Холандска тема - 33

• 33 018
  • 730
  •   1
Отговори
# 360
Мопси
мдаааааааа... на 27ми октомври за първи път ще ходя да видя как в действителност става всичко Joy

Милен@

ъхъм... 50 че и нагоре... Mr. Greenвесело да става Crazy

като спомена ГРъМ  за басейн... моя синковец, още не е опитал това чудо... дали не изостава много от модата за звемдиплома? Mr. Green

# 361
девойки,абе знаете ли за някякъв стик,дето като се намажат петната с него,стои половин час и после всичко се изпира?Една приятелка в Бг ми го демонстрира,но не можа да ме насочи откъде да го купя,понеже й бил подарък от една леля на мъжа й.

Звезди-Себастиан до скоро го беше страх от басейн.В Бг го водихме няколко пъти,обаче само си топи краченцата, не иска да влиза-пищеше.
Докато бяхме във Велинград го пускахме с възглавнички на ръцете в джакузито,като усети,че има опора,на която да стъпва му хареса,даже се пробва да плува.Сега с мъжа ми сме решили поне веднъж седмично да годим на хезинзвемен-плуване за цялото семейство,обикновено е събота или неделя, а като отидем ще го запишем с листа за чакащи за уроци по плуване.От училището го водят,ама по-големите.Аз като се записвах ми казаха,че детето трябва да е поне на 3 години,за да го запиша.

Гръм- в нашия басейн, а предполагам и в други има сешоари до съблекалните.Специални са за обществени места,приличат малко на старите каски по фризьорските салони-седиш и се сушиш.Аз пробвах веднъж-толкова силно и горещо духат,че за няколко секунди си сух,на мен ми се загря мозъка.

Аз съм забелязала,че децата се държат много различно,когато майките не са там.Аз обикновено ходя като придружител,ама до сега са ме слушали-то освен Себастиан ми дадоха още едно русначе,та не съм имала проблеми с децата.Но има няколко,които не се спират,а ако се спрат не спират да реват.
Днес като се прибирахме от гимнастиката и едно приятелче на Себастиан беше с колело,но от тези,дето са без педали.За малко да се втурне под един камион-не го видя.Обаче Себастиан го хвана за якето отзад  и то спря.После му се кара,че колите са опасни и трябва да внимава,явно доста съм го наплашила,но видимо има защо.

Вчера сина ми имаше първия си урок по руски.Каза,че му харесва,учителката каза,че бил много лесно дете и й било много приятно.Днес като се прибрахме на входа ми каза на руски-това е нашия дом.Стана ми много приятно,мислех,че само са пели песнички и са учили някои думички.

Аз всяка година получавам картичка от Стерече.Ако децата ни си разменят картички или лепенки или каквото там си разменят децата,това би могло да бъде едно много хубаво приятелство,макар и от разстояние.Бих пратила картички с най-голямо удоволствие.За тази година съм планувала три дечица, с които Себастиан си игра,докато бяхме в Бг.

# 362
Гръм, още нямам опит с плуването от училище. В басейна,  който посещаваме има нормални сешоари към 7-8 броя и гледам, че се сушят. Кажи и, че ще с е спеска косата и няма да е хубава.  Laughing
Звезди, Софи я водим почти всяка седмица на басейн, главно обича да скача срещу вълните   Crazy  и на детските пързалки. Това и е плуването. За модата звемдиплома, смятам догодина да я запиша лятото в България на някой басейн да я понаучат, само май дето там почваха от 4 години.  Thinking
За VVE, уж и при нас щеше да е тогава, а сега почва месец по-рано, което за мен е добре дошло де.
Сега като се разговорихме за картички взех, че зарадвах съседчето и купих 4 листа.  Crazy Обаче като се замислих, че бебто със стандартното преносване може да се роди 5-10 декември, че и за него трябва да пращаме картички... дали изобщо ще имам време тази  коледа. Май ще почна от по-рано  Thinking и ще изровя коледните дискове.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2009, 18:28 от Мопси

# 363
  • Nederland
Мопси, Милена мерси за идеите Hug Вино със сигурност ще взема, а и идеята за кристалните фигурки много ми хареса Grinning
Колко жалко 4е нямам свекърва Mr. Green
Мопси, мерси за усилията Hug можеше все пак да си направиш една африканска при4еска Laughing
Моми4ета ако решите да си разменяме карти4ки за Коледа аз съм за! и ще ми бъде много приятно Hug
Извинете ме за 4 но тази буква нещо не мога да я намеря на лаптопа. Embarassed Laughing

Приятна ве4ер с любимите ви хора Hug

# 364
Следващия път ще си направя, едва ли ще изглеждам по зле от след посещение в холандски фризьорски салон.  Crazy А имам спешна нужда вече.

# 365
значи съм избързала с плуването тук Crazy

а ние на морето многос е радваме Party Party

аз съм навита  да си разменяме картички Heart Eyes

Последна редакция: ср, 23 сеп 2009, 22:39 от звездичка

# 366
  • Там,където се събуждам щастлива.
За модата звемдиплома, смятам догодина да я запиша лятото в България на някой басейн да я понаучат, само май дето там почваха от 4 години.  Thinking

Ходила съм в БГ на уроци по плуване и тук. Разликата е от земята до небето в + за тук (само за инфо казвам).

# 367
Пролетта и аз бях почнала да водя Елисе на звемлес,но там ги караха да се потапят под водата(както и майките го правеха),а нея я беше страх(както и мен Mr. Green..аз никога не си вкравам кратуната под водата).Та тоgава реших от септември пак да почваме.Сега като застудee,ще говоря със свеки да идва срядата да гледа Емма,а ние да ходим на плуване,че и е време според мен.
Днес свеки ще вземе Елисе до неделя,та утре вече планирания шопинг трябва да се състои(дано котка не ми мине пътя #Cussing out).Хем ми е готино,хем и едно тъжно..... Cry
За подаръците,и аз винаги съм била в затруднение.От тук нататък съм носила предимно дрехи.А от там насам....предимно хубаво бг вино Joy.Иначе такива сувенирчета ,джунджурийки не ме влекат..в смисъл да купувам за подаръци не ми е интересно.
Аз пак спирам с моята диета Rolling Eyes.Еми похапват ми се разни нещa.... ooooh! Толкова много постигнах,почти съм същата както бях преди децата.Имам някъква фикс идея ooooh!,направо съм за психо.болен мозък. #Crazy

# 368
Какво е VVE?Пак съм изтървала.

Никой ли не е чувал за такъв стик?Холандски е.

Аз довечера съм на плуване.

# 369
За модата звемдиплома, смятам догодина да я запиша лятото в България на някой басейн да я понаучат, само май дето там почваха от 4 години.  Thinking
Ходила съм в БГ на уроци по плуване и тук. Разликата е от земята до небето в + за тук (само за инфо казвам).
Сигурно има разлика, но чак пък такава. Аз имам наблюдения от това лято и не смятам, че е зле. Има си техники за учене на плуване и едва ли в България ги мятат директно в дълбоката част на басейна  и да се спасяват. И аз го казвам само за инфо, в случай, че някой все пак реши да запише детето в България.  

Kartinka, voor- en vroegschoolse educatie. Но аз мисля, че сина ти послещва такива занятия. Нали ходи 4 пъти? Как вървят урицоте по пеене?
За стика-не съм го чувала. Аз ползвам спрей Вениш окси пауър (или подобно цикламен е ) , също премахва всякакви петна -пръскаш и мяташ в пералнята. Виж в DA, там ми се струва най-голям асортимента за противопетнисти неща или поне са наредени доста добре. Ако нямаш наблизо мога аз да погледна, че при нас това е единствената квартална дрогерия и я посещавам досат често.

Тони, мога да ти заема моето свеки. Тя всъщност е много добър човек, само и хлопа дъската доста от време на време, а напоследък все по-често.  Crazy
Мегън, направи 90 дневната на Звезди. Хем ще хапваш. хем ще слабееш.  Аз с нея бях отслабнала 5 кг за 1 месец, при положение, че прегрешавах лекичко, а си ядеш всичко само, че разделно. Чакам да родя и веднага я почвам, че тоя път може и да ударя +20 кг , а предишния път бях +13 , а сега  почвам и от повече кг. А ти нали спортуваш, все пак мускулната маса тежи много повече  от сланинките, може от това да си лекинко по- тежка сега (май 2-3 кг беше казала) . Хайде отивай  на шопинг терпия.

# 370
  • Там,където се събуждам щастлива.
За плуването: подход, цели и стигането (упражненията) до тях се различават. Съобразени за различните възрастови групи. Едно от нещата, например, тук е какво да правиш, ако паднеш във водата с дрехи. Личното ми мнение е, че тук е по-комплексно от само да овладееш техника на плуване. Това имах предвид.

Тони,
Имам познати, които все ме карат икони да нося. Други ме карат керамика. Напоследък нося много продукти с розова вода, които са с добро качество. Нося и неща от Oriflame, защото тук са доста по-скъпи и дамите се радват. Подарявам и шарена сол.  Laughing
Ръчно правените неща се оценяват много. (има интересни ръчно направени сребърни накити в магазинчето със сувенири в Двореца).

# 371
Мопси, да кажа, че точно така се случи с моето голямо дете в бг. Джас в дълбокия басейн с ръкавелите на ръцете и тя така се стресирала... Още повече, че треньора е извън басейна поне на това място. А вътре са бая деца. А аз я чаках вън, че да не се разсейва. Като разбрах, че е прекарала целия час в стрес  #Cussing out И не преувеличавам. Не и се е искало да напуска часа и нищо не споменала на госпожата. А детето рядко, но от стрес получава сърцебиене и се оказа, че като я взех беше с тахикардичен пулс. Разбира се тя е особен случай и треньора го знаеше...
Не казвам, че на всякъде е така, а само че е напълно възможно  Confused

# 372
Здравейте и от мен!
Поизгубих се нпоследък,ама съм се заела с едно есенно почистване,дето ми се иск всичко "да бутна"............. #Crazy #Crazy #Crazy bowuu
Моля кажете ми срещал ли е някой Стевия тук и къде!
Какво стана с Илчето?-дали е получила резултатите?
Имаме ли си албумче с Холандките и ако да,на кого да изпратя снимки за да ме добавите към вас? Ииии.....
Амстердамски сладурки има ли навити за кафепиене?
Поздрави и целувки за всички!

# 373
Какво е Стевия?

Аз си намерих стика,дето го търсих толкова, в Трайкпляйстер.За 2 евро, а върши чудеса.

И аз имам да чистя ли чистя,откакто сме се прибрали не съм се спряла да пера и да подреждам и колкото повече се занимавам толкова повече работа ми се появява.

Илче-стискам ти палци! Hug

# 374
Аз си намерих стика,дето го търсих толкова, в Трайкпляйстер.За 2 евро, а върши чудеса.
А това какво е, да попитам аз Simple Smile

miss_tyra, има ако не се лъжа 4 мами, които живеят в Амстердам, но не пишат в темата Thinking
А тези, които списваме темата сме пръснати из страната. Най- много има в Хага като че ли Simple Smile
Аз съм на 13 км от А'дам, но с училищната програма на малкия ми е малко трудно да прескачам с влака. Отвори ли се възможност, ще свиркам Whistling Hug
А албум със снимки нямаме- то се знае, че сме все отбрани моми тук Mr. Green

Като отворихте дума за основно чистене...ми стана зле, че и мен ме чака ooooh!

Весел уикенд Hug

Общи условия

Активация на акаунт