неповторимия пакистан втора тема

• 42 255
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
МИГ НЕЗАБРАВИМ съжелявам да чуя,че си се подложила на такава операция  Hug,аз бях на същото дередже,отивам аз на видеозон,заради болки в областа на яйчниците,и се оказа,че съм имала образувание на десния яйчник,което мислеха за киста,пратиха ме в 1ВА АГ и отваряйки се оказа тумор,викат специалист от ПИРОГОВ,успяват да ме изчистят добре,но пък ми изрязват 10 см от тънките черва,и сега съм с един огромен прорез на корема във формата на буква т ама обърната,и съм се притеснила яко как ще раждам,задължително ще е секцио,и още разрези докога,плюс имам и операция от апендист,ужас,ама вече съм на години трябва да мисля да се женя и дете поне едно,как ще го изкретам незнам Simple Smile

# 511
МАРИНА  не всеки който ни говори добре е влюбен в нас Laughing

Разбира се, само изказах предположение, но щом си знаеш, че не е затова, добре  Simple Smile

Последна редакция: сб, 03 окт 2009, 09:06 от MarinaZh

# 512
  здравейте.
тези дни изчетох темите (особено рецептите)   bouquet исках да попитам във връзка със снимките защо булката гледа надолу и по приницп всякакви сватбени снимки, които съм виждала от региона ( не са много)  но булката така гледа ..обичай?

# 513
  • Varna
Арабско кафенце Hug
варвай ми, вчера се сетих за тебе и се питах къде си изчезнало JoyА ти шматка такава си на такова интересно място. И да слагаш хубавите дрешки и да се накичиш като на снимката на Маринчето. Виж и Алверчика настоява, така, че ставаме дружина Hug Пожелавам ти една прекрасна и незабравима сватба Hug
ВАТЪРЧЕ- аз като гледам като пресъздават стара българска сватба булката гледа същУ надолу Grinning Винаги съм си мислила че е от свян, ама то сега при нас де го тоя сван я Laughing И да допълня, нашата булка е със червено було. При Турските булки е същото, но нали от изтока идваме, че то си е останало. Воал който предпазва булчето от зли сили и уроки.
МАРИНЧЕ- твоите хора големи сладурчовци на снимката. thumbsup
Аз кЪт сЪ накича и съм кЪт тЪз съща булка LaughingСамо воала ми липсва tooth Ама тъй сЪ мятам по улиците newsm03
МАКТУБЧЕ- е аз ако бях до тебе щях да ти разпровям вицове и дивотии. Щеше да се смееш е бебка щеше по бързУ да излезе. То от смях тУва шЪ станИ бе Душа. Няма да разберем как бебка вече излязва и тя слуша дивотиите на Делтата WinkАма сигурно щеше да си мисли- Мойта мама със какви такива несериозни жИнИ сЪ събирЪ newsm78

# 514
МАРИНЧЕ- твоите хора големи сладурчовци на снимката. thumbsup

Благодаря! Жената, която храни младоженеца, е майката на мъжа ми. Той прилича на нея, но е много по-тъмен, като баща му, който се шегувал, че жена му каквото готви, има навика да го загори, та затова децата и са тъмни /заради него всъщност  Mr. Green/

# 515
  • Varna
Ей, Маринче
и мене така ме захранваха като булче ама майката на най-добрия приятел на съпругът ми.  Тя майката трябва ама .....на'л разбираш... .WinkДа не говорим лоши рабУти тука Grinning

# 516
takasakishi
Утре ще ходя на преглед така че ще видим какво е положението с бебораната.Иначе съм добре,хем ме страх като приближава датата,хем вече ми се иска да раждам и да си се гледкаме с беба ...абе угодия няма  Crazy

MarinaZh
Хубавки са и двамата  Simple Smile
Тука предния път и мен така ме накичиха като булка да ме снимат,че после да си имам спомени  Flutter

Вятър
Да тук наистина булките гледат надолу и  аз това съм забелязала,даже на някои шала им пада вурху лицето,ама виж не съм се сетила да питам защо....Явно така е прието да са по скромни сигурно  Rolling Eyes

DELTA_DELTA
Ехх Делти - душо ,не се и съмнявам че теб ще ми е много весело и няма да усетя кога беба е дошла при нас  Hug Точно от такъв позитивен човек имам нужда до мен,да си бърбориме глупости и да си се смееме  Hug
Тук всеки си е погълнат от собствените задължения и аз така си кукам,добре че е тоя форум малко да ме развидлява  Heart Eyes

Я да попитам сега всяка една от вас да обясни как се озова във форума?

Аз покрай една моя приятелка,беше на вълна абитуриенски бал и влезе тук да ми покаже някакви рокли...аз така бегло го разгледах първоначално,после започнах да се интересувам вече от забременяване,бременности и тем подобни и по лека лека се зарибих,както се казва  Party Но този под форум По държави го видях съвсем на скоро,преди да започна да пиша в тази тема ...преди това въобще не му бях обърнала внимание...

Другото което се сетих да питам е някоя от вас пуши ли и как го възприема мъжа и?

Аз добре че не пуша,че тук не знам как бих се сдобила с цигари.....още повече че тук никоя жена не пуши,нито пък се счита за нормално да го прави,дето се вика Не е прилично  Laughing То моя мъж и женения му брат не пушат пред баща си,даже като си купят цигари и така леко скришом си ги внасят вкъщи...Е той човека не е глупав де,сигурно знае,но пред него се стараят да не го показват от уважение  Rolling Eyes

# 517
Това с пушенето  ме шокира . Shocked Rolling Eyes ooooh!

# 518
Ей, Маринче
и мене така ме захранваха като булче ама майката на най-добрия приятел на съпругът ми.  Тя майката трябва ама .....на'л разбираш... .WinkДа не говорим лоши рабУти тука Grinning

Wink

Надолу гледат булките, защото са свенливи и срамежливи, така каза мъжът ми. А и аз съм забелязала по бабините албуми, че и там булките са със сведена глава.
Как се озовах във форума - когато ходех на консултации, моята лекарка ми даде нещо като визитка на сайта, влизах да чета някакви статии, после като си търсех с Гугъл информации за бременност и раждане, най-много резултати излизаха от този форум, обаче само си четях, чак за второто дете започнах да пиша в "отчетни".
И пуша  Mr. Green Докато бях бременна и кърмех, не съм пушила. Сега още суче малката маймуна, но вече запалвам от време на време по една цигара с кафето. Разбира се, мъжът ми знае, той също пуши. И брат му пуши, сега в Пк пак си пуши и то много, знам, че мъжът ми като си ходи, също пуши. И баща им е пушил, дори преди малко разглеждах негови снимки с цигара в уста. И те са пушили пред него. Обаче той е бил комунист и в тяхното семейство май няма много вярващи, може би малко снахата от Пк. Майка им е станала религиозна, ако може така да се каже, след смъртта на баща им, сега се моли и спазва разни обичаи, но като дойде тук, беше пътувала с едни бели дрехи на сини точки, през които и прозираше бельото. С две думи, май са доста демократично семейство на фона на другите в Пк.

Това с пушенето  ме шокира . Shocked Rolling Eyes ooooh!

И кое по-точно те шокира?

Последна редакция: пт, 02 окт 2009, 21:16 от MarinaZh

# 519
Аз пък не се изненадвам, че им е неудобно пред бащата да пушат, защото моят приятел ми е разказвал същото за себе си - никога не е палил пред баща си, въпреки че му е казвал че пуши, и освен това си крие цигарите от него.
Аз съм пушачка, не супер активна, но все пак пуша, и моя като беше тук много се дразнеше от това, много му било грозно жена да пуши, пък и както вика Мактуб - не е прилично все пак  Mr. Green
Мактуб, ти знаеш какво ме доведе във форума - любовта към едно момче, която благодарение на вас прерастна в любов към Пакистан, арабския свят, и интерес към исляма. Преди това също съм писала заради един здравословен проблем, но не съм била никога толкова активна (особено четяща  Embarassed )

Марси, кой е този филм? Много ми е интересно да гледам някой пакистански филм - я препоръчайте някой!

Последна редакция: пт, 02 окт 2009, 21:44 от tess_of_durbervilles

# 520
  • по пътеката
народе от пакистан , изгледах си филма от пенджаб и накрая три реда  сълзи и сополи, брех не ми е минала романти4ността още!а само в4ера се бях замислила над въпроса на един 4атър дали съм романти4на! оказа се ,4е пове4ето е останало неизразено ,неразбрано! а народът ме познава прагмати4на и усмихната, аз като махна усмивката и спра хумора, зна4и идва лошо!онзи ден гледах един друг и той много сладурски, на 11 порцийки, ама наште като са запрели медийните сайтове!от дребна възраст гледам от вашия край филми, май пове4е индийски ги пишат, но ето имало и то4ни попадения като днеюното!много тежки нрави се дискутират във филма!
мактуб4е на твоите седмици, моята последната беше родена , извадена по-то4но, макар никакви сигнали не ми е давала,ама беше спешно и спасяващо! нека си спи детето у мама още! толкова& му е добре балансирано! Crazy
наистина ли няма пуша4ки?няма скрити лимонки? newsm78 това само с най-добро 4увство, да не се  обиди някой! адмирирам традицията ви поне по женска линия!
 да можеха да махнат и пуша4ите!а при нас е  направо традиция ,макар свекър ми и девер ми да не пушат, за свеки нали се сещате, 4е тя кудкудяка за всеки порок!но дребната и аз сме пуша4ки заради мъж ми, който сега е репатриран навън, след опъване на едни дълги ферманни обвинения за нейната алергия и живия егоизъм да се пуши в къщи при дете!
по-смешно ми е било как се криеха   колегите ми и приятели ми  в родината  ми, едно време, от родителите си,от уважение и консервативност!
  при вас жените пазят  ли си здравето, зъбите, кожата,косата ?
 newsm78
 много хубава сватбена  снимка, ама 12 г ,ехе що вода е изтекла!  bouquet Peace Peace
ох, много отдавна май беше с първото влизане във форума, ама търсех някакво инфо в гуглето и ми изско4и един пост на една арабелка,която ве4е не пише и така се зарибих! после открих и клюто и дом и сем, те там какви дебати е имало преди, кеф ти да не спиш! сега е умряло, разисквано и веднага  ти бу4ват някой ве4е дъвкан линк! за мене най жежката тема беше за "либийките" или пък някой като реши да се пробва с арабин или с религиозно разли4ен, еле  каква война пада! ама поне си ли4ат  хората и страстите и мисленето на бг, интересно е за мене!
не само булките,ами и след като станат булки май си ходят с о4и надолу! аз поне покрих стандарта, сега се 4удя как  го постигнах,но определено не искам да 4ета мисли ,затова свикнаха на мене да ми казват здрасти при побутване по рамото, гледам да не се вглеждам в хората,не е  приятно, но се гледа 4овека като ти приказва в о4ите -това е пък правило тук наоколо!

# 521
  • Varna
Една позната ми прати аднеса на БГ-мамата Grinning
В първия момент не му обърнах внимание, но след кратко време го преоткрих и съм се нахендрила точно на форумите на Дамите свързани със изтока. А и аз имам слабост и съм фен на тяхната култура и изкуства, интересна ми е историята на държавите от Изтока и Средния изток. Не, че не ме интересува историята и на други народи-защото аз обожавам история и археология-просто по ми лежи на сърце Изтока.
Както има върли пушачи аз пък съм върла непушачка. Даже не съм палила. Синът ми също не пуши и все крие цигарите на съпругът ми защото вижда, че цигарите доста му пречат вече. Но пък мъжат ми не обича да пуши у дома, не харесва да му ухае на остатъчен тутун у дома. И е от тези пушачи които винаги се съобразяват със непушачи-нещо много рядко срещанУ.
Не само на мене но и на моя върл пушач-мъжО не му харесва като види жена със цигара във ръка по улицата. Но вече го има доста често за съжаление. Искат да са дами ама една Дама няма да мята цигарата по улиците. То темата за Дамите дълга тема, не сме я почнали и разнищили ощИ Wink
И аз да кажа като Марселинка, че и тука навремето се пазеха младите от родителите си и не чак толкова младите да не ги хванат възрастните когато пушат. А мойта бивша шефка се хвалеше , че разрешава на 13 годишната си дащеря да пуши. Няма да и забравя гордия поглед и това пред това дете. То след това и наркотици пропуши ама то тва друга тема......

Последна редакция: пт, 02 окт 2009, 21:36 от DELTA_DELTA

# 522
аз пък за този сайт знам от една моя приятелка,която също споделя мнения в този форум,та тя ми каза я виж ето може и ти да се включиш все пак има какво да коментираш,ама някой път ме понамързва да пиша,охх то това мързела голяма работа.
относно цигарите -кадя,ама сами когато имам настроение за пушене Laughing,но пък мразя да се пуши в спалня,после ми мирише много зле,знам 4е и в Пакистан някои девойки покадват,но скрито,ве4е младите са други,баща ми пуши яко,по 2 кутии на ден,ми не ме е виждал да кадя Wink,но не защото ме е страх.пушенето е вредно за здравето,но пък и много други неща са,искам да кажа ,че в БЪЛГАРИЯ ни хранят с остатъците на другите държави,храни пълни с химикали,и поради тази причина ставаме болни,цигарите ги има от много време и нашите дядовци са пушели,но хората са живели дълго и са яли хубава храна,но хайде да не обсъждам храната че направо се ядосвам,лека ве4ер и приятен съботен ден

# 523
Здравейте пакитки,

ето, че  ми се изпълни желанието да пишете много докато ме няма , имах доста за четене и доста мат'риал по който да взема отношение. Ние се върнахме от кратко пътуване до друг град, винаги като се връщам отнякъде съм тъжна и объркана, дори не мога да си спомня кое къде е в къщата ми, в главата ми само пътища и хотели и превозни средства, абе родена съм да скиторя.

Първо, честито на арабско кафе !!!!!!!! Весело изкарване на сватбата и дълъг и щастлив живот с половинката  bouquet   Да знаеш чакаме много снимков материал и разкази.

Панда, от раз видях всички двойни картинки, аз много си падам по оптически илюзии.

Марина, навреме се върнах да видя снимката преди да я махнеш.

За сведените погледи - това е трдиция в този регион, булките на мюслмани, сикхи, индуси трябва да са със сведен поглед и да не се усмихват на сватбата си. Предполага се да са свенливи и тъжни, че напускат бащиния дом. Ако сте гледали Ритай като Бекам, семейството бяха сикхи и на сватбата фотографа казва на булката 'Не се смей, ще развалиш шибаното видео, индийската булка никога не се усмихва'

За секциото не че има писан закон, по-скоро е въпрос на политика Моя приятелка полякиня живяла 3 години в Пакистан ми каза, че всички които познава (а те са много) са родили със секцио, после аз се замислих и установих, че и моите познати и те така...Зачудих се, абе как може всички тия жени да имат проблем, че да се налага секцио, но пък от друга страна не мисля че хората там са особено зедрави. начинът на живот е доста нездравословен, аз се шашнах трийсет и няколко годишни какви болести и проблеми имат вече....А пък свекито родила и деветте си деца по естествен път, на деветото (мъжа ми) искали да я режат, тя им казала да си гледат работата, заплашили я че ще умре, а тя пак ги сиктирдосала и станало на нейната.

Мактуб, не слушай гадните истории, а се концентрирай на щастливите. В този форум има тема Моето щастливо раждане, или нещо подобно...изказват се майки с позитивни преживявания и това действа много добре. Аз родих в болница, за която бях чувала само ужасии, но......при мен се получи прекрасно, само хубави спомени имам оттам

За  пушенето, аз пушех преди десетина години, но без да изпитвам нужда. Просто защото всички около мен го правеха...после попаднах в среда на непушачи и спрях дори без да забележа. Най-важното че мъжа ми беше свиреп пушач, а ги отказа. Лъжеше ме че пушел по 7-8 на ден, а то било по 1 кутия. Но като забременях се заинати и ги отказа от раз, но пък замести навика с дъвчене на кардамом, постоянно намирам кардамомчета разпръснати из къщи.

За нападенията, за щастие не са ме нападали, но пък в България постоянно ми изкачаха разни ексхибиоцинисти по пярковете и горичките. Един път замерих един от тях с камък, той се отмести, и камъка падна точно където беше стоял, но човека най-невъзмутимо продължи да си върши таботата.

животни, за ловуване нямам представа, но зоологическата градина в Лахор е на много добро ниво. ходила съм 3 пъти, много е красива и добре поддържана, с голямо разнообазие от животни, аз лично я предпочитам пред лондонската.

Във форума попаднах след като забременях. Една мама ми го препоръча и аз забелязах, че има теми по държави. Направих търсене с думата 'Пакистан' естествено нищо не излезе. Когато се върнах от там миналата година с пресни спомени (и кошмари) реших да започна тема, но имаше слаб интерес, докарахме я едва до 4-та страница, и аз съвсем си затвърдих мнението, че съм рядкост.  Ето я темата, казва се Не, че се надявам, но има ли мами от Пакистан....тя се явява като наша своего рода нулева тема....

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=336698.0

Последна редакция: сб, 03 окт 2009, 03:13 от Лютеница

# 524
Ние от гореспоменатата сватба имахме и видео запис, но мисля, че е при племенничката ни. И там ясно се вижда как бащата и тримата братя направо си поплакват. Така, че не само на булката и е тъжно, че напуска бащиния дом, а и на всички от дома. Защото като се омъжи една жена, тя си става вече член на другата фамилия и едва ли не, собственото и семейство я изгубва, по този начин го възприемат. Те и сега като говорят за сестра им, малко с враждебен тон, заради мъжа и, но нали и тя е от неговото семейство...

Ние се върнахме от кратко пътуване до друг град, винаги като се връщам отнякъде съм тъжна и объркана, дори не мога да си спомня кое къде е в къщата ми, в главата ми само пътища и хотели и превозни средства, абе родена съм да скиторя.

А аз /и децата, забелязвам са като мен/ обичам да ходя накъде, но най-много обичам да си се върна в къщи, там си ми е най-сигурно и спокойно, обичам реда и последователността и промените малко ме плашат и объркват.
Ще прочета "нулевата" тема след малко, че още не съм правила закуска за малките. Таткото си е направил сам, още докато сме спали  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт