Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 2 тема

• 97 538
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
мъфини с банан на Пети

# 256
Искам да благодаря на ЧервеноВинце за рецептата за
Мъфини със сладко от вишни
  bouquet  bouquet  bouquet
Станаха страхотни, извинете но нямах възможност за снимка  Blush

# 257
Момичета как печете мъфините? Аз пробвах две рецепти, но и двата пъти заминаха в кофата. Станаха сурови отвътре,а отвън се препекоха. Фурната ми е с вентилатор и явно не мога да се справя с нея. Извинете ме ако поста ми не е за тази тема.

# 258
  • ВАРНА морето сините вълни
явно ти е била силна фурната -на колко градуса ги печеш

# 259
събирам идеи

# 260
Пека ги на вентилатор, като първо загрявам на 180 и после на 150.

# 261
Пека ги на вентилатор, като първо загрявам на 180 и после на 150.
Аз не сменям температурата и досега нямам фал.

# 262
  • Пловдив
Дидче, силна ти е фурната, щом е на вентилатор, ги пусни на 155-160 за около 20-25мин

# 263
Благодаря за отговорите. Ще направя нов опит дано този път да е успешен Simple Smile

# 264
и при мен първите мъфини изгоряха дори силиконовите ми форми започнаха да пушат когато отворих фурната  Sick беше ужас ,но се оказа че реголатора ми се е развалил и фурната е развила много високи градуси, сега след като ми я отремонтираха всичко е наред пека си мъфини в силиконовите форми на 170 градуса и се изпичат идеално

# 265
Кари, нали не използваш същите силиконови форми  Rolling Eyes
Иначе моята печка е Gorenje , нямам вентилатор, мъфините ги пека на 180 градуса между 25 и 30 мин., пробвам с клечка за готовност.

# 266
Здравейте, и аз се присъединявам към вас.Някои мъфини ми залепват за хартиената формичка. Дали има значение кога се слага олиото? Имам чуството, че не залепват, когато го сложа накрая  newsm78 Ще видим как ще е при поредния опит. Ето малко резултати : http://iveto1977.snimka.bg/cooking/v-moyata-kuhnya.402101

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 16:10 от iiv

# 267
Здравейте, и аз се присъединявам към вас.Някои мъфини ми залепват за хартиената формичка. Дали има значение кога се слага олиото? Имам чуството, че не залепват, когато го сложа накрая  newsm78 Ще видим как ще е при поредния опит.
Аз мисля, че е от самите форми. Преди си купувах на Факелман и нямах никакви проблеми, а сега взех едни от ТСМ 1000 бр. за 6 лв и са големи боклуци. Самата хартия е различна, по-твърда и не ми се отлепят мъфините, а си ги правя по същата технология като преди

# 268
днес пробвах една рецепта за Мъфини "кафе-меланж" в тефлоновите формички (12 гнезда) от Метро, станаха много вкусни   chef ето линк към рецептата-
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1732.msg41325.html

# 269
Сънко много ти са хубави мъфините.

Общи условия

Активация на акаунт