Бременна-ям,но незадържам храната

• 2 416
  • 23
  •   1
Отговори
Здравейте майчета бъдещи  настоящи пиша ви по повод моя проблем с молба за съвет.Бременна сам в 4 месец с близнаци,първите симптоми за бременоста беше постояното гадене и повръщене.До ден днешен имам огромен апетит постоянно сам гладна,но в момента, в които се наям и след 5 мин. вече сам в тоалетната и повръщам като за световно,после пак сам гладна и така се повтаря процедурата по цял ден и нощ ,което е ужасно.Моят гинеколог каза ,че е нормално реакция на организма, включваха ми системи с надежда да помогнат, но уви,леля ми ,ми сподели ,че като е била бременна е било с нея по sashtiq nachin, mn се притеснявам тъй като бебчетата са 2 до момента се развиват добре, но нали близнацхетата попринцип се раждат по-мънички и се притеснявам моите бебчета да не се родят прекалено малки тъй като немога да задържа храна и постоянно повръщам.Съгласна сам да опитам всичко казаха ми че като прочуя ще се оправят нещата ,но и това нестана,ако знаете някакъв лек дори от вашите баби моля ви кажете ми защото страшно се притеснявам или вие ако сте имали подобен проблем,незнам какво да правя. А и още едно въпросче за да непускам друга тема гинеколога ми е на мнение ,че няма значение дали са близнаци или трижнаци или е само 1 ,най-добре ако вс е нормално да се ражда по естествен път и че ако нещата се развиват добре така ще протече раждането ,а аз изпадам в ужас защото страха е едно на лице ,което е нормално,но знам че повечето близнацхета се раждат със секцио ,какво е вашето мнение?
Благодаря ви предварително!

# 1
Аз чак до повръщане не стигнах, но пък следобед на работата започваше ужасно да ми се гади. Тогава изпробвах нещо, което бях прочела нещо срещу гадене - имаше много бърз ефект. Значи бях прочела, че за да се предотврати гадене трябва да се хапне нещо много сладко. Аз си купувах по един Марс, изяждах го и след десетина минути нямах и спомен за гадене. Пробвай и ти - щом не задържаш храната Марс или нещо подобно много сладко, няма да ти се отрази на линията. Освен това бяха ми казали, че гаденето преминава, когато почнеш да усещаш движението на бебето. Така и стана. Сигурно и при теб този момент наближава.

# 2
  • Пловдив
bebka_F  за някои жени е нормално повръщането. Аз до 20 седмица повръщах постоянно и постепенно намалих боря до веднъж на ден или през ден. Но си повръщах до раждане Sick.Бебето се развиваше добре и даж се роди едро, просто дискомфорта през цялтото време беше за мен . Аз приемах Деган, коойто донякъде спасяваше полежението , но не винаги . Пожелавам ти скоро да се реши този проблем .

# 3
И аз съм бременна в 4 месец и доста ми е лошо.Ако закуся 1 принцеса не повръщам,но хапна ли както преди да забременея 2 веднага съм в тоалетната.Засега проблема го решавам с по-малко ядене,но и свалих 1 кг. а при мен няма накъде-41 кг.съм.Преди няколко дни ходих да ми направят изследване за Даун и като видях всички бременни с коремчета,а аз нямах никакъв-направо се притесних.Иначе се развива много добре и по видеозон е с 5 дни по-голямо.

# 4
Природата е измислила как да защити бебетата,така че те теглят каквото им трябва от твоя организъм,по-скоро може на теб да ти повлияе недостига на храна.Яж нещо по-леко но полезно-плодове,зеленчуци,риба,млечни-на малки порции но често.Не преяждай!
Относно секцио или нормално,рано е да го мислиш,изчакай поне до 8-ми м.,защото дори да ти казват сега нормално,виняги може да дойде друга предпоставка за секцио.Повече спокойствие,защото и нервите влияят на стомаха.Леко бременеене Hug

# 5
Не се притеснявай мила,аз повръщах до последната вечер преди да родя.Понякога по три пъти на ден.Бебка се роди 2.9010кг и 49см(съвсем нормално,аз качих 9.5кг)
Те бебетата си смучат необходимото от теб.

# 6
  • България
Наистина ти съчувствам.Имах абсолютно същия проблем с разликата,че аз нямах даже и апетит.Всичко което натъпквах насила го повръщах.Чувствах се изцеденя и много уморена,но докторът ме успокои,че детето си взима всичко необходимо от моя организъм!За капак получих и ужасни киселини,които ме преследваха до самото раждане.Успокой се,всичко ще си дойде на мястото Peace

# 7
Аз бях по същя начин до към средата на 4-я месец.
Отслабнх с 5 кг.,поради простата причина,че нищо не ядях.
Само системите ми действаха. Tired,но в крайна сметка родих бебе 3.200кг.
Не се притеснявай,всичко ще се нормализира.
Лека бременност. Hug

# 8
Аз пък не съм повърнала нито веднъж.Все едно не съм бременна.Не съм се почувствала нито веднъж зле или да ми е дискомфортно.Всичко си е както преди с тази разлика,че имам коремче и,че бебчо все ме рита отвътре  Heart Eyes
Надявам се да се оправиш,но ти препоръчвам да ядеш по-леки храни-предимно плодове и да наблягаш на сухите храни,а и в никакъв случай не прекалявай с пържените храни,т.к. са мазни и това дразни лигавицата на стомаха ти! Успех !!!

# 9
  • Кърджали
Вече са те успокоили, че това е напълно ннормално ....
И аз като теб не можех да ям. То ядох, ама веднега в тоалетната. Беше ужас и за мен и за хораат около мен. По едно време вече така бях отпаднала, че от леглото не можех да стана. На два - три  пъти изпадах в някаквви депресивни настроения, ревлииви кризи... най - вече от страх да не стане нещо на бебето, пък и на ен ми беше дошло нагорнище цялото това гадене. Лекалката, която ме следеше в началото ми пусна две системи май през седмица - и се поосвестих.  Не че не продължих да повръщам..И сега си повръщам от време на време.
И аз бих ти казала да избягваш определено пържените храни.

# 10
Не се притеснявай,гадно е,но е нормално..Пожелавам ти скоро да премине този проблем...Пробвай да хапваш по малко по-леки храни,по начесто...
За раждането-това че са близнаци не е предпоставка за секцио...Не го мисли отсега,когато дойде момента,ще обсъдите с доки вариантите и кое е най-добро за теб и бебоците...

# 11
Момичетата вече са ти казали. Не се притеснявай Wink Аз също доста повръщах, редовно по няколко пъти на ден до към 6-тия месец, дори и сега от време на време ми се случва. Отначало отслабнах с няколко кг. , а дотук съм качила общо 7 кг. като теглото ми варира +/- 1,2 кг. Важното е, че бебо се развива добре.
Яж по- леки храни и пий повече водичка. На мен доки ми каза, че динята била много полезна и си хапвам доста от нея. Леко бременеене
 Hug

# 12
По принцип е нормално, ама не е много нормално.Изтощително е ! Аз вече почти ще раждам ама ако не повърна 1 2 пъти на ден не съм аз  ooooh!
опитваха какво ли не при мен нищо не помага.Почти се бях пренесла да живея в тоалетната такова повръщане беше
Не се притеснявай за бебчетата всичко ще мине. При мен повръщането се повлия съвсем леко от динята. Преди да хапна каквото и да е изяждам 1 2 парчета и след 15 мин  се опитвам да се храня. Има ефект.Пробвай ако можеш.
Избягвай доматите, пържените, пикантните храни.
Лека бременност от мен   bouquet и живот и здраве два прекрасни  newsm30

# 13
  • до една звездичка
Гадеше ми се в началото, не не повръщах. Най-зле беше, когато бях гладна. Моят съвет е да ядеш малко, по начесто. Peace

# 14
Аз бях по същия начин.До 4тия месец много ми се гадеше от всичко,каквото хапнех и... Sick Crazy
След това пък всичко се нормализира и почнах да си похапвам стабилно.

Лека  и спокойна бременност! Hug

Общи условия

Активация на акаунт