неповторимия пакистан втора тема

• 42 230
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
marsy
Ами на старта почти,ама има още 2 седмици,както се вижда  и в подписа ми  Wink и сега към края намам търпение вече...иначе всичко ми  е донесено за беба,останаха само 1-2 неща и така в очакване съм.Именцето все още го дооформяме  Simple Smile
За самото раждане нямам никаква представа как ще протече,ще ми слагат ли упойка няма ли,то предполагам ще ме попитат като си му дойде времето...
За годините ами гоня 20-те,наистина съм млада и по принцип не бих се застоявала много във форум,но свободното време и липса на контакти и излизания ме накарака да бъда редовна в темите  Rolling Eyes

# 601
  • по пътеката
като детенце си ми , зна4и! моите са на твоя възраст! да излезе пък има време за името! добре,4е си готова! аз затуй, 4е ти погледнах термина, ами те момите уж излизат около 10 дни по -рано, само на дидонка не й се излизаше хи4, та до след термин даже! ама ако му е добре на детето за къде да бърза ,я!

# 602
mactub,  от това, кото съм прочела с твоя мъж много се обичате и ви пожелавам да сте заедно скоро и да нямаш толкова принудтелни поводи за "писане"Simple Smile
 на мен лично ми е интересно какъв е живота в Пакистан и с удоволствеи чета постовете тиSimple Smile така,че ако ти се пише само ми доставяш удоволствиеSimple Smile вярвам и не само на мен

# 603
  • Varna
МАКТУБЧЕ-
как си Душата? Виждам, че си на клона Laughing
Марселинка ти е писала, че женските излизали по рано ама моя змей и той излезе по рано бе. Когато му е писано на детето тогава ще ни зарадва а най вече тебе Grinning

# 604
Вятър
Да така е с мъжа ми много се обичаме и сега много си липсваме един на друг...говорим по телефона естествено,но не е като човека да е до теб...
И аз се надявам в най-скоро време да сме заедно и този път да няма повече раздяли,че за 3 път вече не знам дали ще имам сили или ще изперкам  newsm78

DELTA_DELTA
не само съм на клона,ама съм и на черешата  Laughing
Гледам с marsy сте писали че женските излизали по рано...не знам ще я видим мойта мома кога ще се реши  Simple Smile
А тук  в Пакистан пък казават,че момичетата се раждали по трудно с повече болка...
Аз днеска седя и си мисля ее това вече е последната седмица и кога гледам календара та то са цели две  Crazy дам нещо се бях объркала...

Преди няколко дена свекъра и свекито ми викат "Ти като родиш защо не слезеш тук долу в нашата стая за 5 -6 дена" ...вярно мило от тяхна страна,обаче как да им обясня,че в мойта стая си се чувствам най - добре и си ми е най- комфортно (да отбележа аз съм втория,а те на първия етаж)
И така настояват да сляза долу,пък на мен не ми се иска  Rolling Eyes Предпочитам да съм по на спокойствие,а не някой нон стоп да ми виси на главата,разбира се ще се радвам да помагат - тя свекито ще се качва до горе - къде е проблема,не съм на края на света.А и другата снахичка е тук на втория - стаите са ни една до друга,така че аз не виждам проблем...обаче те викат има още време помисли си,горе ще спиш сама (ами то и сега спя сама) пък и 1-2 вечери или другата снахичка или свекито ще дойдат за през ноща..поне така си мисля.ще ги видя като дойде момента  Wink

# 605
ето днес ще подхвана географската тема,че нашата нещо се забатачи,та да си дойда на думата,днес искам да ви запозная с един град на име РАВАЛПИНДИ,днес там е имало пак атентат,терористи са нападнали военна база и са взели 22 заложници,трима убити направо ужасия   Sick   Sick   Sick
ето  ликнче за РАВАЛПИНДИ  http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Rawalpindi&ei=RibSSp7RFImh4QbKpf2hAw&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&ved=0CBAQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Drawalpindi%26hl%3Dbg%26rlz%3D1R2ADFA_enBG336
http://www.worldisround.com/articles/49333/index.html
МАКТУБЧЕ и аз очаквам с тебе девойчето и ти стискам палци всичко да мине добре   Hug   Hug
ДЕЛТИЧКЕ  и аз подкрепям хляба ни е хубав и вкусен ама не всеки де Wink

# 606
Мактуб , НЕ се съгласявай . Naughty

# 607
  • Varna
ДОБРО УТРО, ХУБАВЕЛКИ Hug

МАКТУБЧЕ- да бе говорихме си със Марселинка ама и със тебе а и със останалите LaughingПоне аз така го чувствам когато пиша тука. Да ти кажа, че не съм сигурна за това, че женските по трудно излизали и по рано. МойтУ син по рано си излезе аз ти писах по горе. То завалийското тясно ще да му е било защото аз съм една 6/35 а и вътрешния ми таз много малък казаха, че бил и е бързал да диша свободно, така си обяснявам аз Laughing Незнам там дали те подготвят по някакъв начин, то и тука аз не се вредих във такъв курс де. Но от мене да знаеш, дишаш дълбоко и не го забравяй, не напразно когато се ражда те карат да дишаш дълбоки и стискай очите защото на мене ми се бяха спукали капилярите и изглеждах като вампир Joy Дълботото дишане ми помагаше да не е болезнено. Ако не съм споменавала сега да ти кажа, че аз като се заведох да раждам със голям кеф и радост отидох- Не ме беше страх, е може да е било мъъънкичко ама се радвах, че моето бебенце идва и няма да съм самичка. Не значи, че аз като съм родила със проблеми ти или някой друг ще раждате по същия начин. Даже се смеехме със екипа, бях им фалоритка защото не ревях и не виках майка си-сякаш майка ми имаше пръст във раждането ми Joy Споменавах възлубения, познай колко го обичах тУгаз tooth Бях му набрала яко, хем го обичах, хем добре, че не ми беше пред очите Laughing
Така, че пожелавам ти да отидеш на раждането със маршова стъпка като мене и да не мислиш тежко ли ще е или не. Що да викаш лошото я.
Много мило ми стана, че свекървати толкова е внимателна. Но ти вече няма да си самичка мила. Ще си имаш едно пашкулче до тебе. То няма да те оставя да си много самичка но пак да ти пожелая като добрата орисница едно спокойно и не много ревещо бебче babydust7 Браво, че искат да ти помагат, оценявам го това много защото знам какво е да имаш хора до себе си а де не ти подадат ръка във такъв момент когато имаш нужда от малък жест не от много.  Пък като се връщаше мойтУ мъж имаше помощ и то голяма, ей за т'ва си ги обичаме, нали Grinning
ШОКОЛАДОВО БОНБОНЧЕ-много ти благодаря ама многоУУУУ за тази екскурзия дори и виртуална. Много обичам да пътувам дори ей така като има само снимчици. Благодаря ти още веднъж Hug

# 608
Ch0c0l@t3 C@ndY
 Аз съм била в Равалпинди - там на мъжа ми се пада братовчед май някакъв и смейството му,та те там живеят  и бяхме им отишли на гости.Но самата околност не съм я разглеждала много много,не намерихме време  Simple Smile

Markrit
Ами то аз им отказах вече,обаче те ми викат "Има още време помисли си,за теб ще  е по добре и тн..." обаче аз не мисля така  Rolling Eyes

DELTA_DELTA

Ама ти всеки път от къде ги намираш тия готини кайвета ве,то само да ги гледаш и ти радват окото  Flutter
Благодаря за дадените съвети  Hug иначе за подготовка за раждането от тук нямам никаква - никой нищо не ми е обяснил,но добре че съм любознателна та чета из форума темите на раждалите мами и се подготвям психически  Simple Smile

Не знам колко от вас знаят,но тук поне в Пешавар е доста честа практика тази гледка

мъже с такива голями колички разнасят по улиците различни плодове и зеленчуци и крещят (нап. Доматиии,или Картофии ...)което е доста удобно за жени,на които не им е разрешено сами да ходят до базара...и така ако си харесаш нещо като го видиш тоя човек го извикваш и той ти идва до врата на къщата,претегля ти колкото искаш и си плащаш...
Даже тук при нас винаги привечер минава един със сладолед,обаче той тарикат,вместо да крещи постоянно "сладолед,сладолед" той си сложил една мелодия и те хората я знаят  Grinning
Както видяхте иначе магазините не са семпли като при нас
  Laughing всичко е наблъскано,до където се намери място....

# 609
Мактубче , абсолютно моето мнение е да се опълчиш и да не се съгласяваш на подобни предложения ..  Stop Naughty
Та как така ще спиш в една стая със свекър и свекърва . ooooh!
Направо смятам , че е недопостимо . Stop Naughty Crazy
Даже не си го представям .. , не стига че не излизаш ами сега и при тях да спиш . Shocked
Така няма съвсем да си имаш лична свобода ..  Tired
Другите мами да кажат така ли е прието или просто си попаднала в такова затворено семейство . newsm78
Недей се навива , че после да не стане приказката ти им подаваш пръст , пък те ти лапат ръката !!! ooooh!

# 610
Не, че е затворено семейството, може би така обичат, защото и моят мъж като си ходи, майка му обича той да спи в нейната стая, децата като ходиха - същата работа. Така им е драго - децата да са около тях. Обаче, аз за бебето съм на мнение, че не е хубаво много хора да му спят в стаята и да му дишат въздуха, хубаво е поне отначало да е малко по-стерилно, не всеки да му внася микроби. Да не говорим за другите неудобства, които следват раждането, после и кърменето, тя самата сигурно си усеща, че по-спокойно ще и бъде в отделна стая.

# 611
Все пак е снаха , а не тяхно дете .Нещата са доста различни.
Внучето да спи при тях е едно , съвсем друго е снахата да спи при свекър и свекърва .
Ако искат да и помагат , това не пречи всеки да си е в неговата стая ..
При тях ли ще си кърми детето.Изобщо не ми изглежда приемлива подобна оферта , но тя си знае. Peace

# 612
Така е, аз не бих се съгласила. Не знам и какви са им мотивите на хората, тя си ги познава най-добре, има си виждания по въпроса, сама да си прецени.

# 613
  • Varna
МАКТУБЧЕ-  Hug
радвам се, че съм ти дала два съвета за раждането. Това се сетих поне, че то мойтУ отдавна мина бе.  Laughing
Ама това със количките много удобно да знаеш. Не всякога пък ми се излиза на мене и ще ми е удобно така някой да ми носи зеленчуците Wink
А иначе като бях малко момиченце минаваше млекар със мляко кисело във едни големи разлати съдове и от там булките купуваха и кисело и прясно мляко. Много малка съм била но това явно ми е направило голямо впечатление защото съм го запомнила. Но явно е било към края си това предлагане така на млякото защото не продължи дълго. Риба и до сега се предлага прясна от някой човек, но много малко са такива хора. Мило ми е като ги видя. Но почти не останаха.
Кофти е за тебе, че неможе да излизаш, иначе евала ти казвам мацка не те чух веднъж да се оплачеш ни от свеки и роднини ни от държавата. Шапка ти свалям за това!!!
Момичета, ами свеки може да я кани на долния етаж но това не значи, че ще спи във тяхната стая бе. Това ако е нормален етаж не може да бъде само една стая. Имам и друга позната омъжена там ама хората със голяма къща, голям двор, голям даже и за нашите стандарти. И на Мактубчето хората може да са такива. А тя няма да им се остави да е със тях във една спалня, споко, знам аз Wink

# 614
 никави толкоз близки роднини залепени за теб Naughty- нали моге да ти се прииска просто да си полегнеш сама-понякога това е много чецнно усещане да се отпуснеш, а ще имаш тази необходимост- на мнението на Markrit съм;

и аз съм спала с дядо и баба, но е друго и моята баба, когато  ни гостува спят с майка ми ( за да си говорят); но тук има желание за контрол и не ме кефи пък дори и да е с добри намерения  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт