Холандска тема - 33

• 32 941
  • 730
  •   1
Отговори
# 525
Мегън, ще ти отнема титлата на чистофайница. Всичко съм изпрала и детските килими дори.  Joy

От както и не кърмя вече съм предала щафетата. Laughing....най накрая започвам да се чувствам хормонално  стабилна...
Само покрай цикъла започва да ме хапе песа..... Crazy Mr. Green

# 526
Мегън, ще ти отнема титлата на чистофайница. Всичко съм изпрала и детските килими дори.  Joy
От както и не кърмя вече съм предала щафетата. Laughing....най накрая започвам да се чувствам хормонално  стабилна...
Само покрай цикъла започва да ме хапе песа..... Crazy Mr. Green
Няма идеално щастие!   Joy

# 527
 на мен най-добре за "онова нещо" ми действа ленено семе -  върху салатката на обяд Whistling
( казват,ч е трябвало да се мели, но нямам мелничка)

и аз най на каря се нормализирах... в началото на това лято -  и цикъла ми се регулира и апетита ми спадна... и излязох от мъглата Crazy

# 528
Звезди, печеш ли го преди това ленетото семе? Аз съм пила само веднъж накиснато във вода.  Sick
Иначе с оная работа и с другата де  Mr. Green, проблеми нямам. С портокаловия сок го открих случайно. Така поне ще знам сутрин да да не си поръчвам фреш в заведение.  Joy
На мен пък цикъла ми спря, апетита ми се удвои и влязох в мъглата.  Joy
Тони, забравих да ти пиша. Ходих до магазина- има продукти на Кeune и продават на дребно. Има и много други професионални марки. Направо разногледа станах.  Crazy Понапазарих си даже.  Laughing Имат много интерсни цветове  бои за коса, при това цените са по-ниски от тези на непрофесионалните  в  дрогериите.  Shocked Май вече от там ще пазаря.  Thinking

# 529
мопси
 и аз нямам проблеми. ама много ми е вкусно това семе( директно сурово от паката си го ям Blush)

а за мъглата аз попринцип съм си там...ама в онзи период се лутах като муха без глава, ама като си намерих главата тогава разбрах кФа съм била Mr. Green

# 530
Мопси-рецепти колкото искаш.

Красн*й борш

2-картофа
1/2 зелка
1 глава лук
2-3 грудки червено цвекло
/телешко месо,накълцано на малки кубчета-по желание/
/аз слагам и морков,но в оригиналната рецепта е без/
сол,домат,червен пипер
сметана

Картофите,цвеклото,лука се нарязват на много ситно и се слагат в голяма тенджера с много вода да се сварят.Ако се слага месо се слага и то.Първо се слага солта,доматите чак,когато останалите продукти са се сварили.Ври още 5-6 минути след като се сложат доматите,нарязани на ситно и без люспа.Може и няколко лъжици доматено пюре,но да не е подсолено.

Когато всичко се свари борша е готов,сервира се гореш, с 2 лъжици сметана в средата.

Салата "Бордо"

500 гр червено цвекло се сварява.След това се нарязва на ситно./Аз го настъргвам на ренде/.
Добавя се малко сол,може и малко настърган лук,но да не е лютив./Аз винаги слагам лук на салата./
Всичко това се залива с майонеза, в която са сложени 4-5 лъжици кисело мляко,обезмаслено.
Може леко да се подсоли.

Червен хайвер по Томски

Червен хайвер-Сварява се 1 кг червено цвекло,3-4 моркова,една глава лук,2-3 картофа.Всичко се пасира и се овкусява на вкус-сол,горчица/много малко/черен пипер,може и кориандер.Разбърква се хубаво и се мажат крекерчета или коктейлни хлебчета.Много подходящо за шампанско и мартини.

# 531
  • Nederland
Мопси, злато си ти знаех си.   bouquet Като се видим ще ми кажеш къде се намира магазина.
Картинка, в допълнение на твоята салата с червено цвекло ще кажа как я прави вуйна ми, украинка.
Нарязано на дребни кубчета предварително сварено цвекло, малко сол и черен пипер за вкус и заливка от изцедено кисело мляко и чаша счукани орехи. Страхотна салатка Heart Eyes

# 532
хей, момичета, къде изчезнахте?

Днес голям студ голямо чудо Rolling Eyes.. отивам да водя малкия на ПЗ опс -  било кофи утрин -  един вид мамите стоят в ПЗ на кафе и сладки  около един час  -  изпуснех фитнеса с една дума. Mr. Green

# 533
  • Там,където се събуждам щастлива.
Студ?  newsm78 newsm78 newsm78

Тук пече страшно слънце и е много приятно. Е, аз съм вътре, на работа ( с моя пусти късмет  Wink )

# 534
И тук е страхотно временце,слънчево и топло.Като се наспят зверовете отиваме на площадката,че то не се знае колко време ще държи сухо. #2gunfire

# 535
пак сме в грешния край на Холандия Mr. Green

# 536
Kartinka, мерси! Големи вкуснотии! Ще спретна едни борш като начало, че много обичам. Тая бременност гоlеми кулинарни страсти са ме обзвели. Сетих се за Милика и тортите. НО като пoгледна кантара и се спирам.  Confused
Звезди, сигурно си излязла много рано тази сутрин. Тогава беше студ, сега е супер топло. Или наистина си в грешния край.  Mr. Green Много дълга вашата кофи сутрин. Нашата е 15 мин и без сладки. Аз вече не оставам. Докато всички се съберат и тя свършила.   Извинявам се с корема и си тръгвам.Едвам седя на тия детски столчета, направо ще родя на тях  Mr. Green , а на чина не се побирам.  Joy Права ми е забраненто да седя.
Аз да се оплача, моите чорапи за вените още не са готови. Вече ми писна. 2 пъти ми сменят датата за проба. Явно не разбират,ч е трябва да ги нося преди да родя, а не след.  Crossing Arms Вчера им казах, че ако до 2 седмици не са готови, хич да не ми се обаждат повече. Като бях да ми мерят бедъра  Mr. Green , изрично помолих да ми напишат датата на термина и да ги поръчат възможнно най-бързо, ако трябва срещу допълнително заплащане от моя страна. Девойката специално го написа с червен химикал, но уви.  Crossing Arms
Аз отивам да поизчистя, докато дзверо е на ПЗ, че утре ще имам нещо като бейби шауър. И като си представя, че по-късно като се изтърсят съседчетата няма да личи...  Tired

# 537
пак сме в грешния край на Холандия Mr. Green
Звезди, и при нас цял ден пече
gydi Hug Heart Eyes

Мопси, за първи път чувам да се организира бейби шауър тук, в Холандия Thinking Весело изкарване Hug

При нас сменят тръбите на канализацията...за втори път в рамките на 4 години Crazy Шум и мръсотия ooooh! Почват в 7 ч. и 16 ч. са си отишли. Разбира се, спират в 10 ч за кафе и 12 ч. за обяд- като чиновници Mr. Green

# 538
Звезди, да не си се преместила я Лапландия.  Mr. Green
Милена, и аз не бях чувала, но предпложиха да ми организират. Ние се събираме с едни девойки да си играят децата и дойде спонтанно (не от мен де), та ще се правим на хамериканки.
Много гадно това с тръбите. При нас са ги сменяли година преди да се преместим, но щом при вас пак го правят, ноже ми нас да ни зарадват.   Crazy Обаче като гледах на съседната улица за какво става въпрос.  ooooh! Съчувствам ти. За работниците -и на мен това раб. време ми е много странно. Като имаме майстори вече се пазарим на твърда сума, защото на един веднъж плащахме на час и цяла седмица се мота, че и чирак си викна и на него надница плашахме.  Money Но бяхме на зор. После на твърда сума-не спират да работят, няма чиновническо работно време.

# 539
Мопси

ееее много бързаш... докато ги изтъкат, изплетат, ушият и тн...няма да се морят хората я! Mr. Green
иии почнах да завиждам за съседите ти да знаеш! Flutter
 и аз повече няма да сотавам на кофито... голяма скука беше Rolling Eyes

Звезди, да не си се преместила я Лапландия.  Mr. Green
де да бях... след месец-два щях да намажа( нали щях да съм по близо до дядо Коледа?) Joy

Милен@

гадно1 като видя багери около нас и ми се Sick, за сметка на синчето , което си умира от радост Crazy
по едно време имаше двама дето оправяха нещо стените и понеже няма къде другаде, както каза в 10 часа се прибираха в камионтката да си пийват кафенце Joy

Общи условия

Активация на акаунт