Как да отучим детето от смукането на палеца???

• 31 405
  • 259
  •   2
Отговори
# 90
Моята дъщеря  е на 7 м и е от най-тежките случаи, нон-стоп е с палец в устата, биберона не го признава! Ние дори имаме клипче на 10 мин от раждането си как си смуче палеца! Толкова е мързелива,че нищо не иска да прави,освен да си смуче палеца! Обръщаме я по корем, да пробва да лази или да прави нещо, тя отново си набутва палеца и се приспива! Просто невиждам как ще се оправим! Confused

# 91
След кратък "успех", пак сме с вас  Tired Имаше един период, когато беше ги забравил тези пръсти, но отскоро пак са често в устата. Сега си има още по-ужасен навик - взема си възглавничката под мишница, лапа пръстите на същата ръка, и така може да си ходи цял ден. Ако му скрия възглавницата, започва да мете навсякъде със завивката си  Crazy Вече като се събуди първата ми работа е да скрия възглавницата и завивката  Whistling
Пръста му вече е с деформирана кожа. Веднъж вече падна една кожичка, сега гледам пак се е образувала  Tired

Това с не/позволяването да се завират ръце в устата - не мога да разбера как може да се позволи или забрани на няколкомесечно да прави нещо. В нашия случай просто трябваше 24 часа в денонощието да държа ръката на сина си, за да не си я пъха в устата - е, не мога да си го представя. Да не говорим, че като му я извадя следваше пронизителен писък. Биба в началото не исках да давам, после вече беше само играчка. 
И изобщо не ми е мила гледка смучещо палеца си дете и изобщо не смятам, че е вина на майката факта, че някои деца си смучат пръстите.
По тази логика има много деца, които заспиват трудно, някои не искат да заспиват сами. Дай да вземем да обвиняваме майките, че така са си научили децата. И да натяквам сега на някого, че моето дете си заспива съвсем самичко, а вие видите ли, сте изтървали момента и не сте ги научили вашите.
Всяко дете си е различно  Peace

# 92
Твърдението, че майката е виновна за това детето да си смуче палеца е направо смешно  Laughing
В книгата на д-р Спок прочетох, че трябва да се остави детето само да се откаже, защото забраните и насилственото отказване само засилват желанието. Аз го изпитах на свой гръб  ooooh! Лятото упях да я откажа с Даум Екзол, мажех преди заспиване и през деня понякога. Е научи се да заспива без палеца, през деня също спря да го смуче, но всичко беше за няколко месеца. Изведнъж пак започна и то не като преди само при заспиване и 1-2 пъти през деня, а по цял ден стоеше с палеца в устата и цяла нощ се чуваше това цок-цок...не го пускаше ooooh! Започнах пак да мажа, но не й правеше впечатление горчивото и пак си го смучеше  ooooh! сама ми го носи да я мажа и си дава палеца. Сега съм преустановила опитите, но не съм се отказала. Изчаквам малко да забрави и ще започна отново да я мажа след месец - два.
Погрешно е да се замества палеца с биберон при дете на 2 г., аз и това опитах, но не мисля че те имат нужда от биберони на тази възраст, най-добре да се изкорени навикът, без да се замества с друг, защото като вземете бибата - палеца пак ще се върне  Joy

Охх, .. няма оправия  baby_neutral

ПП сега се седих, че една позната отучи дъщеричката си с лепенки на палчетата. Пробвайте  Peace При нас нямаше успех, защото дъщеря ми ги сваля веднага, но при някои дечица действа.
Успех на всички  Hug

# 93
Момичета взех да се отчайвам. Тъкмо с имислех , че съм постигнала нещо.... Използвах, че през уйкенда сми си вкъщи и мога да държанещата из късо и срязахме бибероната. Казахме че това е боклук и край. Даааа и колко бях доволна, когато легна обяд и заспа без биберона, без пръст. Вечерта пак така. Тази сутрин обаче преди да се събуди пак го налапа тоя палец. След сатване вече така яко го сучеше, че не мога дори да го извадя. Довечера мисля да пробвам слевкопласт. Да видим как ще я излъжа. Запасила съм се и горчив лак.
елними изчела съм всичко от начало, но си мислех че това с бибата ще е вариянт. Прави си, че трябва упорост и железни нерви.

Аз продължавам с борбата! Успех на всички останали! Споделяйте до къде сте стигнали!

# 94
Какви са тези лепенки на палчетата? Как се лепят? Иска ми се да опитам първо с нещо по-безобидно преди да премина към тежката артилерия. Моят син вече приема на игра забележките да си извади пръста от устата. Преди само като ме чуеше да казвам "извади пръста", го махаше на секундата. Сега започва да се залива от смях и пак го слага в устата като ме гледа закачливо. Едното палче е разранено до кръв, а другото е с мазол.

# 95
и моята сладурка го смуче но само като заспива,аз го дръпна тя пак обаче същевременно държи едно зайче и заедно с палеца смуче и етикета на играчката,плюшена,но какво да правя не искам да я стресирам допълнително със закани и забележки,имаше раничка на пръста мазах я мина и пак така,смуче си го,сама ще си отвикне това е

# 96
Астарта става въпрос за най-обикновенни лепенки за рани, мила. Така и така пръсчето е разранено. Кажи че за това слагаш левкопласта. Не повтаряй непрекъснато "не си слагай пръста в устата". Те вече не ни обръщат внимание на това. Аз пробвах снощи с левкопласт, но не се получи. ДОвечра ще пробвам пак така. Горчивия лак и него не го иска. Всичко трябва да е като игра. Иначе не става.

# 97
Сложих снощи цитопласт. Изрева се няколко пъти силно, когато искаше да си засуче пръста. Заспа по-трудно от обикновено, но до тази сутрин не си беше захапвал пръста. Днес обаче изобщо не му прави впечатление, смуче си лепенката и не му пука. Явно този метод при нас е неуспешен.

# 98
Е, за това с лепенките на палеца, не се бях сещала. Ще пробвам идеята, да видя при нас как ще протече.  Praynig

# 99
Аз пък все си мислех, че говорите за някакви специални лепенки  Crazy
Може и да пробвам, въпреки че отсега мога да дам гаранция, че при нас това няма да има успех  Tired

# 100
  • Бу-у-урга-а-ас
И на моя син не му помогнаха лепенките.

# 101
Мамчета, снощи намазах палеца с горчив лак. Ефет имаше. Ама то как да го засуче като горчи на ужас. Плачеше много жално, ногледах да разсея с приказки , разни историйка, просто да не мисли за това. Много трудно заспа. Мисля днес да го занеса в яслата за обяд.

# 102
  • Има много детски смях.
При дъщеря ми лепенките определено нямаха НИКАКЪВ ефект.
Миналата седмица имаше страхотен стимул. Щеше да участва в едно мероприятие. Казахме й : "Ако си смучеш пръста, обаче, няма да стане". Еми какво да ви кажа- една седмица не го е смукала. Мина съответното събитие- и пак.  ooooh!
Сега сме я оставили на ниво "самоосъзнаване". Дори не я мажем с лака. Казваме й, че от нея зависи дали ще си го смуче или не. Казва, че не иска да го смуче и иска да се отучи. Пък да видим кога... Tired

# 103
Мажете с даум ексол и се въоръжете с голямо търпение,ще постигнете успех,само трябва да сте упорити.Децата стават тъжни и плачът е голям,но малко търпение и ще постигнете успех.
Това с книгата на д-р Спок ми звучи малко като оправдание.
Не е нормално да оставиш детето ти да си цока палеца,защото това е проблем и то голям,ще го разбереш като станете малко по големи.
Упоритост и малко инат ви пожелавам.Поздрави на всички от нас които сме успели да се преборим с този лош навик.

# 104
Днес купихме Даум Ексол. Мазах няколко пъти, обилно. Изобщо не го отразява Shocked. Дори като че ли още по-настървено си засуква пръста. При нас и лепенките, и горчивия лак се оказаха напразни. Твърде малък е за обяснения, че ще му се изкриви захапката и тн. Затова преустановявам опитите и вдигам ръце.

Общи условия

Активация на акаунт