е любимо да чета "включванията" на К.Пенкова,Ламтурника и Карбо!О,къде забравих бисерите на Гал! hahaha
  А сега,като обсъждаме непрекъснато тези столчета за хранене,всеки път ми изплуват думите на мама З ,че не се стремим достатъчно да сме обичащи,обични,обичащи се и обичани,а вместо това прекарваме месеци в търсене на подходящата количка...

# 54
Здравейте бамбини и малки бамбита Simple Smile
Колко много ми липсвате, ама пишите със скоростта на светлината. Не остава време да дочета. Затова по спомен ще карам малко.
Първо да благодаря за честитките по повод имения ден на Марина и честитките за месечинката на Ники. Последната седмица е меко казано ад - на имения ден на Марина ги заведохме на басейн с братовчед й в Ичера в един комплекс. Децата изкараха страхотно - голямо лудене беше. Като се върнахме по пътя научихме новината за смърт на много близък роднина, излишно е да споменавам последвалото погребение... Вечерта за капак мъжа ми с бъбречна криза. На другия ден ходихме с децата на пикник - като никой път обух сандали понеже беше доста горещо - резултата - кърлеж в неделя вечер. Отивам в спешния да ми го вадят - нали съм си пъзла на тази тема - искаха ми 14 лв. и аз се ядосах. Не стига че плащаме осигуровки като луди ами и да дам 14 лв. да ми дръпнат кърлеж - жалвах се на джипито и той ме прати при дежурен, където го извадиха за 2,40 Simple Smile Не съм за 14 лв. но просто ме е яд на цялата организация и нескопосност. Ама няма да отварям друга тема. Та извадиха кърлежа и го занесох в РИОКОЗ в понеделник сутринта - там разбира се се плаща за изследването 7.00 лв. - в сряда отивам за резултата и ми дават едно малко листче и ме изпращат да си ходя. Чета на него пише - "цял кърлеж" и малко по-надолу "главен преносител на Лаймска борелиоза" - косата ми настръхна. Уф излишно е да разказвам за премеждията докато намеря компетентен служител който да ми обясни какво да правя, не успях да намеря такъв понеже били "излезли по обекти" (в близкото кафе предполагам или заключени в офисите си пуфтунят цигари) и взех телефон. Обадих се на джипито и той ми каза да следя за температура и обриви около мястото на ухапване, не било задължително да е бил заразен кърлежа но доста ми е притеснено. Та сега 35 дни трябва да меря температурата че страшна работа. Хубаво че по децата няма нищо - но стига съм се оплаквала...

Сега да се похваля - малката мишка си държи шишенцата сама, папка млякото така и водичката без проблем си я пие сама. Обръща се и на двете страни от вчера, а и ни проряза и 4-тото зъбче вече Simple Smile Сега отивам да я храня и после ще дочитам новата тема. Цунки по гъзунки на малките маймунки Simple Smile

# 55
Мама З,много ми харесва начинът ти на писане и изразяване Simple Smileприятно е да се чете,независимо за какво става въпрос,като лека и забавна книжка Peace

newsm10 smile3521 newsm10

Еми и аз като Гал смятам, че идеята на пюрето е да замести обедното хранене, така че не трябва да даваш след това мляко.
Но има нещо друго. Ако пюрето е безмлечно трябва да му добавиш млякото в него. Какво имам предвид - даваш 125 мл. пюре от морков и картоф и в него слагаш 5 мерителни лъжички мляко / ако сте на 5 лъжички, ако сте на повече, повече/
Другият начин е да си разбиеш предварително лъжичките с мляко в 30мл. вода и тази смес да прибавиш към пюрето. Разбъркваш хубаво и даваш да се папка от него.
Мисля, че това се прави, за да може да се въведе разнообразна храна за детето и за да може то да свикне с "мисълта", че това, което му даваш също е храна и засища. А не да си чака шишенцето с мялко след това или преди това.

В книката за захранванет, която мамите препоръчаха пише, че до годинка млякото е незаминимо от менюто на детето.
Тук има и примерно меню на хранене от 5 до 7 месец. Навсякъде където се дава пюре или каша се добавя и АМ или кърма.

Tolo надявам се малките пакостници да се възстановят бързо и най-вече да не се окаже нещо сериозно.

Carbo много гуш за Бела от нас с Йоан.

Ние днес също сме много лоши. Това дете така реве, че чак се захласва. Страшна работа е, аи той беше наспан, нахранен. Но какво му стане  newsm78
Зъбче няма на хоризонта, а не очаквам и скоро да има. Дали пък не е нещо от ваксината  newsm78

# 56
Знам си аз, че ми е голяма устатата (в случая - бързи пръстите Laughing). Благодаря ви, момичета, но си знам, че съм много логорична понякога, така че ме извинете. Особено Толо - изобщо не ми обръщай внимание. Да не мислиш, че моите деца се хранят и спят в ясли... Laughing
Радвам се, че вече са добре дечицата. Това ми е най - големият кошмар да се разболеят и двамата, а ти си се справила геройски. А трепваш от плаченето на близначетата на Фокси. Виж къв си боец! Peace

Да се върна на първото изречение и да разсея всички съмнения, че съм добра майка, ви пльоскам една снимка на смирената и кротка попска щерка с дядо й:  Mr. Green
http://media.snimka.bg/0157/006569579.jpg
Цигарата е изкуствена от куку магазин, но и на живо е достатъчно ефектна, щом сервитьорката си изпусна таблата. Laughing

А тук, вижте каква красота ми сътвори една приятелка наскоро - снимките и рамките са нейно дело Heart Eyes:
http://media.snimka.bg/3734/013722840.jpg

# 57
Толо, бързо да се оправят сладурите. Hug MamaZ, мн хубав подарък си получила! Flutter
 И на мен ми е нещо зле, боли ме гърлото и се чувствам скапана от тая разходка до поликлиниката днес в тоя пек. Twisted Evil Twisted Evil
Отивам да си направя кафенце и дано се ободря. Черпя всички Flutter

# 58
  • София
И така привет и от мен докато спинка малкия.
Дарима-на мен ми се наложи да пътувам 7-8 полета за една седмица със самолет.Какво да ти кажа всяка вечер гледахме с милото и ние NG и самоелетните катастрофи,беше ми супер интересно.Няма страшно излитането въобще не е гадно,само ако докато излита и завива едновременно самолета тогава, но споко не трябва да мислиш най-лошото.А пък ако сте с голям самолет(200-250пътника) няма да се усети почти нищо.
за селото-аз имам и много се радвам едни от най-хубавите ми детски години и спомени са от там.Цяло лято стоях там и си играехме с децата.Това, което го беше пуснала Деси06 наистина и при мен повечето неще са били така.
за клюкарките-много ги мраза,мразада ме заговарят и да ми дават съвети непознати хора по улиците и бих им отговорила директно в лицето.Въобще нямат никаква работа да ми се месят особено как да си гледам детето. #Cussing out
Албенче добре си се завърнала.Хайде пиши по-честичко.
Десика това не го знаех за пюрето+АМ в него.Аз на Алекс съм му заместила обедмното хапване със зеленчуково,н0о не му давам нито мляко след това нито вътре слагам.

Ето ни примерното хранене:Ако имате желание може да пуснете и вие по някое да си сверим часовниците.
6ч.-мляко-150мл.+5л.
9ч.-мляко-165мл.+5 1/2л.(не винаги изпива цялото)
12ч.-зеленчуково пюре-125-130гр.
15ч.-мляко-150мл+5л.
18ч.-от няколко дни-100мл.вода +2с.л каша(оризова на Хип)+половин плодово пюре
21:30-22ч.-мляко-165мл.+5 1/2л.

След един месец мога да почна да давам и месни пюрета като ще ги редувам през ден със зеленчуковите.И когато започна с големите пюрета ще трябва да минем на 5 хранения.Мисля  те да бъдат в 6,10,14,18,22ч.Пък каквото каже малкия. Peace

Мама З
ама къде и е уискито на малката  hahaha

Ками мерсаж тъкмо допивам моето.
Толо
бързо да се оправяте.

# 59
MamaZ,не показвай такива фотоколажчета,че ще ми развалиш изненадата Blush

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 15:27 от foxy81

Общи условия

Активация на акаунт