Когато сме без избор?

• 3 754
  • 45
  •   1
Отговори
Здравейте!
Имам ситуация, в която нямам избор, трябва да правя нещо, което не ми е приятно. И не мога да спра да мисля за това, не мога да измисля изход и все цикля в тази ситуация. Как да се примиря и да спра да го мисля, направо ми бръмчи главата от непрекъснато мислене и не измисляне на изход? Не мога да конкретизирам.

# 1
Без да конретизираш, не може да се каже точно мнение.
Ако става въпрос за работа някаква, на която не ти се ходи, вариант е да потърсиш друга.

# 2
Здравей, всичко което си написала  е много общо , но по принцип винаги има избор.Просто трябва да сме готови да понесем  последствията от него.Според мен това е най- трудното.Задай си въпроса готова ли съм да се справя с последствията и решението ще дойде от само себе си.Желая ти успеех! И честит празник Simple Smile

# 3
  • Най-сетне у дома
klm, няма как да помогнем, без да дадеш малко повече подробности за ситуацията.
Понякога един поглед остсрени много помага и чуждото око открива алтернативи, които ти - въвлечена в ставащото и с двата крака - не виждаш.

Аз лично никога не съм виждала или изпадала в ситуация без съвсем никакъв избор, все има възможности за маневри...
А иначе виждам, че се мъчиш много  Hug
Но, кажи какво те яде, пък да видим, както се казва, вярно ли е, че няма начин да няма начин!

# 4
Не знам каква ти е ситуацията и може би банално ще прозвучи, но избор почти винаги има!
Понякога, притиснати от обстоятелствата, не виждаме друго решение.
Можеш ли да отложиш във времето, вероятността да намериш изход ще се увеличи, мисля.

# 5
Единствената ситуация без алтернатива е смъртта.
За всичко останало има варианти, някои по-приемливи от други. Ако конкретизираш, може би ще е по-лесно да погледнем отстрани и да изкажем мнение.  Peace

# 6
По принцип винаги има изход.Или друго решение на проблема.
Въпроса е дали ние сме готови да го вземем...

Но така общо можем само да си повтаряме това като мантра...

# 7
Ми ти направо нямаш проблем, щом нямаш избор какво да говорим.....

# 8
Нема начин да нема начин  Grinning

# 9
Здравейте!
Имам ситуация, в която нямам избор, трябва да правя нещо, което не ми е приятно. И не мога да спра да мисля за това, не мога да измисля изход и все цикля в тази ситуация. Как да се примиря и да спра да го мисля, направо ми бръмчи главата от непрекъснато мислене и не измисляне на изход? Не мога да конкретизирам.

Много познато - миналта година преминах през това.
Избор винаги има - просто трябва да го приемеш и да продължиш напред с него.

Незнам какъв е твоя случай - но ето как аз "реших" накрая проблема:
Невъзможността да взема правилното решение направо ме побъркваше и сдухваше тотално - т.е беше станало застрашително за мен, щях да превъртя..
И тогава заработи "защитният" механизъм - да става каквото ще, само и само да не превъртя. Т.е избрах по-сейфти варианта за мен самата..
Година след това вече всичко е наред и съм щастлива, че постъпих така..

# 10
Вкаваш се в друг филм и си променяш мислите Peace
Действай така и ще намериш точният сериал. Wink

# 11
Дали нямаш избор или имаш две алтернативи, едната, от които не ти изнася,ама никак? Защото аз съм или поне бях в това положение. Не мога да гадая и си казавам моето отчасти поне- да живея на чуждо място,финансово обезпечена, но без грам лично пространство и свобода или да съм си вкъщи ,без пари,постоянни финансови проблеми, но аз си решавам какво да правя. Много познати ми казаха,че това или не е никакъв избор и аз просто трябва да приема първото положение. Е,не стана така,спокойна съм вече,макар и кофти финансово. Написах това не за коментари,на мен вече не ми трябват, а за да поясни авторката какво точно се разбира под "нямам избор" и реално ли е това обобщаване.

# 12
Разбира се, че има ситуации без избор и без изход или поне без приемлив и щастлив изход. И то не такива, които минават и заминават, а такива, с които се налага да живееш всеки ден.
Не се свиква, не се примиряваш, част от теб умира, а останалата слага маската и оцелява с надеждата, че кой знае, може би чудесата не са невъзможни...

# 13
Разбира се, че има ситуации без избор и без изход или поне без приемлив и щастлив изход. И то не такива, които минават и заминават, а такива, с които се налага да живееш всеки ден.
Не се свиква, не се примиряваш, част от теб умира, а останалата слага маската и оцелява с надеждата, че кой знае, може би чудесата не са невъзможни...

Винаги точен отговор. Значи, трябва да сложа маската и да живея с нея?!

# 14
Много полезна тема за мен в момента.Ами да ,и на мен ми се налага в момента да слагам маска или да разигравам театър,неща които не умея, но трябва да го направя както се казва за общото благо с което съм се заела. Другия изход е да се махна ,но пък като знам ,че съм дала  много от себе си ,някак не ми се иска.

Общи условия

Активация на акаунт