Слънце весело пече, расте си ЮНСКОТО дете! Тема №86

• 14 532
  • 297
  •   1
Отговори
# 255
Bliznachkova,като гледам как се пълни големия ни кош от памперсите,представям си у вас какво е ,умножено по две ooooh!
  Аз да попитам нещичко:Има ли мами,които кърмят легнали?Днес се престраших и забелязах че се нагълтва по-малко с въздух ,но се притеснявам да не се задави newsm78
Още не мога да си открия удобна поза,останах без кръст,болят ме раменете...
Ето няколко пози,които ми се струват доста удобни:

Последна редакция: ср, 29 юли 2009, 06:32 от LEILA BEL

# 256
Здравейте, момичета! Тъй като чета, явно всичко ( е хайде да е почти всичко) за което се притеснява всяка мама е нормално и се случва и на другите мами и бебоци. Хубаво е че ви има! Така като почета за ежедневието, мислите, тревогите и радостите ви, загърбвам мислите, че не съм добра майка, че не мога да се справя, убеждавам се, че е е нормално да съм уморена и отвреме навреме изнервена от плача и неспането.  Hug

Да се включа по темите:
Сълзички. Ема плаче със сълзички вече от 2-3 седмици.

Повръщане. Повръща много често. Сменяме дрехи и аз и тя по 3-4 пъти на ден. Не наблюдавам връзка с уригването. Някой път не се уригва и не връща. newsm78

Контейнер за памперси. Аз имам такъв на някаква марка, забравих каква, от Пигис Хаус. И много ме кефи, защото не се налага да изхвърлям боклук често и можеш да го държиш ва стаята, макар че в тея жеги го изнесохме на балкона, защото все пак си понамирисва. Иначе струваше около 60 лв., консуматива му е 10-ина. Събира около 30 "саламчета" и един консуматив стига за три пълни контейнера, което ще рече - за 12-на дена.

# 257
  • София
anelia, според мен, бебенца, които нямат силни колики и на тази възраст, може да спят по толкова. С напредване на времето ще будува повече.
LEILA с Габи не смеех, но с Марти кърмя основно легнала и то от новородено. Нали бях с жестоко главоболие и този ни беше единствения начин. Сега през деня седнала го кърмя.
slavena аз ги ползвам от две седмици и съм много доволна. Памперсги бях намразила откакто Габи ми направи алергия към тези с гела. При Марти минах през Либеро, Памперс, Хъджис и все изпускаха, а не ми и харесваха как са като цяло. От Premium care, обаче за сега съм много доволна,супер мекички и ластичето е супер разтегливо и много добре прилягат отвсякъде и най-важното, без гел са.  Wink

# 258
Leila от една седмица открих удобството да кърмиш легнала, през ноща, като се буди я слагам до мен на леглото/като на първата картинка/ и си цока и си се оригва легнала, което ме учудва, но го прави!!Като лежи до мен и цока много се успокоява, когато почне да плаче най-вероятно от колики я слагам да легне до мен веднага се успокоява цоква няколко пъти и заспива за малко!!

Аз определено имам напредък с кърменето кой казва, че неможеш да започнеш да кърмиш ефективно след 30-тия ден Wink - на всяко хранене вече се кърмим и след някои хранения давам добавка от 60, когато съм навън не кърмя и давам АМ 90мл- по никакъв начин не и влияе, може би защото през 15 мин все  е гладна и често я лъжа с цица, не се вталявам, че давам и адапте, не цедя защото няма какво! Установих, че повръща от адаптето, като  е само на кърма нищо не връща! Педиатърката ми каза да пробвам да сменя аптамила с Фризовом, това е специално мляко против повръщане, та като свършим старото ще  и взема!

За сълзите от две седмици има сълзи в очите т.е насълзени са, но не капят по много, по две три се отронват!

Amorevole  и аз съм по-голяма с цели 2.5г! Wink

Андреа много се стряска от всякакви  остри шумове, примерно  като се изкашлям и подскача  и почва едни такъв рев, все едно е по-голямо дете, цупи си устните и  е страшно - вашите стряскат ли се така??

На Андреа и върви на фолкпевици, преди две седмици в Южния парк Есил Дюран и се радва , днес я щипа  и и се радва Джина Стоева- май ще става фолкпевица Mr. Green

Аз не разбрах защо ви е специален кош за памперси- аз си изхвърлям мръсните в кофата и кошчето го изхвърляме два пъти на ден/немога да си представя да държа 5 дена наакани памперси  и опишкани затворени Sick/ или вие го правите от гледна точка опазване на околната среда??!! newsm78

За съня, Андреа не е от поспаливите, като цяло съня и е максимум 30мин и то около обяд или следобяд- по-голяма пауза за спане прави след банята от 22-23 до към 3  и после  будуваме заедно до към 5-6, после пак хапва на цица и 30мл адапте и заспива до към 8-9и дотук със съня! Peace

Последна редакция: вт, 28 юли 2009, 21:31 от somebody

# 259
Здравейте,вече съм в леглото на спокойствие и мога да се включа.

Лейла и аз кърмя лягнала,но само през нощта-така не се разсънвам.А и Еми само докато помирише цицата и е заспала.
Само че с тези пазуи,всяка нощ се цедя,незнам има ли изобщо мами които не цедят през дългата нощна пауза? newsm78
Аз не мога,ставам на буци и започват да ме болят гърдите.

Ема също не е от поспаливите през деня,вече я знам кога долу горе и се доспива.Но пък стане ли 10,11ч вечерта,вече е заспала в креватчето си,без да се противи Naughty

За сълзичките-имаме ги отдавна.

Somebody,поздравления за усилията с кърменето. Peace

Искам да ви споделя ИСТЕРИЯТА ми преди малко.
Сложих Ема да спи и седнахме да вечеряме,като бейбифона беше пуснат до нас.По едно време както си говорим,чувам истеричен писък в слушалката!Толкова силен,все едно някой нещо и прави.....и то ккато си мълчеше..
Аз се втрещих! Започнах да крещя-Милооооо,и не можех да стана от стола.Само треперех и виках.
Това става за 2,3 сек.Скочих и отидох в спалнята,а детето си стоеше кротко в леглото...Гушнах я и започнах да плача.Какво ми стана незнам! Писъка беше все едно животно колят(извинявам се за грозното сравнение)Ама и тоя усилен бейбифон...
Май напрежението покрай грижите ми идва в повече! Че и мъжа ми паникьосах с моите крясъци.

# 260
Здравейте момичета!

Ние се върнахме, улучихме страхотно време, чак не ми се прибираше днес  Sad.

Катеринка, честита ти племенничка!

За спането - Силия спи два-три пъти през деня по около час, час и половина, иначе през другото време дреме по около 10-15 мин. Ако пък мрънка, като я сложа в слинга веднага заспива - ето така се носим

Лейла, аз често кърмя легнала, особено през нощта или ако съм изморена през деня. Забелязала съм, че когато я кърмя легнала, не се дави, ако е силна струята, докато когато съм седнала почти винаги се задавя.

Аз специален кош за памперси нямам, мисля си, че въпреки обещанията, че не мирише пак си мирише  Sick.

Силия все още не плаче със сълзи.

Какви са тези нови пелени на Памперс?

Сложила съм двамата батковци да се плискат във ваната и май трябва вече да ги изкарвам, че ще гъбясат  Grinning

# 261
LEILA и аз кърмя основно легнала през нощта и то отдавна, и аз видях тези позички и си ги харесах, през деня седнала кърмя. Даже през нощта въобще не я разбутвам да се оригва, като пробвах нищо не ставаше и вече само през деня, тогава се оригва почти веднага като я вдигна. Пък и не забелязвам никаква връзка м/у оригването и рева/коликите, дори напротив - през деня реве повече.
Somebody,поздравления и от мен за усилията с кърменето Hug, сигурна съм че с повече упоритост дори може изцяло да махнете добавките, хем и детенцето да не повръща, явно й идва тежичко АМ.
Рая възможно е да я е приболяло коремчето и затова да е извикала, моята така приревава и после изведнъж сама се успокоява като премине болката. А ти не се притеснявай, ако чуеш моята какви ревове изкарва.., добре че вече съм свикнала на такива страхотии, каката ми ревеше по същия начин-сякаш я колят и чак посиняваше, за ужас на бабите. Рая, а ако през нощта по време на паузата я взимаш няма ли да се посъбуди и да цока, вместо да се мъчиш да изцеждаш?
Разгледах 3месечното албумче, леле колко сте сладки Di, настигнали са съквартирантчето си твоите юнаци, а преди то е било като гигантче до тях... Grinning

Последна редакция: вт, 28 юли 2009, 23:51 от vanny_76

# 262
Вани,възможно е да се е стреснала нещо Ема или да я е заболяло коремчето-незнам,но си изкарах акъла.

Тя през нощта се буди,но яде малко и то само от едната гърда и заспива,затова ща неща,цедя.

За стряскането някой беше питал-бебка също се стряска от най малкото,но не реве а само разперва ръчички,и веднага се успокоява,много е смешна.

Аз ще заспивам май,хайде лека нощ!

Спомняте ли си като бяхме бременни каква активност имаше по това време,че и през цялата нощ Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 263
Вани, благодаря ти  Hug И аз забелязах, колко бързо наваксват...
Рая, при нас Коко е така "стреслив", но при него причината е, че много грубо се драска понякога и после изведнъж така изревава, че имам чувството че аз ще умра  Cry Напоследък обаче забелязах, че докато спинкат, правят физиономия все едно плачат, но не издават и звук  Rolling Eyes
А пък аз да се оплача, от седмица и нещо и двамата много се "кефят" като им чешам венците.. като плачкат напоследък с това ги успокявам.. щом обаче извадя пръстче от устичките им и пак се почва-рев  ooooh! Днес Коко си лежеше по коремче, по едно време отивам да ги нагледам, а той си дъвче възглавницата и толкова много го е сърбяло, че чак си беше пуснал кръв от венците  #Crazy
И още нещо, пак от около две седмици страшно много започна да ми пада косата, фризьорката каза, че е от бременността ама мен тоя отговор не ме задоволява, помагайте че на всичките килограми, съвсем изгубената талия и зачезващите гърди, остава и без коса да си остана  #Cussing out
Айде стига с оплакванията, лека и безплачна нощ мамчета  Hug

# 264
Здравейте, момичета!

За малко се включвам Simple Smile
Пак само Бочко ни оправи подсеченото дупе! Нито Себа мед, нито Судокрем...Затова се заредих с една голяма кутия от него.

От вчера съм на Canbebe и съм много доволна! И с голямото съм ги ползвала. Памперс са ми твърди, а и паричките на избраните от мен са доста прилични. Да видя как наддава бебо 1-2 месеца и ще избера и пелените за многократна употреба, че първия месец беше голям скок Simple Smile

Ди, влюбена съм в снимката на твоите синове, склонили главички...

Ох, имама много за споделяне, а времето е кът. Но много ми се иска да се запозаня поне по телефон с някои от вас, които са от провинцията и да си побъбрим. Имам и интересни изненади в поведението на голямото, та четох едни книжки за 2-3 годишните Simple Smile

Катя, голяма симпатяга си, а малката добре си знае къде е най-хубаво - в прегръдката на мама.

# 265
  • Ловеч
Добро утро...
Ние хапнахме и сега нещо се напъваме,ма дали ще ака,или са колики вече не знам,поне не плаче..
Да ви питам,моето бебе ли е единственото което не иска да стои по корем и 5 секунди..Ми че по този начин и глаеичката от това положение не иска да си вдига..То как да я вдигне като повече от 5 сек.не стои де...
Рая,и Траян изплаква доста често така,и докато ида в стаята той си спи..
Ди,ти ще ме разбиеш направо/на всичките килограми, съвсем изгубената талия и зачезващите гърди, остава и без коса да си остана/
 Grinning Grinning Grinning

# 266
Добро утро мили мами Simple Smile

За подсичането .. ползвам кремче на Пенатен Simple Smile и е 6 точки
Коликите ме спасяват само капки Infacol
Спането ... спи когато си иска  понякога спи по цял ден ... понякога не спи Simple Smile основно стой будна вечер Simple Smile

# 267
ох ето ме и мен.Да се жключа докато спинкат че после става цирк #Crazy
Сега се убеждавам че децата са толкова различни.Марси ми спи по цяла нощ-като я нахраня в 9 вечер след баня и става сутрин в 6,нооооооооооооооооооо Гошко НЕ.Той едвам заспива в 22.30-23.00 и къма 2-3 нощес вече се е наспал.Лошото е че като е буден винаги плаче.Почти с нищо не се заплесва.Водих ги вчера при една педиатърка на частно и тя каза че той още има силни колики и това е причината за будуването.Изписами да му давам колиййф-за колики,но да ви кажа няма голям ефект-нощеска към 3 се беше наспал 1crib
Та тази педиатърка ми каза че децата ми вече трябва да се смеят с глас,да гукат продължително та дори да се обръшат-направо полудях-та те са недоносени а тя още малко щеше да пита имат ли зъби.Да те се смеят много но не с глас,а за гукането не гукат ,но издават някъкви звуци.И сега съм се притеснила че нещо може да им има след като не правят така както казва.Но повече няма да ги водя при нея.Сега даже ни каза да ги водим при др.Чавдаров-рехабиитатор за да ми покаже някъкви упражнения да им правя.
Ей момичета как ме кефите като пишете че ходите почти навсякъде с децата си,особено тези с близнаците-как се оправяте бе милички.Аз вече си мисле че моите деца са от лошите-ние не можем да идем никъде с тях,защото все си плачкат
Аз ще ставам защото познайте-вече са гладни и ме викат
 Misc Baby Bottle

# 268
Добро утро от нас! Аз от доста време не съм се появявала! Започнах да пиша в 6:30 и написах, че Алекс спи! Да ама в момента в който го написах се събуди и чак до сега се занимавах с него!
Та само да се отчетем, ние сме добре! Алек си наддава добре и е едно щастливо бебе докато не го свие коремчето! Коликите са вече в своя пик (според мен) и понякога пищи и не можем да го укротим! Добре, че има сешояр и прахосмукачка! Това са ми любимите уреди  Crazy
Аз също съм добре! Направих си изследвания и се оказа, че хемоглобина ми е 130!  newsm44 Което си е супер. Онзи ден разбрах, че след операцията съм била с 20  #Crazy Направо съм отличник! Пък ще ми казват, че трябва да ям месо!
За сълзичките - и Алекс вече плаче със сълзички! За сега сега не текат, но очичките вече се намокрят!
Та това е от нас за сега! Когато мога ще се включвам! Не съм ви забравила!
Успешен ден на всички!

# 269
  • Плевен
Добро утро!

Вчера тук в селото имахме много трагичен случай, млад мъж почина на място при катастрофа, жена му ми е приятелка и още ми е много кофти, та ще попиша за да се разсея малко  Sad

Ние с Преси сме добре. Тази нощ чак в 5.30 стана, което много ме зарадва.

Самбоди, браво с фолкпевиците, те и Есил и Джина са готини, не са като редовите фолкаджийки, и наистина могат да пеят, та дано и Андреа да е музикална.  Wink А в тази връзка да ви кажа, че все ми подмятат, че съм си кръстила децата на фолкпевици, че нали има и Андреа и Преслава  Whistling А за Андреа харесах името от няколко крими сериали и филми, нищо общо с певицата, пък за Преслав да не говорим. Даже една дърта вещица ми каза, че за Преслава знае, ама мъж да се казва Преслав не била чувала  Outta Joint Направо ми идваше да я тресна с нещо тежко по главата!

Лейла, ами разбира се, че нощем ще кърмиш легнала, защо да се разсънваш да стоиш седнала. А и бебето така не се разсънва и суче 5 мин и заспива. И аз не го вдигам всеки път през нощта за оригване, не е плакал, не го е боляло коремчето.

Ди, и моята коса много пада, навсякъде е в косми. Ужас! А по време на бремеността 1 косъм не ми падна, но сега косопада се завърна със страшна сила. Не знам какво да те посъветвам.  Sad

Глория
, и Преслав въобще не обича по корем, не мога и 2 минути да го задържа така, извива се, гърчи се и започва да квичи, и на кореме ми не иска да лежи. Но и Андреа беше така. Даже въобще не е пълзяла, така и не се научи, направо си проходи на 11 месеца. Не виждам нищо притеснително.

Аяс, не те разбрах точно, ако искаш можеш да ми се обадиш на мен, а ако някоя от вас има път към Плевен, да свирка, приемеме гости  Hug

Последна редакция: ср, 29 юли 2009, 09:48 от anyto

Общи условия

Активация на акаунт