Ох МОЛ, ох кеф!

• 14 324
  • 299
  •   1
Отговори
# 285
а Палмърс след цялото намаление до 70 процента, някак връзват сутиен и гащи за точно 100 лв.

# 286
  • София
а Палмърс след цялото намаление до 70 процента, някак връзват сутиен и гащи за точно 100 лв.

Нека да знаем къде да търсим тази марка и извън периодите на разпродажба!  Wink

# 287
Цитат
И за Палмърс искам да знам къде продават тройно по-евтино! Но да не е втора ръка, ако е възможно! 
Офф,  Rolling Eyes...така като вземете да приемате всичко буквално...
Само един пример.Една дубайска чаша за вино в МОЛ-а струва 8 лв...Абсолютно същата,от абсолютно същия вносител в обикновен магазин в града струва 4.50... Wink...Това исках всъщност да кажа.Не ми говорете сега,че 90% от хората пазаруващи в МОЛ-а са се запътили точно за да си купят маркови дрехи... WinkСамо ,като гледах каква навалица имаше в тези магазиниии... ooooh!...стига вече.Разбрах,че всички сте компетентни по въпроса за марковите дрехи,познавате марките-браво! Идеята ми беше друга-масовата стока,която се купува е по-скъпа от където и да било другаде в града.Не ви говоря за Макс-мара,Бенетон и т.н.... Peace

# 288
добре де, кои са тия магазини в мола, които продават масова стока?
В мол-а има вериги магазини с имена, марки, дори Caliope е марка нищо, че в Итали не говори на никой нищо...

# 289
Калиопе и Теранова са масова стока и то ниско качество. Изобщо, Мол оф София не предлага някакви хайклас марки, всичко е масово, просто някои са по-скъпи, други по-евтини (но не достатъчно), иначе всичко си има марки, но какво от туй, питам аз.

# 290
Калиопе и Теранова са масова стока и то ниско качество. Изобщо, Мол оф София не предлага някакви хайклас марки, всичко е масово, просто някои са по-скъпи, други по-евтини (но не достатъчно), иначе всичко си има марки, но какво от туй, питам аз.

Нищо. Просто се запитах къде мога да намеря блузка на Теранова в магазинче в Дружба, примерно.
Оставам с впечатление, че това е възможно, от написаното от додиники.

# 291
10cent's , то в магазинчето в Дружба и Вирсачи може да се купи, но да, разбирам ти чуденката. Не може, така е.

# 292
Незнам какво къде ,кога,ама тук в МОЛ-а в Пловдив,освен в кафенетата и при кльопачката,другаде хора няма кой знае колко.Навалицата беше в първите дни,докато се изреди целия град да види аджеба за к`во става въпрос.
И защо винаги я има тая тенденция ли...и аз не знам как да се изразя.Като видим някоя стока /няма значение-гръцка,италианска,испанска,английска-все едно/,която е с цена поне 40лв над нормалната за дадения артикул-тя веднага се превръща в "утвърдена марка",от уста на уста....Много ми е смешно и ще ви кажа защо.Имам една дългогодишна позната,която отвори магазинче /бутик/ за италиански "маркови" облекла./Няма да спомена коя е марката-известна е!Само ще кажа,че сподели,че работи на 200% печалба...и от там нещата стават "маркови"...Ама ,като и погледнах цените и ги сравних с цените на нашите български  фирми ...ами с по един -два лева се раминават,какво да кажа..Ама ей на-хай-лайфа как ще носи блуза от 20 лв,като може да носи такава дошла от италия чак за 80...Като махнеш мито,глупости,щуротии,200% печалба,ще ти дойде на същата цена...а и моделите са сходни/има много бг фирми,които шият доста красиви тоалети,трябва да ви кажа/...Та ей на това се чудя аз.Като се задерат някои "Марково,та марково.Да не говорим,че наскоро мъжа ми си купи блузи на адидас,найк и пума на смешни цени и след една седмица запечатаха магазинчето/като са се чудили какво обвинение да им лепнат и за какво да се хванат/,понеже колегите им от главната са се разбунтували.../нали знаете колко бързо се разпространява ,когато има някъде нещо хубаво на далавера.../
Това е,което мога да кажа.МОЛ-а си е МОЛ...Няма да се учудя,ако след една две години се превърне в затворен пазар за "немаркови"  Wink стоки....може и китайски.. Mr. Green.Не видях да ви кажа хората да се блъскат при сутиените и гащите от 100-200лв нито при полите от 95лв....
А стоките били маркови...дрън дрън-не маркови-,а ценови!Щото в България сме свикнали така-цената определя марково ли е или не.Колкото е по-скъпо-толкова е по-марково,колкото по-евтино,толкоз по-голям боклук...нищо подобно,ще кажа аз. Naughty...Има наеми,има внос,има работници и за всичко се плаща....И ако видите блуза,която в МОЛ-а струва 80лв,при наем 5000лв,заплата на две работнички по 500лв/например/ не си мислете,че тя е по-хубава и качествена от тази,която в кварталния магазин/който си е собственост на продавачката и тя работи в него,като не плаща наем и заплати/струва 25лв,независимо дали сте чували марката или не!....Нямам повече какво да кажа.За това дадох сравнение с кварталните магазини....Има и един индийски магазин на центъра,където си харесах една рокля за 60лв,само че в кварталния онзи ден жената заредила същият модел и ми я предлага на 38.... Wink...../гаражчето си е нейно и работи сама/....

Последна редакция: нд, 02 авг 2009, 22:41 от dodyniki

# 293
Додиники, по принцип си права , но не съвсем.
Ако говориш за цени в един МОЛ трябва да отчетеш и, че там разходите на търговците са огромни.
От инвестицията в самия магазин, до разходи по наеми и т.н имат и доста неизгодни договори с наемодателите, доколкото знам ( Варненските търговци в незнам-си-кой МОЛ нали стачкуваха...), несравнимо е с някое магазинче до пазара Кирков, което се е добрало до 5 блузки от някой аутлет в Турция с марка "HM" примерно и ти мислиш, че HM в Мола са  надули цените ...  Като добавиш, че са франчайзинги, т.е здраво вързани за майката-марка, сметката става доста по-сложна от простото "40лв над нормалната за дадения артикул", както казваш.
Тука имам една приятелка , която се върза с Помпеа, и мога да ти кажа, че си сипе сол на главата вече..Така че не им е лесно и на хората по моловете...

# 294
Аз не казвам,че им е лесно ,както и не споря,че има утвърдени марки,които няма никъде другаде! Peace...Хич даже не им е лесно,особено,когато никой не купува.Била съм търговец и знам какво е.Дори съм п родавала стока на едро,което е още по-сложно,защото там разликите в цените при теб и конкуренцията е нищожна и за да задържиш клиента трябва да се равниш с него,а понякога това означава да продадеш част от стоката си на загуба....Отлично съм запозната с търговията,но мисълта ми беше,че и аз не ги имам за марки тези ,които спомена ти /да не ги изреждам/...При все това,че имаме бг фирми,които шият не по-малко качествени облекла и тоалети на по-ниски цени!  Peace....И пак казвам -има марки,които са монополисти,нямат конкуренция и могат да държат цена,каквато им харесва...Ето това е!Когато си сам на пазара можеш да правиш ,каквото искаш,но когато има някой още да ти диша във врата...си принуден да се "надпреварваш" за спечелване на клиенти!...Та повечето считани за "маркови" дрехи в БГ са точно монопол! Peace...и от там-няма ги другаде,скъпи са,значи са маркови!...
Една колежка навремето преди десет години внесе така една стока и отвори 10 магазина в бг и един ден тя се превърна в марка,та и до ден днешен!/няма да спомена,за да не я злепоставям/ Wink...а всъщност си е обикновена чуждестранна фирма за шиене на облекла и само тук и в още една две държави е "марка!"  Wink

# 295
хех, опитвам се да вникна в думите ти, но само хаос намирам.
Някакъв 'марков социализъм' бленуваш.
Майка ми и тя мисли, че бельото на Трявна е най-доброто на планетата ( и допускам, че е точно така),  ама в света не са и чували за потниците шити в Трявна, докато логото на Помпеа ( че ги споменах) е разпознаваемо от доста повече хора, дори в България.
Браво на приятелката ти - маркетинга не й е непозната територия.

# 296
dodyniki, много задълбахте.  Grinning
Не ме интересува колко качетсвена е една българска стока и колко предимства има. Аз например харесвам дрешките на Еспри, отивам в МОЛ-а и си ги купувам, ако съм си надвила на масрафа. Конкретна цел - отивам да пазарувам, а не на МОЛ!
Може дрехи на някоя бългаска фирма да са евтини и безкарйно качествени, но аз да съм решила да си купя някой парцал баш от фирма, която се предлага в МОЛ-а, просто щото съм го харесала, без значение на качество и материя, нито марка. Разбирате ли за кво иде реч?
За всеки случай не е за търговски трикове. 

# 297
  • София
dodyniki, много задълбахте.  Grinning
Не ме интересува колко качетсвена е една българска стока и колко предимства има. Аз например харесвам дрешките на Еспри, отивам в МОЛ-а и си ги купувам, ако съм си надвила на масрафа. Конкретна цел - отивам да пазарувам, а не на МОЛ!
Може дрехи на някоя бългаска фирма да са евтини и безкарйно качествени, но аз да съм решила да си купя някой парцал баш от фирма, която се предлага в МОЛ-а, просто щото съм го харесала, без значение на качество и материя, нито марка. Разбирате ли за кво иде реч?
За всеки случай не е за търговски трикове. 
Peace

# 298
ей , като махленски клюкарки в тая тема - тоя що ходил , как ходил ,
а ''широкоскроените'' клечат в ъгъла на МОЛ-а и дебнат кой , кога и как да обсъдят , не че нещо са такива ..... Grinning

# 299
Цитат
Майка ми и тя мисли, че бельото на Трявна е най-доброто на планетата ( и допускам, че е точно така),  ама в света не са и чували за потниците шити в Трявна, докато логото на Помпеа ( че ги споменах) е разпознаваемо от доста повече хора, дори в България.
Браво на приятелката ти - маркетинга не й е непозната територия.
Ето това исках да кажа.Кой как се уредил.Имах предвид,че има и безизвестни марки,които са не по-лоши,/понякога дори и много по-добри / от известните...и не само българските  Peace...Така,че това,че в МОЛ-а продават Макс-мара,Бенетон,Терранова и незнам си к`во,не го прави най-престижният център в България,до такава степен,че някои бамбини да изпадат в екстаз,като кажат:"Отивам в МОЛ-а да пазарувам!".... и не го прави мястото където се продават най-качествените и престижни стоки!

Общи условия

Активация на акаунт