неповторимия пакистан втора тема

• 42 254
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • Varna
ЛЮТЕНИЧКЕ Hug
Добре си се завърнала Grinning Как се чувстваш??????

# 526
момичета много благодаря за отговорите и на мен ми обясниха,че било от свян, срам, но явно има и по-дълбока същност Simple Smile

как попаднах във форума: общо взето каквото и да търсиш в google  все  bg  мама излиза, а си падам  много по индийските подправки и яко канелосване Laughing и по арабския и персийски език  не че ги говоря само ме влече:) и чета с голям интерес
mactub пожелавам леко раждане, но се чудя не може ли ти лично да изразиш желание за излизане взе някой от хилядите роднини ще се навие; не искам да те обидя

bouquet определено вашите мъже са много смели, за да изберат  чужденки

# 527
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Здравейте Пакистанки newsm08
колко много сте иЗписали от тая работа нямам много време да седна пред компа.А и сега съм малко под напрежение Ще си ходя до БГ и стягам багажи,подараци и т.н.
ПоЗдравления За младото семейство  bouquet  bouquet  bouquet smile3501
А За цигарките,ами аЗ си ги пуШа около 1 кутия на ден,а мъж ми около 5-6 на ден.НиЩо не ми каЗва Embarassed АЗ като бях в Пакистан пуШих пред всички беЗ да се съобраЗявам много много,но той пред братята си и по големите сестри не пуШи.КаЗва,че не било прилично.Мен ме гледаха малко странно в началото,но ми свикнаха даже като ми носеха кафето и чая ми носеха и пепелника.Много мили хорица.
А във форума попаднах по неволя в друга тема,а таzи я намерих случайно.Зарадвах се че не съм единствената омъжена За пакистанец.

# 528
  • Varna
ВЯТЪРКО- Grinning
Пък наш'ти мУми са още по курназ, щото както виждаш Мактубчето живее там дори без съпругът си.  И както се казва във приказките -през девет земи във десета- нашите отиват там а за това трябва да елеминираш всякакво шубе. Момите ни са за възхита, затова ги прегръщаааааам Hug Hug Hug Hug Hug Hugи много им се възхищавам  bouquet

# 529
Мисля,че не пушат пред роителите си от уважение първо и второ:а а не ги увреждат,знаем,че и дишащите се тровят Sad
Родителите със сигурнот няма а се гореят от факта,че децата им бавно се самоубиват.

Аз познавам и българи-пушачи,които се крият от мама и тате,не е преороитет само на пакистанците.

кажете нещо за приличащите на китайци пакита-хубави са,в кой район са?

# 530
привет дами    bouquet    bouquet    bouquet
WATER LILY това че имало пакистанци,които приличат на китайци,съм го чувала,но то била някаква малка област,и да ти кажа незнам дали са точно приличат на китайци или на таджики,защото аз имам няколко приятела афганистанци,които са така с дръпнати очи,те се водят таджики,наистина има някои симпатяги от тях,та мисля че и пакистански може да такова племе,имащо таджикси корени,за пакистанци които прилицат на такива си признавам никога не съм виждала,то както се знае повечето пакистанци са панджаби,после пащуни и синди,та за тези не съм имала щастието да срещна някой  newsm78  newsm78

# 531
честито на младоженците   bouquet
Ние бяхме 2 дена без нет,та сега се добрах до темата.

мактуб утре ще ти дам маршрута ,но ние поне  си имаме автобуси ,директно до тук.Нали нямаме самолети ,доста успешно ги заместват. Grinning

Сега как попаднах аз на форума-карах хепатит,но,докато ми излезнат изследваният от кой вид е ,мъжо каза да се поразровя из нета -та така попаднах директно на арабската тема.А след това и сама си поставих диагнозата-А.
Преди пушех и то по около пакет на ден.но откакто забременях с Даяна -край,досега дори и не съм дърпала.

# 532
Мигче, снощи щях да се обръщам към теб в арабската тема, но взе че ми се приспа и не писах там....Много се радвам, че звучиш толкова позитивно след операцията, и че си попаднла на свестни лекари. Чакаме още по-хубави новини от теб, и то в най-скоро време, от сърце ти го пожелавам.

Яяяяя, Такасакиши се е трансформирала в нещо вкусно.....

Мактуб, какво стана при лекарката? Хванах те да четеш, но нищо не си писала надявам се, че всичко е наред.

Койоте, как така нямате самолети? Сирия няма авиолинии ли, поне така го разбрах...

Вятърко, поздравления, че виждаш и другата гледна точка. Обикновено все нас ни оплакват, нас българките (европейките, белите, западнячките...) Истината е, че и за двете страни си е голямо изпитание, сигурна съм много от нашите мъже са се чуствали конфузно пред родниините заради наши действия, и сигурно са се чудели как да ни оправдават и замазват положението....При всички междукултурни връзки е така, но колкото по-големи различията, толкова по-голяма нужда от компромиси....

Лили, пакистанци с дръпнати очички има в северната част, към планините. Те са много малко на брой и са предимно от хазарски, таджикски, или узбекски произход. Иначе етнически групи в Пакистан има поне стотина. Самите панджаби, които са мнозинство, се делят на множество  подгрупи. На второ място по брой са пащуните.

Има и група наречена мухаджири. Те не са етнос, а са тези, които са се преселили от други части на Индия в новообразувания Пакистан, и включват също различни етноси.

Теб все се каня да те питам, може и да съм питала, но не си спомням отговор....пакистнките в емирствата какво правят, работят ли нещо, или просто придружават мъжете си. То там филипинките най се набиват в очи, пакистанки не съм виждала да работят някъде.

# 533

Койоте, как така нямате самолети? Сирия няма авиолинии ли, поне така го разбрах...

А не ,авиолинии си има.Само че полети до Бг няма.Преди години имаше редовна линия на Балкан-но,откакто Балкан беше продадена на израелска фирма и полетите за София спряха.
Та си имаме 3 автобусни фирми -всяка с по 2 курса седмично.

По едно кафе за разсънване

И по повод на кафето-слага ли се нещо в кафето в Пакистан,както например арабите слагат кардамом  newsm78

# 534
Лю-какво да правят пакистанките-моткат се като мене Mr. Green
Да призная са доста по-активни от мене,ама на тях децата са им по-големи.Ходят на различни курсове,като най-популярните са свързани с изучаването на Куран и Ислям,следват ги курсовете по красота:козметика и хенна,доколкото знам.Също и компютри.
Те се движат на групи и съответната група поне веднъж месечно се събира на парк,поръчва се храна.Не мога да кажа,че са затворено общество-напротив.
По-харАктерни са от индийките Wink
Доста пакистанки работят,но не и като сервитьорки.Например колежка на моя мъж е високопоставен мениджър.Преди ходеше на работа с шалвар-камииз,сега обаче стана модерна и се облича с блузки и дънки .
Друга пък помага на мъжа си,който държи една дрогерия до нас-много мила жена,но не говори английски,САМО арабски LaughingНейните шалвар-камизи винаги са в ярки цветове:оранжеви,зелени..

Има важна новина:поредния крикет-турнир ще се проведе в Дубай,на специалния крикет-стадион,очаква се наплив по линията Карачи,Лахор,Ислямабад-Дубай  Crazy
Пакистанското общество се оплакваше,че посолството не може да им смогне:над 1200 души на ден идват за обработване на документи.

тия с дръпнатите очи наистина на Таджикистанци приличаха.Колко е населението на Пакистан.И да попитам:защо дъвчат кардамом,аз мразя като сдъвча в супата по погрешка Crossing Arms

# 535
Цитат

Мактуб, какво стана при лекарката? Хванах те да четеш, но нищо не си писала надявам се, че всичко е наред.

Хехе брей много сте наблюдателни тука  Laughing Човек не може да се скрие от зорките ви погледи  Wink
Да наистина вчера се вмъкнах на бързо да видя какво сте писали,обаче тъй като бях много уморено си отложих поста за днеска...
Ами отидохме ние със снахичката и тоя на на рецепцията ни вика ами елате друг път сега няма място за повече пациенти  Naughty оооо ама викаме си ние какви са тия работи.... и тя снахичката му казва ама нашия случай е спешен не може да чакаме до понеделник,тя момичето е в 9тия и е със болки  Crazy та едвам се нави и ни даде номер 45  #Crazy и ние питаме към колко да дойдеме,ами вика към 9 може и да ви е дошъл реда  newsm78 а ние бяхме там в 6 ....
Та тя звъни на мъжа си ами сега какво да правиме 3 часа и той вика ами вземете си нещо за ядене и се разхождайте из градинката (то добре че има градинка в болницата,така зеленичко може и да си сядаш на тревата..)Та ние ооо добре и отидохме та си взехме по една пица и безалкохолно - направихме си един малък пикник на тревата  Flutter После се заговорихме и с другите чакащи жени отвън и така си мина времето...
А за прегледа,ами доки каза че всико е наред ще чакаме деня,но един ден преди термина да отида пак на преглед  Rolling Eyes
След това дойде брата на мъжа ми да ни вземе  и ни заведе на по сладолед,та се прибрахме някъде към 11 часа  Grinning
Е малко ли ми беше цял месец затворена вкъщи....Та така си изкарах много добре.Днеска съм свежарка  Hug

Вятър
Аз тука има няма все мрънкам че ми е скучно,това онова...обаче като си имат едни разбирания ходи ги убеждавай....бременна си сега с тоя корем,ще вземе някой да те уручаса,не е хубаво и така...
Обаче аз не им се сърдя,разбирам че такива са им убежденията  Peace

Дон Койоте
Ами то тука много рядко да срещнеш някой да пие кафе....но за чая задължително кардамом.

Water Lily
Неселение на Пакистан - към 2007 година е 164 742 000 души.
Етнически състав:Пенджабци(44.68%),Пущуни(15.42%),Синдхи(14.1%),Сераики(10.53%), Мухаджири(7.57%),Белуджи(3.57%),други(4.66%).

А за кардамома мисля че за да им оправи дъха,заместител на дъвките  Joy

Последна редакция: нд, 04 окт 2009, 13:08 от mactub

# 536
Добро утро момичета!
Слагам кафе и лека закуска и бързам за работа

Пожелавам успешна и усмихната седмица на всички!
 newsm51

# 537
  • In a surreal moment!
Добрутро и то мен!
Чеша си 3-те дупчици на стомахчето и вече не ме свърта ни в леглото, ни в къщи Simple Smile добре , че пописвате интересни работи та да имам с какво да се разтушвам.
Тес - моята закуска от доста време е 3сл овесени трици+1сл смлян лен+4сл кис.мляко и чаша чай или нес кафе с мляко. Не изглежда така апититно като твоята картинка , ама е диетично и помага за една деликатна работа Simple Smile

МИГ НЕЗАБРАВИМ съжелявам да чуя,че си се подложила на такава операция  Hug,аз бях на същото дередже,отивам аз на видеозон,заради болки в областа на яйчниците,и се оказа,че съм имала образувание на десния яйчник,което мислеха за киста,пратиха ме в 1ВА АГ и отваряйки се оказа тумор,викат специалист от ПИРОГОВ,успяват да ме изчистят добре,но пък ми изрязват 10 см от тънките черва,и сега съм с един огромен прорез на корема във формата на буква т ама обърната,и съм се притеснила яко как ще раждам,задължително ще е секцио,и още разрези докога,плюс имам и операция от апендист,ужас,ама вече съм на години трябва да мисля да се женя и дете поне едно,как ще го изкретам незнам Simple Smile

Шоколадово бонбонче или Таки (както те наричах наум)
  Heart Eyes Hug - съжалявам да чуя за твоите преживелици. Аз видях прелестни момичета със страшна съдба, които поради немърливост да си правят редовни цитонамазки или от некадърни доктори , които да видят начеващия проблем, бяха изчистени напълно . В онкогинекологията в Плевен е непрекъснат вървелик от жени...бабички почти не видях. Правете си изводите и се грижете за себе си .
И мойта киста стана от неходене на лекар почти 3г. Беше ме хванала една депресия, изплащах зверски заем и си го докарах на главата това ненужно преживяване.
Обещала съм си никакъв цинцърлък и повече отговорност - 2 пъти годишно при доцента ще ми струва около 100лв. минимална цена за предотвратяване на най-лошото.
Ти не се притеснявай за разрезите, важното е да нямаш разсейки- следи редовно състоянието, ако искаш и можеш идвай в Плевен при професора или доцента. Преглеждат в клиника"СВ.Марина" на центъра всеки следобед - има сайт , погледни. Ползвай тези умни и рядко честни хора и няма да сгрешиш.

Лютеничке, Мактуб - така мил ми направихте , този далечен и загадъчен Пакистан, че сега си мечтая и там да отида ....Simple Smile ...давам си сметка  ,че никога няма да стане , но това не пречи да си помечтая! Simple Smile

Лек и ползотворин ден на всички !   bouquet

# 538
Мигче много здравословна закуска имаш, браво!  smile3501
Тя и моята не е като на картинката, само кафе или кафе + плод, но пък сигурно има момичета, които правят тези чудесии на закуска. Аз засега само гледам картинки  Embarassed
А за редовните гинекологични прегледи да се изкажа и аз - наистина не е шега работа, както аз си мислех преди и мноооого си препатих. Слава Богу сега може да се каже, че всичко е ок, но наистина е тежко да чуеш на 23 години, че най-вероятно никога няма да забременееш  Sad
Мигче, стискам палци скоро да ни зарадваш с прекрасна новина.  Praynig

# 539
Лили, Ди ти е казала за узбеките и таджиките, те са с дръпнати очи. Има много таджики и в Афганистан. Аз имам радар към тях, разпознавам ги отдалеч  Mr. Green

И кюрдските букли не се смеят на сватбите си. Науумерени и нагримьосани, ако се усмихнат, ще им се напука грима  Laughing  Ами не било хубаво да се смеят, да не си мислят хората, че нямат търпение да спят с мъж  Laughing
При кюрдите има и др. особеност, ако дъщерята се жени за раоднина, тогава братята и баща й отиват на сватбата , но все едно от страна на младоженеца. Ако се жени за чужд човек, отиват само майка й и сестрите й, мъжката част не празнува, за да не си мислят хората кви са тия, чужд мъж взема дъщеря им, пък те се радват  Simple Smile  Когато ражда жената отива в дома на родителите си за около месец.

Общи условия

Активация на акаунт