Гледах...!Хареса ми! Препоръчвам го! - ХVIII

• 69 400
  • 721
  •   1
Отговори
# 165
    Сигурно вече сте го обсъждали,ама аз да си кажа.
    Току що изгледах"Вики,Кристина,Барселона",не бях го гледала досега. И то умишлено,защото съм предубедена към режисьора.

Е няма такава боза. Може за Уди Алън фактът да събереш на едно великопепно място като Барселона четирима красиви и талантливи актьори да е достатъчен за добър филм,но изобщо не е така.
    То откъде ли да започна-това маркиране на историята от разказвач,вместо диалог между героите,набързо преминаващите кадри от испанския град,който заслужава много-много повече. Дори една цяла испанска песен не се чу като хората,само набързо някаква мелодийка. До момента,в който се появи Пенелопе Круз, филмът напълно издишаше,въпреки любимата ми Скарлет Йохансон и прекрасната и игра. Пенелопе е магьосница по принцип и дори без да играе роля си е магнетична за гледане. Та точна на това е разчитал и именития иначе режисьор. Леле пък последната сцена с пистолета-вместо драматизъм,мен ме напуши такъв смях. Ама толкова зле беше,че няма на къде поовече. Сякаш набързо е искал да завърши филма,че нещо му е омръзнало...
  За мъжката роля-не му отиваше изобщо на Хавиер Бардем ролята на художник,дето не знае какво иска ,дори не е избрал подходящия актьор.
  И изобщо,уж страстни характери,хора на изкуството,ексцентрици,а толкова тривиално и предсказуемо е всичко. Може би Уди иска да се прави на Алмодовар? Ех,все едно луната да засвети със собствена светлина.
Напълно съм съгласна с коментара ти.Филмът е ужасен!!!

# 166
  Нали?
  Това е филм за пари и за слава,за нищо друго.

# 167
  • в сърцето на един мъж...
За почитателите на творчеството на Andrei Tarkovsky - Complete Filmography
и Alfred Hitchcock: Collection / Алфред Хичкок: Колекция (1932-1976), както и на Federico Fellini - Complete Filmography, ако някой е пропуснал Peace

# 168
  Geia, златна си Hug

# 169
  Нали?
много  слаб филм , за мен това са полюциите на Уди Алън , в който той е мачото -художник , който сваля с лекота всяка жена - и пищната блондинка , и свитата брюнетка , и страстната испанка ,
прави секс с тях - заедно и поотделно ,
наскоро четох интервю с Пенелопе Круз , която каза , че той й е предлагал секс , убедена съм , че е бил мераклия и към другите две актриси ,
единственото хубаво нещо беше Барселона , но далеч не е достатъчно за добър и смислен филм .

# 170
  Нали?
много  слаб филм , за мен това са полюциите на Уди Алън , в който той е мачото -художник , който сваля с лекота всяка жена - и пищната блондинка , и свитата брюнетка , и страстната испанка ,
прави секс с тях - заедно и поотделно ,
наскоро четох интервю с Пенелопе Круз , която каза , че той й е предлагал секс , убедена съм , че е бил мераклия и към другите две актриси ,
единственото хубаво нещо беше Барселона , но далеч не е достатъчно за добър и смислен филм .

Момичета, не е интересно така като сте всички на едно мнение за филма и ако позволите една малко по-различна гледна точка за цвят  Wink  Grinning

Дано да не се изложа сега, че хич не съм чела критика нито за филма нито за Алън  Joy , но гледах филма и съм с малко по-други впечатления  Thinking .
Направи ми впечатление само, че повечето хора с които съм говорила за филма, се ограничаваха до красивите кадри от любимата на много от тях (и на мен в това число) Барселона  Simple Smile Може и само това да му е положителното на филма, но на мен ми допаднаха и някои други неща Simple Smile
Понеже все пак съм изгледала абсолютно непредубедено (и от чисто любителски интерес) доста филми на Алън, осъзнах, че ми е от полза да се абстрахирам от Уди Алън - човека, когато се опитвам да вникна в произведенията на Уди Алън - твореца. Разбира се, далеч съм от мисълта, че няма преплитане между мирогледа му и личния живот и глобалните естетски визии на творец и все пак правя известно разграничение. Това едно на ръка. От друга страна за мен лично героите му във филма, а и изобщо героите му, са интересни хора, защото без да са ярки личности, в това число и художника на Бардем, при определени ситуации в тях се разкрива някаква изключителност, отключват се стремителни емоции, които пък логично водят или биха могли да доведат до изненадващи действия в една или друга степен. Двете героини на Йохансон и на Хол например, за мен бяха много интересни, защото в определени периоди от живота си съм била много близо до техните преживявания и усещания и се питах как бих постъпила в подобни ситуации. Интересно ми беше как се развиват характерите им във филма и даже според мен Уди Алън на моменти достига до необятни дълбини на женската психика и ги поднася виртуозно деликатно, почти замаскирани в ежедневните ситуации  Rolling Eyes В числото на интересните женски образи включвам и героинята на Патриша Кларксън - тривиална, но впечатляващо поднесена история. Героинята на Пенелопе Круз за мен беше по-предвидима именно заради колорита, който по принцип носи всяка жена-творец, но самата Пенелопе беше много свежа. Направо се чудя, как е възможно да се снима във всичко възможно и почти винаги да "звучи" различно  Grinning , внесе необходимата доза цвят и емоционално и чисто визуално, тук слагам и сексуалните сцени  Wink . За художника на Хавиер Бардем какво да кажа  Thinking - ами той си беше пресечната точка в пътищата на  жените, които бяха истинските героини на фона на Барселона Simple Smile ...Последно - някак си приятно чувство ми остави филма като свърши, а и много завършен беше, от тези, които ги гледам с наслада за момента и после не мисля въобще върху тях, сега се върнах към него по някакво изключение, дискусията в темата да разнообразя малко с моето виждане   Wink Дано не съм ви отегчила...   

# 171
Punch-drunk love2002 http://www.imdb.com/title/tt0272338/
Пол Томас Андерсън е гений! Филмът започна с някакъв, бих го нарекла, криминален оттенък. Някакви стряскащи звуци от блъскащи се автомобили и изхвърлено на улицата пиано. Адам Сандлър в толкова различно изпълнение, че чак да ти стане симпатичен. Ролята му на депресиран, отчаян млад мъж без приятелка и седем капризни сестри, които го "разкъсват" плюс тъпия му син костюм, който носи на тъпата си работа. Не само това, но в сюжета се вплита допълнителен епизод - едно обаждане по секс-телефон, което му навлича още неприятности, като той изкарва яда си избухливо и нетипично за иначе скормния му и хрисим нрав. Емили Уотсън играе странницата, която иска да се сближи с него и успява чак във Хавай. Имаше една много впечатляваща сцена, в която той тича из целия й жилищен блок за да намери апартамента й и да я целуне. Камерата беше много весело-шантаво използвана - оставя усещане от онези стари романтични класики от 40-те, 50-те. О да, и такъв саунд не бях чувала - звуци все едно си в джунглата и много, много тичане. Забравих и любимия Филип Сиймур Хофман - как може да се появява за 10-15 минути и да прави такива добри роли?
С една дума - зашеметителен! А на тази реплика се скъсах от смях - Business is very food

P.S. А за Бардем недейте така, по-добър художник нямаше от него.

# 172
kiki29, и на мен ми хареса филма.  Peace
Преди няколко месеца пак имаше подобна дискусия и мненията бяха също така поляризирани като сега. Simple Smile

Джуд, запали любопитство да го глеам филма.  Wink
Адам Сандлър прави много хубава (и различна) роля и в Reign Over Me (2007).

# 173
Уха, maraidara, направила си на мат и маскара любимата ми мижатурка. Mr. Green Няма лошо, така ми харесва, да има разногласия, да се нищи киното...
 Още когато излезе филмчето си отидох на кинце, и си го изгледах с наслада. Дадох си и двата цента и в темата тогава... На мен ми хареса. Едно отнесено такова ми беше. Защо трябва да се търси все някакъв мноого дълбок смисъл в една история. Едно шеметно лятно на две млади и много различни като характер момичета. Художникът-типичен небрежен тип, посредствен в таланта си, пийва си, жени, интриги... във всеки малък град има поне по 2ма трима такива авангардни типове.... Уловен кратък момент от животите на произволно избрани на фокус хора....
   От друга страна, Уди е вече на ниво "ще си снимам каквото кино ми скимне", защото той е Уди Алън (ако ме разбирате какво искам да кажа). Може да си снима заешки барабонки в близък план, и да си го прокара в Кан като шедьовър, и ние колкото и да си подскачаме тук, все тая.  Laughing
 Т'ва като с Одисеяата на Кубрик. Аз си го уважавам много него, футуристичен ми е и т.н. суперлативи дето все едни и същи си ги плямпам в тези теми...но Одисеята можеше да е с поне 40 мин. по-къса...онея ми ти илюминации, гранитната плоча тоже...ту мач арт, дето ми иде да изокам... (хайде фенове на Одисеята, вадете шпагите Mr. Green).

# 174
  • София
Тина, коментарите ти както винаги са трепач Heart Eyes знаеш, че ги чета с удоволствие от доста време насам.
как умееш да ми представиш един филм (доста "скапан", според мен), така че почти да ми хареса и да съм склонна да го погледна от един друг ъгъл Wink

за Одисеята съм съгласна Peace

# 175
  Ауу,влизам с кафето тази сутрин,и какво удоволствие да ви чета. Все пак става дискусия,стига да искаме. newsm44

kiki29 ,специално за коментара ти  Hug  Нали знаеш,по вкус и цвет товарищ нет! Laughing

Тина Хрис,"Одисеята " на Кубрик не я догледах,признавам. Но ще се пробвам някой път отново. Peace
  Иначе,викаш, и заешка барабонка да снима Уди Алън,пак ще му дадат награда. Laughing  Няма начин,като я обвие в сексуалните си фантазии и става чудничко. Ама те много му бедни фантазиите бе,няма нищо интересно....  И все на младички актриси налита,общо взето с един тип хубост-по-сочни,миловидни,с пищни форми.... Laughing

Удито Алън е предизвикателна тема за мен,ама спрях да му гледам филмите и не съм в час. Просто веднъж се отвратих и не ми се губи ценно време с него. Не мога да се абстрахирам аз от личността на твореца и това си е...."Чисто изкуство" ми е някак невъзможно за възприемане...Но,както и да е.

Снощи гледах "Изгори след прочитане". В един блог бяха направили класация на най-тъпите филми на всички времена. И този бяха сложили на първо място. Ще потърся линк после,че беше отдавна. По-скоро обаче май правеха четки на филма,защото бил за олигофрени,пък олигофрените са най-нормалните и симпатичните  хора в днешно време.... Laughing

Само че на мен филма ми хареса много. Доста свежо чувство за хумор и перфектен избор на актьори. Изгледах го с удоволствие и особено финала ме изкефи-силен завършек,който обобщи целия филм.  

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 12:46 от maraidara

# 176
maraidara, все пак говорим за братя Коен, които са или мразени, или обичани. Средно положение - няма  Laughing На мен филмът също ми хареса, но аз съм им фенка.

# 177
maraidara, все пак говорим за братя Коен, които са или мразени, или обичани. Средно положение - няма  Laughing На мен филмът също ми хареса, но аз съм им фенка.

Да,и аз ги харесвам много. "Големият Лебовски" ми е сред фаворитите.   Peace

А за този филм,"Изгори след прочитане",не знам защо не го харесват. Черен хумор,и много тънка ирония,която на места прераства в откровена подигравка.
   Напоследък,през последните няколко години, именно такова кино ме привлича. Любими са ми Стенли Кубрик,братята Коен,Питър Грийнауей и Кустурица,разбира се. Също и някои режисьори от бивша Югославия. И Милош Форман ,но с по-старите му филми. Обаче Тарантино,дето минава за хард,на мен не ми е никак интересен,не знам защо. И изобщо не ме скандализира,да речем,както се предполага че е целта му . Laughing
  А най-ми е на сърцето Алмодовар напоследък. Филмите му са огромно удоволствие за мен,празник за душата.

То всички не можеш ги изброи де.От италианските също имам много любими. Отдавна си мисля да си направим една топ-класация за любимите филми,примерно десет на брой. Аз лично не съм готова с моите фаворити,защото са доста повече от десет и се чудя кой да вмъкна.  

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 15:36 от maraidara

# 178
  • Belgium
Ooо, на мен "Изгори след прочитане" ми е един от любимите филми на братя Коен, заедно с "О, братко, къде си".

Особено ме забавлява Брад Пит в ролята на свежия дебил, а репликата му "We have your sensitive shit" е просто класика  Joy

Другата ми любима реплика и по-точно тонът, с който е прозинесена, е на Джордж Клуни като види някоя мадама и проточи едно многозначително, котарачешко "Well hello!"  hahaha

# 179
  • в сърцето на един мъж...
Вчера си догледах Ned Kelly / Бандата на Кели http://www.imdb.com/title/tt0277941/ и ми стана едно такова тъжно за един млад талант... Филмът не е нищо особено, даже Хийт Леджър ми беше много странен и не на място в тази роля, но пред очите ми изникнаха толкова добри негови роли... Орландо Блум обаче добре го допълваше и тандема спаси филма от това, да е провал. А самия филм ме накара да погледна по друг начин на Австралия и отношението към ирландците по това време.

Общи условия

Активация на акаунт