Слънцето силно пече ли пече, МАРТенчето мисли вече за море!

• 11 437
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
Веси, а използваното гърне какво го правиш после, като сте навън?  newsm78
Сигурно го изхъврля в първата кофа и после увива гърнето в найлон и  в къщи си го мие,какво да го прави.

Кажи ми,че се шегуваш.. Joy  Stop

# 76
  • София
 Кога изписахте толкова?! Ще се опитам да напиша, каквото там се сетя.
 Добро настроение, за отслабването щях да ти препоръчам Скарсдейл. По-щадяща е от Дюканската и наистина е ефикасна, пък и лесно се спазва. Към края на втората седмица вече идва малко байгън от салати с мръвки, но се изтрайва. И Марто е грозен, па грозен. Laughing Laughing Laughing Да му изядеш мислителските бузи!
 ТаняР, аз установих, че вазелина добре му действа на Илийчо, но го мажа само вечер. Кожата му е адски чувствителна (взе, та се метна на татко си) и си се възпалява с това плюнчене.
 За гърнетата- дъщеря ми се научи на 10 месеца да ходи на гърне. Жената, дето я гледаше я научи. Дето вика Веселина, като се изпишка има бурни ръкопляскания и така. Само нощем се напишкваше до 3 години, но не заради стрес, а защото от малка спеше адски дълбоко и просто посмъртно не можеше да се събуди като и се пишка. После и от нощното се отказа, щото я убеждавахме, че е кака и не може така и беше много готина, когато като не се напишка идваше сутрин при нас с една широ-о-ока усмивка и викаше: "Кака съм." Grinning Grinning Баткото го научиха в детската ясла на 2 години, щото той търпеше на наакано и хич не му правеше впечатление. Моя приятелка си научи детето като го слагаше да пишка върху вестник. И то като се изпишка веднъж, от шумоленето ли, от какво ли, но може би му харесваше и много бързо се научи. Ама и това не действа при всички. Във всеки случай това, дето трябва до първи клас да ходят с памперс, хайде не на мен. Grinning От децата, дето се гледаха едно време без памперси, почти нямаше такова, което след 2 години да си пишка в гащите редовно. Инцидентно- да, но редовното си е плод единствено на майчински мързел или криво разбрана цивилизация. Grinning Grinning
И честити месечинки на бебоците! Аз рядко се сещам, щото много често тези рождени дни. Laughing
 Забравих. Крисче, от опит със сигурност мога да кажа, че глезльовци се превъзпитават само с железни нерви. Просто то си реве, а ти или го изчакваш спокойно да спре или му говориш най-спокойно, но без да му угаждаш на акъла. Един вид мерите си инатите. Методът е абсолютно ефективен, щото ей сега Дъртият Маймун му го приложи на нашия човек и както цял ден на луди калинки ни направи, сега просто си се въргаля по леглото и е най-доброто дете на света.

Последна редакция: пт, 24 юли 2009, 20:33 от Дърта маймуна

# 77
Честита количка на Бухта, кола на Алекс-мама и дрешки на Симона!

Благодаря много за отзивите за гърнето. Всичките са ми много полезни. И с вестник ще пробваме.
Том се научи по същия начин като Маги, слагах го на гърнето на година като стана.
Риша обаче вече цяла година плаче от гърнето и не иска да седи на него, така че сега пробвам по другия начин- направо със слипове, за да забележи, че прави нещо. Да видим сега какво ще стане.
Демонстрация е виждал, ефект никакъв. Реших да запоя баткото, може това да подейства, че е като батко, а не като бебето.
При него е от инат, много държи всичко да е както той си е наумил, голям сладур, но този път няма да е на неговата.  Mr. Green

# 78
  • Стара Загора
БОДЛИВКА рокличката е за 18 месеца - ще я носим другото и подругото лято. Но живот и здраве ще гледате снимки. Вече е у мен стоката - просто са невероятни нещата!

# 79
  • Пловдив
Здравейте,момичета!Отдавна не сме се включвали в темата,съжалявам за което,но искам да ви се похваля,че от една седмица вече си имаме две зъбчета.От 1-2 месеца Пепи се плюнчеше много,но не вярвах,че ще излезнат толкова скоро,понеже на каката и излезоха първите зъбчета на 6 месеца....Пожелавам на всички леко и безболезнено никнене на зъбчета.Поздрави от нас...

# 80
  • Стара Загора
ivling честита ви двойна прибовибка.
аз си лягам,че утре в 6.00 тръгвам на язовир - да бяга рибата, че идвам   Mr. Green Joy

# 81
Цоп и аз тука,лелееее колко сте изписали.. Simple Smile
Бодливка , аз написах... но явно сме чели и двете между редовете Simple Smile хапчетата се казват Лида дайдайхуа,точно днес отчитах резултата за 9 дни - 5 кг,8 см от талията,2 см от бедрата,2 см от пръсеца,1 см от ръце... Simple Smile абе... много са добри Simple Smile Упссс... да не става реклама.. Simple Smile

# 82
 Hug
Бодливка,знам ли какво гърне съм търсила  Joy,ама си мислех,че няма,даже наскоро се чудих от къде ми е дошло на акъла  Laughing
ivling ,честито ви 2 зъбчета и другите така да се покажат  Peace
Маймунке и аз мисля,че това е начинът,ако реве без да го били нещо,да се остави да реве,но у нас веднага пристига дядо му  Crazy Crazy Crazy,косъм да не падне от главата му,вече сме на нокти с него,още малко и няма да ис говорим  Crossing Arms.По цял ден ходи след мен и като дърта свекърва-студено му е,сложи му чорапки,гладен е ,памперсът му е пълен,защо мрънка  ooooh! ooooh! ooooh! абе ужас ви казвам,едвам издържам,да идва септември по бързо и да се махаме  Praynig

# 83
Цоп и аз тука,лелееее колко сте изписали.. Simple Smile
Бодливка , аз написах... но явно сме чели и двете между редовете Simple Smile хапчетата се казват Лида дайдайхуа,точно днес отчитах резултата за 9 дни - 5 кг,8 см от талията,2 см от бедрата,2 см от пръсеца,1 см от ръце... Simple Smile абе... много са добри Simple Smile Упссс... да не става реклама.. Simple Smile
От аптеката ли ги взе и колко струват? Mr. Green

# 84
Не,поръчват се само от нета... http://buyhealth.eu/lida-nn-.html   в този сайт са с добра цена ,иначе ги има някъде и по 60 или 80 лв.

# 85
  • София
Линка Бубулинка, ама хи4 не им направи реклама на рези хапчета да знаеш hahaha
С тези нищо и никакви 9 дни и с тези точни мерки- направоооо са супер.
Ето ги, водят го хранителна добавка, нали са тези?
Утре е нашият ден за feeding
Само че, нали няма проблем да дам от керамичен съд -имам едни много малки купички, чисто нови и в тях мисля. Подарили са ни едни доста широки за Мария и сега за 2 лъжички пюре не ми се нравят.

Да сега видях, че си дала линк.

# 86
# 87
  • София
Дез, не го насилвай, така най-много да получиш точно обратния ефект. Нашият батко също не искаше по никакъв начин да седне на гърне, слагах гащи вкъщи - първите дни почваше да реве като се напика, после взе да казва, че върши нещо, точно като почне да пишка  Crazy , след това секунди преди да почне, после - вече изчакваше. След това имахме период, в който вината е лично моя, че се върнахме назад  Embarassed - захладня, не исках да го разпищолвам навън и излизахме с пампрес. Той вика - пишка ми се, аз му казвам - пишкай  Embarassed Обърка се детето - един път търча за гърне, друг път му позволявам да върши работата в гащите и почна и вкъщи да не казва  ooooh! Та пак се върнахме към него. И после наново  Crazy Но като са по-големи вече разбират повече и е по-лесно. Не се шашкай, наистина няма дете дето до 1ви клас да е с памперс  Wink Hug

# 88
Веси, а използваното гърне какво го правиш после, като сте навън?  newsm78

Ами прибирах си го обратно в плика и търсех първата тоалетна да го изхвърля  Peace Избърсвах го с морки кърпички и после го миех в къщи  Peace Това с разнасянето на гърнето обикновено го правех, като ходихме по центъра. Там хубавото е, че все се намираше някоя тоалетна наблизо - я в заведение или обществена  Peace Иначе за игри и разходки из градинките и парковете не съм го нисал, защото тя пишкаше преди да излезнем и устискваше, докато се приберем след 2-3 часа  Peace

Дез, а защо не го пробваш директно на тоалетната чиния с адаптер  Peace Чела съм, че и това е вариант при проява на такъв "характер"  Peace Ако искаш може да отидете заедно в магазина и той да си избере дори седалката, каквато на него му харесва  Peace
Аз съм много за това да се гледа на детето, като на личност още от малко  Peace Че си е съвсем разсъдливо същество много преди да проговори с нашите думи. И да обръщам внимание на неговите лични нужди и убеждения  Peace Естествено, не винаги успявам, но се старая  Simple Smile И много държа да не се въвеждат новите неща, като налагане от моя страна, а то само да стигне до съответните изводи с моя помощ Peace Аз Маги почти винаги я питам какво мисли  Peace Тя ми отговаря от нейната си детска гледна точка и виждам как тя приема нещата. Така я разбирам и опознавам много по-лесно  Grinning

БОДЛИВКА рокличката е за 18 месеца - ще я носим другото и подругото лято. Но живот и здраве ще гледате снимки. Вече е у мен стоката - просто са невероятни нещата!

И аз се бях загледала по точно това с Малката русалка за Маги, но аз си мисля, че се води нощничка  newsm78

Последна редакция: пт, 24 юли 2009, 23:16 от veselina_s_p

# 89
Просто ме разбирате с тази тема за гърнето, дето сте я подхванали рано-рано. Моето лично мнение, е че няма здрав, голям човек с памперси, т.е. рано или късно идва момент когато децата се отказват от пустите му памперси. Но, т.к. са доста различни, всяко `узрява` в различен момент. Вярно, по-късно става отколкото когато нашите баби и майки са ни гледали, но това е цената, която плащаме да ни е лесно на нас -майките, да не перем ежедневно пелени и т.н. ...

За протокола, нали съм майка на две, да кажа че Боби сам с поощрения от наша страна се отказа от дневния памперс на 2г. и 1-2 месеца (нощния го махна около година след това). ПРосто беше готов, разбираше какво се иска от него и започна сам да си търси гърнето. Е, с него имах късмет, да видим сега как ще е с Лора .

Линка Бубулинка, хубаво е че отслабваш, но нали знаеш че бързото отслабване може да доведе до йо-йо ефект, въпреки лекарствата ?

.................Маймунке и аз мисля,че това е начинът,ако реве без да го били нещо,да се остави да реве,...........
ама сигурна ли си, че не го боли или нещо не му е не комфортно? То на тази възраст трудно може да си каже  newsm78 Аз съм на мнение, че малко бебе без причина не реве!

Общи условия

Активация на акаунт