Собственици на маломерен апартамент- съвети за обзавеждане?

• 183 837
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Здравейте момичета,благодаря ви за топлите думи.Ако мога да бъда полезна с нещо насреща съм.Това е банята ми.Ще снимам и детската ,но никога не може да е в такъв вид в какъвто ми се иска .Тъй като и децата са множко в нея  Mr. Green
http://media.snimka.bg/9007/024268500.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/9007/024268491.jpg?r=0
Добавям и една снимка на част от детската стая-http://media.snimka.bg/9007/024268774.jpg?r=0
Като се сдобия с по-хубави ще пусна и тях.

Последна редакция: нд, 17 юли 2011, 12:02 от suzi_a

# 631
  • София
За печката Дипломат. Нямам точно такава, не бих си купила и нещо с газ.
Но от повече от 20 год. съм с малка печка. Първо беше Раховец, нямах забележки,но преди 2 год. сдаде багажа. Сега съм с турска, марката е Гамалукс, доволна съм. 2 котлона и малка фурна. Фурната е направена с нещо като гърбица отзад и е с по-голям обем от другите малки печки.
Към нея има кръгла тава с диаметър 45 - 50 см.

# 632
Някой има ли мини печка на Дипломат.Тези фирни за вграждане са ми скъпи и големи за малката ми кухничка.Приличат на Раховеца.Видях я на живо ,много симпатична е,даже е комбинирана на газ и ток.Хареса ми само моля ,ако някой ползва такава да ми каже дали са качествени.
Свекърва ми смени почти нов Раховец за Дипломат , заради газта и дълбоко съжалява. Казва, че не пече нещо както трябва.

# 633
Моята печка е малка /гръцка/, ELCO. Купихме я преди 11 години от Техномаркет. С керамични плотове и доста голяма фурна, изключително съм доволна, но не съм виждала скоро да се продават такива.

# 634
Аз мисля да взема с ел. фурна и с 1 ел. и 1 газов котлон.
Ще огледам пак навсякъде какво се предлага.Благодаря ви за отговорите
.И аз имах Раховец ,железен е.Наследих го от свекърва ми,експлоатирах го здраво и вече 7 г. го ползва майка ми.Скоро ще сдаде май ама време си му е.Дано новите ни модерни фурни също да ни служат така добре newsm10

# 635
  • София
Обикновенно всичи нови ел. уреди служат добре докато им изтече гаранцията. После като платиш 1 поправка и купуваш следващия. Това е политика на производителите.

# 636
  • Стара Загора
Обикновенно всичи нови ел. уреди служат добре докато им изтече гаранцията. После като платиш 1 поправка и купуваш следващия. Това е политика на производителите.
newsm10 newsm10 newsm10

# 637
  • София

Нямам нито един уред, който да отговаря на това правило.

# 638
  • София
Здравейте, аз съм с един от тези "спорните" маломерни апартаменти Simple Smile - 78 квадрата, но разпределението на стаите е такова, че нито прави ъгли има, нито квадратура остана като го направихме от двустаен на тристаен. А, и имаме два балкона общо 11 квадрата. Така че всъщност ми предстои обзавеждане на спалня от 12 квадрата и детска от 11 квадрата. Също и за коридора не съм измислила решение. Ще съм благодарна на съвети, а и видях много добри идейки до този момент! За да добиете представа това е апартамента, а това са работите, които сме свършили до сега, ако ви се разглежда.
Това са проблемните стаи:

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 18:48 от Ama O Mar

# 639
Някой има ли мини печка на Дипломат.Тези фирни за вграждане са ми скъпи и големи за малката ми кухничка.Приличат на Раховеца.Видях я на живо ,много симпатична е,даже е комбинирана на газ и ток.Хареса ми само моля ,ако някой ползва такава да ми каже дали са качествени.

Майка ми има. Засега е много доволна.

# 640
  • София
Бих искала да се редактирам, но тъй като не мога питам 362px × 512px, недопустим размер ли е? Намерих това в правилата :
Максимално допустим размер на изображение, публикувано в мнение:
ширина - до 470 пиксела
височина - до 600 пиксела
А това е снимката, която сте ми изтрили. Моля изтрийте ми и въпроса. Ако тематiчно или стилово съм объркала темата, моля да ме извините за неуместната намеса.

# 641
Ама О Мар, много добре сте го обзавели до тук апартамента, банята ви е
страхотна. Нищо не разбирам обаче от схеми и чертежи и не мога нищо да предложа
за проблемните стаи, освен тривиалното за шкафове и гардероби да тавана. Сега темата
просто е малко замряла, иначе има момичета с интересни идеи.
 Аз сега се чудя за едно пространство в банята малко нестандартно като размери
дали да го затворя със шкаф, че сега там държа шишета с препарат, или да монтираме
някакви полици. За шкафове във влажни помещения обикновен мебелист ли
да потърся?

# 642
  • София
Вени, мерси! За бяната бих ти препоръчала според съветите, които съм чела да скриеш всичко в затворен шкаф за да не дразни окото шаренията и да не разкъсва помещението. Така се увеличавало пространството визуално. Има си фирми за шкафове за баня. По - добре питай тях или вземи нещо готово.

# 643
  • София
Ama O Mar, майко мила....
...извинявай миличка, но като видях плана започнаха да се зараждат едни мили чувства към архитекта ви, а това което се вижда до прозореца на детската, ако е това което си мисля и към строителя ви изпитвам същите топли чувства....

Поздравление иначе сте направили чудеса от храброст...

Сега ще се включа и с моето виждане, като съображенията ми са за максимално свободно пространство.
Гледайки плана и гардероба в спалнята да разбирам, че пространството зад гардероба е склад към коридора, нали?

Идват ми малко идеи, но са свързани с разрушения (и не знам дали го позволява сградата).
1. Малко са ми прозорците с спалните. Бих избила прозореца до долу в детската.
2. Бих преместила двете врати на спалните до чупката (вратата на спалнята бих я обърнала да се отваря на вън) така че зад врата на детската да се освободи място за легло. Естествено би се получило с малко нестандартни размери, но може да се направи по поръчка.
Смятам до колоната, т.е. 1,96*75 см.
пространството отзад бих запълнила с плитък шкаф/полици.
Така другото пространство би останало свободно евентуално с едно бюро и някой плитък шкаф.
Това което сте направили на склад бих ползвала за гардероб.
Бих избягвала плъзгащите врати, тъй като механизма заема място.

Имам и предложение за кухнята, ако решите някога да променяте нещо.
Г- образна:
Премества се мивката и миялната където е сега печката, ще има място и за долен шкаф. Там бих оставила и котлоните. Това е страната с работен плот.
От другата страна бих "сглобила" 2 колони печката върху пералнята и до тях хладилника.
Максимално високи горни шкафове. Така "кухнята" ще е малка и ще се сложи масата където е на едната снимка (бих махнала декоративната стена с нея "печелиш" още площ за коридор.) https://picasaweb.google.com/noradimitr/Obzavezhdane#5599576554734991266
Или ще стига до там където е сега пералнята (вкл.)
Без полици и открити части.

Между хладилника и котлето ви бих сложила ТВ шкафа, а срещу тях дивана (между другото много харесвам моделите като вашия).

# 644
  • София
Десем, мерси за коментарите, но имам малко разминавания във виждането.
Планът е за двустаен апартамент. Ние сме го правили на тристаен. От къртене не ни е страх, но вече минахме през това та питах за наличната ситуация решение. Махнахме една стена, направихме две и избихме една врата. От прозореца на детската се вижда 1.балкон и 2. задната страна на зоопарка и ловния парк. Какво имаш предвид? Факт е че на балкона се излиза само от другата стая, защото всъщност тя беше една...ако е това.

1.Ще избием врата към балкона след време, но като порасне малко малкия. Прозореца до долу - едва ли, мился да използвам стената за бюро, легло и тн., а и радиаторът за отопление е там. Точно дължината на стаята - 5.30 позволява леглото да не е на най късата страна и то до вратата. В нашата стая остана наистина много малко светлина, но е спалня и се чудя дали искам повече светлина. За бюро и четене е достатъчна.
2. Вратите до чупката имаш предвид да стесня още спалнята ли? А и преградната стена, която дели спалня от детска е допълнителна и точно след вратите се хваща за зидарията. Тя е от гипсокартон и би било трудно в последствие да се прави отвор. Т.е. трябва да се прави наново стената. В момента така в спалнята има място за нощно шкафче и колона етажерка в спалнята. После няма да има.
Това, което е склад всъщност си е гардероб за зимни дрехи, палатки, спални чували и т.н но и прахосмукачка и др. т.е. имаме гардероб с плъзгащи врати за да се отваря откъм леглото (него си го имаме 195/164) и откъм коридора с врата. Така си е станал гардероб 150/107 разделен с твърд гръб подходящ за рафтове и закачалки откъм килера.
Кухнята беше предвидена Г-образна и нямаше декоративна стена, но я завъртях в П за да имам плот(като нямам голяма маса) за да си режа, да си държа машината за хляб, кафеварката, каната за малкия, пасатора му, сушилник за чинии и то мястото свърши ако е само Г. Затова е П, че ми писна на теснотия под наем. Шкафовете са макс. за височина 2.35 (за съжаление е ателие) , защото без тези 7 см отгоре, които виждаш щеше да задуши и малката височина, която имаме. На открити полици и аз не се кефя, но бяха евтини, затова не сме скрили и пералнята и миялната. Освен това откритите са на стената към хола и отварят, макар и малко, към кафявата стена. В една от тях е микровълновата, което не се вижда на снимките и е оставена умишлено. Ако махна декоративната стена всъщност печеля площ за хол, не за коридор, а там мога да си сложа врата както беше по проект. Разбирам също, че говориш за Г в посока дясно, т.е към хола и там хладилника, ако е така мисля, че той с целите си 185см ще ми отреже средата на хола макар и там да има ТВсекция, а не диван. Мерси за комплимента за дивана Simple Smile Ако завъртим дивана, той в момента, както няма холна врата, ще е първото нещо, което виждаш влизайки през входната - как някой си пие бирата и си гледа тв, а ти си събуваш калните обувки. Ако имаше врата и на мен ми беше първия вариант на разположение.

Иначе компромиси много сме правили за да си платим за двустаен пък да се съберем трима...Ако видиш балкона откъм спалнята и детската - линч на архитекта!

П.С. Сега виждам, че си писала за "до прозореца", а не "през прозореца" - да стриотеля е зле, инвеститора е зле и най-лошото е, че вече ги няма в регистъра, а единия дори между живите. Всичко е за сметка на собственика, но затова допълнителна отстъпка получихме от продавача. Много съм мислила кои рискове при покупката си заслужават и като ВиК инженер реших, че водата лесно се вкарва в правия път. Течовете са поправими. Има невероятни нови изолационни материали особено за плосък покрив какъвто е над нас проблема - използваем балкон.

Последна редакция: нд, 31 юли 2011, 01:02 от Ama O Mar

Общи условия

Активация на акаунт