Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 2 тема

• 97 551
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте мами,

Най-накрая реших да се включа във вкусната темичка.
Мъфините са ми страст от няколко  месеца, защото децата ми са им големи фенове. Тези са с мед, канела и банан. На долния ред са печени в тавичка за мъфини на WIlton, a горните - в  силиконови формички.

Zori-gb  намираш ли разлика м/у формите, от коя си  доволна?

# 211
Харесвам тази на Wilton, защото е за 24 бр и стават много бързо, но пък е малко трудна за миене.Винаги се отлепват идеално, но остава съвсем тънък слой вътре във формичките след печенето.

Силиконовите ми са такива  и са страхотни, но са ми само 10 бр.

# 212
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
Хайде и тук да си пусна мъфините от тази вечер  Grinning

# 213
  • Plovdiv->Toronto
Това цветенце, семейното щастие (потос), както и повечето домашни цветя - филодендрони, азалии, дифенбахии, амарилиси и т.н., е отровно. Не украсявайте храна с него. Съдържа калциеви оксалати, предизвикват парене и затруднение при гълтането, кожни други алергични реакции  Naughty.

# 214

Хайде и тук да си пусна мъфините от тази вечер  Grinning

Elbereth, много слънчеви кексчета!Само да протегна ръка...............  bouquet

eli_c, това е само за снимката, не е толкова страшно!  bouquet

# 215
Благодаря labrex   bouquet

eli_c, цветенцето даже не докосва храната, а и снимката се прави за няколко секунди. Наистина няма страшно  Peace

# 216
  • Plovdiv->Toronto
 Peace

# 217
# 218
  • тук
Момичета, иска ми се да направя мъфини съвсем обикновени (като блат на торта)
с цели орехи вътре и се чудя основната рецепта ли да използвам ? там има само 100 гр. захар
което за нашето домочадие е крайно недостатъчно като сладост
някой да има подходяща рецепта?
Elbereth , ти по коя ги направи последните? може би без какаовата част да ми свърши работа?

# 219
пълнозърнести мъфини с овесени ядки

# 220
Момичета, иска ми се да направя мъфини съвсем обикновени (като блат на торта)
с цели орехи вътре и се чудя основната рецепта ли да използвам ? там има само 100 гр. захар
което за нашето домочадие е крайно недостатъчно като сладост
някой да има подходяща рецепта?
Elbereth , ти по коя ги направи последните? може би без какаовата част да ми свърши работа?

portman, моите мъфини са всъщност един много лесен и икономичен кекс, но тестото позволява много вариации и най-важното е, че няма какво да му сбъркаш, пък и си е доста сладък  Peace
Ето рецептата:
1.   1 яйце
2.   1 чаена чаша захар
3.   ½ чаена чаша олио
4.   1 чаена чаша кисело мляко
5.   1 супена лъжица хлебна сода
6.   1 ½ чаена чаша брашно

Смесваш всички продукти (не е нужно да ползваш миксер, аз бърках с метална бъркалка, колкото да се смесят продуктите). Можеш да добавиш ядки, каквито обичате, плодове или да отделиш една малка част и да добавиш какао. Пече се в умерена фурна до готовност (ако е като мъфини - 20-25 минути на 180 градуса)

# 221
Вчера си купих силиконови форми, от толкова четене и гледане  и аз се престраших- не било трудно.  Това са ми първите
Мъфини с папая

# 222
Ето и моите Боровинкови мъфини по рецептата на Петя.

Станаха невероятно вкусни,Петя благодаря!  bouquet
Само,че не ми се надигнаха много- newsm78 Каква ли е причината? newsm78

# 223
Fior, моите са по същата рецепта само, че смених боровинките с папая, и при мен  резултата е същия - помислих си, че се престарах със смесването на продук. или малко смес съм сложила в сил. форма, повторих рец. - нищо по различно.Начинаеща  съм в тази  тема, но според другите рец. мисля, че прясното мляко е в повече.

# 224
Често правя мъфините с боровинки и винаги се надигат.Изсипва се 1/3(смес) от обема на кошничката.Млякото е достаъчно и не е много.
Dina.K по принцип при мъфините когато се смесват двете смеси не се бърка много.Понякога ,ако съм бъркала доста също не се надигат.

Общи условия

Активация на акаунт