Холандска тема - 33

• 32 972
  • 730
  •   1
Отговори
# 210
  • Там,където се събуждам щастлива.
Да в Стендън. И да опознавателните мероприятия ги пропуска - жалко за което. Приятелка нейна е там вече от две седмици и подробно й разказва - голям купон пада. Много неща пропуска, чак съм изненадана колко. Това в сравнение с университетите в БГ просто не може да се сравнява дори. Но нямаше как. После ще й помага, надявам се. Ти там ли си? Може да досаждам с въпроси Mr. Green Нали знайте как са майките  Blush Wink

Да, много жалко, защото е много важно тук и по-малко стресиращо. Аз така започнах преди години без тази седмица и ми трябваше много време за наваксване.
Живея на 30км от Леуварден и работя все още 1-2 дена в другото Учебно Заведение. Затова и знам доста неща.

# 211
  • NL
Мопси ако имаш време мини през личния,най-малко за успокоение.Много силно се надявам да не е шарка при Софи а и наистина нищо чудно да си я карала пък да не знаеш.

# 212
Милenka ,Мопси,Кате,всяка нощ е различно.Ето например,снощи въобще не се е будила..и сега още спи Shocked.Сигурно здраво се е опикала,ама не смея да е събудя Joy.То такова нещо при нас си е направо чудо.Ще изчакам още 15 мин и отивам вече Laughing....че трябва и да закуси преди училище.

и наистина нищо чудно да си я карала пък да не знаеш.

хмм..сериозно ли може толкова леко да се кара? newsm78

# 213
Добро утро!
Мегън, хайде дано все така да спи.
Шарката -не съм я карала със сигурност.Не съм ходила на детска градина и бабетката стриктно знае кой внук какво е карал.  Обясняваше  как леля ми била карала шарка като малка, а майка ми не и всички и обясняваха, че е невъзможно едното дете да е останало здраво. Майка ми се разболя от шарка на 55 години, която изкара изключително тежко.
Софи няма повече пъпки, явно не е шарка слава Богу. Само тия двете се уголемяват и зачервават.  Thinking
Кате.т, ако върнат малката една група назад, дали пък няма да загуби стимул за учене, защото ще  знае повече от другите деца. Щом толкова бъзро е напреднала сигурно и сега ще се справи. После да споделиш какво са казали учителките.

# 214
Разговаряхме днес в училището  ooooh!....те пък с техните теории"детето да е щастливо....",то и аз искам да е щастлива..По същество становището е че е по-добре ако ще стои в някоя група два пъти,то това е 2-ра.Понеже е родена в средата на годината и деца като нея са или една група нагоре или надолу,зависи.Така,че не е проблем откъм гледна точка на възрастта,но ако не се справи втория срок с учебния материал,то със сигурност ще повтаря и тогава нещата се усложняват.Втория срок учат събиране и изваждане до 100, таблицата за умножение и деление....а на нея математиката и е по-трудна,по-бавно схваща и повече обяснения и упражнения са необходими.Та не съм още на 100% сигурна,но ще я върна във втора група-тя само 4 месеца е била 2-ра група и има какво още да научи,а и най-вече ще е спокойна,ще учи езика,ще се забавлява,а аз ще я почна с българската азбука и ще работим по математика ...може и на английски да я запиша  Mr. Green...Другата седмица пак ще разговаряме и ще ми кажат тяхното решение.
Днес си смених т.е. подадох документи да си сменя шофъорската книжка.....като че нямаше къде да дам 50 евро  Twisted Evil
Меган сега се сещам,че за да се стабилизират нещата трябва да започнеш да спазваш определен режим-един час за лягане и ставане,някаква ритуализация на дейностите  Grinning ,преди сън приказка напр. ,след ставане заедно оправяте леглото.....ух...аз какви благопристойни примери давам,а аз самата друго прилагах  Embarassed  бой с възглавници и боричкане преди сън,а сутрин гоненица до доалетната,кой ще е пръв в банята  ...но е важно да разбере,че има режим който се спазва и който да и харесва,за да не ти се опъва....и постоянство...
Аз да не се размотавам,ами да сядам и да си наваксвам с ученето,че доста дълга ваканция си дадох.....

# 215
  • Nederland
Здравейте момичета Grinning
Отдавна се каня да ви питам в кои магазини в Холандия се продава професионална козметика за коса, по-специално ме интересува KEUNE. Не съм срещала продукти на KEUNE в Etos или Kruidvat  и нямам идея къде да ги търся. Станах им фен покрай сестрите на бившия ми приятел, те имат магазин само за професионална козметика за коса, но на мен ми е неудобно да им се обадя.
Сега като ходя в Холандия искам да си купя това онова. А тук в БГ понеже е професионална козметика само някои фризьорски салони работят с нея и не продават на клиенти. Та ако някоя от вас знае ще съм благодарна да сподели.
Приятна вечер момичета и най-вече приятно време. Тук в София последните два дни времето е прекрасно - около 23-24 градуса, идеално за разходки  Simple Smile

Мопси, как си? свали ли температурата?

# 216
Toni NL,ето ти онлайн 
http://www.haarshop.nl/default.asp?part=product_list&subject … JwCFYQF3godfDN5Iw

а иначе ги има в специализирани магазини за козметика.

Сетих се нещо и се допълвам.Може и топлата вода да съм открила,за което ще извинявате ....става въпрос за zwemlesen i diploma A,B,C - първо, места -няма,записват те в листа на чакащите,а това струва от 8 до 18,50 евро такса и може да чакаш от 3 месеца до 1 година.Второ-таксите са от 35 евро за 1месец(4 урока) ,50 евро за 12 урока т.е. разумно е да се проверят всички възможности.Това,ако от училището не ги водят организирано на плуване,а таксата в тези случай е доста по-висока и не е задължително да си запишеш детето,но пък дипломата е много важна.
Другото е,че според преценката на учителя по плуване взимаш уроците-може и 1 година да те накара да ходиш за А диплома.Как са процедирали холандските ми познати - започнали са да водят децата си на басейн събота или неделя или дриг ден и са ги учили сами да плуват,това им е спестило доста  такси,а е приятно и полезно и за децата и за майките.И после самия курс е по-кратък и детето си взима дипломите по-лесно(изпита отделно струва 20-30 евро).И ние започваме от събота да ходим на басейн и да си чакаме ( в 3 басейна сме записани !),надявам се да са ни необходими след това не повече от 12 урока и да си вземем  поне А диплом.Това за Хага,но доколкото разбрах така е и в по-големите и по-малки градове....
Лек и хубав ден на всички

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 09:11 от kate.t

# 217
Toni, това Keune ми звучи познато. Някъде съм виждала, но не помня...старост-нерадост. Simple Smile Сега гледах сайта от Кейт. Хубави ли са- да взема и аз да ги пробвам.
А бе тровя се тука с едни прополиси, добре съм вече. Вчера в най-тежкия момент се наложи да гледам 2 деца на съседите, щото съседката я извикаха спешно на работа в болницата, едвам оживях до 17.30 и се обади съседа, че няма да може да се прибере от работа преди 20.00  Crazy , ако може да останат и да ги нахраня.  Crazy Та ми мина и болест и всичко.  Crazy И вече знам, че 3 деца са много или поне за мен.
Уфф, боли ме пъпа. Ако някой знае лек да казва.

# 218
  • Nederland
Мопси, KEUNE са холандска марка и затова сигурно са ти познати. Аз лично съм много доволна от всички продукти. Аз съм с дълга коса и явно ми е по-чувствителен скалпа защото повечето марки шампоани не ми понасят, само бебешките.  Grinning  Можеш за проба поне да опиташ. Аз също гледах сайта, благодаря ти Kate.t  но не ми се струва изгодно да си поръчвам от БГ, защото разходите по доставка ще са големи предполагам. Исках да използвам ходенето ми през октомври. Eibergen е малко градче и не знам дали ще намеря някой специализиран магазин за козметика, но ако имам време може да отскоча и до Enschede.

А прополиса е възможно най-натуралния вариант за лечение. Радвам се, че си добре. Hug

Между другото много готин аватар имаш. Grinning Grinning Grinning

Приятен и слънчев ден на всички.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 15:57 от Toni_NL

# 219
Toni,  аз живея в Еншхеде.  Laughing Ще потърся магазин. Не съм се заглеждала по специализирани магазини тук. Само един за лакове, но през прозореца на колата.  Laughing Ще се разтърся до октомври и ще ти пиша.
Някой ми открадна другия аватар.  Laughing

# 220
Мопси
 покрай трите деца дане си забравила да погалиш бебока и затова да те боли пъпа Crazy
( не знам одобно поверие... в момента ми щуктна тази дивотия Blush)

Toni_NL
бешките не им ли слагат нещо си там да се люспят онези бебешките кожички по скалпа...  newsm78

моят син явно не успява да си почине добре от ПСЗ и от вторник е крив не се трае... Whistling
научи се да си пуска двд и сега не можем да се вредим за тв-то...издра си всички двд-та... те не сикат да тръгват, нашият пищи... много в весело Party Party
 а баща му казва: майка ти не дава... с нея се разправяй Crazy Mr. Green

аз се притеснявам само да не вземе да се пристрасти към екрана... че има на кого да прилича( визирам мама му с компютърния екран Blush)

# 221
  • Nederland
Мопси, благодаря ти много Hug Hug Hug
Ако се сетиш, че с нещо и аз мога да съм ти полезна от БГ до октомври имаш време Simple Smile

Звезди, май си права, но все пак бебешките шампоани са по-щадящи, неутрални и без разни агресивни съставки. А и има и още нещо - повечето известни марки козметика, които се продават в БГ /изключвам медицинската/ се произвеждат или в Румъния или в Словения. Нищо против, обаче разликата в качеството с еднакви продуктти, купени в някоя друга държава отвъд Румъния е от небето до земята.

Приятна вечер момичета, аз отивам да изпия едно винце на някое тихо и уютно място. Simple Smile

# 222
Звезди, ей така тръгват поверия и суеврия. Simple Smile))
Аз знам, че бебешките шампоани леко омазняват скалпа.
Софи пък  е страшно крива и уморена след следобедната ПЗ. Днес ме побърка. Не искам да си представям като почне от октомври да  ходи още 1 или 2 пъти следобед -ще хвана гората. Видимо и се спи, а като я сложа да спи, дремва час и след това е още по-зле, реве за най-малкото нещо, не ще да вечеря. Ама аз си я знам Софка -комфорта, развали ли и се режима и лощо ни се пише. А от залата ли (то няма от къде другаде да научи) е почнала да си размазва храната по лицето. Там ядат плодове, но нищо чудно някое дете да го прави. Или пък от мен като си правя маски на лицето.  Thinking ЗНам ли вече. Вчера си търкаше едно кюфте по цялото лице, дне се омаза с едно крема сирене, чак на миглите имаше.  Crazy
Тони, ти горе долу кога ще идваш?

# 223
  • Nederland
Мопси, от 11 до 18 октомври.

# 224
Toni_NL
 разлиакта е огромна и аз.... си нося козметика от тук Rolling Eyes... не мог да се прежаля с  друга Blush

Мопси
 следобедна ли? може да я водиш следобяд ли?????
 олеееееееееееее и аз сиакм таквоЗ чудо.... че по прицип с малкия се излежаваме до късно.... ама за ПЗ го храня в 7.30 и днес писна на баща си да ядат кисиело мляко в 7 Mr. Green и мъжО отсега се тюхка за  уикендите Mr. Green

аз съм долна, че ядат плодове, ама нямам търпение  да ми дойде редът и да видя кое как става... при вас сменят ли памперс, ако не"мирише"... моя  и двата пъти намокри столчето за кола... явно не издържа памперса напрежението Mr. Green

ние ще си ходим другат седмица за седмица Crazy и отсега акто му кажа баб и сочи горе небето... обяснявах, че ще си ходим със самолет Whistling

а за яденето... от седмица-две реши, че ориз не обича... и вилицата/лъжицата са за украса...използва ръцете по предназначение Whistling

Общи условия

Активация на акаунт