Как да отучим детето от смукането на палеца???

• 31 398
  • 259
  •   1
Отговори
# 75
  • Бу-у-урга-а-ас
Umma, не знам какво ще правим ние с теб. И синът ми си смуче палеца, само докато спи. Вече е на шест и го прави все по-рядко, но въпреки всичко се случва. Особено, когато е болен или преуморен.

# 76
  • Има много детски смях.
Понякога като я оставя сама да гледа ТВ я заварвам с лапнат пръст също.
Ама не ми се превръща с падар все да я дебна  Confused
Наистина, с баща й най- много разчитаме тя САМА да осъзнае, че не трябва да го смучи.
Като истинска девойка е много запалена по Уинкс и иска да става фея. Обясняваме й, че феите не си смучат пръста и я питаме виждала ли е някоя от тях да го прави. Не знам вече какво да измислям...

# 77
  • До морето
не се притеснявай, ще отмине.Братовчедка ми така си смука пръстта до първи клас и после самичка си спря, за разлика от мен.Аз до ден днешен насън лекичко си цокам с уста все едно имам биберон и от време на време примлясквам Joy голям майтап съм

# 78
  • Има много детски смях.
idealno_loshata, постът ти определено НЕ ме успокои  Rolling Eyes

# 79
  • Бу-у-урга-а-ас
Споко, Umma, това е рефлекс. Много възрастни го правят.

# 80
Момичета! Дъщеря ми вече 4-ти ден не си суче палеца. Сонщипосегна и ваднага го махна. Сега обачте се е вкопчила в един биберон. мисля да оставя 2-3 седмици с него и почвам после борба пъи и с биберона. И сега не я насърчавам да го смуче.казах й, че няма да стане принцеса и тя го махна. На 8 февр. съм на зъболекар и мисля да я взема с мен. Но се притеснявам , че ще й стане стрес от зъболекари за цул живот.

# 81
bva, колко е голяма дъщеря ти? Аз също извадих забравения биберон, синът ми се заиграва с него, хапе го, но като му се прииска да си засуче пръста, просто вади биберона и налапва палеца Tired

# 82
Момичета, записвам се при вас, имам си госпожица на 2 год., която си смуче палеца от 3месечна възраст - когато спи, когато е уморена, когато й е скучно.  Tired Досега все си мислех, че не трябва насила да предприемам нещо, но вече се уморих от натяквания на близки и познати. Сега съм решила да пробвам с Даум Екзол, да видя дали ще имаме успех...

# 83
Астарта дъщеря ми е на 2г и половина. За сега действа. Тази нощ 1-2пъти го засука, но после търси биберона. Пробвай с някаква заплаха-черни зъби, зъболекари или де да знам какво. Исками се да съм рашила проблема вече, но като че това желие за сучене е много голяма. Сатва много раздразнителна, ако не можем да намерим бибероната. Но пръста не го лапа в този момент, което ме успокоява. Безпокои ме това огромно желие и жажда за сучене.

# 84
Ами аз моя син от самото начало съм го спирала веднага като го видя, че почва да прави нещо подобно, било смукане на палеца, лапане на ръката или още по-зле гризене на нокти. И така не му се е създал навик, въпреки че е имало някои тенденции. Щом го видя и веднага го спирам.

# 85
и аз при вас
идея нямам как ще стане с този палец...

# 86
Не прочетохте ли темата от начало.
моето дете си го смучеше много упорито,но след ползването на горчивото мазило и спиране от градината за да ми е под око и след постоянно повтаряне и говорене нещата се получиха.
За какви бибки говорите,децата трябва да се отучат,а не да заместите едното с другото.
Вярвайте ми и аз мислех,че този навик ще ни е доживот,но с твърдост и упоритос ,ето вече сме забравили за проблема.
Не казвам,че е лесно,тя беше много тъжна в началото,да не кажа крива,ама като знаеш колко ти се ще да и помогнеш да се откаже всичко си струва.
Трябват ви просто магарешки инат и железни нерви.

# 87
  • София
От бебета и на двамата не съм позволявала да си завират ръцете в устата. Видя ли такова нещо - махам пръстите и слагам биба. Знам до колко вреден и трудно отстраним навин води това. Някои родители го намират за много мила гледка - заспало бебе, смучещо палчето си.  Naughty Ако знаят колко трудно се оттучват децата от това и колко дълго продължава тази борба, вярвам, че ще се замислят. Peace

# 88
От бебета и на двамата не съм позволявала да си завират ръцете в устата. Видя ли такова нещо - махам пръстите и слагам биба. Знам до колко вреден и трудно отстраним навин води това. Някои родители го намират за много мила гледка - заспало бебе, смучещо палчето си.  Naughty Ако знаят колко трудно се оттучват децата от това и колко дълго продължава тази борба, вярвам, че ще се замислят. Peace

Не съм съгласна, че този навик се създава, защото родителите не са взели нужните мерки. Както вече написах, синът ми беше на 6 месеца, когато си откри палеца. Не съм била възхитена ни най-малко от гледката. И аз го вадех и подавах бибата, но тя биваше изплюта и следваше кански рев до небето. И понеже не съм робот и не можех по цял ден да го дебна дали палецът му е в устата, все пак съм имала и друга работа освен да седя до креватчето на пост, съм изпуснала момента.

Така че е излишно да ни обяснявате къде сме сгрешили и защо децата ни си смучат палците. Ако не можете да се включите с адекватен съвет, е излишно да ни обяснявате защо вашите деца нямат този навик.
И все пак си е до дете - имам и по-голямо дете, което никога не си е смукало пръст, нито дори залъгалка. Пък и двете деца съм ги раждала аз и мисля, че съм ги гледала по сходен начин.

# 89
  • Бу-у-урга-а-ас
Астарта, нали знаеш, че сит на гладен не вярва. И при нас беше така. Синът ми нямаше и месец, когато започна да си смуче палеца, да не говорим, че по 20 минути мъжът ми е седял до него да му държи бибата в устата. Е, не стана. Той я плюеше. Освен това по формата на пръстчето му предполагах, че си е смучел пръста още в корема ми. Хората са различни и са с различен по сила сукателен рефлекс.
Мен като цяло не ме тревожеше, това че си смуче пръста, защото не можех да го кърмя и разбирах, че това е начин да се успокои и задоволи сукателния си рефлекс. Освен това, той винаги си е смучел пръста само докато спи, което още повече доказва тезата, че това е нещо много дълбоко в подсъзнанието му.

Общи условия

Активация на акаунт