Израел 44

• 24 825
  • 289
  •   1
Отговори
# 75
Илка,хубав аватар! Flutter

Дядо Хаджия,честито и на новия студент,и на вас със Зайчето! Grinning

Петя,снощи хвърлих едно око на снимките.
Прииска ми се пак да съм малка. Joy

В събота сутрин и аз отпътувам. newsm49
Утре ще се опитвам да опаковам цял гардероб в два куфара. Laughing
Ще ви пращам редовно поздрави от поречието на Тимок и Дунав.
Отсега сънувам бреговските баници. newsm18

ПП. Тали,лек полет и приятно прекарване в България!

# 76
  • София
Хахаха, хич не е за гледане съседа! С едно шкембенце, малко попрекалил с бирата  hahaha но и че съм гладна - гладна съм, но повече жадна, още малко и се мятам в кухнята. обещала съм лазаня за след поста   chef  може и тортичка да им спретна, да ги изглезя съвсем  Thinking (ох, на пост винаги мисля какво бих могла да сготвя и така се развихрям)

а авокадото си го гледам в саксия, преди 2-3 години бучнахме костилки и те взеха, че поникнаха. плод не са дали обаче. казаха ми, че трябвало да се ашладиса, за дададе плод  newsm78
виж, мандаринката ми е много плодоносна, миналата година като за сефте даде 3 мандаринки, от които е останала само една, Ида им видя сметката на другите. но тази година реколтата ще е по-добра, има около 10тина плодчета, да видим колко ще отцелеят след Ида  Thinking
 (както се вижда от аватара) имаме си и маслина, която плод не е дала. и кафе, което го чакам от 2 години да цъфне и евентуално да върже  Whistling
абе цяла овошна плантация имаме  Joy

# 77
  • София-България, Израел - където си поискам
И така скъпи приятели, днес официално излезе първото класиране в УНСС и моят син е приет по първо желание и вече наистина мога да го нареча студент.

Честито! Леко, безпроблемно и успешно следване му желая Peace

# 78
  • T"A
Дядо Хаджия, честито да ви е събитието! И попътен вятър в следването на момчето, дано е доволен и учи с удоволствие, а от там и успехите ще дойдат  Peace

Ели, днес си мислих за теб...  Heart Eyes Сигурна бях, че посланието ми ще те достигне, но не очаквах толкова бързо да реагираш - страшна телепатия  Hug

Сега силно ще се замисля за Танчето, да видим дали и нея я лови  Joy

Кога заминавате? Много е хубаво сватба на близки хора, вълнуващо е... Ако имате възможност да се снимате ваканцията, ще се радвам да ви видя на снимки и най-вече Сара как е пораснала...   bouquet

Илка, ей, това на аватара ти е амбициозно дете, което се цели нависоко  Mr. Green
За авокадо съм чувала, че прихваща в България (дали дава плод - не знам), но ти съвсем екзотични дървета си си ги подбрала  Grinning

Меченце, само по малко информация ни пускаш, пък ние да се чудим - Дунав и Тимок, бреговски баници  Thinking в Сърбия ли ще пируваш някъде?

Връщам се от пощата - най-после и ние започнахме да си плащаме аграт телевизия (данъкът за обществения канал). Ментов казва, че 50% от населението си я плащат, аз му казах "значи сме минали към по-кофти половинката"  Mr. Green

# 79
Мента, Hug

Хахах,първоначално беше за заблуждаване на винаги неспящия враг...
Просто съм в куфарна истерия,трябва да натъпча някак дрехи за три седмици.  Confused

Първо ще съм в Цариброд за четири дни,после седмица в Брегово и Видин,заедно с околните села.След това ще пътуваме до Калафат(с ферибот е по-малко от час,но кометата няма разписание и може и цял ден да чакаш,докато се напълни и тръгне Tired)  и ако се наложи и до Тулча(пак с комета,пак без разписание,но поне спира в Русе). Crazy
До там ми се ходи,къщата на Стефан Караджа в момента е музей-мемориал.
 За малко се почувствах като туристическа чанта  Joy .

Това за пируването в Сърбия беше много яко  Crazy ,ще си го сложа в профила!

Баниците в Брегово ги правят по-различни,много мекички едни. Blush

# 80
Да се оплача! Crossing ArmsВръщам се от Бърза помощ!Моето дете,го боли бъбрек!Направиха и болкоуспокояващи,а утре изследвания и ехограф!Писна ми вече от болести! SadЕдиния се оправи,другия се разболее!А Ники ,така я болеше,чак физиономията и се смени!

Плюшка,приятно изкарване и метни една баница насам,че си умирам за тестяно Laughing

Илка,ти цветарка ли си?

Дядо Хаджия,честит ти студент!

Танче,къде си,душа?

На всички,които не споменах поименно Hug

# 81
Ох, айде да оздравявате болните ! Наинка и Танче ...Децата да са добре по-скоро! Да са ти болни децата е най-лошо. Предпочитам да има как да им взема на мой гръб болестта ...Няма как !

# 82
  • София
Първо много ви благодаря за поздравленията за синът ми. Прочете си ги сам и остана очарован, че има и поздравления от хора, които познавам само виртуално.

Та да докладваме значи.

Официалната вечеря по меню изготвено от младшия и приготвено от старщия премина неофицално.  Laughing

Направих маслена погача "БАЩИНА ГОРДОСТ" (такава няма така че не я търсете никъде в гугъла - днес я измислих). Таратор, пържени кюфтета и картофи.

Наина, знам какво е бъбречна криза и честно да ти кажа направо съчуствам на детето. По принцип на първо време те нищо не правят. Бият инжекции с болкоуспокояващи и се насрочват изследвания. Не пишеш дали детето ходи по малка нужда, но ако е проходило и особенно ако урината ме у много тъмна и чревена, може детето да е получило инфекция или да изхвърля песечинки. Нека сега да седи на топло и да се пази от течение, че бъбреците мното са чувствителни на течението. Така е с децата. Дано да е нещо временно и преходно.

Аз не съм сигурен, ама някой писа, че в Израел е много твърда водата и би било нормално да се очакват повече бъбречни заболявания.

При нас постите тепърва предстоят. Започват от 1-ви август и продължават до 15-ти август. Богоридични ги наричаме и са малко по леки от великите.

Чета, че завъждане разни екзотични плодови дръвчета. Ние едно време гледахме банан. Ма то това егати ... много гние отдолу и аз го изхвърлих. После си купихме със зайчето една драцена фрагранс (или нещо подобно). Беше едно трупче с две листа отстрани. Викам на зайчето от това нищо няма да излезе. Ама го купихме де щото не цъфтяло, че нали моите половината алергични. Не цъфтяло то ама, година след като го купихме една вечер се прибираме (някъде бяхме на гости) и в апартамента мирише на зюмбюл та се не трае. Кога гледам, нашата героиня цялата отрупана с едни огромни бели цветове. Мисля, че имам някъде нейни снимки. Отивам аз до ботаническата градина (тази до паметника Левски) и им разправям. Тия викат, а нещо сте се объркали това не може да е драцена. Бе показвам им снимките. Една жена вади един албум (от Перу) и ми показва в нормални условия (то цяло дърво) сравнява листата там и не знам какво още - и вика - а стига бе това пък до сега никога не е било. Сега нашата драцена расте на пук на всякакви там изисквания за светлина, вода и не знам какво си. Жена ми всяка година реже по едни големи разклонения и ги раздава на приятелките си, но драцената повече не цъфна. Тази година май ще и търсим по голяма каца за да я пресаждаме.

Последна редакция: чт, 30 юли 2009, 20:41 от дядо хаджия

# 83
  • Някъде там...
Наинка,Танче дано децата да се оправят бързо  Praynig Ние вкъщи (в Бг) всички сме с болни бъбреци и вода само минерална пием  Peace Единственото от което аз не се лишавам е люто  Blush
Дядо Хаджи,много успехи на студента пожелавам  Flowers Four Leaf Clover .Наистина тук водата е много варовита затова и ние сме с кана"Брита" вкъщи-хем за сокчетата хем за кафе машината  Peace

# 84
 Богородичните заговезни са на 31 юли. От 1 август до 14 август включително са Богородичните пости. На 15 август, петък е Успение на Пресвета Богородица – разрешава се риба. На Преображение Господне, 6 август, сряда, разрешава се риба.Нали така ? Това четох. Ние никога не сме постили у нас като християни . Даже църквата ни беше далечно понятие . Дядо беше комунист.Баба  вкъщи иначе  съумяваше да спазва традициите , но най-вече  в храната по празници . Иначе майка чат пат и днес си ходи на някой близък параклис , но нищо твърде силно като религиозност.

Богородичните пости ги следва пък  Рамадан ( 22  август - 19 септ.) . Ум да ти зайде от  религии и пости - кой каквото си избере  Crazy Simple Smile. Тия  са най - тежки де ... Който ги изкара - медал трябва  в жегите особено.

Искам маслената погача да видя , дядо хаджи!  Дай снимка  , линк ...нещо там  Flutter ...Аз в месенето и в тестените  неща не съм много добра . Правя кексове , но тестата да са  с миксер  - набързо. Правя и бързи питки,но тестото им не е за месене и то.

Лоша работа  с бъбреците , а ? Ужас !

# 85
  • София-България, Израел - където си поискам
Наина, много неприятно. Бързо оздравяване на дъщеричката ти Peace щом са и били болкоуспокояващи добре Peace но трябва да се разбере причината, дано да е само простудяване Hug пиши, като имаш време как се чувства и как е минала нощта, а утре стискаме палци за изследванията.
Танче, при вас как са нещата? бързо оздравяване Hug
Дядо Хаджия, менюто определено ми харесва и аз бих си поръчала същото  на моя татко:lol:

Последна редакция: чт, 30 юли 2009, 21:39 от jakinik

# 86
Това с бъбреците при нас е наследствено.Свекър ми е три операции,леля му е с един бъбрек,моя мъж два пъти му разбиваха камъни!Третия път обаче,пи една вода от Побитите камъни,и камъка изчезна.Ще видим утре!

За постите после ще пиша,че сега трябва да си прибера мъжа!

# 87
  • Някъде там...
И моите родители веднъж на 2-3 месеца носят водя от побити камъни  Peace Казват,че самата вода разбивала камъка  newsm78 Незнам колко е вярно ,но докато помага ще си я пием  Peace

# 88
Баба пък имаше  един храст , суши го на  проветриво.Вари от него чай , изстудява го и това пие вместо вода. Така си очисти бъбреците за незнам колко време беше. Мога да питам .На много хора е помогнало това , помня навремето аз .

# 89
  • София
Петя, за съжаление няма да има снимка, щото зверовете я ометоха. Еле пък сина беше довел и негови приятели и тия хали - млади мъже ядат като за световно.

Не е нещо интересно. Направих я със сварени картофи, извара и масло и едни подправки заврях вътре, че да не е безсолна. Получи се консистенция като на милинките (не знам дали си ги спомняте). Еле па отгоре като я залях с стопено масло и тя наистина заприлича на една огромна милинка.

Да ви кажа тия младите много ми лазят по нервите значи. Бе ти им готвиш нали, там таратор, па пържени кюфтета, па пържени картофи. Ония ми нагъват само погачата и другото ядене стои. Еле па по едно време като рекоха дали няма сирене, та щях да ги замервам с кюфтетата нали.

Жаки, при мен ситуацията беше, че загубих бас и затова трябваше да го приготвям аз това меню. Така, че внимавай като се хващаш на бас с татко ти какво ще му поискаш.

За Побитите камъни ! Много зависи от състава на бъбречните камъни (едните бяха силикатни, другите май не ги помня). Слушал съм, че и водата на Хисаря помага много.

Общи условия

Активация на акаунт