Холандска тема - 33

• 32 944
  • 730
  •   1
Отговори
# 510
Обаче не бива да си променям мнението за името на бебето, че фигурира с последия си вариант в билета.  hahaha
Joy Joy Joy

аз сЪ  вече нацапах ( и измих) содата...да видим дали ще си замине гадньото Mr. Green

ГРъМ
 Mr. Green
онзи ден синът ми ме засрами, може би неволно... бях ахнала метлата нещо и си мърморех под носа и дечко отива при татко си  и казва: мама, бръм бръм Mr. Green Joy

за бялата коса... имам снопче точно отпред над челото... нос  няколко оттренирани пред оглдалото ръкомахания, знам как да го замаскирам и засега си карам без боя! ама и аз имам много гъста и дълга коса и ще ми трябват поне 2 бои... да не говорим колко ще струва, ако се замъкна на фризьор Crazy

# 511
лелеее Мопси - ама вие от сега за лятото ли планирате, то това лято току що мина  Simple Smile ! Ние решаваме около 2-3 седмици предо това, а това лято поставихме рекорд, решихме 3-4 дни преди да трыгнем за посоката  Grinning,  трыгнахме с колата из Германия и Австрия и предния ден решавахме кыде ще да сме следващият. Даа и аз сым се замислила пак за имената, уж е решено, но...никога не се знае вдыхновението кога ще дойде пак  Joy

# 512
За ютиите-моята е Калор,френска марка-с резервоар,голям,лека и с тефлоново покритие-няма залепване,дълъг кабел-страхотна,само да обичах да гладя  Mr. Green
Имам килим в хола-Черен Mr. Green,ама диваните са със много светла дамаска,цвят шампанско.На мен те са ми проблема.Купих какви ли не препарати,за да ги почиствам.Никакъв резултат,докато не разтворих във вода малко от течния Ариел,с който пера и светнаха.Сухо пране,с гъба и обирам с влажна кърпа пяната. Wink Като ми дойде вдъхновението съм способна да обърна къщата наопъки и да лъсна и забърша всеки сантиметър.....ама като ме домързи....хич не ме впечатляват нито неизмити чинии,нито шоколадови пръсти по дивана,нито прах....но мъжа ми чисти,не го прави на проблем,че ще пусне прахосмукачка или разтреби кухнята.Е,аз гледам да не си насилвам късмета и гледам да има баланс..... Heart Eyes
Преди да запиша детето на училище,посетих 6.Бях си изградила представа и критерии какво искам и си бях направила таблица Crazy....като ги обиколих,седнах и си попълних таблицата,на посещенията ходех с детето и  нея я питах какво мисли,когато се бях спряла на 2.
В интерес на истината не стана в училището,което водеше по точки,а в това на 2-ро място.
Но съм доволна,прави ми впечатление,че са малко изненадани и доволни,че питам...за какво ли не,а и те в началото коментираха с мен всичко.И сега го правят,но не са толкова "досадни"  Grinning,както преди....всички госпожи барабар с психоложката се изреждаха сутрин да споделят по нещо.Не мисля,че произхода ги интересува извън контекста на задълженията  и отговорностите им.
Звезди,аз имах проблем с пърхот след раждането и си купих шампоан п/в пърхут на Лореал за мъже  Shocked,след месец употреба проблема изчезна.Но не мога да твърдя,че е супер ефикасен,понеже при мен,явно беше нещо временно и може и от самосебе си да е минало Embarassed
Илче,ако имаш нужда от помощ за боядисването-свиркай..
Мопси,нямам думи....все ги вършиш някакви дето или ме разсмиваш,или изумяваш....ако все пак промениш името на бебо и се налага да се разправяш с авиокомпанията-сигурно ще ги вкараш в прецедент...може и вестниците да пишат  Joy
Аз в момента седя на пода с клавиатурата,а монитора е на холната масичка,а около мен е паднала бомба....нещо поразмествам,че не ми харесва,но пък хола е огромен,а аз не обичам стаята да е наблъскана с много мебели и трябва да намеря баланс междъ претенциите си и квадратурата,което не е лесно....
ама си се моткам във форума  hahaha
Лека вечер на всички.

# 513
кате -мерси за предложението!  половинката, дава по едно рамо като се боядисвам Simple Smile, вярно, прави го на мноого бавни обороти, но старателно  Naughty, и после винаги си ме харесва, така де, като сым негово произведение. Аз се разсипах да пиша выв форума днес, обаче това е за сметка на следващите дни. От утре се почва, работата, и се врыщам направо като парцал. Много тежи този корем бреее, особенно като излезна толкова рано сутринта и се вырна чак вечерта, направо е станал двоен за един ден  Joy Сега ме блыскат с желязо по 200мг и допылнително взех ад пия витамини, дано дадат едно рамо, че......... Praynig

# 514

Звезди,аз имах проблем с пърхот след раждането и си купих шампоан п/в пърхут на Лореал за мъже  Shocked,след месец употреба проблема изчезна.Но не мога да твърдя,че е супер ефикасен,понеже при мен,явно беше нещо временно и може и от самосебе си да е минало Embarassed

аз уж точно него го елеминарах....ама тоз сега откъде се появи Rolling Eyes

# 515
Илче, ние само за България си купуваме билети така и понеже сега са евтини и да си променим плановете и да изгорят ще го преживеем. Така правим всяка година от както има лоукост. А май месец ходим някъде непланувано, просто където решим в последния момент. Но догодина ще пропуснем предполагам.  Thinking С кола към България никой не е в състояние да ме накара да тръгна. Ние като ходим до Брюксел го взимаме за два дни с нощувка в Антверпен, пък представи си колко ще ни отнеме до България.  hahaha
И на мен ми тежи корема вече. Придвиждам се само с колело иначе съм като пате.  Crazy а като гледам колко още ми остава.  Crazy
Kate, дай да го видим тоя Ко накрая.Не издъжам вече. И аз пера диваните с течен препарат за пране, но разреден с вода, че нашите са кожени. След като изпорбвах всички възможни препарати установих, че това наистина почиства.Нашите също са шампанско, неудачен цвят за семейство с деца, но като ги купувахме нямахме.
Аз пък се учудих, че сайта прие рождена дата в бъдещето.  ThinkingПросто си вкарах термина.
Налегнала ме е една хрема, едвам дишам и не мога да заспя.
Аз училището на Софи го избрах още миналото лято, че и е записана и приета вече. От там съм с много добри впечатления. Мъжа ми каза, че вече спокойно мога да и подам докуметите в UT. За себе си нещата ги уреждам обаче в последния момент.

# 516
Ние имаме по едно малко детско килимче в детските стаи(и точно тях се канех да пера в последните слънчеви дни..ама времето ме изненада Rolling Eyes..и после мерака ми изчезна....оставих за догодина(те и без това не са ползвани кой знае колко много).Иначе долу в хола много искам да сложа сега някой пухкав и топъл..ама като ги знам децата,че ще се улеят с нещо..и пак трябва да пера...идеята ми изчезва ooooh!.Аз и без това сега все мърморя,храна и за пиене да не се разнася в дневната(там до диваните има малка холна маса)...а после ще пада голямо викане,ако има и килим. #Cussing out
ЗА диваните съм му намерила цаката-кожени са....и са тъмни Mr. Green...имам мокри кърпички за кожа,та ги чистя с тях.
Ютията ми е Филипс и съм забелязала,че на някои тъкани,ако е по силна(а аз все с парата и на силно гладя),оставя лъскавко....

# 517
Мегън, ще ти отнема титлата на чистофайница. Всичко съм изпрала и детските килими дори.  Joy
Разбихте ме с тия ютии, аз даже не мога да разбера с какво е покритие е. Снощи се кьорих и мъжа ми учудено ме питаше дали случайно няма да гладя.  hahaha Сега се сетих, че я избирах да има антикалкфинкция, но то сигурно вече всички имат.  Thinking

# 518

Разбихте ме с тия ютии
хаха като конкурс стана Mr. Green
 да вземем да ги снимаме, но и с изгладена дрешка...  Crazy

# 519
Недейте така с гладенето-имам цял изгладен гардероб,няма да стигне форума...

Днес бях на курс "Дайте на децата си корени криле."

Попитаха ме какво е най-важното нещо за мен, като майка.И аз най-искрено си казах,че най-важно ми е да съм психично здрава,а останалото все някак ще се нареди.Мислех,че ще ми се смеят,ама ме похвалиха.Било много решаващо.
Имам домашно за следващата седмица.Много е интересно.Само дето е и доста скъпо,но си заслужава.

Мопси-калка се чисти лесно-има специални разтвори за кафе-машини,ютии и други апарати,които работят с вода.

Илче-сок от червено цвекло няма ли да свърши същата работа?

Аз съм поръчала от Бг да ми ушият калъфи за диваните-винено червени.Само да дойдат и веднага ще светне къщата.Снощи успях да подредя детските книжки на Себастиан, лека-полека ще преборя цялата библиотека.После ще правя домашни сбирки,докато мъжа ми е на работа.

# 520
картинка - няма да стане сыс сок от червено цвекло само.   Sad Желязото е един от най-трудните елемени за усвояване от организма, и би трябвало да изяждам и изпивам литри и килограми зеленчуци на ден  (и други храни), за да си набавя необходимото количество. То си е нормално за бременноста да се появи малко анемия, обаче при мен е доста и както ме чака цезарово, казаха, че трябва да се поргижа на всяка цена да ми се подобрят показателите. За сравнение в обикновенните витамини за бременни има по около 15 мг желязо, а аз трябва да пия + тях доыпнително още 200 мг (като за начало)> Аама пак са бели кахыри това, да е живо и здраво бебето, и аз да сым здрава......пык ще ставам "желязната лейди" тази бременност.  Joy

# 521
Звезди, загубила съм, преди да съм участвала.  Joy
Картинка, знам за антиваровиковите препарати, но е по-удобно нищо да не правиш.  Laughing Гледам да си улесня живото максимум.
И моето желязо е под нормата и хемоглобина също, но акушерката каза, че може да мина и без.  Rolling Eyes Предишния път пак бях така. НО аз ще раждам нормалнои явно не е толкова опасно. Изобщо Холандия е рай за хора като мен, които не пият никакви хапчета. Никой не те насилва или плаши. В отчетната всчико живо пие поне по пет хапа на ден, тия лекари ей така за здраве и берекет ги изписват.  Shocked Освен това се възмутих, че на 34 си дърт и нормалното раждане е опасно.  Crossing Arms Четох във форума, че при липса на желязо се приема хлорофил (ако не бъркам) и вдигало желязото много по-бързо. Илче, може да се поинтересуваш.

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 19:56 от Мопси

# 522
Аз пих желязо след раждането.Нямам спомен по колко, но не бях на себе си- след секцио имах настинка и ми сложиха система с антибиотик,няколко дни само се приземявах,че епидуралната ми беше включена три дни,после пих желязо на таблетки.Бях свалила към 20 кила за две седмици,ама после си наваксах. Wink
Като ми махаха жлъчката ме упоиха с някакъв газ-имах чувството,че мозъка ми беше отлетял някъде.После пак ми даваха желязо,ама азне го пиех- ядох спанак и червено цвекло,че от много желязо какъв запек се хваща.....

# 523
картинка - много позната история  Confused. Аз сым се запасила с овесени ядки, сыс сини сливи и пресни сливи и .............ще се боря с "природата".

Мопси - и на мен ми харесва , че тук не те шашкат за нищо и много трезво си преценяват необходимостта. Ако бях в БГ, сигурно от месеци щяха да ме накарат да си стоя в кыщи, да пазя леглото (или болницата) и да се нагывам, с магнезий и какво ли не..... Тук само ми казаха - да я карам по-полека на работата, че имаше малко кофти моменти в началото на бремеността и да изчакам и...нещата се нормализираха слава богу.  Simple Smile но това с желязото няма как да не го правя.......казаха с такива показатели, не че не може да се оперира, ама не е много желателно. И така, ще прочета как да се храня още по-здравословно и напред кым стоманата  Joy

# 524
Картинка, защо 3 дни е епидурал.Ужас! Дано втория път да е по леко. Нали на теб щях да предавам шафетата?  Grinning
Илче, ти защо щеше да раждаш секцио? Намерих това за хлорофила, но е при нисък хемоглобин. Объркала съм се.
Аз установих, че разхлабващо ми действа сок от портокал, както и постоянно ми се ядът портокали. Със Софи бях на мандарини последния месец.
Спанака нали уж го бяха развенчали за желязото-била допусната грешка при изписването на количеството. Ние и тримата обожаваме спанак и рупаме често. Виж с цвеклото е по-трудна работата. Майка ми като идва я запасяваме с бутилки да пие, че само ни надува главите колко било полезно, но и тя едвам го преглъща, но поне спира да мърмори. СЪс съседката само четата в-к Лечител, обаче нищо не прилагат върху себе си, само дават съвети. Картинка, ако имаш интересни рецепти с цвекло споделяй.  
"Железен" мус

По 250 г изсушени, чисти (бес сяра) сливи, кайсии, стафиди и смокини
се заливат с 1л (тежко) червено вино и се оставят за една нощ. Варят се
на тих огън за час - час и половина, разбъркват се много, след което се
пюрират. Докато е горещ мусът, се пълни догоре в малки стъклени
бурканчета и се съхраняват на хладно. Приемат се по 1-2 с.л. 2-3 пъти
дневно, най-добре заедно с витамин С и не с мляко.

Общи условия

Активация на акаунт