Септември `09 - 34

• 12 131
  • 298
  •   1
Отговори
# 180
EmiR,малко ме озадачи и тук се сещам, че не съм съвсем наясно със следния въпрос. Налага ли се бебето да пие АМ в болницата? Не му ли е достатъчна коластрата докато слезе млякото? Не виждам логика да не е така, иначе природата щеше да го измисли по друг начин. И също така четох, че стомахчето на бебето е с големина на череша в началото.

# 181
Bueno, за нощувки в Токуда се плаща само ако искаш ВИП-стая.

# 182
EmiR,малко ме озадачи и тук се сещам, че не съм съвсем наясно със следния въпрос. Налага ли се бебето да пие АМ в болницата? Не му ли е достатъчна коластрата докато слезе млякото?
Така е,казват,че 5мл коластра му е напълно достатъчна.Дохранват с Ам големите бебета.

# 183
  • София
gingerina при секциото...кърмата слиза малко по-бавно...имах коластра,  но определено чак на третия ден видях, че й стига...иначе си беше гладна....Да не говорим, че 24 часа бях в реанимация...през това време със сигурност са я хранили на 3 часа с АМ....При нормалното раждане съм чувала евентуално, че  с уговорка с доктора изрично ако предупредиш, че не искаш да дават АМ на бебето би могло направо с кърма да почнеш...но доколкото знам в нашите болници още няма такава практика и на повечето бебета си дават АМ. Да не говорим, че ако не си във ВИП стая поне в ТИна Киркова, бебето ти го носят на три часа....я успееш да го накърмиш я не....при всички случаи му дават АМ за да не им реве на главите на акушерките...гадно звучи нооо....малко от мамите успяваха да кърмят в общите стаи...защото примерно бебето им го носят заспало и на  него не му се суче и след половин час ти го взимат....Мамите били в общи стаи да кажат...това го знам от една приятелка пак раждала в ТК и била в обща стая...........а като ги хване жълтеницата стават още по вяли, освен, че още не знаят как да се справят с тия големи зърна на мама... А и това, че имаш коластра, не означава, че бебето ще успява да се справи със сукането....Кати мина чак на третия ден само на кърма....като водещо е теглото на бебето за това дали кърмиш въобще....ако има спад те карат пак да си даваш АМ....в крайна с/ка бебето трябва да наддава и да го изпишат  като кг повече отколкото се е родило или поне спада в теглото да е в рамките на някакъв %, който не го помня....7 % май беше, че е нормално да изгуби от теглото си...но като цяло до края на престоя в болницата бебо трябва да почне да качва...

# 184
Стефи аз съм се насочила за раждане в Токуда. По ЗК съм и до момента за ЖК не съм дала и лев. Раждането ми ще е по ЗК, а ще платя таксата на болницата, която е 1500лв. Също ще платя пакета за бебето, който е за нормално 500лв и секцио 600лв.
Благодаря за инфо-то за болничния Simple Smile
И на мен ми обясниха, че коластрата е напълно достатъчна. А с АМ заместват храненията, когато бебо не е при майката.

# 185
# 186
EmiR, много ти благодаря за изчерпателния отговор. Аз съм остaнала с впечатление иначе, че и в общите стаи майките са с бебетата.
petenceto_20 , АМ е адаптирано мляко, изкуствено хранене.

Последна редакция: ср, 29 юли 2009, 13:58 от gingerina

# 187
малко се срамувам но искам да попитам какво означава АМ?   Embarassed  Embarassed  Embarassed Flushed

# 188
малко се срамувам но искам да попитам какво означава АМ?   Embarassed  Embarassed  Embarassed Flushed
АМ е адаптирано мляко   Simple Smile

# 189
и аз да питам...ние ли си носим АМ или те в болницата имат newsm78

# 190
  • София
Здравейте, момичета.Обадих се преди малко за резултатите и лекарката каза, че нямам гестационен диабет, но съм имала някакви други нарушения и утре сутринта ще се отправям към Майчин дом да видим какво е.Оф, тъкмо се зарадвах като ми каза, че нямам диабет, а сега се притесних пък какво друго ми има.
Момичета ще трябва и утре да стискате палци Praynig
Лек ден за сега.

# 191
След дълго ходене по мъките се оказа,че не е задължително да излизам в 45 дни болничен преди термин, а мога да изляза в 20 дневен или колкото мога.

Момичета, за тези от вас които ще им се наложи да работят и по време на част от тези 45 дни преди термин- да знаете че имате право да работите до когато искате или ви се налага( какъвто е моя случай). За дните в които сте работили ви се полага пълната заплата, като накрая  само отивате  при д-р ви със служебна бележка, на която е написана дата до която сте работили и ви се издава болничен само за оставащите дни до 45 дни преди термин. Това е, за съжаление ако ви се налага да работите ще си за губите част от полагащите ви се дни болничен, но поне от НОИ потвърдиха че не е вярно твърдението, че трябва задължително да ползваш пълните 45 дни преди термин или нищо.  Дано тази информация да е била полезна на някои от вас.
Добре де, твоите работодатели не са ли съгласни да ти платят допълнително за това, че ще ходиш на работа, а да се водиш в болничен? То зависи каква е работата де, но аз така съм се разбрала. В момента вече съм болничен, но ще остана до края на месеца, за да довърша някой неща, а те уж ще ми платят нещо като компенсация, освен парите, които ще получа като болничен.
Иначе ми се струва доста прецакващо да си загубиш част от тези 45 дни Confused

# 192
Такааа, вече тотално незнам какво да правя. Емир, напълно съм съгласна за двойния ВИП и точно затова вече се отказах, но в единичен ВИП просто не бих могла да бъда, знам че ще изперкам тотално съвсем сама, а и 70 лв на вечер наистина ще ми дойдат много след 1700 лв които и без това ще платя. Та май пак ще си бъда както миналия път в обща стая, тогава имах късмета да ме уредят в тройна стая (и това благодарение на моята док). Беше много забавно, попаднах на две страхотни майчета, с които се спуквахме от смях тези 5 дни. ОБАЧЕ - сега наистина ме притеснява въпроса с бебето, защото когато си в обща стая, бебетата през цялото време са в детско отделение и на три часа ходиш да си го взимаш за кърмене (а не ти го носят  Wink ). Ако нещо не си добре и не отидеш, просто ти го хранят с АМ и това е. Аз ходех винаги да взимам Хриси и може би просто имах късмет, че никога не я взимах в заспало състояние, напротив - с широко ококорени очички и умряла от глад. Веднага я слагах на гърда и тя лакомо засукваше всеки път и това ми помогна да имам кърма по-скоро от другите майчета, родили със секцио. Личеше си, защото винаги връщах Хриси доволна и готова да заспи и персонала от детското се смееха, че добре съм я нахранила. Обаче през нощта не ги взимахме и съответно са ги хранили с АМ. Та сега най-много ме притеснява момента, че в общите стаи май няма начин да ти позволят бебето да е при теб, което мен сега направо ме плаши, не мога да си представя да не го виждам. Явно другата сряда когато съм на преглед при докторката ми, ще я разпитам най-подробно как стоят сега нещата, дали пък няма да ми позволят да си държа бебето при мен в стаята, стига и другите майчета да са съгласни де, че пък може на тях да им пречи.  newsm78 Определено ще има за какво да мисля.

slanceto.com, радвам се че поне нямаш диабет, дано другия проблем, който са открили да не е сериозен.  Praynig

Аз пък сега си гледах резултатите, които си взех днес. Хемоглобина ми е 100, а ЖСК - повишено, което според това, което прочетох в интернет означава, че съм развила желязодефицитна анемия.  ooooh! Ще видим какво ще каже док.

# 193
Момичета, показвам това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415334.0, ако някой не го е видял и се интересува

# 194
o,маценца,как стерастат ли коремчетата/и същевременно дупетата де-поне при мене/  Joy
bebe6oci,kiarra-мерси за кафенцата.аз моето го изпих със свекървата,че отидохме малкия да я види,я пък аз да ударя една клюка с нея/поне по това си пасваме,много е готина  Peace/-пу да не са и уроки  Party
kiarra-да пиешеш какво е казал доктора за изследванията  Peace
anita29 за името-на мене по ми харесва Виктория/което означава победителка/,но в краен случай не името прави човека все пак  Peace
valkata-на сестричката целувки,може пък следвашия път за компенсация да са близнаци  Hug

keri-много хубава количка сте си избрали,ние още се чудим и не можем да решим каква да е,всички са ми хубави,ама все ще изберем някаква-някой да даде мнение за триколките,ако може и има опит  Praynig

detelini-за шарката е много индивидуално дали ще останат белези.нашите пъпки още не са напълно отминали,по-нататък ще ти пиша.но например най-малките пъпчици сега гледамч,е са станали с голяма коричка и май ще са с най-големи белези.въпреки всичко обаче е хубаво едно дете да изкара шарка докато е малко-независимо момче или момиче.
айде аз малко се поолях,целувки и прегръдки за всички!  newsm03

Последна редакция: ср, 29 юли 2009, 15:36 от nahodkata

Общи условия

Активация на акаунт