Кои навици придобити в България, загърбихте в чужбина?

• 7 490
  • 82
  •   1
Отговори
# 15
  • T"A
Да съдя за хората (за материалното им състояние) по дрехите. Тук, в града на гийковете, често се случва да видиш мърльо в измачкана пижама да слиза от супер скъпа спортна кола.

И при нас е така  Peace Много често хората с доход над средния (не казвам богати, но хора в добро финансово положение) се обличат много простичко и по нищо не се познава, че могат да си позволят и по-скъпи парцалки...

# 16

Да се събираме с приятели по празници и рождени дни.Тук празнуваме само семейно.
    Да се разхождам с детето от сутрин до вечер без да се притеснявам, че изведнъж ще завали проливен дъжд или ще има буря,която ще прегъва дърветата .
  Да ида до кварталното магазинче и да си поклЮкарствам с продавачката, която между другото е и моя приятелка.
  Когато си поискам да звънна на някоя от приятелките ми и след 10 минути вече да сме заедно и да си бъбрим приятно.Тук нямам нито една приятелка ,което е много жалко.

# 17
Спрях да се храня по улицата,единствено сладолед мога да ближа и то ако съм покрай плажа.
Някак от самосебе си станах по-мълчалива, спрях да обръщам внимание на това кой с какво се е облякъл.вглеждам се само,ако наистина ми харесва нещо веднага и ми грабне погледа.
Почнах да се дразня,когато ми звънят на домашния телефон във време за вечеря или уикенда рано.
СПрях да готвя за 20 души,когато съм поканила само 4.
Научих се да си планирам времето с години напред и когато нещо не ми харесва или неми е удобно да отказвам директно,без да се чувствам неудобно от това.
Съобразявам се,че хората искат да си почиват,когато искам да си пробия дупка в стената и не позволявам на сина ми да тропа по пода.

Изобщо,на мен ми харесва да съм навън.

# 18
Вдигам си телефона, само ако номерът ми се намира в списъка с контакти.
Планирам зверски, на работата предимно засега слава-богу.
Пазаруването ми е чиста загуба на време, та го съкращавам до 1 път седмично.

# 19
Висенето по кафетата и бирариите. Яденето на сандвич на улицата. Научих се и аз да отказвам директно като не ми изнася. Не ми пука особено какво съм облякла. Купувам си най-евтиния ГСМ Simple Smile и го позвам екстремно рядко. Веднага усещам , когато някой се е парфюмирал.

# 20
  • На бял кон в Pierrefonds
Това ми напомня да допълня - спрях да говоря по GSM по простата причина, че нямам такъв. Имам служебен телефон, домашен, интернет. Напълно достатъчно за мен, а ако някой иска да ме открие - ще намери начин. Grinning

# 21
Не отговарям на всяко телефонно обаждане, без значение на мобилен или на домашен, особено ако минава 5 часа.
Не се гримирам толкова често.
На кафета вече почти не ходя.
Общо взето почти всичко от изброеното до момента преди мене. Ако се сетя по-късно ще допълвам.

# 22
Каквато си бях в Бг, такава съм си и тук.
Само че сега не изглеждам странна в очите на другите.

# 23
Каквато си бях в Бг, такава съм си и тук.
Само че сега не изглеждам странна в очите на другите.

И аз така... Peace

# 24
A тежи ли ви (поне малко) НЕ-ходенето по кафета, за някои познати това си беше сериозен проблем...Мен примерно леко ми липсва бирарийка с люлки и играчки за децата, където да си пиеш на рахат бирата, но и ббк аналогът не е за изпускане.

# 25
A тежи ли ви (поне малко) НЕ-ходенето по кафета, за някои познати това си беше сериозен проблем...Мен примерно леко ми липсва бирарийка с люлки и играчки за децата, където да си пиеш на рахат бирата, но и ббк аналогът не е за изпускане.
Ами на мен не. Ходенето по кафета и бирарии всяка вечер беше в БГ. Там бяхме без деца, правехме "кариера"  Wink. Тук дойдохме за да живеем по друг начин и да се раздваме на други неща. Май всичко е с времето си Simple Smile Сигурно сме се "находили" и " наживели".
И бира рядко пием  - 1 кашон  се влачи по 1 г у дома. Виж ББК-то върви добре защото съм на нисковъглехидратна перманентно:)

# 26
Обувките с висок ток хванаха паяжина.
Изключвам служебния телефон след 18 ч. и през почивните дни.
Започнах да гледам на почивните дни като на почивни, а не време за пране на пердета, бой с тенджери и миене на кола.
Започнах да карам колата на автомивка, а не бързо лъскане с гъбата пред блока.
Започнах да се радвам на мъъъънички купички с плодова салата, докато преди половин диня ми беше нормалния летен обяд.
Спрях да се тревожа за Х-те килограма, които ме разделят от заветните 49,5 кг. "идеално" тегло.
Чат-пат ходя без сутиен Blush.

# 27

При мен обратното. Взех да слагам сутиен редовно, но това е и от възрастта според мен. Не че са увиснали, де,  Mr. Green, просто с години взех да ставам по-срамежлива.

Честото излизане не ми липсва, аз съм домошар човек и в България страдах от натиска да излизаме, та да излизаме.

# 28
  • Plovdiv->Toronto

Ами ако те завали дъжда като на аватара ти  newsm53  Laughing...

# 29

Ами за мен това като цяло си е мит.
В града, където живе /Англия/ е пълно с кафенета и заведения.
Има си масички навън, градинки на пъбовете, в ресторантите са с детски кът...
В хубавото време всичко е пълно и събота и неделя, и вечер след работа..
Зимата умирам да се приютя на диваните на Коста или Неро кафе,
много е уютно, мирише на шоколад и може да си висиш с часове..

Общи условия

Активация на акаунт