Сега лято и море, а ФЕВРУАРИ всяка ще гушка своето дете! (7)

• 11 497
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
Sunny9 , страхотни новини  Hug, честито !

puhtar , направо съм изумена, какво отношение  ooooh!. Мисля че трябва да го смениш, дано да имаш такава възможност, той ще оправя държавата  Close. Ох, че се ядосах........  #Cussing out

Sashkova , прилични дрехи за бременни съм виждала в Премама ( не знам дали цената е приемлива  Rolling Eyes). Дрехите в магазини от типа "Рени", на мен не ми харесват  Embarassed. В ЛаРедут са ми оптимални като качество и цена, особено по намаленията  Mr. Green, ако пазаруваш от чужди сайтове може да разгледаш.
http://www.laredoute.fr/
С пръвата бременност си ходих с нормални дрехи, по - големи размери. Сега пак мисля да е така, с малки изключения  Grinning.

# 151
  • София
Аз си взех направление от личната и си записах час за сряда. Ще изкукам дотогава ако зацапването не спре...
Много се радвам за добрите новини за мърдащи човечета!  Hug
Пухтар, ама тоя верно не е у ред! Тя държавата от брменните се източва, и затова сме на този хал.  Rolling Eyes Twisted Evil Пък като чинно си плащам социални и здравни осигуровки на реална заплата от 15 години насам, тези пари къде са? Ами от тук нататък нали ни предстоят още 30 години работа и осигуровки, всичко ще си вземе държавата, да не я мисли този лекар. Че и мъжа ми и той - да не би да ражда, че да се възползва?
Нямам идея как можеш да си смениш наблюдаващия, но съм чела, че много майки го правят.
Аз му поставих въпроса ребром на док още на първия преглед, не мога да пътувам по 120 км. в едната посока до работа и да съм с гадене, болки и зацапване. Ако не ще - свят широк, във всяка платена консултация молят и настояват да си седиш в болнични, сакън да не се случи нещо и да им направиш черна статистиката.

# 152
  • Най-зеленият остров
Привет и от мен.
Когато моя личен доктор ми даде направление за ЖК ме информира, че имам право САМО на още едно такова направление ако случайно нещо не съм доволна от обслужването. Та според мен го вземи и  внимателно реши кой да продължи да ти води консултациите. Надявам се всичко да се нареди и ти да си караш спокойна бременност  Hug.

# 153
Направо не знам какво ще правя!
Главата ме заболя и корема ми се свива от притеснение!
Още повече че му обясних,че карам нощни смени и съм 12 часа права!

# 154
  • София
Абе сменяй го без да му мислиш. Как може да откаже болничен на бременна, която стои права по 12 часа!?

# 155
puhtar ,възмутена съм,как може да не ти даде болничен.Обърни се към личния си лекар.Мисля,че имаш право на 2 направления,питай какви са ти вариянтите.Нямам думи просто.Източване на държавата-това е твое право,щом си осигурена да ползваш болнични.А той дали не точи по някъде от нещо.Как може,просто нямам думи,много се ядосах.

# 156
Като говорих с личния той ми каза че следващо направление можел да ми даде чак като вляза в 7 месец?!
Мисля да влизам в болница по няколко дни за да ми дават от там,а като ми даде личния лекар направление тогава да го сменя!
А с милото като говорихме ми вика,че според него направо си иска пари!!!
Още повече като разбра колко години обикалям клиниките по стерилитет и че тази моя бременност е цяло чудо!
 Close Close Close

# 157
puhtar отиди на платена консултация, там може да ти поискат и някой лев от порядъка на 100-200, но болничния ти е в кърпа вързан.
Аз днес пак се побърках на тъпата работа - нали ви разказвах за съкращенията. Днес ми е ден за чистка на компютрите и когато стигнах до на колежката ми компа се побърках - от миналата седмица с една друга колежка от друг офис (на шефа жена му) търсят варианти как могат да ме освободят въпреки бременността. До такава степен са озлобли, не могат да преживеят че няма да ме съкратят. Гати и болната психика... Така се разстроих като прочетох хронологията че плаках час, а колегата ми се побърка... За съжаление ми влиза в задълженията да чета кой какво пише. До сега никога не съм обръщала внимание на приказки , но този път...

# 158
Не съм съвсем сигурна.По.ледно става ако си по касата.Моята докторка на частно каза,че няма проблем да ми дава,но системата е тромава,трябва да млизам в болница.Но ако си имаш познат да правите тази врътка,правете го.Не си рискувай бременността си.Егати изрода.Говори пак с него,настоявай,имаш това право.

# 159
Включвам се и аз в темата,терминът ми е на 17 февруари Simple Smile
Успех на всички!!!

# 160
  • Плевен
Лекарят, който ще ме изражда и който ми следи бременноста ме прати на ЖК в окръжна болница, за да може всички изследвания да ми минават по здравна каса. Та мацката, при която ме прати в болницата ми каза, че имала право да ми даде 180 дена болничен, просто ако ми се наложи да кажа за кои дни ми трябва...Puhtar, мъжа ти ще излезе прав, че си иска пари. Смени лекаря просто и толкоз.

# 161
и аз мисля, че всеки може да си смени лекаря, ако си извън обичайното като в случая, мисля че се подава някаква молба в здравната каса и пак става. И според мен не е правилно да не дава болничен в случая. Мен винаги ме питат дали искам.......

# 162
Как бе,от край време на бременните се давт болнични без проблеми.Просто сега е малко по-сложно не не е невъзможно.На моя приятелка идаваха само защото работата и не е подходяща да ходи.Звънни в здравната каса и питай какви възможности имаш за смяна на лекар.Или го натисни.Ако трябва и мъжа ти да ходи да говори.

# 163
Как сте днес?
http://www.snimka.bg/login.php
Потребител: august2009
Парола: bebeta
Това е албумът на Августинките, нали до скоро бях при тях. Ако искате, и ние можем да си направим такъв. Преди месец нещо ми се прецака компа, наложи да го преинсталират и без да разберат са ми изтрили всички снимки. Останаха ми само тези в албума на августинките.
В 16 съм на преглед, нямам търпение вече! Ама първо трябва да направя една операция и се притеснявам да не се обърка нещо и да закъснея.

# 164
  • Варна
Добро утро,

lolilita_ много са гадни тия бе, с извинение ама явно са егати злобарите, как може да искаш да съкратиш бременна жена, какво ги бърка тях, нали като излезеш болнични и майчински нои ти изплаща всичко, те нямат финансови задължения към тебе. Не можеш ли да излезеш вече болнични, ако излезеш и да се скъсат от четене и търсене на законите нямат право да те съкратят. Пък дори и да опитат ти вече се водиш по документи бременна и си защитена от закона. Голям яд ме хвана като прочетох, как може да има такива идиоти.

Общи условия

Активация на акаунт