Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 2 тема

  • 97 469
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 1 798
Пише ,че ги правила с каквото има Rolling Eyes
Погледни и тук тогава - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=66.msg229

# 466
  • София
  • Мнения: 2 896
Мами, дайте някаква интересна рецепта за солеми мъфинчета


ето 6 рецепти
още
пак
още

така или иначе гугъл знае най-много рецепти

# 467
  • Марс
  • Мнения: 439
Аз изглежда се направих на много майсторица, защото налетях направо на сложното, пробвах се вчера с пудинговите мъфини на Лабрек. Е станаха доста мазнички /не улучих маслото май/, пекох ги доста време на 180 градуса и пак ми се струваха недоизпечени и на всичкото отгоре не стига, че не бухнаха /хем напълних формичките почит до горе/ пък и когато ги извадих от фурната те спаднаха Tired Но пък мога да кажа, че бяха страшно вкусни и си ги изядохме Mr. Green Сега ще чета темата отново, за нещичко по просто, но и пак ще ги правя пудинговите начело с другите.

# 468
  • област Софийска
  • Мнения: 1 720
Сложни ли? Нямам представа защо не са ти се получили  newsm78
Аз ги правих миналата седмица и станаха върхът, дори снимки имам някъде по-напред в темата. Явно нещо не си направила, както трябва, но знам ли кое... Или нещо продуктите...

# 469
  • Мнения: 22 867
Аз изглежда се направих на много майсторица, защото налетях направо на сложното, пробвах се вчера с пудинговите мъфини на Лабрек........

ev4o, и аз си мисля, че няма какво да им сбъркаш на тия мъфинки, хич не са сложни даже. Не ми се е случвало да не се получат, дори и първия път, когато ги пробвах. Не стават мазни според мен и, затова си мисля, че нещо в пропорциите си объркала. Опитай се да ги направиш по рецептата, имам предвид мерките, няма как да не станат. Аз не съм много любителка на завъртяните неща, рядко се захващам с такива, когато имам време и ми се ще да си докажа, че нещо сложно ще го направя. Иначе, рецептите, които са в Любимите-те, са по-скоро лесни и практични, и бързоставащи, без много въртене в кухнята. Пък в крайна сметка, всеки има някакви несполуки в кухнята, не го преживявай. Правиш ги още веднъж, като не станат пак или не ти харесат, минаваш на друга рецепта. Аз от това трагедии не правя, надявам се и ти.  bouquet

# 470
  • Марс
  • Мнения: 439
Аааааааааа, не няма да се откажа Лабрекс, ей сега си пия кафенцето, релаксирам и се готвя да ги захвана отново. Мазни ми станаха може би защото купих 250 грама масло и го рязах на око, нямам везна в къщи, май ще трябва да се купува newsm78 А ще ми кажеш ли трябва ли да ги оставя след като изключа фурната да постоят още няколко минути вътре, не мога да разбера защо ми спаднаха, всичко друго преживях, но не и това #Cussing out

# 471
  • Мнения: 22 867
А ще ми кажеш ли трябва ли да ги оставя след като изключа фурната да постоят още няколко минути вътре, не мога да разбера защо ми спаднаха, всичко друго преживях, но не и това #Cussing out

Не, не е нужно, аз ги изваждам веднага, като установя, че са готови, пробвам с едно шишче,  и ги оставям малко да се охладят, защото иначе трудно ми се вадят от формичките, а са много крехки. Възможно е маргаринът да ти е бил повече, а сухата смес по-малко, или пък ако яйцата са били от големите, 100-те мл мляко, предполагам си премерила. Аз нямам везна, отдавна ми се счупи, меря с пластмасова каничка, има деления за брашно, течност и захар, върши ми работа. А маслото/маргарина също на око вземам от кутията или опаковката, но все пак си правя разни разделения, драскам с нож отгоре, горе долу да уцеля грамажа. Grinning
И другото е фурната, в моята ги пека точно на 180 гр и за 20-ина минути стават готови, но съм и свикнала вече.

# 472
  • Марс
  • Мнения: 439
♥♥рина, то аз заради твоята снимка ги захванах, страхотни са ти станали Hug
Лабрекс, то май само млякото успях да премеря с мерителната чашка, другото уж го мерех по едни чаени чаши защото им знам грамажа, ама колко е истина само аз си знам. За фурната малко им бяха определено на 180 градуса, пекох ги поне 30 минути, но на вентилатор, знам ли, може и това да съм насмела. Хайде отивам да ги правя и после ще пиша, стискайте палци Hug

# 473
  • Мнения: 22 867
За фурната малко им бяха определено на 180 градуса, пекох ги поне 30 минути, но на вентилатор, знам ли, може и това да съм насмела. Хайде отивам да ги правя и после ще пиша, стискайте палци Hug

ev4o, напълно е възможно и печенето да е причината. Моята фурна няма такива екстри - вентилатор, и идея си нямам как се пече с него.

# 474
  • област Софийска
  • Мнения: 1 720
ev4o ,  Hug Стискам палци да станат! За печенето - аз моите ги пекох на 200 градуса, фурната ми е без вентилатор. Като станат готови, веднага вадя. Иначе маргаринът на око го сложих, ползвам Калиакра.

# 475
  • Марс
  • Мнения: 439
Ей ме, тук съм и пак пълен провал Rolling Eyes Значи правих два вида мъфини на Лабрекс и едни обикновенни уж, по-вкус просто на Лабрекс мъфините нямат равни убедих се, само тях ще правя, но дано все някога им хвана цаката, ето ще приложа снимки...във фурната супер надути и готини...



и след няма и една минута...



Няма да се откажа да ги правя, тъй както казах са страхотни на вкус, утре взимам още пудинг и отново ще пробвам, айде сега размислете къде ми е проблема newsm78

# 476
  • Сливен
  • Мнения: 68

 ev4o, аз същите мъфини днес ги правих за трети път и винаги стават невероятни. Аз също ги пека на вентилатор на 160 - 165 градуса на долно и на вентилатор на второ ниво от долу на горе. Изпичат се за около 20 минути, зависи в какви формички са. Ако са в по - малките, които са по 12 в тавичката дори за по - малко от 20 минути.
  Дано съм ти била полезна.

 Утре ще пусна и снимчица, че батериите паднаха и сега ги зареждам.

# 477
  • Мнения: 22 867
ev4o, дано указанията на PepaN ти помогнат, при положение, че си спазила пропорциите, значи проблемът е в печенето. Освен да пробваш както тя го прави, щом пече на вентилатор. За друго не мога да се сетя.

# 478
  • Мнения: 521
Гуш, мерси много за рецептите. Пробвах една от тях и станаха страхотни мъфинките. Само че вместо сирене и маслини аз сложих филе, кашкавал и сирене.
Ето как изглеждат


Евчо, дано следващия път да не спаднат. Според мен са дошли малко по-течни и затова така се е молучило. Може от масълцето да е. На мен досега не ми се е случвало да пека, да се надуят и после да спаднат  newsm78

# 479
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 758
eV4O, пробвай някоя рецепта в която мерките са в чаени чаши, щом нямаш везна. Доста мъфини съм пробвала винаги са се получавали. Тов ада правиш едни и същи не си  е работа Simple Smile, при наличие на толкова рецепти.
Пудинговите са хубави правих ги миналата седмица.
При мен ябълковите с хрупкав топинг на Танита,  ми станаха много мазни, сякаш мазнината изтече през хартиените формички в тавата. Дали заради топинга се получи така, все пак е масло, захар и брашно?

Общи условия

Активация на акаунт