Холандска тема - 33

• 32 936
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
Въй,много сте активни в ПЗ.Аз пия кафе само с 1-2 майки,преди и с един татко,ама сега той започна работа.
В групата на Себастиан доста деца тръгнаха на училище и сега има доста нови-все момиченца и много плачат.Не ми се остава там на кафе-другите си успокояват децата, Себастиан се чуди с кого да си поиграе и дали не е направил нещо,че така неистово реват.Започнах да го водя мааалко по-късно, в последния момент.Преди няколко дни обаче заплакал,понеже всички плачели.

Утре с пижама ще стоят в залата, да имали по-домашно усещане.

Себастиан има възпалено гърло и възпалени бели дробове,днес го водих на лекар.Но каза,че може да ходи на училище,само му изписа антибиотик.

На нас тоалетната и евентуално банята са ни за ремонт.Преди две години ремонтираха пкрива-подлудиха ме.Навън студ, те още в 7 без 10 почват да ръмжат, така цял ден, от всички страни.Подът се тресеше.И беше толкова дъждовно и студено,че нямаше как да изляза с количката на разходка навън.Пазарувах по няколко часа...И нещо се травмирах от ремонтите.

Аз обаче никога не бих пуснала майстори-холандци у дома.Освен,че са по-скъпи, много мудно работят и не толкова качествено,колкото полските строители или турците.

На мен ужасно ми се спи.Лягам си.

До утре! Hug

# 541

Утре с пижама ще стоят в залата, да имали по-домашно усещане.

дечковците днес бяха изпоналягали с обувки и якета по зелмята... да спат доакто дойдат майките да ги вземат Mr. Green

# 542
И мойто мъж е кат по часовник Sunglasses -в 10 си пият кайвето с колегите и си ядат сандвичите(и съответно ми се обажда по тел Heart Eyes)...
Мопси,ама тез с чорапите се уляха бе... #2gunfire
Картинка и на мен ми звучи добре борша.. Hugта и аз ще го спретна скоро.Ама първото което много ми се яде е кисело зеленце .Вчера ходих до македонския магазин до нас,и тя всеки момент очакваше доставката.Та днес пак ще намина да си взема. Laughing

гадно1 като видя багери около нас и ми се Sick, за сметка на синчето , което си умира от радост Crazy

мдааа..и ние редовно залепваме за контейнирите като ги сменят... Joy

# 543
kartinka

да се оправяте вече Hug

megan79
 нас вече ни познават и на друга улица да ни видят  ни махат Mr. Green

ние ( аз и малкият) пак сме болни -  гърло и запушен нос... едва се оправихме и хайде пак! ама аз твърдо и упорито, чакам орагнизма да си изгради имунитет ooooh!

# 544
А така...измуах няколко лъжици Нутела,и ве4е се 4увствам по добре. Sick hahaha
Купих си зеленцето,и утре ще кулинарствам.И сърми ще си навия,и кис.зеле с месо на фурна Flutter.Ама половината ще замине във фризера,че само аз си ги ям тези киселите кулинарии....
Звезди,абе загледах се в аватара ти...та се присетих-Кога ще излиза Twilight 2..не беше ли този месец? newsm78

# 545
Мегън, да не чакаш мъжко?  Joy
Звезди, Софи от месец е константно простудена, със сополив нос и кашлица. Явно ще е така тази година. Оставила съм я  да се замоизлекува и да си изгражда имунитет. От време на време и давам да смуче таблетки прополис, в общи линии като усетя, че и се променя дъха.  В ПЗ винаги някой е болен, ще се надявам просто да не се разболее тежко. До сега за почти 3 години се е разминавала само с парацетамол, ако и тая година е така ще е супер.
Мойто мъж отишъл да го ваксинират или по-скоро да разпита за ваксината на място, че асистентката не искала да го свърже с доктора(ииии много изпълнителен). Не само, че по решка са му пратили покана за ваксина, ами и са я отпечатали на грешна бланка. Ставало въпрос за ваксина за обикновен грип, не за свински.
Картинка, дано се оправи бързо малкия.
Вчера с прискърбие установих, че любимите ми Реформ хаус магазини са купени от De Tuinen и много от нещата които купувах, вече ме мога да си ги набавя.  Confused
Бейби шауъра беше много весел. Изненадаха ме с кадо бон за цялостна глезотия в бюти салона, от която смятам да се възползвам след раждането като дойде мама,  а на бебето не му се полагало нищо, че си имало всико от кака си.  hahaha

# 546
megan79

ноември май беше... а аватара не съм го сменила от мързел, ама му се точи, понеже сега съм на далекоизточна филмова вълна Mr. Green

Мопси

ахъм значи да се приготва за цяла зима болести...ама нали уж ми ги няма смливиците, за да съм здрава Crazy

а на бебето не му се полагало нищо, че си имало всико от кака си.  hahaha
правилно Mr. Green или поне доакто не разбира Whistling

# 547
Себастиан днес беше по пижама на училище.Като го взех ми даде едно легло от кутия за обувки и вътре едно уж спящо прасенце, на което през целия път пазихме тишина,за да не се събуди.

Мъжът ми е по-добре,детето още кашля.Преди малко отидоха да купят пробиотици,които се пиели,когато се приема и АБ.
Аз обаче съм като ударен самолет-вие ми се свят и ме понаболява гърлото.Най-странно е,че не е постоянно, а само отвреме-навреме.
Лекувам се с горещ чай, а довечера ще си направя един Фервекс,предвидливо донесен от Бг.Мъжът ми се оправи бързо с Упсарин.

В Понеделник Себастиан има имен ден и ще правя мъфинчета.Ако някой има вкусна рецепта или знае някакви тънкости за сполучлив резултат да се включи.И по едно детско сокче за всяко дете съм приготвила.Учителките ми казаха,че много черпя,да не нося повече от това.
За вкъщи мисля да спретна една торта от моркови.Австрийска рецепта,много вкусна.

Меги-много обичам кисело зеле с месце на фурна.КАк го правиш?Аз съм забравила,ако изобщо някога съм готвила такова чудо.

Мопси-в групата на Себастиан има едно момиченце,което е най-малкото от три деца.Веднъж с таткото си говорихме как Себастиан я успокоява,когато сутрин плаче и таткото много се изненада,че нямам други деца.Чак ме попита защо Rolling Eyes

Никога не съм чувала за такива Реформ магазини.От скоро си купувам разни неща от Де Таун и съм доста доволна.

# 548
Звезди, за нас не знам, ама за децата!  Tired Нашия личен каза, да очакваме десетина боледувания годишно (това било нормално за да си изградят имунитете).Преди година , когато ми го каза ми беше малко, странно сега почвам да го разбирам.

Картинка, и Де таюнен стават, но точно това дето на мен ми трябва го няма, а и не могат да ми поръчат, защото имат регламентиран асортимент. А Реформхауса са ми изпълнявали всякакви прищявки, но въпреки това явно не мога да устоят на конкуренцията. В общи линии 90 % се покриват като асортимент.

# 549
kartinka бързо оздравяване......ама какво сте се разболяли всички....ааааа,тъкмо времето се оправи и окапахте като круши  Hug
Ние с детето поне бяхме болни в лошото време......
Писах преди,че давам есен и пролет витамини,и при мен след 3-тата година започнаха проблемите с болестите(което е съвсем закономерно) и аз я чаках да си изгради имунитет,ама все не се получаваше-почвахме със сополи и зачервено гърло и стигахме до .....антибиотик  Confused
Така изкарах една есен и зима и пролетта ,след голямо мислене и чудене започнах да давам детски витамини.Веднага се промени картинката.....НЕ ви агитирам,само споделям.След голямо четене и консултации с лекарката ми,разбрах,че при съвременния начин на живот децата на практика не се простудяват и организма им има сили,ако детето е нормално физически развито за възрастта си да се справи с простудата.Но,вирусните инфекции са нещо за което трудно се изгражда имунитет,понеже мутират непрекъснато и "асортимента " е огромен   Mr. Green
Аз бях вчера помощник в училище за мероприятие от букенвеек-тупнаха ми 10 деца и ни възложиха задача,а инструкциите,естествено на холандски.....ама се взех в ръце  Grinning и се справихме блестящо .Това,което впечатли всички беше ,че сме си почистили и подредили залата, в която работехме. Embarassed  и че сме успели за определеното време и задачата да свършим,че и да чистим....Аз откъде да знам,че трябва да си оставим разхвърляно..... Thinking
И, че не се очаквало да се напрягаме.....обаче госпожата ,в чиято стая работихме сияеше и ни хвалеше на висок глас Grinning
Половината деца не ми запомниха името и ме наричаха  "мама"-много странно ми беше.Те ,естествено в това влагаха смисъл,че съм майката ,която помага,но все пак....странничко  hahaha
Бях и на рожден ден със 100 гости,запознах се и със мароканка,която много ме изненада,в положителен смисъл и ми припомни за това,колко са вредни клишетата и предрасъдъците,а на заниманията в училище едно афроамериканче ме изкефи страшно....аз употребих английски израз (не знаех как е на холандски  Sunglasses и то преведе на холандски на другите деца,обаче 2-3 деца започнаха да и се подиграват  Shocked-но то се изпъчи срещу тях и каза,че освен английски и холандски говори и френски #Crazy.Детето беше на 9,от Канада.
Сега сядам да уча  Mr. Green да не се излагам друг път пред децата

# 550
Мопси

какъв е тоз аватар? голяма скука... депресия навява Mr. Green

kate.t

мен досега двата т.с. трите пъти в които е боледувал малкият са били вируси.. и трите пъти за по 3 дена се оправяше детето! и сега само1 нощ вдигна лека температура. всичко е до организъм и издържливост.
 и аз се влача вече 2 седмици и сега почва всичко отначало, ама темп. пък не съм вдигала Thinking

# 551
Картинка, бързо оздравяване Hug
За първи път чувам да се празнува имен ден в Холандия Crazy Като иде реч за рецепти за мъфини: Танита и Латинка правят чудеса Heart Eyes

Звезди, не се давай на разни болести Hug

И наш Алекс го хвана снощи за втори път разстройство, но този път без Т. Добре, че карилуис Heart Eyes ми даде свещички и сега е добре, но пропусна спонсорлооп в училище. Нищо, той се организира всяка година.

Мопси, страхотна изненада са ти направили на бейби шауъра Flutter

kate.t браво! Оцеляла си след мероприятието в училище Mr. Green. Аз на няколко пъти ходя с класа насам и там и всеки стигам до извода, че за да станеш учител/ка, трябва да го чувстваш като признание.
А между другото и при нас децата се обръщат "майката на един-кой си", щото така по- лесно се ориентират.

Весел уикенд от мен Hug

# 552
Милен@
 мерси!

и при нас в графика пише майката на еди-кой си, ще помага днес. Crazy

# 553
Милен@
 мерси!

и при нас в графика пише майката на еди-кой си, ще помага днес. Crazy

Aма аз бях само МАМА   #Crazy....не МАМА НА АНДРЕА... Mr. Green Joy
сигурно не съм се представила по правилния начин,ох,ще се науча
Хубави почивни дни   bouquet

# 554
  • NL
Цитат
Ама половината ще замине във фризера,че само аз си ги ям тези киселите кулинарии....
Меги,цяла зелка ли купуваш или от буркан?Бях взимала миналата година за Коледа от турския магазин в буркани,не станаха лоши сърмите но имаха мааалко по-различен вкус от това,което бях свикнала да ям в Бг.Явно в маринатата слагат някаква по-различна подправка.
Аз пък един буркан лозови листа съм си купила,да видиме как ще са и те  на вкус newsm78 .
Мопси ти всичко ли си пазиш От Софи?При нас дрешките  и другите неща заминаха при етървата.Ако някой ден имаме второ  ще трябва да купуваме или да си ги искам обратно Grinning.Нали стана на въпрос за боя за коса.В краудват тази седмица на Лореал-твей хален-ейн бетален.Аз имам обаче от преди,пак някаква такава промоция беше и сега си дърпам балсамчетата,че все забравям да си купя.
Картинка ние така редиме н броя играчки на спалнята,завива ги Ариена и се почва - шшшт,бебето спи(куклата),шшшшшшшт Нанце(Найнче Wink спи и така докато ги изброиме всичките.Всичко заспива,само тя не ще  Mr. Green
Звезди,какво направи с курса по фотография?Доволна ли си?Много ми се иска и аз да се запиша но съм го оставила за след шофьорските,че малко множко ще ми дойде.

Общи условия

Активация на акаунт