ОСМОКЛАСНИЦИТЕ - смелчаците

• 24 271
  • 364
  •   1
Отговори
# 180
Външното оценяване е идея на предишното правителство, тези само го доразвиват. Тазгодишните шестокласници и петокласници са по тази система и трябваше като станат 7кл. да ползват тези оценки за прием след 7кл.
Новото ръководство на МОН предложи от 5г. да се ходи задължително на подготвителен клас - предучилищна.

# 181
Да бееее - що да не ходят децата и от 3 годишна възраст на подготвително. Много тъпо е това. Имам доста познати в Италия и Англия и там децата наистина от 5 годишни ходят на училище - но там системата е съвсем друга. Всичко е във вид на игра - нещо между детска градина и училище. Сега пред родителите стои въпроса - ако 5 годишното ми дете е в подготвителен клас значи аз спирам работа защото няма кой да го гледа следобед. При нас е от сложно по сложно. Някой ще каже ми вземи си бавачка - да, ама тя ще иска по вече пари от колкото изкарвам. И така се завърта порочния кръг от който няма излизане.

# 182
Станах и аз параноичка. Чуя ли за реформа в образованието, все в черно я виждам.
На всеки следващ вярвам по-малко.
Байгън начи.

Добре че ми остава още едно дете. Засега   Joy

Приемът за елитни гимназии, според мен, трябва да се запази. Те затова са елитни. Който иска да се подготвя, който не ще - има си професионални училища.
А тая година всички станаха  "елитни".
Ми прави са хората. За СОУ №Х с  изучаване на чужд език (ама само 4 допълнителни часа) - нито изпитът им е по силите, нито подготовката е елитна, нито риба, нито рак.
Хеле пък за хуманитарните паралелки. Дето са на същия огън. И дето сега не могат да си съберат деца.

# 183
Димитър - 27.04. 1995
Гергана - 04.05.2007

Докато обсъждаме едното, аз си намерих друго.

kati_95 - това май е моята сватя. Нейната Гергана на 04.05, а моята на 07.05. в една година с теленцето в овнешка кожа Митко.

Какво ще кажеш, сватя? newsm53

# 184
  • София и там където не се пуши
То идеята е и тук от пет да са на подготвителна  Mr. Green , но доколкото разбрах, подготвителната да е две години  Shocked. То и сега нашите от три годишни работят по Моливко например  smile3523 - дааа ама друго си е да се нарича по друг начин нали - подготвителна, а за спящите деца след обяд, да няма сън, а да си седат в училище цял ден, сега ще станат кът училищните сгради и тогава ще измислят нещо друго  newsm78.

Да допълня - внуците аз ще ги гледам  Joy - ще си направим форумска детска градина.

# 185
  • София
Момичета, свободните места след 3-то класиране появиха ли се вече...?
Или само в съответните училища ще ги обявяват,...

Мдаа,. Изпита след 7-ми клас отпада?!?! newsm25 За една година такава промяна,.. дали е възможно...  smile3517

Ако това (изобщо) се осъществи, вероятно всяко училище "с име" ще обяви свой вътрешен изпит - това нали е позволено newsm78

И тогава ще се молят всички за общонационалния ТЕСТ  Praynig

# 186
  • София
Няма нищо на сайта на РИО за четвърто класиране. Някой има ли идея дали ще обявят свободните места в сайта.
Елена никъде не съм я записала. Ще подам документи в желаното от нас училище, където има две свободни места, но шанса е малък. Ако не ще я запиша в ПГИЧЕ - английска чуждоезикова паралелка.
Ще видим. Говорих с директора, но четвърто класиране, също е класиране - колкото кандидати се явят се класират пак по бал за свободните места. Факт е че има училища, които не могат да си набавят ученици, но там където ние искаме паралелката е запълнена.
Kati 95 - Димитър е роден 27.04.1995г, а моята моята Елена на 28.04.1995 г.

# 187
Явно днес няма да обявяват местата, но последното класиране - всяко училище определя собствен срок, доколкото разбрах, според мен докато не запълнят местата - не би трябвало да приключат.

Ще подам документи в желаното от нас училище, където има две свободни места, но шанса е малък.  г.

Защо мислиш, че няма да ви приемат - няма такова нещо. Доколкото знам четвърто няма класиране, направо записват.

# 188
  • София
За съжаление не е така. Днес отидох в желаното училище и директорката ми обясни, че от 3 до 6 август приема документи за четвърто класиране (няма първи дошъл - първи се записал) и на 7 обявява двете деца с най-висок бал. Нямам идея дали това е процедура или всеки директор сам си определя правилата. Но в понеделник тръгвам на поход по софийските училища Laughing Simple Smile Laughing

# 189
Ооо сигурна съм, че сами решават директорите и ето извадка, виж какво пишат не четвърто класиране, а след трети етап.

Попълване на незаетите места след ТРЕТИ етап на класиране и записване   Сроковете се определят от съответно-то училище до 10.08.2009 г.   В съответните училища
ВАЖНО! За попълване на незаетите места след ТРЕТИ етап на класиране могат да кандидатстват само ученици, успешно положили съответните изпити.      
При кандидатстване ученикът подава в ИЗБРАНОТО ОТ НЕГО  УЧИЛИЩЕ:      
1. Заявление до директора на училището.      
2. Оригинала на удостоверението за завършен 7.клас      
3.Оригинална служебна бележка за успешно положени изпити    Служебната бележка се получава от училището- гнездо до 07.08.2009 г.   

РИО София-град

# 190
За Варна местата са обявени на сайта на РИО.Срок за подаване на документите -03.08 до 17 часа!!!!!!!!!Който иска да учи-това е 1 ден за записване Sad

# 191
  • София
Ей Варна накрая се активизира и ни изпревари с едни гърди.
При нас няма обявени места, а и срока за подаване на документи е повече от 3 дни.
Нищо и това ще преживеем Wink

# 192
margaritavass обърни внимание

Сроковете се определят от съответно-то училище до 10.08. - тълкувам го че всяко училище максимум може да записва до 10-ти, но като цяло, ако още в понеделник попълнят местата защо да не излязат в отпуска хората.

# 193
  • София
Защото отново го третират като класиране. Два три дни набират документи и ако са повече от местата правят класиране по бал. Искат да си оставят време - белким повече кандидати се явят.
Но вероятно си права - тук всичко се определя от директора

# 194
margaritavass, ти пък пробвай. Едното място е за твоето момиче. Някой беше написал, че и на 15.09. стават записвания.

До сега се бори, не унивай накрая. Още малко остана.  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed babydust7 

Общи условия

Активация на акаунт