Израел 44

• 24 828
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
  • T"A
Може ли да ми обясните какви са тези побити камъни?

Аз нямах представа, че толкова малко дете (както е Ники на Наина) може да страда от бъбреци  Sad

Наина, дано се оправи бързо Ники, сподели как е, когато имаш време  Hug

А Танче-бърборанче мислих, че не пише, защото посреща децата от море, не знаех, че и тя се бори с болести...  Rolling Eyes Ужас направо...  Sick

Да ви кажа тия младите много ми лазят по нервите значи. Бе ти им готвиш нали, там таратор, па пържени кюфтета, па пържени картофи. Ония ми нагъват само погачата и другото ядене стои. Еле па по едно време като рекоха дали няма сирене, та щях да ги замервам с кюфтетата нали.

Joy

Да ти кажа моят баща е планиран за мъжки татко - като знам в какви количества готви, само синове могат да ядат по толкова.
Но не му се е отворил парашутът, та му се налага да угажда на женски капризи  newsm56 Добре поне, че мъжът ми умира за неговото готвене и веднъж-два пъти в годината отдава почит на големите тенджери, пълни с разни вкусотии, които аз не мога да оценя (мен, като ме питат какво да ми сготвят, когато се прибирам, и аз само таратор си поръчвам  Laughing)

Ако знаете на каква новина попаднахме вчера...  ooooh! (статията на иврит - не открих на друг език) През септември добавят еднократен "данък" на наемните служители, равняващ се на заплащането на четвърт работен ден. Целта е да се съберат 1.8 милиард шекела, които да се пренасочат към фалиращи фирми заради кризата, т.е. да се подпомогнат, да се предотвратят уволнения и т.н. Значи, целта е благородна - няма спор, но средството за набиране на тези дефицити е странно (а аз не поддържам максимата "целта оправдава средствата")  Confused

Кризата е повсеместна - почти няма област, която да е останала незасегната; тези хора, които са запазили работата си, т.е. не са сред уволнените - голяма част от тях са също в "кризисно" положение (напр. с повече работа, но не и с увеличено заплащане; или с намалени часове и т.н. - има си някакви проблеми, нали...). Мен малко ме притеснява това, че налагат тази мярка - едно е доброволно да даряваш пари, друго е с решение на "високо ниво" да ти ги прибират от заплатата  newsm78

Ето, ние се включихме в една много благородна кауза, от банката я предлагат като опция - когато плащаш с кредитна карта, закръглят плащанията, а разликата от цената до кръглата сума си избираш на кого да дариш - по този начин ежемесечно отпускаш някакви, дори да са малки суми, е постоянно... Но изведнъж решават, че ще работиш 2-3 часа безвъзмездно, за да запълваш дупки в бюджетния дефицит...  Thinking Може да е правилно, може след време да погледна през друга призма, но за сега ми е странно...  Confused

# 91
Мента,Побитите камъни е местност край Варна.Има там една чешма ,от която тече тая лековита вода.А,Ники проблемите ги има още ,като беше на 3г.

Направихме изследванията,но едното ще е готово чак утре,а другото късно следобед,така че ще пиша по-късно!

# 92
  • Някъде там...
Виждам,че Наинка е отговорила вече,но понеже аз много обичам мястото ще дам още малко инфо от уикипедия и снимчици,които ми излязоха в гугъл:
Уикипедия
Снимките на чичко Гугъл

# 93
  • T"A
Виждам,че Наинка е отговорила вече,но понеже аз много обичам мястото ще дам още малко инфо от уикипедия и снимчици,които ми излязоха в гугъл:
Уикипедия
Снимките на чичко Гугъл

Бубе, мерси   bouquet Това място наистина изглежда забележителност  bowuu Непременно трябва да го посетя  Hug

Аз четох и маршрута на Плюшено мече и трябва да си призная, че никога не съм пътувала по Дунава...  Blush
Ще чакам разказа и с нетърпение, пък после ще си набележа и нейния маршрут като опция за някоя от следващите ни почивки   Wink Sunglasses

# 94
  • София
Мента, няма да му е лесно на правителството на Израл.

Барак Обама нещо се мръщи и по всяка вероятност американските инвестиции май ще намалеят в Израел. Ако не се спре омагьосания кръг "криза - уволнения - безпаричие - по голяма криза" ще е получи някаква спирала нагоре и още по-лошо става. Може би затова в Израел търсят начин да намалят уволненията и безпаричите, защото се надяват да запазят покупателната способност и по този начин да омекотят остротата на кризата. Разбирам, че ти не протестираш срещу идеята, а срещу начина, но то при кризата е така. Корпорациите забъркват качамака, а после всички отново и отново им плащат прищевките. При кризи винаги се удря шоково. Ако пипаш меко с ръкавици смятай, че нищо няма да излезе.

Американските банкери от алчност сринаха икономиката и после какво ... затягайте всичките коланите да спасяваме положението, а тия ... ами дааа ама независимо от това ние пак си искаме милионите за премии.

У нас пък нашите папагали само това и чакаха и гракнаха веднага "кризата та кризата". Ами ти иди им разправяй, че ние нямаме ипотечен пазар и толкова силно развит финансов пазар. Те си знаят техното "щом тия имат криза, значи и ние трябва да имаме криза". И то... едно нещо като почнеш да го натякваш на хората и да го няма или пък да не е в тоя мащаб както ти го описват вземе, че се получи.

Бе каквото и да го разправяме, каквото и да се приеме като действие - винаги ще има спорове.

Апропо как се възприемат споровете у вас между Израел и Запада по въпроса за заселническата политика. Има ли някакво популярно обществено мнение по този въпрос или обществото е разделено между двете крайни позиции.

# 95
  • T"A
Правилно си ме разбрал, дядо Хаджия  Peace

По мои наблюдения, по-скоро има разделение на обществото по този въпрос...
Апропо как се възприемат споровете у вас между Израел и Запада по въпроса за заселническата политика. Има ли някакво популярно обществено мнение по този въпрос или обществото е разделено между двете крайни позиции.

Мисля, че това, което най-много смущава противниците на идеята (а и дори и привържениците), е намесата на Запада в политиката на Израел. В никоя страна не толерират, когато водач на т.нар. Велики сили, изказва толкова категорично мнение "така трябва да действате"... по мое мнение това доста разбуни духовете тук... даже преди няколко седмици на петъшната вечеря вдигахме тост - по принцип нали е голямо семейството, винаги има за какво да се вдигне тост, но тогава нямаше и си стоим с вдигнатите чаши, а девер ми изведнъж се изцепи "За Саркози, който ни казва как да си управляваме държавата", аз бях така  Shocked но таково му е чувството за хумор и го прояви в нашата ситуация...

Ще пусна и линкове към няколко по-свежи новини  Hug
New Israeli film on Lebanon War makes it to Venice Film Festival - това е за филма, който споменах - влязъл е в селекцията на филмовия фестивал във Венеция, дано пожъне успех  Peace

Coming soon in Israel: Free digital-quality TV - това е за новите декодери на цифрова телевизия - вече ще можем да гледаме цифрова телевизия и без абонамент към кабелните  Wink Ние смятаме да си купим такъв декодер, ще ви разказвам после как какво  Sunglasses

Tickets for Leonard Cohen concert in Tel Aviv go on sale Saturday - Леонард Коен ще изнася концерт на няколкостотин метра от дома ми  Party Дори се почудих дали да не отидем на концерта му, свекърва ми си търси компания...  Mr. Green но познавам само няколко от песните му, харесва ми, но не влизам в категорията на върлите фенове  Laughing

И ви поздравявам с може би най-известната песен на Леонард Коен - Hallelujah: http://www.youtube.com/watch?v=WJTiXoMCppw

# 96
Дядо хаджи ,понеже попита за  заселническата политика .... Тук малко за четене на български, за да не се чудят хората за кое става въпрос , та накратко така:
http://news.ibox.bg/news/id_1675909486
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4509155,00.html

От тук нататък вече не ми се ще да правя  анализ на мненията . Не  смятам , че и статистически мога да се изкажа адекватно. Нека поне да се разбере за какво става въпрос като кажем  "заселническата политика ". Спорни въпроси , будят  страсти те . Не ми се чопли на мене.

Свеки е  от  вчера  в болница. Сърцето пак нещо . На  този гаден ден "тиша бе ав" болници само - и свеки, и майката на свекъра ....

# 97
Вярно,че стават гадни дни..
Да оздравяват всички!

Мента,ще имам възможност да предавам от мястото на събитието Grinning
По принцип пътуването по Дунав е нещо страшно хубаво и гледката е невероятна,а ако имаш възможност да поостанеш за обиколка из пристанищните градове - още повече.
Аз засега съм пътувала само на кратка дистанция и преминаването през целия Дунав ще е голямо приключение. Crazy
М/у другото,тук тръбят,че лекарствата в Калафат са евтини,обаче не е вярно.
А и като сложиш в цената и две плащания за ферибот и обмяна лев-леа и те цакат. Confused
...

Последна редакция: пт, 31 юли 2009, 13:47 от Плюшено Мече

# 98
  • Някъде там...
Плюшка,за лекарствата тръбят специално за тези ,които използват жените с проблемно забременяване  Peace За разходката по Дунав задължително се запази с някаква защита срещу комари-огромни са като врабчета  Tired
Пете,дано роднините ти да се оправят бързо и безпроблемно  Praynig
Аз на новините за политиката няма да обърна внимание-турситка съм  Mr. Green -Шегичка разбира се ,това е един от проблемите да се бави разришително за работа и изобщо цялата процедура по легализирането на брак  Tired
Аз днес за първи път правих пипер в сос бешамел-простичко,лесничко,вкусничко  Grinning

# 99

Борянка, Hug
Да,сетих се за скандала със стимулиращите лекарства.
Те наистина тук са много скъпи и според мен,ходенето в Румъния е направо належащо и по-разумно в такива случаи.

Имах предвид няколко статии във вестника на баща ми,които разказваха за балканския пазар-туризъм и как видинчани и ко. ходели за болкоуспокояващи в Калафат.
А по мои наблюдения като сложиш вътре парите за ферибот и обмяната,цената става солена и не си заслужава.

Боряна,благодаря за съвета,подсети ме за нещо полезно!
При последната ми среща с много комари на едно място,всички нападнаха мен,а имаха богат избор от още ~ 10 души + едно куче. animal037

ПП. Пак ще те изпреваря и ще пожелая розов ден на всички. Sunglasses

# 100
Какво видинчани,не разбрах?Нашите са постоянно в Румъния ,но лекарства не са носели.Те си ходят при приятели и по църковни дела.

МАди е добре.Еднодневен вирус беше.Утре пътуват за Видин.

Ще ви чета и пиша утре ,сега нямам време .....

Плюшка,ти по нашия край ще забиваш,душа!

# 101
  • На дивана, под юргана
Привет банда! Мокри и солени тигърски поздрави от Варна!  Grinning
Времето е пИрфектно за първи работен ден на плажа...  Laughing
Надявам се, всички да имате "розов" остатък от деня!  Mr. Green

Ха! Заваля... Шъ Съ оправи!

О-х-о-о-о! Я вижте с какъв корИспондент се уредихте... http://www.dnevnik.bg/istorii_na_denia/2009/07/31/764307_madona_ … _vestnik/?ref=rss

Последна редакция: пт, 31 юли 2009, 17:06 от tigar-migar

# 102
Привет банда! Мокри и солени тигърски поздрави от Варна!  Grinning
Времето е пИрфектно за първи работен ден на плажа...  Laughing
Надявам се, всички да имате "розов" остатък от деня!  Mr. Green

Ха! Заваля... Шъ Съ оправи!

О-х-о-о-о! Я вижте с какъв корИспондент се уредихте... http://www.dnevnik.bg/istorii_na_denia/2009/07/31/764307_madona_ … _vestnik/?ref=rss
А вестника не е ли Последния идиот? Joy  Joy

Наистина лекарствата в Румъния са по-евтини!

Танче,радвам се ,че се оправяте!

Ники за сега е добре,ще видим и утре другото изследване,и после лечение!

Когато мъж ми се разболя,на следващата година на Илинден,решаваме да правим курбан!Отивам в църквата,попа да обясни какъв е реда,че да е както трябва!Аз му обеснявам,че ще колим агне,той казва,че така трябва и се разбираме да дойде в къщи,и за скромната сума от 30лв. да го опее.Пристига нашия човек,взема си парите,една плешка от агнето,той доволен и аз доволна.На следващата година,обаче решавам да го опееят в другата църква,и пак отивам да питам какъв е реда.Да,обаче там ми казват,че не може агне,било пости!Жената ми обеснява,че всяка година на Илинден е пости,няма вариянт да е месо!Месо след 15 август.Представяте ли си как този идиот попа,ми взе 30лв след ,като въобще не е трябвало да бъде месо!

# 103
  • Някъде там...
Я да видим дали съм качила правилно клипа и дали ще познаете кой е камикадзето  Mr. Green
Sad

Последна редакция: пт, 31 юли 2009, 19:48 от Boryana

# 104
На мен ми излиза страницата за регистрация,но не и клип. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт