Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 2 тема

• 97 545
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Pety – мерси за вниманието, ще пробвам да намаля оборотите с вилицата. smile3525

# 226
Pety ,аз ги бърках изцяло на ръка,може би кошничките ми са по големи като размер Thinking
Но ще пробвам пак-дано се получат! Peace

# 227
Аз мисля, че 1/3 да се пълнят е прекалено малко  Rolling Eyes, аз ги пълня може би най-много пръст под ръба и се надуват. Дори правих едни без яйца и мляко /да съвместя диетата и мъфините  Wink/, и учудващото беше, че се надигнаха дори повече от моите очаквания - ето ги.

# 228
martin4e ми то един пръст под ръба си е точно 1/3. Simple Smile

# 229
Ами не съм съвсем съгласна /за това аз докъде ги пълня де/, все едно да се надуят още 2/3-ти, че и отгоре... т.е. 2 пъти поне още да увеличи обема си  Thinking. Да не навлизаме много в математиката  Laughing
Боровинковите мъфини и аз съм ги правила по твоята рецепта, и наистина стават страхотни, дори и с други плодове    Hug

# 230
За да стане по нагледно ,ето това имам впредвид .Снимката е от първата страница на темата.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2009, 22:11 от Pety

# 231
Ами не съм съвсем съгласна /за това аз докъде ги пълня де/, все едно да се надуят още 2/3-ти, че и отгоре... т.е. 2 пъти поне още да увеличи обема си  Thinking. Да не навлизаме много в математиката  Laughing
Боровинковите мъфини и аз съм ги правила по твоята рецепта, и наистина стават страхотни, дори и с други плодове    Hug
Maртинче математиката ти е правилна.Изсипва се 2/3. Simple Smile
Сега видях ,че съм писала 1/3. Simple Smile

# 232
Пети  Hug Мислим за едно и също  Laughing

# 233
и аз за тези 2/3 щях да зяпвам да пиша  Laughing

При мен се навдигат най-много, когато ги слагам в студена фурна. Ако сложа в топла или загряла на нужните градуси- вдигат се, но остават равни отгоре и по-малко, отколкото иначе.

# 234
Да се отчета и аз Simple Smile
От мерак да пробвам всякакви рецепти, в един ден направих 3 вида мъфини.
С ябълки: , с парче шоколад вътре (нали това трябва да е ефект Вулкан?): и едни солени (по едно от рецептите тук, но с мои допълнения):

п.с. Докато вадех сладките мъфини си спомних за кекса на баба ми от преди 20-тина години - той имаше съвсем същата структура и хрупкава коричка отгоре. Никога досега не съм го постигала, докато не си дадох сметка, че тя бъркаше продуктите на две - на три с вилицата, а аз се старая да разбъркам хуууубаво с миксера. Значи баба е правила мъфини преди 20 години  Crazy

# 235
Пеп-4o , добре, че ме подсети за студената фурна, това не съм пробвала. Нали съм нова тук и  се водя стриктно по рецептата,  като краен резултат и при мен е така – надуват се като дунапренова гъба, но отгоре са равни –далеч съм от тези на  Pety. Даже започнах да си мисля, че съм купила неподходящи силиконови форми. newsm78

# 236
Да се отчета и аз Simple Smile
От мерак да пробвам всякакви рецепти, в един ден направих 3 вида мъфини.
С ябълки: , с парче шоколад вътре (нали това трябва да е ефект Вулкан?): и едни солени (по едно от рецептите тук, но с мои допълнения):

п.с. Докато вадех сладките мъфини си спомних за кекса на баба ми от преди 20-тина години - той имаше съвсем същата структура и хрупкава коричка отгоре. Никога досега не съм го постигала, докато не си дадох сметка, че тя бъркаше продуктите на две - на три с вилицата, а аз се старая да разбъркам хуууубаво с миксера. Значи баба е правила мъфини преди 20 години  Crazy
Цитат
Чудесно изглеждат, експериментирай докато има кой да яде, при мен това е проблем. smile3501

# 237

Чудесно изглеждат, експериментирай докато има кой да яде, при мен това е проблем. smile3501

А, с яденето нямаме проблеми вкъщи Simple Smile Чудят ми се дори на акъла как имам мерак да им угаждам на вкусовете.

Виждам, че се обсъждали температурата на фурната и ако може, ще се включа и аз. Солените ги забърках първи и ги сложих в съвсем студена фурна, включих на 180 градуса и ги оставих, докато правех сладките. Надуха се много хубаво, изпълниха гнездата на форната, че и малко отгоре. Нямаше как да чакам фурната да се изстуди, затова сложих сладките направо вътре, надуха се, но не толкова. За себе си съм убедена, че в студена фурна стават по-добри резултати.  Peace

# 238
  • ВАРНА морето сините вълни
здравейте момичета от днес и аз се обзаведох със силиконови формички за мъфинки-тъй като до сега не съм правила моля ви насочете ме към някоя по-лесна рецептичка като за начало-да не се изложа че моите в къщи очакват за десер мъфинки и да ми кажете трябва ли да намажа формичките и с какво-масло маргарин или олио благодаря в предварително-и отсега нататък ще следя редовно темичката Laughing

# 239
betina33 ,първия път когато се ползват силиконови формички трябва да се намажат с краве масло или растителна мазнина.След това няма нужда да се намазват.
Успех в мъфиноправенето!Голяма краста е.....бързо и лесно стават Hug

Общи условия

Активация на акаунт