Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 2 тема

• 97 460
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Учудва ме– как ви се получава толкова гъста смес? До кава степен разтопявате маслото –  течно или меко да е? Според мен  има разлика в маслото тук и в БГ. Нашето стяга повечко  от френското е по меко, правих еклери и на двете места  и в БГ трудничко работих с шприца. А що се однася до печенето – печа в предварително загрята микровълнова фурна. newsm78

# 676
  • в матрицата
Dina,  изуми ме с тая предварително загряна микровълнова, че MW може ли да се загрява предварително?? Още нещо, никога, ама никога не съм пекла кексът или нещо тестено в MW, може и там да ти е грешката, пробвай в нормална фурна...

# 677
  • Пазарджик/Лондон
Dina.K , ако искаш сладкиш на микровълнова - прави този на Наталина, той се пече единствено там.За мъфини обаче ще ти трябва обикновена фурна, поне аз не знам дали въобще е възможно да се приготвят в микровълнова.

# 678
извинете, http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg12700700#msg12700700
това ли са тези хвалените пудингови мъфини?

# 679
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Динче К., пишеш за МВ, да не е от нея проблемът?  newsm78 Аз не съм пекла никога в микровълнова.

Ама няма ли да идваш към България? Аз чак сега видях че си из френските ширини. Каня те на гости, да знаеш, като минаваш към София - ела да забъркаме заедно едно-две бъркала мъфини. Laughing

# 680
  • Пазарджик/Лондон
извинете, http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg12700700#msg12700700
това ли са тези хвалените пудингови мъфини?

Това са.

# 681
  • София
момичета, страхотни рецепти, благодаря ви,
боровинковите мъфини ни станаха любими

# 682
  • София
Учудва ме– как ви се получава толкова гъста смес? До кава степен разтопявате маслото –  течно или меко да е?

Аз лично правих с меко масло. Не разтопено.
Относно микровълновата - съгласна съм с останалите, не виждам как биха могли да станат в микровълнова. Според мен затова не ти се получават.

# 683
Didranad мерси за поканата, твоето произведение ми се върти в главата – очарована съм. Не искам,  да прозвучи грубо към останалите участнички които  влагат труд и старание, и добавят нови идеи – но  все пак се учим едни от други,  за това моля,  да бъда ИЗВИНЕНА  от останалите момичета. Ето в това  ЧУДО пека и до сега нямам проблем, има си градуси, време и тн., аз си мисля,че  проблема е  маслото.   newsm78

# 684
  • Пазарджик/Лондон
Dina.K , това не ми прилича на микровълнова фурна newsm78.На колко гр. печеш?А с везни ли мериш продуктите, или с чаени чаши?

# 685
към това прибавих една кафена лъжичка канела
ммм голяма вкусотия стана!!! вече половината го няма... изпекох го като кекс

# 686
  • София
Здравейте, поздравления за вкусната темичка.

Искам да се включа в темата с тези мъфини:

рецептата е от тук.

# 687
 Supermint ,чудни са ти станали Heart Eyes
Еййй,голяма зарибявка са тези мъфини ooooh! Отивам да спретна някакви.

# 688
Dina.K , това не ми прилича на микровълнова фурна newsm78.На колко гр. печеш?А с везни ли мериш продуктите, или с чаени чаши?
Цитат
Знам, че няма вид на такава, но това е комбинирана MW  –  използвам 180° както е по рецепта, но не съм  се замисляла,  може би трябва да увелеча температурата, а  за  съставките винаги използвам ел.везна
     smile3518

# 689
  • София
Dina.K- Знаеш ли щом досега си пекла други мъфини в тази фурна,значи не е в нея проблема
тестото и на мен не ми стана много гъсто,бях разтопила напълно маслото и си стана дори доста течно....
Но пък ми се надигнаха и дори изригнаха като вулканчета.
не станаха като напукани еклрчета,каквито ти си беше харесала на една снимка/не помня на кого/,но и не станаха глетави,не спаднаха...
Лично на мен не ми харесаха страшно много,но аз си падам повече по тези кексове,които имат "мокър"ефект,не харесвам и типичните сухи мъфини...но и тези свършиха бързо в къщи
В края на краищата като не стават- прави си тези ,които ти харесват най-много и това е...да си призная не всичко,което е много харесвано от други на мен ми е било по вкуса....
експериментирай и намери нещо подходящо...
Успех

Последна редакция: вт, 24 ное 2009, 16:07 от vnd

Общи условия

Активация на акаунт