Луга

• 20 657
  • 13
  •   1
Отговори
Купих си от Поморие Луга, трябва да си правя компреси с нея, но как? Идей...и помага ли изобщо? Някой който е използвал да сподели.

# 1
Малко инфо:
Лугата е продукт на солодобива и съдържа само неорганични вещества - натриев хлорид, магнезий, калий, сяра и др. Получава се след изпаряване и концентрация на солите в езерната вода. Тя има болкоуспокояващ, тонизиращ и разнасящ ефект. Лугата се прилага при артрози, артрити, тендовагинити, дископатии, изкълчване на ставите ишас. Ако искате да облекчите кожно заболяване или да постигнете козметичен ефект, стойте далеч от лугата. Тя е противопоказна за повърхностния слой на тялото и подкожната тъкан.

# 2
аз си я купих да си правя компреси на рамото, имам калциране на раменна става и ми казаха да си правя 14 дена компреси на болното място. Да ама аз не запомних точно как.

# 3
Направи си подходаща торбичка от вълнен плат - лугата вътре, зашиваш, слагаш във фурната на повдигната решетка, така че да се затопли по-бавно и продължително и внимаваш да не изгори. Ако трябва като я извадиш - почакай да поизстине - не бива да е гореща, а приятно затопляща, слагаш на болното място, лягаш и почиваш - нека да изстине. Мн. внимавай да не се изгориш, моля те! Аз го правя с морска сол - има ефект. newsm10

# 4
Блу мерси, ама лугата ми е течна, то и под друга форма ли има?
ровя се из интернет, ама нищо не намирам.

# 5
  • Страната на чудесата
На мен ми правеха компрес с течна луга за радикулит, затопляха лугата и налагат болното място за 15 минути.Върху парчето плат, напоено с луга, слагаха найлон и одеало за загряване. Това в Сандански, в санаториума.
После пазиш да не охладиш мястото рязко, че няма ефект.

# 6
а знаеш ли дали е разреждана лугата или не...мен това ме притеснява дали трябва да я разреждам Rolling Eyes

# 7
  • Страната на чудесата
За съжаление нямам никаква идея, приготвяха я санитарките Embarassed

# 8
Lucky Plam мерси много, отговорът ти ми е от полза, ще правя и аз така компресите и после ще пиша за ефекта, дано има такъв. А колко време ти правеха тази процедура?

# 9
  • Страната на чудесата
10 дни, веднъж на ден за 15-20 минути.Дано имаш облекчение!

# 10
10 дни, веднъж на ден за 15-20 минути.Дано имаш облекчение!

мерси, така и аз ще направя Peace

мерси отново  Hug  bouquet

# 11
На мен са ми правили копмпреси с луга в Поморие.
Как процедират там-в тенжера се стопля лугата до Т колкото можеш да траеш, топят памучен плат, ако е няколко пласта-по добре, налагат на мястото където и е проблема /изцеденен преди това разбира се/, слагат найлон за по-добър ефект и вълнено одеало/шал...според зависи от мястото пак,  за да е затоплено повече време.
Би могла ако не ти трябва голямо количество стоплена луга, да я топлиш в чаша в микров. фурна Wink
Успех! Hug

# 12
мерси MTV и твоят съвет е полезен  Hug

А колко процедури ти направиха? 10 ли?

# 13
При мен конкретно 10; но се правят най-малко 10 до 15.

Общи условия

Активация на акаунт