неповторимия пакистан втора тема

• 42 252
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Хайде вчерашната булка да каже накъде е гледала  Wink Ако иска, може и да покаже.

# 541
Гледам "Брак с чужденец" сега и то големи празненства голямо нещо за изписването на бебето, та се сетих -  я кажете как е по пакистанско като се роди бебче, какви традиции има и т.н?
Желая много здраве, любов и нестихваща страст на Рени и нейната половинка!

Последна редакция: пн, 05 окт 2009, 18:22 от tess_of_durbervilles

# 542
как сте момичета?tess благодаря ти за пожеланията да ти се връща  Hug Hug.аз чакам отговор от общината и се надявам след една седмица ако пак не измислят нещо ново вече да сам между женените. после на сватбено пътешествие в Египет пък другата година може пак да посетим Пакистан.Mactub леко раждане и от мен наистина си много смела сама да раждаш в Пакистан аз едва ли бих го направила.сега отивам да ви прочета че дълго ме нямаше да наваксам и после ще се включа.

# 543
Миг незабравим
 Нищо не се знае в живота...ето аз например никога не съм си и мислела че ще се омъжа рано и то за чужденец,или още по малко че ще дойда тук в Пакистан - тоооолкова далеч от родната БГ  Simple Smile
Но живота поднася изненади когато най - малко очакваш,така че не се знае може и ти някой ден да се намериш тук  Wink

Гледам за лекарите и прегледите сте се разбърборили..и аз да споделя че е много важен прегледа поне ведъж годишно,но за съжаление е много малък процента жени които го правят..повечето така като нас си чешат езиците и като ни  доиде проблема на главата тогава се сещаме ...Аз до толкова се уморих от бяло течение,че накрая отидох при една доцентка и си платих първия преглед 50 лв.  Crazy

tess_of_durbervilles
Каква  е тая тежка диагноза,която са ти поставили..още си млада имаш време да се бориш със нещата  Hug

За изписването на бебе,ами не е нищо особено даже не се снимат в болницата...Раждаш,поседяваш ден или два и хайде вкъщи,където вече може да те очаква една камара роднини  Crazy

Ами не било хубаво да се смеят, да не си мислят хората, че нямат търпение да спят с мъж  Laughing

Ми то така де ако е някоя мома така по на години да я женят как няма да е щастлива...и тя жената си има хормони  Joy

reni31  
  bouquet
Понякога искаме не искаме,такива са обстоятелствата и трябва да ги приемаме...

# 544
  • Varna
МАКТУБЧЕ-
аз говорих веднъж за тези прегледи, ама не си спомням дали във пакистанската или във арабската или във магребската тема. Та бях писала на момите да си ги правят тези прегледи всяка година. Тогава звучах като майка малко, но аз мога да бъда майка на много от вас тука. Аз започнах редовно да ходя на такива прегледи от 35 годишната си възраст и съм си редовна до сега. Септември месец си ги знам тези прегледи плюс прегледите и изследванията за бъбреците ми. Ни бели течения ни дяволи съм имала но това е защото съм редовна при лекарката ми и там дето трябва да се ходи. Колко са ми обърнали внимание момичетата като им писах това, хич нинам. Но така си спестяваме много притеснения. Имам познати които казват, че ги било страх да ходят. И това ме шашка защото не е ли по страшна неизвесността и ако нещо е във начален стадий може да се помогне. Аз, че съм курназ, курназ  съм но чак пък другите така да се страхуват newsm78
Какво ме накара да ходя на такива прегледи- наш комшия загуби хубавата си и добра жена и малко след като почина ме среща тоя мъж ама мъж канара а и работещ на такова място, че не се предполага, че може да си здържи сълзите- Та плаче тоя мъж и ми казва- Отивай момиче, отивай не се срамувай от такива прегледи, че моята жена срама я докара до тука и ме накара да обещая, че ще ида във най скоро време......ми отидох защото обещах, а аз умирам за дадена дума и отидох точно от страх а не въпреки страха.
Е да и аз се срамувам, даже съм много свенлива, но пък и късмет имах, че попаднах на лекарката при която съм раждала а тя хем добър лекар, хем добър човек. Така ме предразполага, че забравям какъв е прегледа. Същата работа и със ехографа и мамографа- попаднах на свестни лекари които ми помагаха да преодолея своя свян.

# 545
ооо момета,как са вси4ки,сега като сме отворили темата за доктори да кажа,че аз обичам да ходя на доктори и зъболекари,никога не ме е страх,отивам със желание,пък каквото стане,ама с нашето добро здравеопазване,просто такива ъпсурди се виждат редовно,не може да отидеш на доктор и те да те преглеждат хей така като на килограм #Cussing out,или пак въобще не ти обръщат внимание,веднъж ми правиха ехограф за 1 мин  хахахахахаха

# 546
Делта, напълно права си да даваш пример със себе си и да подканяш за тия прегледи, ако ще и да звучиш назидателно. Ракът на шийката на матката е много разпространен и взема много жертви. Не рабирам тоя страх от лекари и зъболекари...Не разбирам и дали в БГ има някаква неграмотност сред населението, или безхаберие от страна на здравеопазването, но в много страни цитонамазката е задължителна. В Англия получаваш писмо на всеки две години (това не е достатъчно често, струва ми се), а селд определена възраст на всяка година...а много жени в БГ не са си правили цитонамазка НИКОГА.

Днес изживях два кулинарни шока.

Първият беше доста приятен, мъжът ми бил на гости на един друг пакистанец, който готви много хубаво и ми пратил армаган - ориз сготвен с настъргани портокалови кори, стафиди и ядки някакви.....ама беше вълшебен ви казвам...леко сладичък с аромат на портокал. Търся рецептата!!!!!!Мъжът ми явно е сметнал, че е под достойнството му да се поинтересува, така че който я знае веднага да докладва!

Вторият си беше наистина шок - правих чарт, онази плодова салата, за която наскоро говорихме. По някое време гледам как мъжа ми реже една глава лук и си мисля, че ще си готви нещо, а той най-невъзмутимо го изсипа в плодовата салата с млякото. Аз бях ей така  #Crazy

Шилан, те кюрдките май много обичат тежък грим, дори и да не са булки. Поне аз все такива съм виждала във всекидневно облекло и грим до зъбите.

Едно птиченце ме открехна на лични, че канелата е силен афродизиак, викам да посъветвам колежките тука да хапват повечко канела и да излъчват неустоим аромат...Обаче !!!! Едно друго птиченце ми беше казало, че канелата предизвиква контракции, затова не бива да се яде от бременни, аз много и се бях наплашила като бях бременна, но мъжът ми каза, че не вярвал на това нещо. В Пакистан се слага канела на почти всичко, дори гарам масалата съдържа канела, и той вика, че ако  било вярно там всички щели да раждат преждевременно. Мнения по този въпрос?

Мактуб, като разправяше за пицата се сетих какви разкошни пици съм яла в Пакистан. Уж там били непознато явление, така ме уверяваше половинката преди да заминем, а то се оказа, че едни от най-хубавите пици ядох там в Папа Джоунс пицарията.

Лека нощ

# 547
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Здравейте пакистанки!

Да ви кажа как аз попаднах във БГ мама. Нали си имам интерес към Ливан и потърсих в Гугъл нещо за ливанска поезия. И ми даде резултат, който беше от една арабска тема. Така отидох в темата и започнах да чета само най-напред и едва след десетина теми се реших да им пиша. А после се поразгледах из форумите и така.
а за цигарите, пушила съм много години и ги отказах преди 14. Но родителите ми не разбраха , че пуша. Те не одобрават цигарите, не че можеха да ми кажат нешо, но все пак аз уважавам мнението им. Затова не съм си позволявала да пуша пред тях.

За докторите- ТРЯБВА да се ходи на профилактични прегледи. Аз си имам гинекологични проблеми и слава богу са ми ги открили на време, иначе не знам щах ли да съм жива до сега. Няма нищо страшно, за добро е. най-лошото е, че личните лекари не могат да дават направления за различни доктори по едно и също време, аз аз искам като си губя деня да свърша всичко.

Имам една молба- копирам я от арабската тема, че не ми се пише пак  Embarassed

Дами живеещи в София, имам голяма молба- ако знаете някой да дава квартира или да търси съквартитантка около УНСС,
да ми пишете на лични. Момичето е дъщеря на най-добрата ми приятелка, от Пловдив е, добро е. Класирано е за общежитие, но е попаднало на две съквартирантки, които са решили да изживеят бурен студентски живот и си канят разни приятели за през нощите. А то е иска да учи сериозно и не му харесва вечния купон по общежитията
.
На всички приятен ден!

# 548
филия_с_ЛЮТЕНИЦА,
 мда афродизиак е, но ако се употребява редовно  няма причина да се смята,че ще доведе до контракции (сигурно пон е 1 кг трбвад а глътнеш наведнъж)- аз лично страшно обичам канелата  и нямам  друга причина освен собсвеното ми удоволствие ( не че готвя много ) и баща  ми се подиграва , че всичко припържвам  с канела Laughing

по въпорса с канелата, когато  бях във Финландия жените влизаха с все цикъл в сауните, а занаете там градусите са 80-90, но го правят от малки и организмът им е доста привикнал на смяната на температурите;

# 549
  • Varna
Млииииий, Вятърко,
какви са тез жени бееее #CrazyАз дето обичам топлото и като влизам във сауна заставам до вратата и се връщам.
Канелата е страхотно нещо и за менИ, нали Лютеничке smile3503ти мЪ знаЙш най- дуПре newsm47

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 14:51 от DELTA_DELTA

# 550
здравейте момичета как сте?имам една огромна молба към тези които са сключили граждански брак със пакистански гражданин в българия много бих искала да ми кажете вашите съпрузи какви документи дадоха в общината.аз днеска занесох моите но не ги признават направо съм в голям проблем.искат ми документ че той не е женен там той е извадил оттам заверен във външно там всички заверки но е направен от името на родителите така е по техните закони обаче тука не го признават.още един документ искат че Пакистан е съгласен да се омъжи за чужденка ужас 3 пъти ходих до Румъния за този документ и накрая го получих.ще чакам отговор вие как успяхте да се омъжите.

# 551
Вторият си беше наистина шок - правих чарт, онази плодова салата, за която наскоро говорихме. По някое време гледам как мъжа ми реже една глава лук и си мисля, че ще си готви нещо, а той най-невъзмутимо го изсипа в плодовата салата с млякото. Аз бях ей така  #Crazy

hahahaХахахах  Joy Дамм да ти е сладко,нали обичаш чарт  Wink

За пиците аз съм яла много вкусни в Пица Хът,обаче са си скъпички.
Я да попитам за дюнерите,че тук в Пешавар не се намират нещо...В Лахор има ли?
Аз мисля че в Исламабад бях видяла някъде,обаче не съм много сигурна... Thinking

В сауна не мога да си представя да влезна.след тези жеги които преживях тук в Пакистан,мисля че ми стига толкова топлина...добре че тези дни малко захладня,че съвсем щях да изперкам  #Crazy

reni31
Съжалявам Рени не мога да ти помогна...той моя мъж си беше със българско гражданство и преди да се оженим,така че не сме се сблъсквали с проблеми относно документите...

Я споделете обичате ли райски ябълки - мммм... тук сега им излезна сезона и ще си похапнем сладко сладко  Flutter

Марина
Ами той преди 13-14 години е дошъл в БГ и тогава е било много по лесно за взимане на гражданство...възползвал се е от ситуацията и е взел.
Сега стана доста трудно,ако не се лъжа...

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 21:50 от mactub

# 552
Аз си бях направила списък с документите и после го давах на нашите кумове, но май вече не го пазя, че мислех, че няма за кой. Такъв документ от майката, че няма брак там, имахме, обаче от Румъния какво вземахме, не помня. Бяха някакви декларации, за които ни изпращаха формуляри по факса да ги попълним и после те да ги заверят, но какво декларирахме  Thinking  Аз тогава се обаждах на някакъв телефон да питам и ми обясниха подробно, после пак го връщаха мъжа ми за нещо, докато не попадна на разбрана служителка и в петък записа час за вторник да подпишем.
mactub , твоят съпруг как се е сдобил с гражданство? Ние сме много горди и се инатим, още си караме с постоянно пребиваване.

# 553
благодаря ви за отговорите ти Марина си попаднала на старите хора в посолството сега са отвратителни не бутнеш ли пари край за един документ от две изречения ме направиха на луда три пъти ходих до Румъния направо вече незнам как ще стане времето си лети ужас е.сега ще пращат нов документ от пакистан пък ще видим дали тия ще го одобрят.марина доколкото си спомням и твоя мъж май беше от карачи като моя.

# 554
От там е, кумът ни - също, даже и един съсед от квартала е от там, мога да ти кажа и имената им. Ние сме сключили брак преди 5 години, сигурно са се сменили в посолството оттогава. А понеже тогава и мъжът ми беше с временно, идваха в къщи да ни проверяват дали живеем заедно въпреки, че на интервюто, където се явихме пак с цел проверка на брака /дали не е фиктивен/, бях бременна с доста голям корем. Вие с какъв статут сте? А може би няма да живеете в Бг?

Общи условия

Активация на акаунт