Иначе според мен всяко поколение е склонно да преувеличава какво е било "преди", какво е "сега" и видиш ли, лелеее, какво ще е "утре".
Авторът излишно се тревожи. Хайде няма да цитирам Сенека, че ще ме помислят за по-умен отколкото съм...

Престъпник или гангстер - за мен няма значение.
Преувеличава се "преди", пренебрегва се "сега", драматизира се "утре" - съгласен съм 100%.
Но...
(корекция: изглежда аз съм в грешка тук
Първите избори преди 20 год. на плакатите и по телевизията казваха - кой какъв е, какво семейство има, деца. Т.е. това е морален човек, има съвест, добре е да гласуваме за него. Наскоро да сте чули нещо за морал? Мен ме съдят според закона. Парламента от друга страна приема закони. Ако в парламента ходи всеки, спокойно могат да приемат закон "убийството е морално" и след това накъде.
Вярно е, че малко драматизирам за да обрисувам това което остава незабелязана, когато то се променя бавно, ден след ден.
Някой каза - винаги е имало и ще има възходи и падения. При нас прехода поражда неуравновесеност. Да вземем Дания като уравновесена държава. Вероятно автора напразно се тревожи, но станаха 20 години, в коя област поне малко сме се доближили до Дания?