Слънце весело пече, расте си ЮНСКОТО дете! Тема №86

• 14 481
  • 297
  •   1
Отговори
# 270
  • София/Варна
Извинявам се, че нахлувам така в темата ви, но бих желала да ви предоставя информация за прояви в София, свързани със Световната седмица на кърменето:

На 2.08. 2009г, неделя, от 10ч Консултативният кабинет ще проведе обичайната лекция за бременни на тема Начало на кърменето и първи дни с бебето. Няма нужда от предварителни записвания, просто заповядайте във фоайето на Майчин дом в 10ч. Носете си кукла или плюшена играчка за упражнение Grinning

Пак в неделя, 2.08 е Денят на отворени врати, в който можете да дойдете за преглед с бебето и да получите информация по въпроси, които ви вълнуват. Прегледите са с предварително записване на часове на тел 0896 418 488. Часовете за преглед ще са след лекцията - т.е. от 12ч нататък.

На 5.08, сряда, в Mall of Sofia д-р Попиванова ще изнесе лекция за кърменето и след това ще бъдат връчени сертификатите на успешно завършилите обучението за доброволни консултанти по кърмене bowuu

# 271
The1, липсваше ми! Hug И моя Алекс тази сутрин спа до 6.30 (по-често още към 5.30 се е ококорил), а за хемоглобина - браво, наистина си отличник! Аз родих с хемоглобин 130 и на визитацията ми казаха, че бил като на кръводарител, а не на родилка.  Laughing
safira, радвам се, че и ти намери време за писане. Не се притеснявай, нито дечицата са ти лоши, нито ти не се справяш добре! Ние с по едно понякога едвам се оправяме, а ти с две, и то различни по темперамент и пол - ами, съвсем нормално и разбираемо е! И са си съвсем наред дечицата, постепенно всичко ще започнат да си правят - то няма план-график, а само ПРИБЛИЗИТЕЛНО кога се смеят с глас, обръщат се и т.н. Нали сега най-важното е да са здравички и да растат, за да си наваксат, че се родиха по-раничко? Много  Hug от мен и дано намериш още малко време да качиш снимки - сигурна съм, че ще са много сладки, а и нали са ни единствените разнополови близначета - да им се порадваме.  Heart Eyes
Иви, очите ми останаха в тази погача. Я кажи, беше ли и толкова вкусна?
Ayas, май и аз ще взема да пробвам Canbebe, щом ги препоръчваш. Досега все бяхме на Huggies, но големият пакет свършва, а и на няколко пъти са изпускали към крачетата, та съм леко в чуденка дали пак такива да му взема.  newsm78 А, по този повод се сетих - Алекс такива бутчета е отпрал, да ми е жив и здрав, че има няколко дрешки, които иначе му стават, ама там са му теснички.  Mr. Green
Контейнер за памперси не ползвам. Легнала съм кърмила само няколко пъти. Иначе на нощното кърмене си слагам 2 възглавници зад гърба и така - в полу-легнало положение, а през деня го кърмя пред компа или телевизора.
Райче, ужас, и аз така - от време на време се стряскам яко. Най-важното е да е напразно, нали?
Ди, дали заради зъбки вече ги сърбят венците? Има някакви мазила за облекчаване - нека мамите с опит да се включат.
Фениксче, успокиха ли са момчетата ти? Аз като не пиша, значи Алекс е бил неспокоен и ревлив, а като е кротичък и намирам време за компа. Сигурно с всички ви е така, та като се позагуби някой и предполагам ревящо бебе/та ....
Аз да питам нещо, че снощи се поскарахме с мъжа ми (всеки прав за себе си, ама яко се наджавкахме за 2 минути, и после - все едно нищо не е било. Добре, че бързо се сдобряваме и си зачитаме мненията!). Та - всеки ден ли давате капки против колики, или само като усетите, че има нужда? Аз давах Инфакол на Алекс преди всяко кърмене в продължение на няколко седмици. Като усетих, че вече няма признци, и спрях да му давам. За протокола - 2 пълни шишенца Инфакол си е "хапнал", сега е на третото.
Вчера не писах, защото нямах мира. Предната вечер Алекс се буди на всеки 1,5-2 часа, сутринта ми се гадеше чак от безсъние, а вчера почти през целия ден беше крив и предимно на ръце ...  Tired Снощи обаче се събуди само веднъж в 3.30 и успях да си почина, а сутринта - чак в 6.30. Пуснах пералня с дрешките му, накърмих го и бях съм задрямала. През това време той се размрънкал, а татко му станал, сменил му памперса, направил си закуска и му прострял дрешките (носейки го в кенгуруто, което купихме в понеделник). Събуди ме към 8 и нещо, че трябваше да ходи на работа. Така мило ми стана!  Heart Eyes Да можеше по-честичко да е така.  Wink
Somebody, докато ни пораснат дечицата, поп-фолка сигурно ще е ретро и демоде.  Laughing
Анито, нали не даваш ухо на глупави приказки? Съболезнования,  Hug Гушни Преслав и Андреа! Прекрасни са им имената и много им отиват!
Ayas, и аз не те разбрах, но телефонът ми го има в албумчето с вестителките.  Wink
Ди, сега прочетох за косата. Ами, аз предлагам витамини и маска за коса. Пиеш ли някакви? Аз си взех пак Центрум матерна, да чукна на дърво, не ми пада косата (а се бях подготвила за по-лошо, като четох, че след раждането започала доста да пада). А за маска - преди си правех тази с Тривитаминол, но за бременни не се препоръчва и я спрях, за кърмачки не съм чела става ли ... Но при всички случаи има и доста, които са със съвсем безвредни съставки - жълтък, зехтин, масла, мед, хума и т.н. - в Красива мама има доооста инфо. Аз за косата се чудя дали мога да се накъдря, докато кърмя. Сега не му е времето, че е жега, ама не мога да я понасям вече такава права в основата. Ето каква ми беше точно преди година:

Последна редакция: ср, 29 юли 2009, 10:27 от Amorevole

# 272
Добро утро!
Благодаря на всички за пожеланията по случай нашите 40 дни. Снощи изкарахме много добре. Изпратихме последните гости чак към 1:00. На Стелиян не му се чу гласа изобщо Shocked То че е послушен, послушен е, ама чак пък толкова.
И ние се кърмим легнали още откакто ни изписаха от родилния дом.
Кош за памперси нямам. Хвърлям ги в нашето кошче за боклук, което се пълни забележително бързо, ама ние и преди малкия да се роди пълнихме коша за боклук като за световно.
Утре сутринта ще си взема последния болничен от педиатърката и ще го занесем в Албена. Ще прекараме там деня и ще поразходим малкия да види къде майка му е работила толкова години, да си взема необходимите неща за детските, да се видя с някои мои колеги и да им покажа малкия. Много ми се е приходило.
Днес съм много уморена, ама следобед като се върне мъжа ми от работа ще отразим един плаж че вече от няколко дни не сме ходили.

# 273
Добро утро, мами! От нас се носи ухание на кафе, а аз днес съм в прекрасно настроение, защото се НАСПАХ! Тати Мишо бдеше над момите чак до 5:30, а за мен това си бяха няколко часа здрав сън Simple Smile Сега той спи, а ние му пазим тихо. Предишните дни той работеше и през нощта, та ми пролича недоспиването Simple Smile Но пък ми се отрази на фигурата - с 2 кг по-малко съм  smile3521
Муцуна,  Hug благодаря за разбирането и съпричастността!
Аяс, мила моя, винаги се отзоваваш с полезна информация! Благодаря ти за детските градини!
Анелия, забелязах, че моите спинкат повече, когато в стаята е тъмно. От вчера сме с външни ролетни щори и определено поспиват малко повече.
айрина, в книгата "Изкуството да бъдеш родител" пише, че всяка майка си мисли, че другите майки се справят по-добре от нея. А не е така Simple Smile Просто не всички споделят колко им е трудно и как често са на ръба, особено когато стават мами за първи път.
мони, на всяко хранене Сави и Ники изпиват различно количество храна. И не знам от какво зависи. Просто хапват колкото им е кеф.
Ди, добре си хапвате, браво на вас Simple Smile Нашият "рекорд" е 130 мл на Сави Simple Smile
Рая, много неприятна случка... И аз мисля, че е било от коликите. Моите правят подобни изревавания, сякаш от нищото, после обаче се успокояват, все едно нищо не е било.
Грийнлайф, Ники много прилича на теб! Появявай се по-често, че ми липсваш Simple Smile
Аморе, цяло чудо е, че си се превърнала в такава прекрасна, любвеобилна и даряваща с внимание личност след всичко, което си преживяла в детство! Шапка ти свалям за това, че си осъзнала всичко това и си имала сили да го надвиеш и да си добра!
somebody, Андреа със сигурност ще е музикална с такава меломанска мама. Ама хайде да не е поп фолк!  Sunglasses Laughing
Кате, много хубави снимки! А и как сте се сгушили с бебо? Къде е това красиво място?

За сълзите - да, плачат със сълзи, особено Сави. Снощи такъв жален и истеричен рев му удари, а очите й плувнаха в сълзи. След нея се разрева и Ники и добре, че татко им си беше у нас, та даде едно рамо. Иначе "кака" Сави е много чувствителна и когато малката бандитка Ники се разплаче, Сави видимо се напряга и започва да плаче и тя... Иначе Савинка е доста по-кротка, а Ники плачка за щяло и нещяло. Хубавото на реването е, че после спят дъъъълго. Но аз умирам бавно докато плачат така неудържимо. И само гушкане и разнасяне ги оправя. А като съм сама ми трябва още един чифт ръце за целта  newsm78  #Crazy

# 274
Здравейте,и аз се наспах тази нощ,станах чааак в 10,30.Е имаше и паузи-в 4 да се изцедя,цели 160мл Shocked,вече нямам свободни шишета и контейнери,и днес ще трябва да си купя.Емануела хапна по 2минути в 4,30 и в 7,30 и това беше.После помрънкоти малко,сложихме я при нас и пак заспа.

Аморе,Кате,браво на татковците!Хубаво е че и те се включват в григите,и помагат на мама да си почине Peace
Аморе,косата ти е разкошна,с какво я храниш?

Ди,незнам какви маски и мазила биха ти помогнали за косата ти,но моя съвет е да я подкъсиш малко-на мен само това ми помага за косопад. Сега косите ни са изтощени малко ли много след бременността,и имат нужда от освежаване.
Аз на 2 ден като излязох от болницата отрязах 10-тина см от дължината,че бях пуснала една грива...

Като стана въпрос за имена-аз какво да кажа като постоянно ме бъзикат за някакъв еротичен сериал с главна героиня Емануела Mr. Green,още по време на операцията като ме питаха как ще я кръстя,тръгна приказката..

Aяс,на нас ни изписаха едно кремче с витамини,което се прави в аптеките-заради едно като лишейче,което било от топлото-има вит.А,витД2,ланолин,вазелин.калции.. струва 8,50лв. Много е ефикасно,веднага помогна.И аз имам едни като лишейчета по лицето и се мацотя.

# 275
Юнски мамчета, здравейте!
Катеринке, така като те слушам, все едно за моите бебета говориш! Коко от два дни само плаче, изкуствено разбира се, защото като плачкат с причина им излизат сълзички...та като плаче той и Крис се размрънква, а иначе той като будува само си гледка, рита си нещо и често се смее, но Коко само мрънка и плаче, от два дни ръцете и нервите не ми стигат  ooooh! Като го гушна и веднага започва да ми се смее и често пъти с глас/което ме разтапя естествено/, ама немога нищо друго да свърша.. като застана на мивката го слагам в столчето за кола и докато мия го люшкам с крак  Laughing
Аморе, благодаря ти за отговорите  Heart Eyes През бременността и аз нямах никакви проблеми, нито с косата, нито със зъбите, сега усещам, че зъбките направо са почнали да ми се рушат, а косата вече ми е наполовина  Sad иначе си пиех до скоро витамините на ХИП, но като знам че от тях се дебелее си ги допих и сега не съм си взимала, незнам дали искам да отслабвам и оплешивявам или даси имам предишната коса + хипопотамски вид  newsm78
Ayas, от къде взимаш пелени на Канбебе? Никъде в Люлин и Овча Купел не намирам  Rolling Eyes Някъде по големите магазини има ли ги?
Сафирке, моята докторка от самото начало ми каза, че недоносените дечица, често изглеждат и по "бавни" от доносените си връстничета. Причината е, че те си се развиват с/д това, кога бебето е трябвало да бъде родено. Ако на мен термина ми е бил 3-6.06, значи до тогава, бебчо все едно живее в утробата. Точно на 06.06. и двете ми бебчета засукаха за пръв път "истински", за съжаление вече нямах кърма, но то тази дата нататък започнаха да се променят с всеки изминал ден !!! Наистина изглеждаше все едно тогава са се родили. Че то даже не им бях видяла очите около месец след раждането, а гледам че повечето бебчета тук още от болницата имат снимки с отворени очички !!!
Anyto, нали знаеш че човека прави името, а не обратното  Peace Андреа е прекрасна, вярвам че и Преслав ще бъде страхотен  Heart Eyes
Рая, и аз отрязах малко от косата, но незнам колко е помогнало, скоро пак ще отида до фризьорката, дано да се оправи тая коса, че си ми беше слабост, а на сестра ми чак 4 години след раждането и се е възстановила  Confused
Имам си най-обикновено кошче само за памперси /от 7л/ и го хвърлам по 1-2 пъти на ден, зависи колко са били дрисливи децата. На ден ми отиват около 14-16 памперса. И до сега не ми е намирисвало от коша  Joy
Ayas, Somebody, Катеринке,Близначкова, ако правите Боровска среща с удоволствие бих се включила, /ако ме искате разбира се де/ че явно ще е трудно да се съберем всички в някой парк!

А така се надявам да имаме време на морето и да обиколим и морските съфорумки.. мъжлето все ми вика, че ще сме на юг, пък мен все ме дърпа към Варна  Laughing
За спането- като се напапкат към 20-21ч се будят сутрин към 6ч. тогава таткото ги храни и излиза, към 9ч се събуждат, аз си ги взимам при мен в леглото и им давам шишетата, след това всички спинкаме до към 11ч, през деня правят около 3 часа сън, но разпокъсано..
Да кажа и аз за досадните баби по улиците.. вчера с таткото си нарамихме бебетата в кенгурата и отидохме в Метро на пазар. Още от входа една баба като започна -" Лелеее, толкова малки бебета и навън... ама тука е студено завийте ги,.. ама не им ли е неудобно в тия "чанти"- Малко по надолу, към млечните продукти става по студено, заради фризерите, но на мен това ми е ясно и си извадих чорапките им от дамската ми чанта и ги обух, възрастната жена все едно ме преследваше и пак изръсва някакъв коментар от сорта " ааа ето чули са ме тия безотговорни родители, толкова ли няма кой да им каже..." аз не издържах и се обърнах , наговорих й някой неща, пък тя започна да ми говори, че аз съм била невъзпитана и за това и децата ми щели да бъдат такива, а аз просто й казах да си гледа нейния живот и се обърнах и продължих с пазара. Жената не престана да ни преследва и да говори нещо по наш адрес, но аз вече не я слушах а само тичах по-бързо за да й избягаме, но върха на сладоледа беше, когато тя застана на опашката зад нас и се провикна " Няма ли кой да пусне възрастната жена най-отпред"  #Crazy Направо останах без думи!

Май дългичко стана  Embarassed
Безплачен и безколиков ден ви желая мамчета   bouquet

Последна редакция: ср, 29 юли 2009, 12:09 от *Di*

# 276
Ди, май сте попаднали на чисто луда женица в Метро Simple Smile

Имате ли намерение да режете мигличките им и да бръснете косицата? Кога се прави това и има ли някакъв ефект?  newsm78 Мен малко ме е страх да режа мигли, но ако гарантирано има ефект, ще се престраша

# 277
Ди, направо ме разби с тая история. Понякога възрастните хора са много нахални. А и не само те. Винаги ще се намери някой, който има желанието да се прави на многознаещ и голям разбирач.

Аморе, питаше за книгата. Ами в нея са описани всички природни и исторически места, които човек може да посети. Там са описани и маршрутите, по които се стига до тях. Описани са и забележителностите в по-големите градове. Също така има хубави предложения за едно- и двудневни разходки (съответно пак за по-големите градове става въпрос).

Днес довърших и една друга интересна книжка - на Рей Бредбъри. Описва спомени от летните дни на едно малко момче. Хареса ми, защото ми напомни за моето детство и за нещата, в които съм вярвала...  Сега ще си купя и книгата, която препоръча Катето - заинтригува ме.

Катеринке, подстригвах каката, но при нас нямаше желания ефект. Косата все още й расте бавно и започна да се сгъстява чак сега (без повторна намеса на ножицата).

Аяс, ще се радвам, ако намериш време да споделиш за новите неща покрай баткото, защото и Елена започна да прави страни неща и не знам дали това не се дължи на появата на малкия човек вкъщи или е някаква криза във възрастта.

Моят мъж го пращат днес извънредно до Словения с един негов колега. Много съм ядосана. Може ли да им го кажат по обяд като дотам са повече от 1000км. Нито са се наспали като хората, нито нищо. И по пътя не можело да спрат за почивка, защото трябва да стигнат до утре сутринта. Самолети по това време на деня нямало, а нали е криза...Бясна съм! Много ми е притеснено, защото си представям какво движение ще е сега заради летуващите хора.

# 278
Катеринка и Ди-и моите момци имат сходно поведение-Бо е по-ревливият,а Йо плаче от братска солидарност Laughing
Аморе Hug,те че си реват,реват си,но аз няма и какво много да пиша...гледам да следя темата поне.
Яс трета поредна вечер вдига температура,дано бързо се излекува,ще изчакам още малко и в петък сме на преглед...
На мен от стреса ми изби херпес и сега съм се омазала с противохерпесен крем и паста за зъби и съм под страх за бебетата...

Сафира,най-сетне HugИ моите плачкат , но пак си излизаме насам-натам,мразя да съм вкъщи,и вече започвам да свиквам да ме гледат обвинително,като возя ревящо бебе в количката Mr. Green
А и аз си смятам възрастта на дребосите според приблизителния термин,а не спорде раждането,както казва Ди аз и очите почти не им бях видяла докъм 20тия ден,едва-едва ги отваряха за секунди Laughing

Кате,според мен няма смисъл от рязане на мигли и бръснене,всичко е ген и добро хранене;освен това съученичка от гимназията имаше невъзможно къси мигли-не са пораснали след изрязването Shocked

# 279
  • Ловеч
има ли някой на линия...Кажете ми как и по колко се дават инфакола,преди всяко ядене??????/

# 280
от 2 до 4 капки преди всяко ядене аз давам по 3 капки

# 281
На моята опаковка пише - по една цяла пипетка. Да не се дават повече от 6 пипетки на ден.

# 282
Инфакол се дава по една пипета преди храненето,не преди всяко хранене-май максимумът беше 6 пипети дневно...1 пипета е 0.5 мл.При по-тежки колики може и 2 пипети,т.е. 1 мл да се даде.

# 283
Мен в аптеката така ми казаха да давам ... може би защото се храниме по 7-8 пъти на ден

# 284
Кокитке, вие да не сте с Гръцките-Инфаколик?!

Общи условия

Активация на акаунт