неповторимия пакистан втора тема

• 42 251
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Добър ден.

Отвориха форума:

http://forum.islamofbulgaria.net/

Рени-много перипети с тези документа,ужас!

# 556
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Здравейте момичета! Какво става с вас?
Мактуб, да няма  новини при теб?
Лили   bouquet.
Този форум на мен и сега не ми се отваря  Sad- само чрез твоя линк става . Така,че благодаря!

За всички - приятен ден

# 557
  • Varna
Тихичък този Пакистански форум когато Мактубчето или Лютеничката липсват. :
Дано да сте добре момичета Hug Hug

# 558
  • по пътеката
привет ,една  другарска критика търпите ли? бях задала един два въпроса за грижите на жените по отношение на здраве, добър външен вид и преди за захранването и видовете храна с който се по4ва, както и кога се дава люто за сефте на децата? я,някой ако знае да ми каже, 4е сигурно има форуми някъде ,но предполагам са на местния език!

# 559
Шилан-пакистанките се срамуват и на годежите си,въпреки,че не им предстоят
срамни неща вечерта  Laughing Гледах едни снимки-то очите не му се виждаха на девойчето.
А пък с какви масивни златни накити беше накичена...уж не са богати,но злато имат.

Марси-аз ще ти кажа за грижите каквото знам:като,че ли много се грижат за косата си и кожата,не толкова за линията,въпреки,че всички мислят за диета,но с охота се хапват лютивички снаксове и бирияни Simple Smile.
Косите си подхранват в олио и хенна доколкото знам.Хенната се ползва много и от мъже и е от сунната.
Кокоса играе главна роля:има един кокосов тоник за коса,който давал чуден блясък на косата,все се каня да го опитам.
Ако ти трябва някаква маска-ще питам и ще пиша,инша'Алла!

за здравето :знам,че мултивитамините са на мода,също повечето имат перфектни зъби-явно си ги подържат жените.Общо взето са кокетни:с тия ефирни дрешки с бродерийки.Даже и обувки и чанти си поръчват в тон с шалвар-камизите.

сега чета във вестника:в Емирствата има1,25 милиона пакистанци Crazy

# 560
Офф 2 пъти вече пиша мнение и ми изчезва тока и се нервирам  #Cussing out
Иначе съм добре,в затишие съм...Сега чакам да ми донесат последните неща необходими за бебка и след това ще приготвя чантата за болницата,да съм спокойна че съм в готовност  Grinning

Water Lily
Аз се регнах във форума,ама какви са тия работи...ще чакам одобрение от администраторите  Rolling Eyes

Ей какво стана с булката,зажени се тя и беж да я няма  Crazy Чакаме новини,може и материал от пакистанската сватба.

marsy
 Blush
За здравето - ами не го мислят много много,доста си похапват и за това процента на жените с наднормено тегло е доста голям...Обичат мазничките работи,парати и тем подобни...
Но интересно е че повчето от тях не знаят какво е зъболекар,имат много хубави и здрави зъби,явно заради използването на мъсвак
 и дандаса (не можах да намеря снимка,но те са като едни нишки от орехово дърво и се дъвчат и си тръкат зъбите с тях),четката и пастата за зъби не са толкова употребявани...
За външния си вид определено се грижат,обичат да се гримират и си използват козметика за кожата и  за косата,но не е рядко явление и да видиш жена която не си маха космите по краката  ooooh!
Гледката на космясали крака не е особено хубава....поне за мен  Blush
За захранването има си различни кремчета които се приготвят и пюренца,но повечето наблягат на домашно приготвените неща...люто прояждат когато започват вече да ядат манджичка с хлебче....иначе на базара повечето дъвчащи бонбончета и чипс са с подправки и лютивички,та то им се създава навик още от малки ...

Ще се радвам някой да допълни,не знам дали бях достатъчно изчерпателна  Peace
П.П. Water Lily писали сме заедно  Wink

# 561
Здравейте пакистанки-сладуранки,

Делте, тук съм, ама и ние лютениците сме хора, понякога ни мързи, понякога ни наляга апатия, а понякога пишем дълги постинги и ги ГУБИМ заради скапан интернет.

Рени, голям спек с тия документи...просто нямам какво да кажа, посолствата вече сме ги обсъждали надълго и нашироко. За съжаление не мога да ти помогна, защото подписахме в Пакистан, (което не попречи да ни разиграват в БГ, ега ти бюрокрацията)

Марси, относно красотата, и аз потвърждавам, че не се грижат особено за линията си, но по-скоро за лицето и косата. На мен ми правиха масаж на главата със зехтин, направо се размазах от кеф. Зъбите им са много добри, мисля, че до някъде е генетично,. Мъжът ми не знае що е зъболекар, докато аз нямам здрав зъб в устата си.

Харесва ми, че тялото им не се оглежда под микроскоп. Е, все пак е важно да е прилично слаба (докато се омъжи поне  Mr. Green), но няма такова вманячване като при източно европейките 'тук имам излишен сантиметър, там излишни 5 мимлиметра, олелеее ще се самоубия...'

Но пък не ми харесва това ядене на пържено, ми то кажи речи на всяко ядене се яде пържено - закуска, обед, вечеря...десертите и те пържени, абе всичко. Мъжът ми и той така е свикнал и друго не го засища, на мен чак ми се гади понякога от тази миризма.

Панда, нали вече не си толкова заета, вземи се разпиши, как е Танвирчо?

Лили, за пащуните в емирствата съм чувала, че са много задружни..те такситата нали предимно се държат от пакитата, в частност пащуните, та когато някой пристигнел там, общността го поемала изцяло, дават му подслон, храна, събират пари и му купуват такси..и така докато стъпи на краката си...После той на свой ред се включва да помага на новодошлите.

Всички останали
 newsm51

Последна редакция: чт, 08 окт 2009, 18:30 от филия_с_ЛЮТЕНИЦА

# 562
И аз да се изкажа за зъбките на пакистанците...  Rolling Eyes
Моя човек има страхотни зъби наистина, а никога не е ходил на зъболекар.  Rolling Eyes Беше му много странно като кажа, че ще ходя на профилактичен преглед, в неговото семейство никой не ходел, а и нямали оплаквания  Shocked
А той май всички пакистанци (че защо не и чужденци изобщо  newsm78 ) в други държави са задружни и си помагат. Моя има магазини и при него работниците са само пакистанци, грижи се за тях, намира им квартира, дава им пари ако закъсат да изпращат на семействата си в Пакистан. Даже няколко месеца преди да се видим търсеше жена на един от работниците защото му изтичала визата, за фиктивен брак ставаше въпрос, искаше да плаща на някоя мадама, ама така и не намериха.  Laughing
А спомням си веднъж една случка, работниците объркали някаква поръчка и той губи около 1000 паунда и аз му казвам "Спри им ги от заплатите сега", а той - "Не мога, те имат семейства в Пакистан, които разчитат на тях."
Никога не съм живяла в чужбина, затова вие ще кажете най-добре, но силно се надявам българите там да са задружни, въпреки че други неща чувам  Sad

# 563
Лю,Тесс-много интересно,аз не знаех,че са толкова задружни Grinning

Тесс-за съжаление бг тук хич не са задружни,уж се събират,а си говорят зад гърба,обикновенно са разделени на малки групички и всяка мрази другите Rolling Eyes
Същата работа е и с румънките тука.Лицемерието е голямо Confused

Казвах ли ви за един мой колега,млад пакистанец,името му беше толкова завъртено,че му викахме Али на кратко.Та той беше сгоден и влюбен във въпросната пакитка Wink
Общуваха си по интернет и беше решил да я изненада.Отишъл във фотошоп да му направят колажи от нейни и негови снимки и с голяма гордост ни ги показваше,много сладко от негова страна Grinning
После се ожениха и я доведе в Дубай.Знам,че той имаше 11 братя и сестри.

как да разбера кои са Пащуни,като не им знам акцента?
Май сега е времето да ме понаучите на някоя дума на урду-да стресна приятелките  Mr. Green
знам само,,джи,, за сега Joy

# 564
Някой питаше за речници преди. В къщи намерих по шкафовете един Urdu-English, издаден в Пк и един руски-урду, издаден в Москва.

# 565
Лили, първи урок по урду

гърми - горещо
сърди - студено
мързи-желание

все с ударение на последната сричка, така както звучат и на български. Особено 'гърми' ще ти влиза в употреба там в Емирствата, те пакистанците постоянно се оплакват, че им е горещо, това е най-често употребяваната дума, обзалагам се.

и малко на панджабски, ако те е яд на някоя мадама кажи и , че е кути кури - лошо момиче, доста е обидно за тях, а сони кури е добро момиче (при тези ударението е на 1ва сричка)

Пащуните обикновено се различават лесно. Повечето са със светла кожа, има доста руси със светли очи. Всъщност населението на Афганистан се състои главно от пащуни, ткаа че може да се каже приличат на афганистанци. От моята рода повечето хора спокойно биха могли да бъдат българи, дори и мъжа ми редовно го заговарят на български, но когато сме в някоя по-слънчева страна потъмнява изключително бързо. Обикновено го вземат за арабин.

Тесс, браво на твоя човек, че така се отнася с работниците. За съжаление не всички са такива. Вярно е, че повечето си наемат сънародници, но обикновено нелегални и ги експлоатират до дупка. Много от тях в Англия, работят за по 2 паунда на час, при минимална работна заплата 5.80. Често е свързано с тежък физически труд по 13-15 часа на ден, често и без почивен ден. Тук в Испания същата работа...повечето познати на мъжа ми се оплакват много от шефовете си, един работил вече цяла година без почивен ден и вече е на изперкване, а шефа му недоволен когато го помолил за един ден да си почине...плюс заплатата е направо смешна.

А за българите в чужбина..знаем си се...

Последна редакция: чт, 08 окт 2009, 19:52 от филия_с_ЛЮТЕНИЦА

# 566
П.С.  Свързано с предишния ми постинг....сетих се да ви питам тези, които сте установени в България, задружни ли са пакистанците по нашите земи, събират ли се, помагат ли си...все пак в БГ положението им е по-различно,  отколкото на Запад, където много от тях са гастербайтери

# 567
  • Varna
Еййй, съживи се форумчетооооо Hug
ЛЮТЕНИЧКЕ- притесних се за тебе бе и за Мактубчето. А въобще не съм си и помислила, че те е мързялооо. Другия път като зачезнеш това ще си помисля smile3503И аз като твойтУ мъж много бързо почернявам. Ама вече не се нервя, като бях мъничка много исках да съм по беличка, ама аз съм ви писала как дънех прясното мляко като мислех, че ще побелея Joy

ТЕСС- страхотен съпруг имаш, човек със голямо сърце. А за българите и аз съм чувала , че не са задружни във странство и ми е много кофти като чувам такива приказки. Много, много кофти Sad Що бе що сме такива. Аз ако може на целия свят да помогна. Толкова ли е кофти да подадеш ръка на някой който има нужда и ти Можеш да помогнеш.....
Верно бе Пандето изчезна, какво става със това мУмичИ  newsm78

# 568
Аз да се изкажа, че влизам в категорията  Mr. Green Между другото, така и не разбрах, само ние ли живеем постоянно в Бг или има и други? Както ви казах, другите семейства Бг-Пк, които познаваме са нашите кумове, едно семейство, с което случайно живеем в един квартал - с тях най-малко общуваме. Преди се виждахме с жената и детето по-често, но сега тя работи, детето ходи на градина и не можем да се засечем по градинките, пък през почивните дни всеки си има други ангажименти. С кумовете ни се виждаме почти само по празници, защото живеят на другия край на града. Още едно семейство с по-големи деца, които също са на другия край на града, с тях още по-рядко се виждаме, но братът на съпруга ми е по-близък с този мъж и той се виждаше по-често с тях. И още едни, с които пък изобщо не се виждаме, само веднъж се срещахме преди доста време. С две думи, поддържаме някакви отношения, но то си е като при всички останали - с който ни е приятно и имаме сходни интереси, с него се виждаме по-често. Иначе, с всички се чуваме, в добри отношения сме, пък да не говорим ако някой има проблем, веднага се помага. Дори в случаите, когато нуждаещия се не е пръв приятел. Преди години, когато още нямахме деца, имаха традиция всяка седмица да се събират при мъжа ми, обаче никой нищо не носеше, всичко той купува, приготвя се, после цял ден чистене и миене на чинии. И в момента, в който предложих да се събираме и в другите, да се редуваме, всички се отказаха  Thinking Това даже мислех да го казвам на ШиланиШиар, тя май се оплакваше в една тема, че всеки ден имат гости. Аз такива гости най-много ги обичам, особено сега като имаме и деца. Айде да не бъдем ние най-гостоприемните.
А мъжът ми знае и за още няколко пакистанци, които живеят в Бг, но според него се занимават с някакви не много законни неща и не иска да има общо с тях.
Индийски студенти, обаче, ги познаваме всички и са му като собствени деца.

# 569
Аааааа DELTA_DELTA объркала си се (то аз съм виновна, защото май направо нахлух във форума без обяснения - кой, къде, какво, защо  Rolling Eyes ) не ми е съпруг този дето го наричам "моя човек", дори вече не ми е приятел  Cry

Общи условия

Активация на акаунт